Ηχητική αναβάθμιση Volvo C30

Reaction score
0
Καλημέρα,

Σε μια εβδομάδα παραλαμβάνω το νέο μου αυτοκίνητο (Volvo C30) και θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με ενδεχόμενη ηχητική αναβάθμιση.

Λοιπόν, το εν λόγω αυτοκίνητο φέρει ενσωματωμένο ραδιοCD το οποίο δεν έχει δυνατότητα αναπαραγωγής mp3 (και έχω πολλά!). Για να βάλω ηχοσύστημα Volvo με τέτοια δυνατότητα συν παραπάνω ηχεία συν επιπλέον ενισχυτή συν ΑUX input, θα έπρεπε να κάνω παραγγελία και να περιμένω δυο μήνες, καθότι το σύστημα αυτό εγκαθίσταται στο εργοστάσιο και οχι τοπικά (according to Volvo Hellas). Επιπλεόν, το σύστημα αυτό κοστίζει κοντά στα 600 ευρώ.

Η ερώτησή μου είναι η εξής:
Υπάρχει τρόπος να αποκτήσω δυνατότητα αναπαραγωγής mp3 χωρίς να πειράξω κάτι στην κονσόλα και χωρίς να χάσω τη δυνατότητα χειρισμού απο το τιμόνι?

Μου φαίνεται μάλλον δύσκολο αλλά...

Ολες οι σκέψεις/προτάσεις ευπρόσδεκτες.

Ευχαριστώ

Reaction score
0
Σε Audi Α3 φίλου με παρόμοιο πρόβλημα, τελικά με ειδικό αντάπτορα έβγαλε ένα καλώδιο mini jack όπου συνδέει εκεί ένα ipod 30gb. Ο χειρισμός παραμένει στο Α3 ραδιόφωνο από το τιμόνι. Δεν ξέρω αν κάτι παρόμοιο θα σε βόλευε...

Reaction score
0
Σε Audi Α3 φίλου με παρόμοιο πρόβλημα, τελικά με ειδικό αντάπτορα έβγαλε ένα καλώδιο mini jack όπου συνδέει εκεί ένα ipod 30gb. Ο χειρισμός παραμένει στο Α3 ραδιόφωνο από το τιμόνι. Δεν ξέρω αν κάτι παρόμοιο θα σε βόλευε...
Θα με βόλευε πολύ γιατί υπάρχει και ipod.
Αλλά απο πού έβγαλε το καλώδιο?
Προβληματίζομαι γιατί το ραδιοCD που υπάρχει είναι ενσωματωμένο στην κονσόλα (δηλαδή δεν βγαίνει).

Reaction score
0
Στο Α3 υπάρχει η δυνατότητα να ελέγχει εξωτερική μονάδα cd-changer. Ο Αντάπτορας λοιπόν ξεγελά το ράδιο ότι το ipod είναι cd-changer. Έτσι δλδ δουλεύει μια χαρά.

Reaction score
0
Στο πλαίσιο των παραπάνω, σκεφτόμουν το ενδεχόμενο σύνδεσης του ipod με το ραδιοCD μέσω των FM transmitters.
Εχετε να μου προτείνετε κάτι ή τουλάχιστον τι πρέπει να προσέξω στις συσκευες αυτες?

Reaction score
51
Στο πλαίσιο των παραπάνω, σκεφτόμουν το ενδεχόμενο σύνδεσης του ipod με το ραδιοCD μέσω των FM transmitters.
Εχετε να μου προτείνετε κάτι ή τουλάχιστον τι πρέπει να προσέξω στις συσκευες αυτες?
Mέσω FM προσπάθησε να τα αποφύγεις.....
Δεν θα παίξει καλά (το ηχητικό αποτέλεσμα θα είναι μέτριο)

Πήγαινε στον Παύλο (Καλογερόπουλο) και πεσ' του ότι σε στελνω εγώ.
Θα βρεις κατά 90% αντάπτορα για να συνδέσεις i-POD στο υπάρχον σύστημα.

Δυστυχώς ο σχεδιασμός της κονσόλας δεν επιτρέπει αλλαγή πηγής στο C30
Kαι με χαλάει πολύ η νοοτροπία αυτή......

Reaction score
51
Στον Παύλο θα βρεις και αυτό.....

με 150€
Αλλά λειτουργεί μέσω της εξόδου για CD-Changer και δε νομίζω να μπορείς να χειριστείς το i-POD μέσα από την πηγή σου, ούτε θα βλέπεις τα τραγούδια στην οθόνη της πηγής.

Reaction score
0
Αυτό είναι ταμάμ σίγουρα.
Αλλά θα πρέπει πρώτα να βεβαιώσω οτι το υπάρχον σύστημα μπορεί να ελέγχει cd changer και πολύ αμφιβάλω...

Και εμενα με χαλάει η νοοτροπία αυτή σχετικά με τις κονσόλες. Σε βάζουν σε τριπάκι να παραγγείλεις καλύτερα ηχοσυστήματα απο το εργοστάσιο και το κόστος είναι σημαντικό. Τουλάχιστον για το C30, στοιχίζει περίπου 600 ευρώ και υπάρχει και ακόμη καλύτερο με Dynaudio και ιστορίες που φθάνει στα 1600 ευρώ.

Και μετά σου ζητάνε 300 ευρώ για να βάλεις ενα υφασμάτινο κάλυμμα στο χώρο αποσκευων γιατί δεν έχει εταζέρα.....

Αλλά μου αρέσουν οι γραμμές του συγκεκριμένου ......και μάλλον είμαι ο μόνος....

Reaction score
0
Κ εμένα μου αρέσει πολύ αυτό το αμάξι οπότε τώρα γίναμε δύο...!!!

Πήρες το 1600 ή κάνα 1800 ? Το 1600 νομίζω είναι λίγο για το βάρος του αυτοκινήτου...

Reaction score
0
Κ εμένα μου αρέσει πολύ αυτό το αμάξι οπότε τώρα γίναμε δύο...!!!

Πήρες το 1600 ή κάνα 1800 ? Το 1600 νομίζω είναι λίγο για το βάρος του αυτοκινήτου...
Το 1600 παραείναι λιγο για τα κιλά του αυτοκινήτου... (Εχω το παρεμφερές Volvo S40 σε 1800 και ξέρω)

Reaction score
51
Και μετά σου ζητάνε 300 ευρώ για να βάλεις ενα υφασμάτινο κάλυμμα στο χώρο αποσκευων γιατί δεν έχει εταζέρα.....

Αλλά μου αρέσουν οι γραμμές του συγκεκριμένου ......και μάλλον είμαι ο μόνος....

Χριστόφορε βάλε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το κάλυμμα στο χώρο αποσκευών
Για να προστατεύεις το αυτοκίνητο από τα αδιάκριτα βλέματα.....:happy_4:

Όμορφο. Με χαλάει (όπως προείπα) η κονσόλα. Βάλε 17άρες ζάντες (αν δεν πήρες το 2.5Τ) γιατί δείχνει πολύ με αυτές
Αν πήρες το 2.5Τ θέλω βόλτα!!! :happy_5: :happy_5: :bravo: :bravo:

Reaction score
0
Eπιτέλους, βρίσκω ανθρώπους που τους αρέσει το C30.....:bravo: :bravo: :bravo:
Βαρέθηκα να ακούω φίλους να με βρίζουν επειδή δεν πήρα Golf, A3, Focus, και λοιπά :mad_2:

Πήρα το 1800 με 125hp στην μεσαία έκδοση εξοπλισμού momentum. Πολύ βαρύ αυτοκίνητο και ο κινητήρας ζορίζεται. Θα προτιμούσα το 2λιτρο αλλά κόστιζει 3000 παραπάνω. Το 1800 μου βγήκε στα 25400 ευρώ. Το 2,5Τ φτάνει στα 34000 ευρώ.

Δεκαεφτάρες ζάντες δεν βάζω!!!! Βαρέθηκα όλες τις λακούβες της Αθήνας και τα λάστιχα με χαμηλό προφίλ που δεν αποσβένουν τίποτα. Αποφάσισα οτι μου αρέσει η άνεση και η ποιότητα κύλισης.

Πάντως, τα Volvo είναι πολύ παρεξηγημένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, ΙΜΗΟ. Αν κοιτάει κάποιος φίλος να αγοράσει αυτοκίνητο, ας πάει μια βόλτα απο τις αντιπροσωπείες Volvo και να κάνει και test drive. Υπάρχουν αξιόλογα μοντέλα με εξυπνο pricing (οχι το C30 πάντως :mad_3: ), καλά χρηματοδοτικά και value for money.

Πήγα ενα ΠΣΚ στην Πάτρα με ένα C70 (hard top) 2,5Τ full extra και 60000 ευρώ. Κύριοι, το αυτοκίνητο έχει ελάχιστα να ζηλέψει (σε ποιοτητα) απο CLK και Α4 (soft top) ή ΒΜW σειρά 3 (hard top). Σε επιδόσεις και διακριτικότητα είναι μακράν μπροστά όμως. Και κοστίζει και αρκετά λιγότερα απο αντίστοιχες εκδόσεις απο τα παραπάνω αυτοκίνητα.

Αυτά τα ολίγα και σας ευχαριστώ "happy_1"

Reaction score
7
Το χειρότερο χαρακτηριστικό του Volvo είναι ο Σαρακάκης...
Δεν μιλάω εκ πείρας αλλά η πλειοψηφία όσων έχουν αυτοκίνητα των οποίων αντιπρόσωπος είναι ο Σαρακάκης μόνο ικανοποιημένοι δεν έχουν μείνει...

ΥΓ.και μένα μου αρέσει το C30...Αν και θα έπαιρνα Alfa...

Reaction score
0
Το χειρότερο χαρακτηριστικό του Volvo είναι ο Σαρακάκης...
Δεν μιλάω εκ πείρας αλλά η πλειοψηφία όσων έχουν αυτοκίνητα των οποίων αντιπρόσωπος είναι ο Σαρακάκης μόνο ικανοποιημένοι δεν έχουν μείνει...

ΥΓ.και μένα μου αρέσει το C30...Αν και θα έπαιρνα Alfa...
Ισως δεν έχεις και άδικο, απο ότι άκουγα παλιότερα. Ο Σαρακάκης είναι μόνo dealer πλέον της Volvo.
Αντιπρόσωπος είναι η Volvo Cars Hellas.
Στο ίδιο μοτίβο με τη "μαμά" Ford.

ΥΓ.Alfa, εεεεε????? Αυτή η Brera είναι αμαρτία.....

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.155