Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ / THE QUEEN

Reaction score
59
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ (Η) (THE QUEEN)

Μ. Βρετανία, καλοκαίρι του 1997: τα νέα του τραγικού θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα χτυπούν το Λονδίνο σαν κεραυνός εν αιθρία. Η κοινή γνώμη συγκλονίζεται: η θλιμμένη πριγκίπισσα δεν υπάρχει πια! Το παλάτι, σοκαρισμένο από το άνευ προηγουμένου μέγεθος του εθνικού πένθους, έρχεται σε επαφή με την κυβέρνηση για την διαχείριση της κατάστασης. Ο νεοεκλεγείς Τόνι Μπλερ επιθυμεί να λάβει η νεκρώσιμη ακολουθία δημόσιο χαρακτήρα για να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα, ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ ζητά μία πιο κλειστή, οικογενειακή τελετή. Η ταινία παρουσιάζει τις έντονες αυτές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, αποκαλύπτοντας τους λεπτούς, υπόγειους χειρισμούς των δύο πιο ισχυρών ανθρώπων της Μ. Βρετανίας. Μία οικογένεια σε κρίση... και η προσπάθειά της να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή της και να ανακτήσει τη λαϊκή εκτίμηση στον απόηχο μίας τραγικής απώλειας.

Πρωταγωνιστούν ΕΛΕΝ ΜΙΡΕΝ, ΜΑΪΚΛ ΣΙΝ SHEEN, ΤΖΕΪΜΣ ΚΡΟΜΓΟΥΕΛ
Σκηνοθεσία ΣΤΙΒΕΝ ΦΡΙΑΡΣ
Διάρκεια 104 Λεπτά

Kυκλοφορει απο την ΑUDIO VISUAL

Reaction score
0
Η ταινια ειναι αξιολογη.
Ο Frears σκηνοθετει με λεπτοτητα αναμεσα στις αληθινες εικονες και στα ψευτικα πλανα.
Με βαση 2 αξονες (την σχεση Μπλερ και Βασιλισσας Ελισαβετ και τον θανατο της Νταϊάνα )
ο Frears προσπαθει να "δει" το "συμβολο" μιας Αυτοκρατοριας .
Μεσα απο τα tabloids ,τα παρασκηνιακα παιχνιδια ,το public opinion ,το Πρωτοκολλο .
Νομιζω οτι τα καταφερνει αρκετα καλα .
Στην ουσια ομως η ταινια στηριζεται στην παρα πολυ καλη ερμηνεια της Helen Mirren.
Μονο και μονο γι αυτο, αξιζει να δει την ταινια κανεις.
Το οτι σκηνοθετει ο Stephen Frears ειναι ενας αλλος σοβαρος λογος .

Reaction score
8
Απάντηση: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ / THE QUEEN

Τρομερη η ΕΛΕΝ ΜΙΡΕΝ καλος & ο σκηνοθετης που εχουμε δει εργα
αξιωσεων απο αυτον,αλλα πρεπει να σε ενδιαφερει & το θεμα.
Εγω προσωπικα (επειδη χ@σμ@νους τους εχω τους βασιλιαδες
& τις βασιλισσες & τις ιστοριες τους) το βαρεθηκα το εργακι αλλα
& μονον για την ερμηνεια την Ε.Μιρεν (που αξιζε το οσκαρ) συστηνεται.

VG

Reaction score
0
Εξαιρετικα ανούσια τανία με καλές ερμηνείες.
Το Οσκαρ ηταν περα για περα αδικο καθοτι η ταινια ειναι για τα μπάζα.
Ουτε στον χειροτερο εχθρο μου :crazy_1:

Reaction score
0
Κατσε ρε VG!!:prof:
Oscar ερμηνειας δωσανε οχι καλυτερης ταινιας.
Και ποια να το επαιρνε δηλαδη ??? :happy_9:

Reaction score
6
Απάντηση: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ / THE QUEEN

Την ταινία δεν την εχω δει ακόμα.
Ως τωρα όμως ότι θετικα σχόλια εχω διαβάσει η ακούσει δεν μιλουν τοσο για την ταινια οσο για την ερμηνεία της Ελεν Μιρεν

VG

Reaction score
0
Μην φανταστείτε οτι η ερμηνεία της θα σας αφησει αναυδους, κλαιει λιγο, κοντα σε κατι ραχουλες,ειναι και λιγο φλεγματικη,αυτο ειναι ολο,οχι οτι θα μεινει στην ιστορια η ερμηνεια της.Και για να την δειτε θα πρεπει να αντεξετε να δειτε ολη την ταινια, κατι που δεν ειναι τοσο ευκολο....

Reaction score
0
Μην φανταστείτε οτι η ερμηνεία της θα σας αφησει αναυδους, κλαιει λιγο, κοντα σε κατι ραχουλες,ειναι και λιγο φλεγματικη,αυτο ειναι ολο,οχι οτι θα μεινει στην ιστορια η ερμηνεια της.Και για να την δειτε θα πρεπει να αντεξετε να δειτε ολη την ταινια, κατι που δεν ειναι τοσο ευκολο....
:happy_5::happy_5::happy_5:
VG εμενα με επεισες και ας την εχω δει την ταινια!!:crazy_3:
:bravo:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.896
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster