Ηχεια για κλασσικη μουσικη μεγαλες ορχηστρες

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.534
Δηλ ρε Γιατρε, δεν κανουν για κλασσικη μουσικη?
Μα αφου τα λενε vienna beethoven...
για πες, δεν σε αρεσαν οι μετρησεις?
αλλα αυτες αποτυπώνονται σε ακουστικες "εμπειριες"?
Ξέρω πως απευθύνθηκες στον αλλο γιατρό, αλλα θέλω να απαντήσω στην ερώτηση σου με μια κατάταξη.

Τελευταια χωρίζω τα ηχεία (για κλασικη μουσική, έτσι κι αλλιως 90% κλασικη ακούω) σε τρεις κατηγορίες, χοντρικά, σε διάφορα μπατζετ, κατα εταιρία :
  1. Ηχεία που μου αρέσουν, θα μπορούσα να ζήσω μαζί τους (αν μου τα χάριζαν, αν τα ειχα, αν...) αλλα δεν θα αγόραζα : Harbeth, Spendor, Vienna, Rogers (παλιά), ακόμα και Zingali (και αλλα πολλα...)
  2. Ηχεία που θα αγόραζα υπό προϋποθέσεις: Atc παθητικά, B&W 802/803, Goldenear Triton, Focal, Lipinski, magnepan, Linkwitz.
  3. Ηχεία που θέλω να αγοράσω: Atc ενεργά, Focal ενεργά, Neumann (KH), kii, Grimm, ενεργά B&W (έρχονται το 2017), Adam column/pencil ενεργά.
Μου αρέσουν πολλα, μπορώ να ζήσω με ακόμα περισσότερα, αλλα "ποθώ" λίγα. Με ολα αυτα μπορώ να ακούσω κλασικη, με άλλοτε αλλο ποσοστό ικανοποίησης. Το 100% δεν το εχω νιώσει ακόμα. Και γι αυτο μου αρέσουν ολα αυτα, το καθένα για τους λόγους του. Αλλα πιο πολυ μου αρέσει η μουσική.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Linkwitz και magnepan βαλτα στο 3.

Α, βαλε και τιποτα b&o να κανεις χαρούμενη και τη σύζυγο.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Α, grimm και kii βαλτα στο 4. Αυτα που θα αγορασεις.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.534
Linkwitz και magnepan βαλτα στο 3.

Α, βαλε και τιποτα b&o να κανεις χαρούμενη και τη σύζυγο.
Ναι και στα 3 που είπες. Μπαινοβγαίνουν απο το 3. Και τα Lipinski.
[DOUBLEPOST=1470333152][/DOUBLEPOST]
Α, grimm και kii βαλτα στο 4. Αυτα που θα αγορασεις.
[DOUBLEPOST=1470332934][/DOUBLEPOST]Α, grimm και kii βαλτα στο 4. Αυτα που θα αγορασεις.
Kii ίσως , τα Grimm παραξεφευγουν οικονομικά. KH 310 πολυ πιθανότερο

Last edited:

Reaction score
6.597
Tα Κii με τα τουιτερακια δε μου γεμιζουν το ματι και ας λετε οτι θετε, εξαιρετικα γιαυτο που ειναι φτιαγμενα να κανουν ,αλλα πολλα τουτιτερακια με πολλα watt λεω τωρα...:o

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915
Tα Κii με τα τουιτερακια δε μου γεμιζουν το ματι..
Το μάτι να στο γεμίσει καμία ξανθιά μπροσθοβαρη, το καταλαβαίνω, αλλά να σου γεμίσει το μάτι το τουιτερ; Μα το τουιτερ; Το μάτι;

Σα να λες ότι δε σου γεμίζει το αυτί η αντανάκλαση της διαστημικής σκόνης από τα φτερά της πεταλούδας, αυτής που κλανει στο άλφα του κενταύρου.. η ίδια βρώμα, η ανακατώστρα.

Βρε τι δουλειά έχει το τουιτερ; Να σου γεμίζει το μάτι ή να παίζει πρίμα; Και μη μου πεις ότι το κιι δεν έχει καλή απόκριση στα πρίμα, θα αρχίσει να ρεύεται η πεταλούδα...(κάτι θα την πείραξε)

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.534
Έχει kii demo στο Άλφα του Κένταυρου; Δεν καταλαβαίνω

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Ναι και στα 3 που είπες. Μπαινοβγαίνουν απο το 3. Και τα Lipinski.
[DOUBLEPOST=1470333152][/DOUBLEPOST]

Kii ίσως , τα Grimm παραξεφευγουν οικονομικά. KH 310 πολυ πιθανότερο
KH 310 στην τιμη που παιζουν τωρα ειναι κλοπη.

Reaction score
6.597
Το μάτι να στο γεμίσει καμία ξανθιά μπροσθοβαρη, το καταλαβαίνω, αλλά να σου γεμίσει το μάτι το τουιτερ; Μα το τουιτερ; Το μάτι;

Σα να λες ότι δε σου γεμίζει το αυτί η αντανάκλαση της διαστημικής σκόνης από τα φτερά της πεταλούδας, αυτής που κλανει στο άλφα του κενταύρου.. η ίδια βρώμα, η ανακατώστρα.

Βρε τι δουλειά έχει το τουιτερ; Να σου γεμίζει το μάτι ή να παίζει πρίμα; Και μη μου πεις ότι το κιι δεν έχει καλή απόκριση στα πρίμα, θα αρχίσει να ρεύεται η πεταλούδα...(κάτι θα την πείραξε)

:D:D πολλα τουιτερακια με βατακια αποκαλω τα γουφερακια του :wink: ... εμε τι μονοπωλιο θα εχεις τους γριφους?

και για να μη χαθουμε στη μεταφραση, θελω να πω οτι ποσο μπορει ο αριθμος να αντικαταστησει το μεγεθος? ενα 15΄" = δυο 8" = τρια 6'' = πεντε 3,5'' ?? (αμα θετε βαλτε και 10 3,5'' στην εξισωση σας τακανω δωρο ) μιας και μιλαμε για κλασικη εδω ...

Last edited:

Mufasa

Top teaser
Reaction score
2.158
:D:D πολλα τουιτερακια με βατακια αποκαλω τα γουφερακια του :wink: ... εμε τι μονοπωλιο θα εχεις τους γριφους?

και για να μη χαθουμε στη μεταφραση, θελω να πω οτι ποσο μπορει ο αριθμος να αντικαταστησει το μεγεθος? ενα 15΄" = δυο 8" = τρια 6'' = πεντε 3,5'' ?? (αμα θετε βαλτε και 10 3,5'' στην εξισωση σας τακανω δωρο ) μιας και μιλαμε για κλασικη εδω ...
Μακάρι να ήταν τόσο απλό.. Για κύκλους μιλάμε, το «μέγεθος» αυξάνεται εκθετικά, όχι γραμμικά. Χοντρικά 2 woofers*6.5"=8", 2*8"=10.

Εννοείται ότι δεν παίζει ρόλο μόνο το μέγεθος αλλά και άλλοι παράγοντες όπως το Xmax -- μέγιστη διαδρομή του μεγαφώνου. Με μία ματιά στα specs ενός δεκάιντσου, η επιφάνεια του είναι 346.4 cm^2 vs ενός δωδεκάιντσου, 522.8 cm^2. Συγκρίνοντας μεγάφωνα με διαφορετική διαδρομή και επιφάνεια, πολλαπλασιάζεις Sd * Xmax για να βρεις την ποσότητα αέρα που μπορεί να κινήσει.

Ιn your face μπετόβλακα καθηγητή που μου είχες 10 στη Γεωμετρία και Φυσική. (το άξιζα)

Reaction score
6.597
Μακάρι να ήταν τόσο απλό.. Για κύκλους μιλάμε, το «μέγεθος» αυξάνεται εκθετικά, όχι γραμμικά. Χοντρικά 2 woofers*6.5"=8", 2*8"=10.

Εννοείται ότι δεν παίζει ρόλο μόνο το μέγεθος αλλά και άλλοι παράγοντες όπως το Xmax -- μέγιστη διαδρομή του μεγαφώνου. Με μία ματιά στα specs ενός δεκάιντσου, η επιφάνεια του είναι 346.4 cm^2 vs ενός δωδεκάιντσου, 522.8 cm^2. Συγκρίνοντας μεγάφωνα με διαφορετική διαδρομή και επιφάνεια, πολλαπλασιάζεις Sd * Xmax για να βρεις την ποσότητα αέρα που μπορεί να κινήσει.

Ιn your face μπετόβλακα καθηγητή που μου είχες 10 στη Γεωμετρία και Φυσική. (το άξιζα)
....χμμμ.. τα ξερω αυτα που λες, δε τα εβαλα κατω, μακαρι να ηταν τοσο απλα ομως, ακομη και με αν με ακριβεια βγαλεις την ποσοτητα αερα που μπορει να ειναι ισοδυναμη παλι το ιδιο δε θα ειναι... βαλε οσα 3,5αρια θες , με οποια διαδρομη σαν 15ιντσο δε θα ακουστουν.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.534
Με τα kii είμαι περίεργος, όχι μονο να τα ακούσω, αλλα και να δω αντιδράσεις απο χαϊενταδες και έκπληκτους αμφισβητίες οταν θα τα ακούν για πρώτη φορα.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508