Ηχητική περιποίηση χώρου ακρόασης

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.876
Reaction score
20.367
Εκτός από την διαπίστωση της ανικανότητάς μου να το υλοποιήσω, θα περίμενα να ειπωθούν-προταθούν και διάφορες πρακτικές συμβουλές για τους "άτυχους" που δεν μορούν να κάνουν έστω κάτι από αυτά που γράφτηκαν παραπάνω.
Επειδή πριν να ανήκω στους "τυχερούς" (=ιδιοκτήτες dedicated room) άνηκα στους "άτυχους" (=ακροάσεις σε οικογενειακό σαλόνι κτλ), αυτό που θα πρότεινα στους "άτυχους" είναι να αγοράσουν έναν επεξεργαστή ήχου. Για παράδειγμα, δες εδώ, εδώ κι εδώ τις πρώτες και τις κατοπινές εντυπώσεις από το Lyngdorf RP-1.

Δώσε σημασία σε αυτό:
Οι πρώτες ακροάσεις έγιναν με συνεχή εναλλαγή των επιλογών ακρόασης. Ομολογώ ότι η διαφορά στον ήχο είναι υπαρκτή και ουσιαστική. Η διαφορά ανάμεσα στις θέσεις Focus και Bypass είναι τέτοια, που συνειδητοποιώ τι έχανα στην πριν RP-1 εποχή. Ειλικρινά, περνώντας από τη θέση Focus στη θέση Bypass, νομίζω ότι ττο σύστημα και τα ηχεία υπολειτουργούν, σαν να μην αποδίδουν αυτά που μπορούν. Στη θέση Focus, όλα έρχονται στη θέση τους! Στη δε θέση Global, μετακινήθηκα εντός του σαλονιού και το ηχητικό αποτέλεσμα ήταν ίδιο και απαραλλάκτο παντού!
και σε αυτό:

Γενικές εντυπώσεις: Πλέον, πιστεύω ότι το σύστημά μου που παίζει τα πάντα και με χαρακτηριστική άνεση!

Ειδικές εντυπώσεις: Στα τραγούδια των Faith No More ένιωθα ότι o Bill Gould, έπαιζε το μπάσο του μπροστά μου. Στακάτο και στοιβαρό μπάσο, όπως δεν είχα ακούσει πριν! Στην Carmen, σε κάποια φάση άρχισα να κουνάω τα χέρια μου λες και διηύθυνα εγώ την ορχήστρα! Στο Cult of the Shadows έμεινα καρφωμένος στον καναπέ ενθυμούμενος τις αναμνήσεις από τη συναυλία τους στο Ρόδον την εποχή που είχε κυκλοφορήσει το Theli! Στο War Ensemble, σηκώθηκα και έκανα headbanging στο σαλόνι! Παραλίγο να κλωτσήσω το τραπεζάκι από την πώρωση!:143:

Οι ακροάσεις έγιναν με εναλλαγές της διόρθωσης από Focus σε Global και πίσω και με εναλλαγές στα φίλτρα voicing. Η διαφορά μεταξύ των δύο διορθώσεων είναι εμφανής, με την Global να "απλώνει" την μουσική σκηνή ομοιόμορφα, χωρίς να αφήνει "χαλαρές" συχνότητες να αλωνίζουν στον χώρο, ενώ η Focus έφερνε τους μουσικούς μπροστά μου με μεγάλη αληθοφάνεια. Δεν κατέληξα ακόμα σε ποια θέση θα ακούω...είδωμεν. Όσον αφορά στα φίλτρα, μάλλον θα καταλήξω στο Music 1 αν και σοβαρή υποψηφιότητα θέτει και το Soft. Φυσικά, όλα αυτά ισχύουν μέχρι να περάσω και τα υπόλοιπα φίλτρα voicing στη συσκευή (κάτι για το οποίο θα χρειαστώ PC με RS232 ή έναν adaptor από RS232 σε USΒ - τα νεύρα μου!).

Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι το Lyngdorf RP-1 αξίζει μέχρι και το τελευταίο Euro που δαπανήθηκε για την αγορά του.
Συνεπώς, για όποιον δεν έχει τη δυνατότητα να τροποποιήσει/μεταβάλλει τον χώρο που ακούει, η αγορά ενός επεξεργαστή ήχου είναι η βέλτιστη λύση. Προφανώς, δεν θα λάβει το ακουστικό αποτέλεσμα το οποίο θα λάμβανε μετά από ακουστική φροντίδα του χώρου συνδυασμένη με ηχητική ισοστάθμιση/επεξεργασία, αλλά ακόμα κι έτσι το αποτέλεσμα είναι σαφώς ανώτερο από το να συνεχίζει να μην κάνει κάτι.

Υ.Γ.: Θεωρώ ότι το ισόπλευρο τρίγωνο είναι εκ των ων ουκ άνευ κι είναι το πρώτο που πρέπει να καταβάλλεται προσπάθεια να επιτευχθεί. Όλα τα υπόλοιπα, έπονται.
 

Μηνύματα
3.764
Reaction score
6.732
Απαντώντας στον φίλο Γιάνννη που έγραψε πιο πίσω ότι να ανεβάσει κάποιος το χώρο του και να συμβουλεύουμε οι υπόλοιποι από τα σπίτια μας περισσότερο θα τον βοηθήσουμε να τα κάνει αχταρμά στο κεφάλι του και να μπερδευτεί παρά να βγάλει άκρη.
Η πιο σωστή λύση είναι οι μετρήσεις. Αν κατέχεις κάντο μόνος σου. Αν όχι φώναξε άνθρωπο. Μετά βλέπεις που και πως και αν μπορείς να παρέμβεις και στο τέλος αν είσαι και λίγο τυχερός μπορεί να φτάσεις και το ιδεατό ισόπλευρο.
 

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.993
Reaction score
1.462
Πριν το καλοκαίρι απέκτησα ένα Umic aλλά δεν το χρησιμοποίησα. Η εικόνα και ο ήχος είναι κατά παράδοση χειμωνιάτικα σπόρ. Αλλά και τον χειμώνα, με τρία παιδιά δεν είναι και η ευκολότερη ενασχόληση πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με μετρήσεις και βελτιώσεις που χρειάζονται ησυχία και πολύτιμο χρόνο.
Θα επανέλθω...
Υ.Γ. Το σύστημά μου ΕΧΕΙ προενισχυτή και τελικό (Luxman C7i, M7i) συνδεδεμένα μέσω XLR. Οπότε ότι προσθέσω πρέπει να μπορεί να μπει ανάμεσα. Αλλά αυτό θα το δω αργότερα...
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.876
Reaction score
20.367
Υ.Γ. Το σύστημά μου ΕΧΕΙ προενισχυτή και τελικό (Luxman C7i, M7i) συνδεδεμένα μέσω XLR. Οπότε ότι προσθέσω πρέπει να μπορεί να μπει ανάμεσα. Αλλά αυτό θα το δω αργότερα...
Το Lyngdorf ανάμεσα σε προενισχυτή και τελικό έμπαινε (μπαίνει). Υπάρχουν λύσεις, οι οποίες εμπεριέχουν λογισμικό ισοστάθμισης χώρου, με τις οποίες μπορείς να αντικαταστήσεις τον προενισχυτή σου (αναλόγως αριθμού κι είδους πηγών, αλλά γίνεται).
 

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.993
Reaction score
1.462
Αυτό θα έκανε την ίδια δουλειά;
 






jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.993
Reaction score
1.462
Αυτό κάνει;
 




Μηνύματα
567
Reaction score
1.542
Προσωπικά θεωρώ ότι πιο βιώσιμη λύση σε δικάναλο είναι το SHD μόνο και μόνο για την δυνατότητα τοποθέτησης ισορροπημένων και ανισόρροπων αναλογικών πηγών πέρα των "ψοφιακών" όπως και γι' αυτό:

Screenshot 2019-11-12 at 5.47.15 PM.png


Από κει και πάνω πάμε σε "άλλα σχέδια".
 


Μηνύματα
567
Reaction score
1.542
......ετσι και μετα ειναι παιχνιδακι να το γυρισει σε πληρως ενεργο δικαναλο.
+1000. Aυτό ακριβώς και μπορείς να αράξεις εκεί αν δεν βγαίνει για όποιο λόγο για πολυκάναλο κτλ.
Ούτε στα πιο άγρια όνειρα όλο αυτό πριν όχι και τόσο πολλά χρόνια.
 



Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.493
Reaction score
37.569
... δεν αναφερθηκα στον JP, το πηγα λιγο πιο περα.
... οπου και αν σταματησει κανεις το πολυ σημαντικο ειναι το target curve που μπορεις καποιος να επιτυχει με αυτη τη συσκευη, και τα περιθωρια βελτιωσης ή εξελιξης-οπως θελει κανεις ας το δει.
Αν και αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι, να προτεινω καποιο προιον, το σταματαω εδω.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.318
Μηνύματα
2.858.391
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top