Ηχειο για Hk970/hd970 μερος 2ο

Reaction score
1
:cool_1: Γεια σας φιλοι και παλι!Αλλαξαν αρκετα τα δεδομενα κατα τετοιο τροπο ωστε να ψαχνω ηχειο δαπεδου(εως 800 ευρω) πλεον αφου αποφασισα να τοποθετησω το συστημα στο σαλονι(40 τ.μ) και να εγκαταλειψω το μικρο στριμωγμενο δωματιο μου.οποτε εφτιαξα μια λιστα και θα ηθελα να την αξιολογησετε
Η μουσικη που ακουω ειναι ολες οι φυλες του ροκ...παμε..

audio spectrum:Athena ,studio 4(τι διαφορες εχουν?)

boston acoustics:vr1 ,vr2

b&w:dm 603 s3 ,602.5 s3 ,704

mission m35 ,roister 6 ,mission m35 ,tannoy sensys dc2

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Ηχειο για Hk970/hd970 μερος 2ο

Προσωπικά θα σου πρότεινα τα B&W αλλά καλό είναι να τα ακούσεις μόνος σου και να βγάλεις συμπεράσματα. Το 603 είναι η πιο λογική επιλογή.

Εκτός από αυτά που αναφέρεις τα Monitor Audio RS-6 πολύ καλή επιλογή και σχετικά οικονομική...

Reaction score
12

Θα σε πριζωσω λιγο το ξερω αλλα εγω τουλαχιστον επαθα πλακα με το συγκεκριμενο ηχειο!Αν μπορεις να ξοδεψεις 100ευρα παραπανω μπορεις να παρεις τα Triangle Heliades τα οποια οχι απλα τα συστηνω ανεπιφυλακτα αλλα νομιζω πως θα σε ταξιδεψουν με τα μεσουψηλα τους αλλου....!ΑΑΑΑ να μην το ξεχασω αν τα ακουσεις να τα ακουσεις απαρετητος τετρακαλωδιομενα εχω λογο που στο λεω:happy_9:!Τωρα τελειως αλλη σχολη ηχου ειναι η jbl μια που ακους ροκ οπως κγω νομιζω πως θα σου αρεσουν αρκετα ο λογος για τα E60 ερχονται και στα 700ευροπουλακια μια χαρα.Τα σχολιακια μου γιαυτα τα οποια εχω ακουσει κιολας ειναι πααααρα πολυ καλα δηλαδη:θα αγαπησεις την μη ενοχλητικη προβολικοτητα των ψηλων ειδικα στα σολιδια:happy_9: αλλα και στο ανοιγοκλεισιμο του high-hut.Eπισης εχουν μοναδικο μπασο οχι αβυσσαλεο αλλα σωστο στακατο και ρυθμικο ασε που σε drums solo και μπασατα κομματια δεν ψαχνεις το μπασο χαμενο στο χωρο σου....Το μονο σιγουρο φιλε μου ειναι πως πρεπει να τρεξεις πολυυυυ για να βρεις/ακουσεις το καταλληλο γιατι οσα και να λεμε εμεις.....Περιμενω νεα

Φιλικα Μηνας

Reaction score
12

Ωωωωωωωωωωωωωχουου τι βλακας:crazy_1::crazy_1::crazy_1:δεν θυμωμουν το 1ο μερος ειπες εχεις ακουσει τα e60 πφφφ τελος παντων μπορεις να πεις πηρες μια γνωμη παραπανω

Reaction score
61
Φιλε Magnu, μακρια απο το Mission. Ειχα τα Volare V63 και δε μπορουσα να μαζεψω τα πριμα με τιποτα. Ασε που απο οτι ξερω εχουν περασει σε Κινεζικα χερια. Η καλυτερη λυση ειναι να παρεις μαζι σου τον ενισχυτη και να δοκιμασεις να ακουσεις τα ηχεια που πιστευεις οτι σου κανουν. Και αυτο γιατι θα πρεπει να δεις αν μπορει ο ενισχυτης σου να παιξει τα παραπανω ηχεια.

Reaction score
1
Γεια σας κ χαρα σας!

πηγα σημερα κ ακουσα τα εξης ηχεια με το σετ μου..

Roister Status 8 Αρχικα καλα μου καθησαν με την ζωντανια κ την καθαροτηα τους οσο τα ακουγα ομως με κουρασαν λιγο με τα υψηλα τους.Και επειδη η μουσικη που ακουω εχει μπολικες υψηλες.....δεν μου κανουν!

Tannoy Dc2 μου αρεσε η αναλυση τους αλλα οχι το χαμηλο τους.επισης δεν ειχαν τη ζωηραδα που ψαχνω...Λυπαμαι αγγλακια!!

Audio spectrum ΑVS...αυτα μου αρεσαν περισσοτερο απο τα παραπανω ηταν πιο ξεκουραστα,με πιο ωραιο χαμηλο ,χωρις να χανουν σε αναλυση....ΦΑΒΟΡΙ(επιτελους αρχιζω και βλεπω φως στο τουνελ!!!)τα κραταμε υποψιν...

επισης τον τελευταιο καιρο ακουσα τα εξης
JBL E60 & E90 τα πρωτα ηταν θωλα τα δευτερα αρκετα καθαροτερα.

MAGNAT(τρια διαφορετικα μοντελα)

AUDIO SPECTRUM ARTEMIS

Ολα τα παραπανω παιξανε με το σετ μου.αυτα που με κερδισανε ηταν τα αρτεμις.Παλι audio spectrum δηλαδη!Εκει καταληγω παντα!πρωτα με τα ερος μετα με τα αρτεμις κ σημερα με τα AVS.

Αν εχετε καποια προταση για καποιο αλλο ηχειο με ηχο αναλογο/αντιστοιχο των audio spectrum εως 800-900 ευρα παρακαλω πειτε την!

Reaction score
61
Πιστευω οτι βρηκες πολυ καλη λυση. Για να παρεις κλυτερο ηχο πρεπει να ανεβεις παραπανω ~1200€ (Εpos M22). Μαλλον ο,τι και να ψαξεις στα 800-900€ θα εχει πιο βιομηχανικο ηχο. Επισης αν σε ενδιαφερει αν και δεν ξερω ποσο ευκολο σου ειναι να τα ακουσεις προτεινω Mythos Ivory (αρχικη τιμη 1500€ αλλα πιστευω οτι μπορεις να τα παρεις αρκετα χαμηλοτερα). Φανταστικο ηχειο σε φινετσα, μπασα, πριμα κλπ. Αντικατεστησαν τα Mission Volare V63 μου και παιζουν με τον Harman σαν τον δικο σου

Reaction score
0
Τυχαίνει να εχω ακουσει τα περισσότερα από τα ηχεία που αναφέρεις καθώς εψαχνα για αγορα πριν περιπου 3 μηνες στην κατηγορία των 800-1200€. Να σημειώσω ότι κυρίως ακούω 70's Rock-Hard Rock-Blues, χωρίς όμως περιορισμούς (άμα λάχει πετάω και κανα Μητροπάνο).
Κατ΄αρχήν απορώ πως τα Triangle Heliades αρέσουν σε τόσο κοσμο! Και για να μην παρεξηγούμαι, εξηγούμαι. Το συγκεκριμένο ηχείο έχει καλα μεσαία κ ακομα καλύτερα πρίμα. Αλλά τα μπάσο του τα θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτο. Εντελώς ανεξέλεγκτο κ πλαδαρό.
Το Artemis σίγουρα πολυ καλο ηχείο, αλλά λίγο bright για τα δικά μου τουλάχιστον γούστα.
Πολύ καλό ηχείο κατά τη γνώμη μου είναι και το Chariot Silverette 200T για πιο "φυσικά" ακούσματα όμως.
Εντελώς τυχαία λοιπόν, ενας φίλος ακουσε τα Esos M22 στην έκθεση Hi-End και μου είπε πως έπρεπε οπωσδήποτε να τους δωσω μια ευκαιρία.
Αφού λοιπον πήρα τα απαραίτητα cd (όχι μονο rockιές) ανα χείρας πήγα σε ένα μαγαζί (δεν αναφέρω ονομα γιατι δεν ειμαι σιγουρος με την πολιτική του avsite οσο αφορα το συγκεκριμένο θεμα αν και θα χαιρόμουν πολύ να το "διαφημίσω γιατι εχει service με όλη τη σημασια της έννοιας) για να τα ακούσω. Εκεί είχα την τύχη να γνωρίσω τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, έναν άνθρωπο πολύ ευγενικό με τεράστια υπομονή και μεράκι με πρωταρχικό του στόχο να φύγω ικανοποιημένος με ότι κ αν επέλεγα ή δεν επέλεγα (να σαι καλά Χ.). Επίσης πολυ σημαντικο ήταν οτι στο μαγαζί του είχε και πολλά από τα ηχεία για τα οποιά "ψάχνεσαι" (εκεί άκουσα τα Triangle, Klipsch, Chariot, Artemis κ.α.).

Παρεπιμπτόντως, τα Κlipsch Rf35 τα γνωρίζω καλά αφού τα έχει ο κολλητός μου και ένα έχω να πω: μόνο με λάμπα.

Όταν λοιπόν είδα τα Epos δίπλα στα υπόλοιπα στην κυριολεξία δεν μπορεσα να μην χαμογελάσω ειρωνικά. "Ειναι ποτε δυνατόν αυτές οι κολωνίτσες να τα βάλουν με τα "θηρία" δίπλα τους - στα μπάσα τουλάχιστον?", αναρωτήθηκα.
Ε, λοιπόν φίλε μου έπαθα πλάκα! Τρελή ανάλυση, γλυκός ήχος, μπάσο ελεγχόμενο και υπερ-επαρκές με φοβερή ατακα, μεσαίες εφάμιλες με ανώτερης κατηγορίας ηχεία. Αφού τα ακουσα όλα αλλή μια φορα, το μυαλό μου δεν μπορούσε να ξεκολήσει από τον ηχο κ την αισθηση του Epos. Ειναι λίγο ακριβότερα από το budget σου αλλά πιστεύω ότι αξίζουν μέχρι το τελευταίο ευρω!

ΑΛΛΑ: Και αυτό είναι ενα μεγάλο αλλά. Τα συγκεκριμένα ηχεία είναι χαμηλής ευαισθησίας (87db), στα 6 Ohm και κατά συνέπεια χρειάζονται πολύ καλά ρεύματα (όχι μόνο Watt) για να οδηγηθούν σωστα.

Ελπίζω να βοήθησα.

Φιλικά

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
....πήγα σε ένα μαγαζί (δεν αναφέρω ονομα γιατι δεν ειμαι σιγουρος με την πολιτική του avsite οσο αφορα το συγκεκριμένο θεμα αν και θα χαιρόμουν πολύ να το "διαφημίσω γιατι εχει service με όλη τη σημασια της έννοιας) για να τα ακούσω. Εκεί είχα την τύχη να γνωρίσω τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, έναν άνθρωπο πολύ ευγενικό με τεράστια υπομονή και μεράκι με πρωταρχικό του στόχο να φύγω ικανοποιημένος με ότι κ αν επέλεγα ή δεν επέλεγα (να σαι καλά Χ.). ...

Ελπίζω να βοήθησα.

Φιλικά
Νομιζω ,πως επειδη θα θελαμε να μαθουμε για ενα μαγαζι που δεν εχει καλες υπηρεσιες ετσι θελουμε να μαθουμε για ενα καταστημα που οι ανθρωποι του ενδιαφερονται να εχουν λιγους η πολλους ευχαριστημενους πελατες και οχι μονο για ευκαιριακες πωλησεις.:cool_4:

Reaction score
1.380
Η προταση μου: Chario Premium 2000

Αν και ειναι ηχειο βασης, ειναι πολυ δυνατο και μπορει να καλυψει ανετα το χωρο σου. Η τιμη του σε μαγαζι του κεντρου μαζι με τη βαση του ειναι γυρω στα 700 ευρω. Σε χαμηλης τιμης ηχεια παντα προτιμω ηχεια βασης αφου η μεγαλυτερη καμπινα εχει περιορισμους και φερνει προβληματα. Ο ηχος της Chario ειναι απο τους αγαπημενους μου αφου ειναι απαλος αλλα εχει δυναμικα. Πολυ πιθανον βεβαια τα γουστα μας να ειναι διαφορετικα αφου η προηγουμενη εκδοση της Αρτεμις (σε δυο διαφορετικες ακροασεις μου) "φωναζε" στη ψιλη περιοχη. Απο Audio Spectrum προτεινω τα δυο βασης που εχουν μεγαφωνα της σειρας Excel και πραγματικα διαφερουν απο τα υπολοιπα της εταιρειας αλλα ειναι αρκετα ακριβοτερα απο το budget σου.

http://www.chario.it/product.php?prod=10&lang=1

Reaction score
14
Κατ΄αρχήν απορώ πως τα Triangle Heliades αρέσουν σε τόσο κοσμο! Και για να μην παρεξηγούμαι, εξηγούμαι. Το συγκεκριμένο ηχείο έχει καλα μεσαία κ ακομα καλύτερα πρίμα. Αλλά τα μπάσο του τα θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτο. Εντελώς ανεξέλεγκτο κ πλαδαρό.

Ανεξέλεγκτο και πλαδαρό μπάσσο σε Triangle;;;;; :shock:

Αποκλείεται. :-o
Λάθος ηχείο άκουσες. Ή κάποιος πείραξε τα "μπάσσα" στον ενισχυτή.
Τα Triangle αν κάτι δεν έχουν....είναι μπάσσο.
Με την έννοια που δίνει στο μπάσσο ο περισσότερος κόσμος.
Ειναι τόσο ελεγχόμενο και στακάτο το μπάσσο τους που λες και το ....τσιγκουνεύτηκαν οι Γάλλοι.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί τα βρίσκουν τσιριχτά...και πολλοί άλλοι τα επιδεικνύουν με λαμπάτους ενισχυτές. ;-)

Για τα Epos θα συμφωνήσω. :cool_4:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas