Ηχεια vs watts.

Reaction score
6
Όλες οι προδιαγραφές υπάρχουν. Άμα ξέρεις που να ψάξεις θα τις βρεις.

Ένας τρόπος είναι να κάνεις μήνυση στον κατασκευαστή, να τον πας δικαστήριο και να τον αναγκάσεις να φέρει όλα τα χαρτιά των τεχνικών στοιχείων και να χάσεις μεγαλοπρεπέστατα τη δίκη. :143:

Ο άλλος τρόπος είναι να έχεις πρόσβαση σε αυτά, αρκεί να έχεις την ανάλογη σχέση. Εννοείται ότι οι προδιαγραφές αυτές δεν είναι σε κοινή θέα ή έτσι τουλάχιστον θέλουν οι κατασκευαστές.

Ο λόγος βέβαια δεν είναι για να μην γνωρίζει κάποιος άσχετος τις προδιαγραφές, αλλά για να μη γνωρίζει μερικές λεπτομέρειες όπως ας πούμε γιατί το τάδε ακριβό προϊόν της ehisklafsitaleftasou ltd., στο compliance επάνω αναγράφει μάρκα pentarothekares company... :142:
Ένα παράδειγμα ήταν αυτό.

Reaction score
150
Ελύθει η κόντρα κύριοι;
Εντάξει διασκεδαστική,δε λέω,αλλά προσωπικά με κούρασε λιγουλάκι:126:
Jargon δεν ξέρω αν τα 800 πχ αντέχουν καμιά 1000άδα(και για πόση ώρα) αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι αν φάνε συνεχόμενα 1000 watt για κανα 5 λέπτο θα αποδημήσουν είς τόπον σκουπιδιαρίον.
Έχει ένα δίκιο ο Μάρκου με αυτήν την απορία.Αν κάποιος συγκρίνει μεγάφωνα απο οικιακά και pa ηχεία θα δεί διαφορές.Βέβαια τα τερατώδη υλικά έχουν και κάποιες επιπτώσεις.
Πάντως ιδανικά θα έπρεπε να υπάρχει μια ξεκάθαρη προδιαγραφή του στυλ:max power,250 watt rms for 15 minutes ή κάτι ανάλογο.Τωρά γιατί δεν υπάρχει..

Το θέμα μας δεν είναι τα 800 ούτε διαφωνούμε σε αυτό όπως είδες και παραπάνω που το έγραψα.

τώρα γιατί γράφουν έτσι όλοι είπα μια άποψη γιατί από Marketing Point of View στέκει.

Όλες οι προδιαγραφές υπάρχουν. Άμα ξέρεις που να ψάξεις θα τις βρεις.

Ένας τρόπος είναι να κάνεις μήνυση στον κατασκευαστή, να τον πας δικαστήριο και να τον αναγκάσεις να φέρει όλα τα χαρτιά των τεχνικών στοιχείων και να χάσεις μεγαλοπρεπέστατα τη δίκη. :143:

Ο άλλος τρόπος είναι να έχεις πρόσβαση σε αυτά, αρκεί να έχεις την ανάλογη σχέση. Εννοείται ότι οι προδιαγραφές αυτές δεν είναι σε κοινή θέα ή έτσι τουλάχιστον θέλουν οι κατασκευαστές.

Ο λόγος βέβαια δεν είναι για να μην γνωρίζει κάποιος άσχετος τις προδιαγραφές, αλλά για να μη γνωρίζει μερικές λεπτομέρειες όπως ας πούμε γιατί το τάδε ακριβό προϊόν της ehisklafsitaleftasou ltd., στο compliance επάνω αναγράφει μάρκα pentarothekares company... :142:
Ένα παράδειγμα ήταν αυτό.

Κι εγω μια φορά που ήμουν στην Κρήτη είχα φάει κατί καταπληκτικά καρπούζια.

Reaction score
6
Το θέμα μας δεν είναι τα 800 ούτε διαφωνούμε σε αυτό όπως είδες και παραπάνω που το έγραψα.

τώρα γιατί γράφουν έτσι όλοι είπα μια άποψη γιατί από Marketing Point of View στέκει.

Κι εγω μια φορά που ήμουν στην Κρήτη είχα φάει κατί καταπληκτικά καρπούζια.
Λοιπόν κοίτα να δεις. Όταν σου έφερα το παράδειγμα με τα αυτοκίνητα έλεγες για ζαντολάστιχα. Όταν σου είπα για τις δίκες είπες για χεσμεντέν. :142:

Ε, αποφάσισε λοιπόν.... .

Στο ξαναλέω, άμα δεις μια διαφήμιση στην TV που λέει το νέο GTi από 14 χιλιάδες ευρώ έως 200 άλογα, σε τι ακριβώς θα κάνεις μήνυση; :116:

Ομοίως και με τα βατ. Τώρα άμα ψάχνεις να βρεις ποιος είναι εκείνος που θα κάνει λάθος και δεν θα αναφέρει ότι το τάδε spec δεν συμμορφώνεται με την τάδε οδηγία που αντιστοιχεί στην τάδε μέθοδο μέτρησης, τότε χαρά στο κουράγιο σου. Θα βρεις μερικούς κινέζους. :144:

Reaction score
150
Αφού σου αρέσει κι εσένα η αντιπαράθεση βρήκες τον ανθρωπό σου.

:604:

Τα λάστιχα σου τα έφερα ως τη σωστή αναλογία του θέματός μας περι συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Για τη διαφήμηση γιατί να κάνω μηνυση δηλαδή? Άλλο και τούτο πάλι? Βρε μιλάμε ελληνικά για κινέζικα?

Λέει από (ένα ποσό χρηματικό) και μέχρι Χ άλογα. Που είναι το μπέρδεμα? Δυο διαφορετικές μονάδες αναφέρει δεν είναι το ίδιο με το 50 εως 1000 Watt που είναι ένα εύρος της ίδιας μονάδας.

Και για να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι γιατί αν βάλουμε και τα αυτοκίνητα δεν θα βγάλουμε άκρη ποτέ θα το θέσω αλλιώς.

Ξέρεις καλά ότι οι drivers που καίγονται ευκολότερα στα ηχεία είναι τα tweeter σωστα?

Γιατί οι εταιρείες τα αλλάζουν τότε εντός εγγύησης και χωρίς πολλά πολλά? Και μην μου πεις ότι δεν τα αλλάζουν γιατί και το ξέρω από δικά μου ηχεία και από άλλους.

Και η B&W στη σειρά 800 σου κάνει μέχρι 3 αλλαγές εντός εγγύησης και on site ειδικα στο εξωτερικό γιατι εδώ δεν μου έχει τύχει και δεν ξέρω.

Γιατί σου τα αλλάζουν λοιπόν αφού δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν φταις?

Θες να σου απαντήσω?

Γιατί σέβονται τον πελάτη που τους τα έχει σκάσει και ξέρουν ότι εκτός κι αν είναι τρελός μόνο επίτηδες δεν το έχει κάνει. Ειδικά ο πελάτης που αγοράζει τέτοια ηχεία κατα βασή κάτι ξέρει κι αυτός.

Και ένα παράδειγμα από χρήστη

"Thanks for all of the messages.

My dealer came in last night and replaced my tweeters and I am back in business.
It was a simple process of removing the tweeters and replacing them with brand new tweeters from B&W. I am thankfull that my speakers have a 5 year warranty. My dealer mentioned that each tweeter was about $1,000 bucks"

Μιλάει για τα 802D και φυσικά ούτε δικαστήριο πήγε ούτε το κούρασε ούτε και ήθελε ο άνθρωπος να τα κάψει για πλάκα. Τα ανέλαβε όλα ο dealer και δεν πλήρωσε μια.

Αν θέλεις ας επικεντρωθούμε στο θέμα περισσότερο γιατί το να κάνουμε ο ένας τον έξυπνο στον άλλο δεν βλέπω να έχει και πολύ νόημα.

Reaction score
6
Επιτέλους είπες και κάτι που έχει νόημα.

Λοιπόν κατ' αρχήν όσο και να μιλάμε στο θεωρητικό επίπεδο, αν δεν υπάρξει ένα δεδικασμένο επί του θέματος που συζητάμε, δηλαδή να έχει κάποιος κερδίσει μια δίκη γιατί δεν άντεξε το ηχείο ακριβώς την ισχύ που υποσχέθηκε, τότε μιλάμε στον αέρα.

Ξέρω πολύ καλά ότι τα tweeter καίγονται (τσίου-τσίου δεν είχα πει σε άλλο post;).
Ξέρω πολύ καλά όμως ότι συνήθως καίγονται από μικρούς ενισχυτές που ζορίζονται, ζορίζονται, ζορίζονται, μέχρι που στέλνουν ένα surge και άντε γειά.

Από κει και πέρα σε αυτό που λες για το σεβασμό στον πελάτη, είδες κανέναν να διαφωνεί; Φυσικά και όποιος κάνει το παραπάνω είναι άξιος συγχαρητηρίων, αλλά όταν δεν το κάνει δεν σημαίνει ότι παραβαίνει και το νόμο από πάνω!

Εδώ μας είπες ότι είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν ένα ηχείο να το καταστρέψεις και αφού αυτό καταστραφεί, να τους κάνεις και μήνυση από πάνω γιατί καταστράφηκε. :142:

Γι' αυτό καλό είναι να επιδιώκουμε να προτιμάμε εκείνους που μας δίνουν το παραπάνω αντί να σκεφτόμαστε μηνύσεις και άλλα διάφορα. Μην ανησυχείς, εν τέλει ο ανταγωνισμός δουλεύει υπέρ του καταναλωτή και όχι εναντίον του.
Τι νομίζεις ότι είναι χειρότερο για κάποιον; Να του κάνεις μήνυση ή να αγνοείς τα προιόντα του;
Εγώ λέω το δεύτερο... :144:

Reaction score
150
Επιτέλους είπες και κάτι που έχει νόημα.

Λοιπόν κατ' αρχήν όσο και να μιλάμε στο θεωρητικό επίπεδο, αν δεν υπάρξει ένα δεδικασμένο επί του θέματος που συζητάμε, δηλαδή να έχει κάποιος κερδίσει μια δίκη γιατί δεν άντεξε το ηχείο ακριβώς την ισχύ που υποσχέθηκε, τότε μιλάμε στον αέρα.

Από κει και πέρα σε αυτό που λες για το σεβασμό στον πελάτη, είδες κανέναν να διαφωνεί; Φυσικά και όποιος κάνει το παραπάνω είναι άξιος συγχαρητηρίων, αλλά όταν δεν το κάνει δεν σημαίνει ότι παραβαίνει και το νόμο από πάνω!

Εδώ μας είπες ότι είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν ένα ηχείο να το καταστρέψεις και αφού αυτό καταστραφεί, να τους κάνεις και μήνυση από πάνω γιατί καταστράφηκε. :142:

Γι' αυτό καλό είναι να επιδιώκουμε να προτιμάμε εκείνους που μας δίνουν το παραπάνω αντί να σκεφτόμαστε μηνύσεις και άλλα διάφορα. Μην ανησυχείς, εν τέλει ο ανταγωνισμός δουλεύει υπέρ του καταναλωτή και όχι εναντίον του.
Τι νομίζεις ότι είναι χειρότερο για κάποιον; Να του κάνεις μήνυση ή να αγνοείς τα προιόντα του;
Εγώ λέω το δεύτερο... :144:

Το αστείο είναι ότι όντως μιλάμε στον αερά και μου θυμήθηκα το "Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα" αλλά κουβέντα να γίνεται.
:137:

Καλά μάλλον δεν έγινα αντιληπτός σχετικά με τα ηχεία μιας και δεν ζήτησα από κανέναν να μου τα δώσει για να τα καταστρέψω. Το μόνο που λέω είναι ότι αν αγοράσω ένα σοβαρό monoblock των 1000 Watt σε ένα ηχείο που λέει ότι αντέχει (όχι ροζ θόρυβο) οφείλει και το ηχείο να ανταπεξέλθει εφόσον ο κατασκευαστής το δηλώνει. Τίποτα άλλο.

Νομίζω ότι τελικά δεν διαφωνούμε και τόσο Pleo και είμαι σίγουρος ότι αν αυτή η συζήτηση γινόταν από κοντά δεν θα φαινόταν καν σαν διαμάχη η οποία τελικά δεν έχει και βάση μιας και όλη η συζήτηση είναι θεωρια!:144:

Reaction score
11.810
Δοθέντος ενός ενισχυτή 1000 βατ και ηχείων που λένε ότι αντέχουν 1000 βατ με μουσικό πρόγραμμα γνωρίζω τα παρακάτω, όπως μου έχουν πει.

Δυναμώνουμε μέχρι εκεί που αρχίζουμε να ακούμε παραμόρφωση από τα μεγάφωνα. Αυτό μας δείχνει ότι έχουμε φτάσει τα όρια τους από άποψη ισχύος και είναι σημάδι ότι δεν πρέπει να δυναμώσουμε άλλο, γιατί θα τα κάψουμε.

Reaction score
150
Έχεις απόλυτο δίκιο κι αν είχε και καμιά βελόνα ο ενισχυτής να βλέπαμε τι τραβάει ακόμα καλύτερα.

Reaction score
29.833
Απάντηση: Ηχεια vs watts.

Μα το θέμα είναι οτι οι περισσότεροι ενισχυτές δεν εχουν , και αυτοί που έχουν , δεν σου δείχνουν rms , αλλά peak power δεδομένου οτι την στιγμή που δείχνουν ισχύ με μουσικό σήμα θα σου δείξουν music power.Τεσπά , ενας χοντρικός μπούσουλας είναι music power=1/2 rms power.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.301
Members
38.539
Νεότερο μέλος
James.z.2007