Ηχητικες απεικονισεις με ταμπλετ

Reaction score
76
Δεν ξερω που αλλου να βαλω το θεμα οποτε θεωρω οτι εδω ειναι πιο σχετικο.
απεναντι απο το χωρο που ακουω υπαρχει ενα επιπλο που σκεφτομουν οτι θα ητανε πολυ ομορφο οταν παιζω μουσικη με το streamer ενα ταμπλετ να δειχνει το κομματι, το στιχο κλπ

Ποιες εφαρμογες στο ταμπλετ επιτρεπουν να δειχνουν πολλες τετοιες πληορφοριες;
Εχετε ηδη κατι τετοιο; Πως το υλοποιησατε;

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.037
οταν παιζω μουσικη με το streamer
Ποιο είναι το streamer; Παίζεις μουσική από streaming services ή τοπικά αρχεία; Ο χειρισμός θα γίνεται από το tablet ή θες π.χ. να κάνεις τον χειρισμό από κινητό και το tablet απλά να προβάλει πληροφορίες;

Πρέπει να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για να συζητήσουμε τι λύσεις υπάρχουν.

Έτσι γενικά και μονολεκτικά, θα έλεγα "roon".

Reaction score
76
Μιλαω για το streaming δεν πιστευω οτι σε ενα απλο cd playback μπορεις να δεις τετοιο υλικο.
Χρησιμοποιω κινητο για streaming αλλα θα ηταν τελειο ενα ταμπλετ να μπορει να σου δειχνει τι παιζει το συστημα. Προφανως το ταμπλετ το ιδιο θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει και ως χειρηστηριο εαν χρειαζεται

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.037
Προφανως το ταμπλετ το ιδιο θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει και ως χειρηστηριο εαν χρειαζεται
Αν δεν σε πειράζει να χρησιμοποιείς το tablet σαν χειριστήριο τότε δεν έχουμε κάτι να συζητήσουμε.

Εγκαθιστάς στο tablet το Spotify/Tidal/whatever και απλά το βάζεις να παίξει. Ρυθμίζεις την οθόνη να μην κλείνει, το βάζεις σε μια βάση και κάθεσαι και το κοιτάς. Αν θες βάζεις να βλέπεις και τους στίχους κλπ.

Για να το χειρίζεσαι από το κινητό θα πρέπει να πας σε άλλη λύση. Για κανονικό tablet δεν μου έρχεται κάτι άλλο εκτός από roon. Αν μιλήσουμε για κάτι σαν raspberry pi με οθόνη, τότε ίσως υπάρχουν και άλλες λύσεις τύπου volumio.

Υ.Γ. Ακόμα δεν μας είπες πως κάνεις stream από το κινητό όμως. Με Chromecast; Με Bluetooth; Με κάποια εφαρμογή τύπου Sonos; Με κάτι άλλο; Έχει κι αυτό τη σημασία του.

Reaction score
76
Αυτη τη στιγμη streamarw με ενα μικρο wiim, αλλα πριν αλλαξω σε κατι αλλο θελω να καταλαβω που πηγαινω.
Ειδα το roon, το roon core ειναι απλα πανακριβο . Το ιδανικο θα ειναι να χειριζομαι απο κινητο η απο χειριστηριο και μια μικρη οθονη να δειχνει τι παιζω.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.037
Η πιο φιλόδοξη λύση που σκέφτηκα θα ήταν να έχεις ανοιχτό στο tablet κάποιο app τύπου Shazam, Soundhound κλπ. και να αναζητά αυτόματα/real time τα τραγούδια που παίζουν.

Το Shazam έχει επιλογή "Auto Shazam" αλλά αφενός δεν φάνηκε να μου δουλεύει πολύ σωστά, αφετέρου τα τραγούδια που βρίσκει δεν τα εμφανίζει στην οθόνη (όπως όταν ψάχνεις με το χέρι) αλλά τα βάζει σε μια λίστα.

Άλλη λύση θα ήταν αν έπαιζες μέσω Chromecast (το Wiim mini δεν το υποστηρίζει, αλλά το Pro ας πούμε το υποστηρίζει) να τραβάς κάπως στο tablet τις πληροφορίες "now playing" του Chromecast.

Εγώ το κάνω αυτό. Ό,τι παίζει μέσω Chromecast εμφανίζεται στο tablet που έχω στημένο για το smart home. Αλλά αφενός το κάνω μέσω του openHAB (θέλει ένα άλφα στήσιμο δηλαδή, δεν είναι εντελώς απλό) αφετέρου δείχνει μια εικόνα, τον καλλιτέχνη και το τραγούδι. Δεν το λες και πολύ fancy δηλαδή για να αξίζει να μπεις στον κόπο (αν δεν έχεις ήδη στημένο κάτι αντίστοιχο).

Μετά μόνο ο χειρισμός μέσω tablet μένει, που κάνει τα πράγματα πολύ εύκολα (αλλά όχι τόσο πρακτικά).

Reaction score
2.303
για μένα καλή λύση είναι ένα raspberry pi (αν βρεθεί φθηνά) για player,
στήνεις ένα picore player με μικρή ενασχόληση ή ελάχιστη
και μπορείς να έχεις ένα τάμπλετ ή οθόνη υπολογιστή να δείχνει σε όλη την οθόνη το εξώφυλλο του δίσκου που παίζει
χειρισμός με το ίδιο ή άλλο τάμπλετ, κινητό κλπ

Reaction score
76
για μένα καλή λύση είναι ένα raspberry pi (αν βρεθεί φθηνά) για player,
στήνεις ένα picore player με μικρή ενασχόληση ή ελάχιστη
και μπορείς να έχεις ένα τάμπλετ ή οθόνη υπολογιστή να δείχνει σε όλη την οθόνη το εξώφυλλο του δίσκου που παίζει
χειρισμός με το ίδιο ή άλλο τάμπλετ, κινητό κλπ
πως ακριβως το κανω αυτο; Δηλαδη το raspberry pi streamarei?

Reaction score
2.303
θες ένα Raspberry
για να στήσεις αυτό (το νούμερο 3)

https://www.picoreplayer.org/

και όρεξη να ακολουθήσεις αυτές τις πολύ απλές οδηγίες

https://docs.picoreplayer.org/how-to/

είναι κυριολεκτικά πανεύκολο,
αλλά αν σου φαίνονται κινέζικα, άστο

εμένα το μόνο που με δυσκολεύει είναι να φτιάξω ένα κουτάκι να μην το έχω χύμα

(υπάρχουν και 2-3 άλλες διανομές, αλλά ότι κάνει το παραπάνω είναι για μένα ακριβώς αυτό που θέλω,
και επίσης επειδή ήθελα κάτι που να έχει έξοδο AES/EBU δεν ξέρω αν θα έβρισκα streamer κάτω από 2-3 χιλιάρικα, του έχω προσθέσει ένα HAT που δίνει αυτήν την έξοδο)

Last edited:

Reaction score
15
Μπορω να ανφέρω κα εγώ την απορεία μου, ελπίζω να μην ειμαι offtopic.

Εχώ πολλα flac αρχεια στο pc και Qobuz, Spotify, Tidal στο κινητό. Διαβάζω στο internet για Volumio και για picoreplayer.

Προσωπικα θα ήθελα απο τον υπολογιστή μου να παιζω τις λίστες που εχω στο Qobuz και στις υπολοιπες streaming υπηρεσιες αλλα και τα αρχεια flac που έχω στον υπολογιστή μου. Κατι σαν ΑiO λυση. Μέσω αυτών των υπηρεσιών γνωρίζετε εάν μπορεί να γίνει κατι τέτοιο.

Είδα και για το Roon αλλα θα ήθελα να γνωρίζω εάν γίνεται χώρις το κόστος του Roon.

Eυχαριστώ πολύ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88