Η Απουσία δεν είναι η Λύση...(Une saison en enfer)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Αγαπητέ Εαr,θέλοντας να είμαι συνεπής στο ραντεβού με το ΄΄θάρρος της γνώμης μου΄΄,τολμώ να σε παρακαλέσω να γυρίσεις.Άτομα με το δικό σου επίπεδο χρειάζονται ως συνομιλητές.Με τα δικά σου γραπτά μας έχεις προσφέρει γνώσεις,κάνοντάς μας περισσότερο ΄΄σοφούς΄΄.Προσωπικά θεωρώ ότι είσαι από τα άτομα που επιβάλλεται να μείνουν.Ανεξάρτητα απ'όσα έγιναν(υπάρχει και νοητική...γομολάστιχα γιά όσους έχουν το χάρισμα να τη φέρουν),τις εντάσεις διαδέχονται υφέσεις και πιστεύω ότι είναι κρίμα και άδικο να σε στερηθούμε,ειδικά γιά τέτοιου είδους αιτίες...Σε ικετεύουμε,αναθεώρησε...Άλλωστε σου ταιριάζει πιό...ένδοξος λόγος φυγής:126:Είναι αδιανόητο να στερούμεθα παρουσίες που έχουν να επιδείξουν έργο.

Aυτή η στροφή του Σεφέρη είναι αφιερωμένη σε άτομα σαν κι εσένα...

"...Δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα πρόσωπα δεν τα καταλαβαίνω
μιμούνται κάποτε το θάνατο κι έπειτα ξανά
φέγγουν με μια ζωή πυγολαμπίδας χαμηλή
με μια προσπάθεια περιορισμένη ανέλπιδη
σφιγμένη ανάμεσα σε δυο ρυτίδες
σε δυο τραπεζάκια καφενείου κηλιδωμένα
σκοτώνουνται το ένα με τ' άλλο,λιγοστεύουν
κολλούν σα γραμματόσημα στα τζάμια
τα πρόσωπα της άλλης φυλής..."

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Η Απουσία δεν είναι η Λύση...(Une saison en enfer)

Κι αν είναι λίγη μία μόνο στροφή να σε πείσει,σου ανήκει δικαιωματικά και η ΄΄τελευταία΄΄ του ποιήματος:

"...Περπατήσαμε μαζί μοιραστήκαμε το ψωμί και τον ύπνο
δοκιμάσαμε την ίδια πίκρα του αποχωρισμού
χτίσαμε με τις πέτρες που είχαμε τα σπίτια μας
πήραμε τα καράβια ξενιτευτήκαμε γυρίσαμε
βρήκαμε τις γυναίκες μας να περιμένουν
μας γνώρισαν δύσκολα, κανείς δε μας γνωρίζει.
Κι οι σύντροφοι φόρεσαν τ' αγάλματα φόρεσαν τις γυμνές
άδειες καρέκλες του φθινοπώρου, κι οι σύντροφοι
σκοτώσανε τα πρόσωπά τους· δεν τα καταλαβαίνω.
Μένει ακόμα η κίτρινη έρημο το καλοκαίρι
κύματα της άμμου φεύγοντας ως τον τελευταίο κύκλο
ένας ρυθμός τυμπάνου αλύπητος ατέλειωτος
μάτια φλογισμένα βουλιάζοντας μέσα στον ήλιο
χέρια με φερσίματα πουλιών χαράζοντας τον ουρανό
χαιρετώντας στίχους νεκρών σε στάση προσοχής
χαμένα σ' ένα σημείο που δεν τ' ορίζω και με κυβερνά·
τα χέρια σου γγίζοντας το ελεύθερο κύμα."

Φθινόπωρο, 1936, Γ. Σεφέρης

Αν η γνώμη που εκφράζω(και πολλοί άλλοι όπως διαβάζω) είναι ικανή να γίνει ένα λιθαράκι γιά το ΄΄γυρισμό΄΄ σου στο φόρουμ,σκέψου το...Αν όχι,η απόφαση της επιστροφής είναι πάντα δική σου κι εμείς απλά μένει να σ'ευχαριστήσουμε γιά την ποιότητα που έχεις προσφέρει...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Και τωρα τι θα κανουμε χωρις βαρβαρους;Καπως ετσι το ειπε ο ποιητης.(η ποιηση δεν ειναι το δυνατο μου)
Ο καθενας μας κανει αυτο που νομιζει και κρινεται.Ετσι θεωρω οτι δεν εχω κανενα δικαιωμα να ζητησω απο τον Κωστα Τσαρουχα να κανει οτιδηποτε.Θα κανει αυτο που νομιζει.
Απλα δημοσια εκφραζω την λυπη μου γιατι Απο γκουγκλ σε δικο του νημα βρεθηκα στο AV site.Tελικα το site ειναι και αυτο ενα κομματι του μιζερου μικροκοσμου της σημερινης ελληνικης κοινωνιας.
Με την ευκαιρια αληθεια τελικα ποιος εριξε το μπανιαρισμα?Και επειδη νεος (σχετικα)τι ακριβως ειναι ο διαχειριστης;Αυτος που μαζευει τα κοινοχρηστα;Kαι γιατι χρειαζεται και ομαδα;Για επιμερισμο η καταμερισμο ευθυνων;H εννοια συντονιστης μου ειναι πιο κατανοητη.
Παω να τσακωθω με τον γειτονα τωρα για να ξεσκασω .
ΥΓ Κε Τσαρουχα οταν κατεβεις στα μερη μας την ψησταρια θα την κανουμε.VLASIS group lmt

Reaction score
6

Περι συντονιστών και διαχειριστών αστο καλύτερα θα πέσει γέλιο.. (μια χαρα τα έγραψε ο Κώστας στο διπλανό)
Κριμα που κλειδώθηκε και δεν πρόλαβα ( χτες τα εμαθα).

Γιατι είπαμε πως κλειδώθηκε;;
Kαποια πράγματα δεν αλλάζουν χρονια να περάσουν..

Reaction score
1.845

1. Όταν βοηθάμε ή κάνουμε χιούμορ, είμαστε δημοκόποι.
  2. Όταν ζητάμε εημέρωση για να βοηθήσουμε, είμαστε κουτσομπόληδες.
  3. Όταν προτείνουμε, κάπου αποβλέπουμε.
  4. Όταν έχουμε αντίθετη άποψη, είμαστε γραφικοί, γλαφυροί.
  5. Όταν αντιμιλήσουμε, έχουμε πιτυρίδα και χρειαζόμαστε banιο.

Πάω μια μικρή βόλτα στη λιακάδα. Να μου περάσει η αναγούλα. :132:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Η Απουσία δεν είναι η Λύση...(Une saison en enfer)

Περι συντονιστών και διαχειριστών αστο καλύτερα θα πέσει γέλιο.. (μια χαρα τα έγραψε ο Κώστας στο διπλανό)
Κριμα που κλειδώθηκε και δεν πρόλαβα ( χτες τα εμαθα).

Γιατι είπαμε πως κλειδώθηκε;;Kαποια πράγματα δεν αλλάζουν χρονια να περάσουν..
Θα σου πω εγώ γιατί κλειδώθηκε για να σου φύγει και η απορία.

Για να μη μείνει "ξέφραγο αμπέλι" ανοιχτό στη λεηλασία του καθενός.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Η μεγαλύτερη μαγκιά πιστεύω πως είναι η ικανότητα να μπορούμε να ΄΄κλείνουμε΄΄ τα θέματα που ανακύπτουν,να δίδονται εκατέρωθεν εξηγήσεις-έστω και με προσωπική επικοινωνία όταν φτάνουν στο ΄΄απροχώρητο΄΄- γιά ν'αφήνουμε τους άλλους συνομιλητές να βγάζουν καθαρά τα συμπεράσματά τους,εφόσον επιθυμούμε περαιτέρω ανύψωση του φόρουμ.
Ένα θέμα πάνω στη ΄΄δημοφιλία΄΄ που έρχεται αυτόματα στο νου εκ της αναγωγής στην πράξη,είναι ότι η ΄΄δημοφιλία΄΄ αποτελεί ένα ουσιαστικό μέρος του λόγου το οποίο δεν εξαρτάται από εμάς τους ίδιους αλλά από τον περίγυρό μας,εξόν κι αν είναι κάποιος μεγάλος ΄΄θεατρίνος΄΄-πράγμα σπανιότατο το οποίο και θα είχε ανακαλυφθεί αργά ή γρήγορα με το πέρασμα ακόμη και λίγου χρόνου.Οι αυστηρές αποφάσεις δεν συνεπάγονται άρση της δημοφιλίας αυτών που τις ασκούν όταν λαμβάνονται κατόπιν ώριμης σκέψης(αυτό θεωρώ το μέγιστο προσόν),μιά και οι θέσεις ορισμένων ανθρώπων σίγουρα θα πρέπει ν'αποδίδονται με σύνεση και οι έχοντες τούτες να δίνουν πρώτοι το καλό παράδειγμα.Κι αν κάποιοι κατά την εκτίμησή τους τους έφταιξαν,να τους χειρίζονται ανάλογα με το κατά καιρούς έργο τους,μιά και ο κομψός τρόπος είναι αυτός που ΄΄υποχρεώνει΄΄ τους άλλους...
Γιατί δεν είναι ευχάριστη η ΄΄φοβία΄΄ από τη μεριά όσων μπαίνουν ως γράφοντες και τα επακόλουθά της.Τελικά αξίζει αυτό το φόρουμ κάτι παραπάνω απ'αυτό που φαίνεται σαν μεταξύ μας εικόνα.Στο Πανεπιστήμιο είχαμε πολύ αυστηρούς καθηγητές τους οποίους όμως αγαπούσαμε και σεβόμαστε,διότι παρόλα τα κατ'αυτούς ΄΄ολισθήματά΄΄ μας,είχαν τον τρόπο της ΄΄επαναφοράς΄΄ μας.
Τέλος,όμοια με τους υπευθύνους λειτουργίας ενός φόρουμ,τα κριτήρια επιθυμίας συμμετοχής των μελών του δεν πιστεύω ότι διαφέρουν.Αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτό το προφανές δεν έχει καταστεί απόλυτα κατανοητό αναμεταξύ μας.Εύχομαι ειλικρινά όπως κι ελπίζω να γίνει αναθεώρηση της κατάστασης και να συνεχίσουμε με το ίδιο κέφι σαν πρώτα.Υπερβολές όπως ΄΄λεηλασίες΄΄ που παραπέμπουν σε Πολέμους(Τρωικούς και μη) δεν πρέπει να βρίσκουν τόπο γιατί ερεθίζουν τα πνεύματα και δεν έχουμε πρόχειρη και την...Ωραία Ελένη να τα ΄΄κατευνάσει΄΄:612:...Χώρια που μας λείπουν και τα τόξα-αν και χορτάσαμε από...βέλη:142:

Reaction score
6

....Εύχομαι ειλικρινά όπως κι ελπίζω να γίνει αναθεώρηση της κατάστασης και να συνεχίσουμε με το ίδιο κέφι σαν πρώτα.
Μακάρι!!!

Ακόμη και οι ψιλοτσακωμοί είχαν τη μαγεία τους.

Τώρα έτσι όπως έγινε η κατάσταση ......... τι να πω?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Απουσία δεν είναι η Λύση...(Une saison en enfer)

Μακάρι!!!
Ακόμη και οι ψιλοτσακωμοί είχαν τη μαγεία τους.
Τώρα έτσι όπως έγινε η κατάσταση ......... τι να πω?
Τί να πεις;
"Δόξα τω Θεώ να μη γίνουν χειρότερα..."
Μαζί με το...Σταυρό ας βάλουμε όλοι το χεράκι μας γι αυτό.

Reaction score
6

Υπερβολές όπως ΄΄λεηλασίες΄΄ που παραπέμπουν σε Πολέμους(Τρωικούς και μη) δεν πρέπει να βρίσκουν τόπο γιατί ερεθίζουν τα πνεύματα και δεν έχουμε πρόχειρη και την...Ωραία Ελένη να τα ΄΄κατευνάσει΄΄:612:...Χώρια που μας λείπουν και τα τόξα-αν και χορτάσαμε από...βέλη:142:
Αχ βρε Bhutia! Είσαι αδιόρθωτος!!

Τι σημασία έχει τώρα πια? Έτσι δεν είναι?

Περνούσαμε τόσο όμορφα, με τα αστεία μας, τις κόντρες μας, τη μουσική μας, τη ενημέρωση.......

Τελικά η εμπάθεια μόνο καταστροφή μπορεί να φέρει.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Απουσία δεν είναι η Λύση...(Une saison en enfer)

Τί να πεις;
"Δόξα τω Θεώ να μη γίνουν χειρότερα..."
Μαζί με το...Σταυρό ας βάλουμε όλοι το χεράκι μας γι αυτό.
Θα συμφωνήσω μαζί σου!

Τα κατάφερες τελικά να με κάνεις να συμφωνήσω.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Απουσία δεν είναι η Λύση...(Une saison en enfer)

Αχ βρε Bhutia! Είσαι αδιόρθωτος!!
Τι σημασία έχει τώρα πια? Έτσι δεν είναι?
Περνούσαμε τόσο όμορφα, με τα αστεία μας, τις κόντρες μας, τη μουσική μας, τη ενημέρωση.......
Τελικά η εμπάθεια μόνο καταστροφή μπορεί να φέρει.
Είμαι ο ίδιος ΄΄μη διορθωτέος΄΄ γιά να διορθώσω κάτι που πρέπει να διορθωθεί ούτως ή άλλως αργά ή γρήγορα,όταν χαμηλώσουν οι τόνοι...

Θα συμφωνήσω μαζί σου!
Τα κατάφερες τελικά να με κάνεις να συμφωνήσω.
Μ'αρέσει πολύ η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν και το έχω εκφράσει πολύ πριν...Μακάρι η Δεκάτη να γραφόταν απ'όλους εμάς...

Reaction score
6
Αντί να καθόμαστε σήμερα, να βάζαμε τη μουσικούλα μας, να τα λέγαμε, να γελάγαμε.... άντε και λίγη κοντρίτσα έτσι για αλλαγή, τώρα τι κάνουμε?

Μακάρι να γράψουμε όντως τη 10η Συμφωνία!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Θα σου πω εγώ γιατί κλειδώθηκε για να σου φύγει και η απορία.

Για να μη μείνει "ξέφραγο αμπέλι" ανοιχτό στη λεηλασία του καθενός.
ΛΑΘΟΣ!!!! ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!

Κλειδώθηκε προσωρινά όπως πολύ κατανοητά έγραψα χθες.

Το θέμα κλειδώνεται μόνο για λίγες ώρες.

Θα ανοίξει πάλι αύριο.

Ο λόγος είναι προφανής. Η συναισθηματική φόρτιση από όλους είναι τεράστια.

Αύριο όλοι όσοι θέλουμε θα γράψουμε την άποψή μας και θα συνεχίσουμε κανονικά.

Reaction score
1.213

Στο Πανεπιστήμιο είχαμε πολύ αυστηρούς καθηγητές τους οποίους όμως αγαπούσαμε και σεβόμαστε,διότι παρόλα τα κατ'αυτούς ΄΄ολισθήματά΄΄ μας,είχαν τον τρόπο της ΄΄επαναφοράς΄΄ μας.
Δυστυχως μερικοι καθηγητες ξεχνανε απο που ξεκινησαν (για να μην πω για αυτους που ποτε δεν μεταπηδησαν ) , νομιζουν οτι το εργο των 'μαθητων' και τα ρεστα ειναι ευκολο και οτι το μονο δυσκολο και αξιο αναγνωρισης ειναι το πως θα επιβαλλουν πια αυτοι την ταξη :137:

Reaction score
17.707
ΛΑΘΟΣ!!!! ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!
Να σταματήσει εδώ αυτή η συζήτηση.
Kαλησπερα σας!

Τα λαθη ειναι για τους ανθρωπους....Χρειαζεται να χανουμε την ψυχραιμια μας?

Εφοσον αποφασιζεις να χρησιμοποιησεις την προστακτικη εγκλιση Χρηστο,το 'παρακαλω' ή αλλιως 'η μαγικη λεξη' ειναι απαραιτητο-η.:112:

Που συνεχιζεται η συζητηση?

Το θεμα ειναι ακομη κλειδωμενο.Ξεχασε καποιος να το ανοιξει?

Ανοιχτηκε αλλο θεμα?

Δειξε μας το δρομο,παρακαλω.

Reaction score
6

ΛΑΘΟΣ!!!! ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!

Κλειδώθηκε προσωρινά όπως πολύ κατανοητά έγραψα χθες.
Συγνώμη λάθος διατύπωση!

Εννοούσα μόνο για τις νυχτερινές ώρες.

Εξάλλου είχε αναφερθεί ξεκάθαρα ότι θα ήταν μόνο για λίγες ώρες.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Για να μπούμε στο πνεύμα του Bhutia

Μια νύχτα πήρα την ομορφιά στα γόνατά μου και τη βρήκα πικρή και τη βλαστήμησα οπλίστηκα ενάντια στη δικαιοσύνη δραπέτευσα... Μάγισσες, μιζέρια, μίσος εσείς θα διαφυλάξετε το θησαυρό μου κατόρθωσα να σβήσω απ' τα λογικά μου κάθε ελπίδα ανθρώπινη με ύπουλο σάλτο χίμηξα σα θηρίο πάνω σ' όλες τις χαρές σας να τις κατασπαράξω Επικαλέστηκα τους δήμιους να δαγκάσω πεθαίνοντας τα κοντάκια των όπλων τους Επικαλέστηκα κάθε οργή και μάστιγα να πνιγώ στο αίμα, στην άμμο η απόγνωση ήταν ο θεός μου Κυλίστηκα στη λάσπη στέγνωσα στον αέρα του εγκλήματος ξεγέλασα τη τρέλα και η άνοιξη μου πρόσφερε το φρικαλέο γέλιο του ηλίθιου
Μάλλον ξοδεύουμε πολύ ώρα πάνω από το πληκτρολόγιο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση:Torn down ala...Rimbaud

Για να μπούμε στο πνεύμα του Bhutia
...
Μάλλον ξοδεύουμε πολύ ώρα πάνω από το πληκτρολόγιο.
Οι αποκλεισμοί και οι εγκαταλείψεις,οι προστριβές και οι συμφιλιώσεις,αποτελούν εκδηλώσεις έντονης προσπάθειας φυγής από μιά προαιώνια αλήθεια της ύπαρξης που είναι απίθανο-όσο κι αν πασχίσουμε- να την αγκαλιάσουμε μέχρι το έσχατο όριό της.Το θαύμα που συντελείται από το φόρουμ στο σύνολό του συνίσταται στο να μας προσφέρει όλα τούτα με απίστευτα ανάλαφρο χειρισμό,μ'ένα επίχρισμα χαμογελαστής ειρωνείας,η οποία αποφεύγοντας να ευτελίζει τα συμφραζόμενα,πετυχαίνει να μας κάνει να αισθανθούμε ότι η υπόθεση αφορά όλους μας...
Πόσο δίκιο έχετε αλήθεια!Στόχος χαράς πρέπει να είναι γιά σας φαντάζομαι το πάτημα του πληκτρολογίου και το ξόδεμα των ωρών...Μιά μικρή παράλειψη κάνατε,που βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας τη θυμίσω:Η ποικιλία των λόγων του ΄΄ξοδέματος΄΄ που κάνει ο καθένας μας ανάλογα με την ΄΄προσωπικότητά΄΄ του...:612:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.118
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON