Ηχεία.Small ή Large;

Reaction score
3.085
Απάντηση: Ηχεία.Small ή Large;

Τώρα είδα το νήμα.

αληθεια οποιος πιστευει οτι εχει large ηχεια
αν δηλωσει οτι δεν εχει σαμπ, ποση ωρα θα αντεξουν τα ηχεια του να παιζουν πραγματικα χαμηλη πληροφορια .
Και τι συνοδα απαιτουν αυτα ? (τα ηχεια )...............
Εννοείς, Αργύρη, σε αναπαραγωγή ταινιών ή μουσικής ή και τα δύο;
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

στην μουσικη τα πραματα ειναι απλα, ενα κρεσεντο , διαρκει λιγο , αντε ενα λεπτο-δυο (συνηθως).Οι ταινιες ειναι μπρουταλ, μπορει κατι να ιδρωνει το συστημα μας για 5 ή και περισοτερα λεπτα.Εννοω αποκλειστικα τις ταινιες.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

στην μουσικη τα πραματα ειναι απλα, ενα κρεσεντο , διαρκει λιγο , αντε ενα λεπτο-δυο (συνηθως).Οι ταινιες ειναι μπρουταλ, μπορει κατι να ιδρωνει το συστημα μας για 5 ή και περισοτερα λεπτα.Εννοω αποκλειστικα τις ταινιες.
Καλά βάλε κανα moby ή massive attack και τα ξαναλέμε.
(Και επειδή ξέρω ότι τα ακούσματα σου δεν είναι φλάουτα και τριγωνάκια,δεν περίμενα να το πεις αυτό)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ποσο ? ποσο κρατα ενα τρακ του μομπι ?( ή των μασιβ) (μην παω να ψαχνω δισκακια) ,
και ξερεις πολλους με ΜΕΓΑΛΑ συστηματα να ακουν μομπι ή μασιβ ατακ ?
Συνηθως οι μουσικοφιλοι (εχουμε και εξαιρεσεις ) ακουνε κατω απο τα 100 db, γυρνανε σπιτι και θελουν να χαλαρωσουν λιγο ακουγοντας μουσικουλα.Οχι να κροταλιζουν κωνους.Προσωπικα οταν ακουω μουσικη (στο πανω χρεπι) την ακουω απο το διπλανο δωματιο, αντε να του χωσω λιγο να ακουστει λιγο πιο περα.(παντα σε προσωπικο επιπεδο).Στο πατρικο μου και στα νιατα μου γκαζωνα απο το ισογειο και ακουγα ανετα στην ταρατσα.
Η μουσικη δεν εχει στανταρντ εντασεων , αναλογα με τα ηχεια και τα συνοδα ,ακουει ο καθενας.
Το dolby -thx εχουν στανταρντ εντασεων.Στην μουσικη που εχεις δει στανταρτ ?
Συναδερφος μου ειχε πει καποτε
Παρε μια κιθαρα 2 πιατα και μια γκρανκασα, κατσε στα τρια μετρα και ακου μια πενια.
Τωρα πες μου ποσα λεφτα θες για να στησεις ενα συστημα ωστε να παιζει και μουσικη και να εχει ιση στσθμη ?

Reaction score
3.085
Τα χαμηλά στη μουσική και στις ταινίες....

Καλησπέρα και πάλι

Λοιπόν, την προ HC εποχή (πριν δηλαδή, Dolby Surround, DD, DTS, DD-ES, DTS-ES, THX κλπ. κλπ.), όταν όλοι ψάχναμε για ηχεία ποιότητας, το πρώτο πράγμα που απασχολούσε τους αρχάριους του χόμπυ ήταν η προδιαγραφή σε χαμηλά. Όταν το ηχείο είχε προδιαγραφή που κατέβαινε με +/-3dB κάτω από τα 40Hz, ήταν σούπερ. Αν κατέβαινε κάτω από τα 35, ήταν σούπερ-ντούπερ. Κάτω από τα 30, διαστημικό. Και κάτω από τα 25, εξωγήϊνο. Όλα αυτά φυσικά με όσο γίνεται λιγότερη παραμόρφωση. Όσα δε (πόσα ήταν άραγε) κατέβαιναν στο μαγικό 20Hz, εθεωρούντο άπιαστο όνειρο, που μόνο να το φανταστούμε μπορούσαμε.

Μετά ήρθε το Home Cinema (ή Home Theater για τους αμερικανόφιλους), ήρθαν τα σαμπάκια, τα σαμπ, οι σαμπάρες, τα ηχεία γίνηκαν "δορυφόροι", νάσου και τα περιφερειακά και χάθηκε η μπάλα της αναζήτησης των καλών ηχείων.

Θυμάμαι όταν για πρώτη φορά αποφάσισα ότι έπρεπε να "σοβαρευτώ" επί τέλους στο χόμπυ και να εγκαταλείψω τα ηχειάκια ραφιού ή βάσης, είχα τότε πέσει με τα μούτρα σε ότι διέθετε ο ειδικός τύπος της εποχής (πού καιρός για ακροάσεις - ταξίδευα συνέχεια με μια βαλίτσα στο χέρι), με προεξάρχουσες τις ειδικές ετήσιες εκδόσεις του AUDIO και του STEREO REVIEW, που είχαν ένα συγκεντρωτικό κατάλογο με συσκευές και ηχεία, με τιμές, χαρακτηριστικά κ.α. πληροφορίες, πολύ χρήσιμες για κάποιον που ξεκινούσε και δεν ήξερε πού πατεί και πού πηγαίνει.

Με μια από αυτές λοιπόν τις εκδόσεις υπό μάλης, βρέθηκα κάποια στιγμή στη Ν.Ορλεάνη και πήρα σβάρνα τα μαγαζιά που υπήρχαν στην περιοχή (την ιστορία την έχω μέσες-άκρες ξαναπεί). Ο τελευταίος μου σταθμός ήταν ένα μαγαζί με τρία ή τέσσερα ξεχωριστά δωμάτια ακρόασης, όπου ο τύπος του μαγαζιού, πολύ έξυπνα, είχε στήσει ηχεία κατά κατηγορίες: χαμηλή, μεσοχαμηλή, μεσοϋψηλή και υψηλή. Φυσικά, τον διαχωρισμό τον είχε κάνει αυτός μάλλον αυθαίρετα, περισσότερο στηριζόμενος στις τιμές και ίσως λιγότερο στην απόδοση, αλλά δεν είχε πέσει και πολύ έξω.

Αφού άκουσα διάφορα, απέρριψα εξ αρχής το χώρο ακρόασης με μικρά ηχεία (εντελώς αυθαίρετα κι εγώ, βέβαια) και του ζήτησα να ακούσω μεγάλα ηχεία δαπέδου. Με πήγε στο χώρο της μεσοϋψηλής κατηγορίας και με έβαλε να ακούσω κάτι μεγάλα ηχεία της Polk Audio, ούτε θυμάμαι ποιό μοντέλο ήταν. Θυμάμαι όμως ότι η πρώτη και αρχική μου εντύπωση ήταν τα χαμηλά. Ξέχασα ότι ήξερα μέχρι τότε! Ρώτησα τιμή και μου είπε κοντά στα 1500 δολλάρια το ζευγάρι θυμάμαι. Για την εποχή και κυρίως για το βαλάντιό μου ήταν πολλά λεφτά.

Είχα όμως τη διαύγεια να μην πω το "ναι" αμέσως αλλά να του ζητήσω να ακούσω και άλλα υψηλότερης κατηγορίας. Με πήρε στο διπλανό χώρο, όπου υπήρχε στημένη όλη η σειρά IRS Kappa της Infinity. Και χωρίς να δείξει ότι κουράστηκε ή ότι βαριέται με έβαλε να τα ακούσω ΟΛΑ, από το Kappa 5 μέχρι το Kappa 9. Πρέπει να πω ότι είχα επιλέξει και ακούγαμε από CD το φινάλε της Οβερτούρας 1812 του Τσαϊκόφσκι, με τα κανόνια, σε όλες τις ακροάσεις. Κάπου εκεί, στο Kappa 7, το πρώτο δαπέδου της σειράς, άνοιξε ο ήχος και γέμισε χαμηλό ο χώρος. Ακολούθησε ακρόαση του Kappa 8 και μαγεύτηκα περισσότερο. Μετά ήρθε η σειρά του Kappa 9. Εκεί, λοιπόν, αποφάσισα ότι μετά το Kappa 9 δεν μπορούσα να γυρίσω πίσω!!

Δεν είχα ακόμα ρωτήσει την τιμή του, όμως. Όταν ρώτησα, μου είπε 2500 δολλάρια (1000 παραπάνω απο το ζευγάρι της Polk Audio). Κόμπιασα και κόλωσα. Του είπα ότι θέλω να το σκεφτώ και θα ξαναπάω την άλλη μέρα. "No problem, sir" μου είπε, "anytime you want". Πήγα στο βαπόρι και πήρα τηλέφωνο τη Lyric στη Ν.Υόρκη. Μίλησα με τον ίδιο τον Κακαδέλη. Χωρίς πολλά-πολλά παζάρια μου είπε ότι μου τα αφήνει 2250. Κατάλαβα τότε ότι αυτή είναι η street price του ηχείου για την εποχή εκείνη.

Μέσα μου, το μικρόβιο του "μεγάλου βήματος" με κατάτρωγε. Ήξερα ότι τα λεφτά ήταν πολλά, αλλά σκεφτόμουνα ότι δεν θα ξαναείχα εύκολα την ευκαιρία να ξαναβρεθώ στην Αμερική με βαπόρι και να μπορώ να έχω το χρόνο να τα ξαναπαζαρέψω. Ήμουν μάλιστα έτοιμος να υποκύψω στον Κακαδέλη και να του πω να τα πακετάρει να τα στείλει στη Ν. Ορλεάνη, αλλά υπολόγισα ότι μαζί με τα μεταφορικά θα μου στοίχιζαν κάτι λιγότερο από τα 2,5 χιλιάρικα που είχε πεί ο ντόπιος. Εκεί αποφάσισα λοιπόν, ότι αν θέλω πραγματικά καλό ηχείο, πρέπει να σκάσω τα 2,5 χιλιάρικα και μετά ας κάνω και το σκ... μου παξιμάδι, αν χρειαστεί. Την άλλη μέρα πήγα στο μαγαζί αποφασισμένος. Λέω του τύπου χωρίς περιστροφές ότι ήρθα με την απόφαση να πάρω τα Kappa 9 και τίποτ' άλλο. "Αλλά" του λέω "τα έχω βρει στη Ν.Υόρκη με 2250 δολλάρια. Εσύ τί προτίθεσαι να κάνεις επ' αυτού;" "I have no problem with this price, sir" μου λέει. "Κλείσαμε" του λέω (την άλλη μέρα σκεφτόμουνα πως αν τούλεγα πως τα έχω βρει με 2000, ίσως να μου τα άφηνε κι αυτός τόσο, αλλά η ιστορία είχε τελειώσει πια). Την άλλη μέρα, πακεταρισμένα και με τη βοήθεια του τοπικού τροφοδότη του πλοίου (Ship chandler), τα φέρανε στο βαπόρι, τα έβαλα στο σαλόνι, άνοιξα τη συσκευασία και πρόσθεσα επί πλέον αφρολέξ, τα δέσαμε καλά και μου τα έφερε το βαπόρι στη Ιταλία, από όπου τα έστειλε με μεταφορική στην Ελλάδα ο πράκτορας και τα εκτελώνισα στο τελωνείο του Πειραιά.

Έτσι επέλεξα τα πρώτα μου σοβαρά ηχεία. Με το χαμηλό της Οβερτούρας και με μουσική ακρόαση. Τώρα, αν αυτά θα άντεχαν σε σε διαρκή δοκιμασία χαμηλών σε περιεχόμενο ταινίας δεν έχω δοκιμάσει. Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Κάποια στιγμή θα το κάνω.

Για του λόγου το ασφαλές, το ηχείο έχει δυο 12-ιντσα γούφερς για τα χαμηλά. Αν μπορούν να κατέβουν χαμηλά ή όχι πρέπει να το εξακριβώσω, δεν τα έχω ποτέ μου δοκιμάσει με ταινίες.

Μια εικόνα:

-

Reaction score
15.548

Aφου ειπε οτι θα τα δοκιμαση βρε ......αρα ταχει...

...παρε και μια σαλιαρα εσυ...:116:

[YOUTUBE]4Zv9vRz4QYM [/YOUTUBE]

[YOUTUBE]9erlZnMekZ0&feature[/YOUTUBE]

Reaction score
15.548

Παναγιωτη καπως ετσι ξεκινουν ολοι........

Περιμενουμε εντυπωσεις οταν τα ακουσεις...

Reaction score
964

αληθεια οποιος πιστευει οτι εχει large ηχεια
αν δηλωσει οτι δεν εχει σαμπ, ποση ωρα θα αντεξουν τα ηχεια του να παιζουν πραγματικα χαμηλη πληροφορια .
Και τι συνοδα απαιτουν αυτα ? (τα ηχεια )...............
Θα εκπλαγείς!!!!!!

Τα δικά μου τουλάχιστον όσο αντέχουν τα αυτιά σου ή μέχρι να τα φτύσει ο ενισχυτής σου.

Reaction score
30.391

Είπαμε ρε Αργύρη ! Μιλάμε για σοβαρά ηχεία.
Οχι για χλάπες.:116:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Είπαμε ρε Αργύρη ! Μιλάμε για σοβαρά ηχεία.
Οχι για χλάπες.:116:
γιαννη (δεν μιλαμε για τωρα) αλλα ξερεις οτι ολοι δεν εχουν την ευκαιρια για σοβαρα ηχεια

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.395
Members
38.695
Νεότερο μέλος
Antonis N.