Η Βίβλος του Home Theater

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Θα το ερωτευτείτε παράφορα.. .. ..
Θα σας στοιχειώσει τα όνειρα.. .. ..
Θα σας αλλάξει τον τρόπο σκέψης.. .. ..
Θα σας δώσει το χάρισμα της φαντασίας.

Κυκλοφόρησε μεταφρασμένο ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ πλέον, το βιβλίο του μοναδικού παντοκράτορα του Home Theater, Θεοδωρου Καλομοιράκη με τον τίτλο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ. Και πιστέψτε με, ο τίτλος ΟΝΕΙΡΟ είναι πολύ σεμνός μπροστά στη φαντασία του δημιουργού τους.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη, μπροστά σε φίλους και καλεσμένους του και σε λίγους τυχερούς που είχαμε τη τύχη να μιλήσουμε μαζί του.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του, κάθε ανάσα σας θα διακόπτεται ξανά και ξανά, πάλι και πάλι..

Το βιβλίο στοιχίζει 50 ευρώ, είναι πανέμορφο και πραγματικά τα μάτια σας θα λατρέψουν το θέαμα που θα ανακαλύψουν στις πολυτελείς σελίδες του.
Ο κ.Καλομοιράκης έχει κυκλοφορήσει 2 βιβλία που τα έχω ήδη αρκετό καιρό, αυτό είναι το δεύτερο μεταφρασμένο από τα Αγγλικά. Το πρώτο έχει γίνει συλλεκτικό και με αρχικό κόστος πώλησης $50.ooUS έφτασε να πωλείται στο Ebay πάνω από 200!!!

Μερικά λόγια από το δελτίο τύπου.
======================================================

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ
Iδιωτικοί Κινηματογράφοι σχεδιασμένοι από τον Θόδωρο Καλομοιράκη
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΠΟΝ

Σχήμα: 25 x 28εκ
Σελίδες: 232,
Εικόνες: 166 έγχρωμες φωτογραφίες, 50 σχέδια.
Γλώσσα: ελληνική, (Κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα από τον εκδοτικό οίκο ABRAMS)
Τιμή: 50 Ευρώ.

Kείμενα: Steven Castle
Φωτογραφίες: Phillip Ennis, Γιώργος Φαφαλής
Εισαγωγή: Σταμάτης Φασουλής
Πρόλογοι: Νικόλαος Α. Βερνίκος, Dean Koontz

Στον 21ο αιώνα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν τον κινηματογράφο στο σπίτι τους. Aυτή η αλλαγή τρόπου ζωής έφερε νέες καινοτομίες στο σχεδιασμό της σύγχρονης κατοικίας: την πρόβλεψη, π.χ., εγκατάστασης ενός ιδιωτικού κινηματογράφου, είτε αυτό σημαίνει ένα απλό σύστημα προβολής ταινιών είτε μια ιδιωτική αίθουσα υψηλών προδιαγραφών. Σε αυτή τη νέα εποχή, ο Θόδωρος Kαλομοιράκης κυριαρχεί, αφού θεωρείται ο κατεξοχήν ειδικός, σε παγκόσμια κλίμακα, στο σχεδιασμό ιδιωτικών κινηματογράφων και χώρων αναψυχής. Προτού ξεκινήσει την καριέρα του στο χώρο του ιδιωτικού κινηματογράφου, υπήρξε παραγωγός ταινιών, καθώς και καλλιτεχνικός διευθυντής περιοδικού. Tα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω του, όταν δημιούργησε το «Roxy», μια κινηματογραφική αίθουσα προβολής για το σπίτι του στο Mπρούκλιν. Σήμερα, ο Kαλομοιράκης σχεδιάζει υπέροχους κινηματογράφους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, χρησιμοποιώντας διακοσμητικά στιλ που ποικίλλουν από το παραδοσιακό έως το υπερμοντέρνο.

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται υπέροχοι χώροι, ανάμεσά τους σπίτια διασημοτήτων, όπως οι Dean Koontz και Cal Ripken jr., με υπέροχες έγχρωμες φωτογραφίες και με περιγραφές και στοιχεία για τη σύγχρονη τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε, που αποτελεί επανάσταση στο χώρο της ψυχαγωγίας. Δημοσιεύονται επίσης νέα σχέδια, εκτός από αυτά των ιδιωτικών κινηματογράφων, που απεικονίζουν χώρους ψυχαγωγίας, όπως, π.χ, δρόμους με προσόψεις καταστημάτων, όπου εκτίθενται οι αγαπημένες συλλογές του ιδιοκτήτη.

Το βιβλίο του Καλομοιράκη προσφέρει στον αναγνώστη την ευχαρίστηση να γνωρίσει κινηματογραφικές αίθουσες από όλο τον κόσμο, εγκατεστημένες σε χώρους ιδιωτικούς, που διακρίνονται για το καλοδουλεμένο σχέδιο, την πρωτοτυπία και τη λεπτότητα της διακόσμησης.

Στοιχεία για τους συγγραφείς:
O Steven Castle, πρώην συντάκτης του περιοδικού Robb Report, είναι σήμερα αρχισυντάκτης του Electronic Home που ασχολείται με ανάλογα θέματα.
O Dean Koontz είναι ένας από τους πιο διάσημους μυθιστοριογράφους στην Aμερική. Έντεκα από τα βιβλία του έχουν γίνει μπεστ σέλλερ.
======================================================

Στο επόμενο τεύχος του Ηχου (όχι σε αυτο που μόλις κυκλοφόρησε) μια έκπληξη σας περιμένει.
Μια έκπληξη που αν νιώθετε ερωτευμένοι όπως εγώ, δεν θα πρέπει να χάσετε

Reaction score
5
Το πρώτο του βιβλίο όντως το βρίσκει κανείς στα $175 τώρα ελαφρά μεταχειρισμένο

http://tinyurl.com/7o2o5

Το δεύτερο υπάρχει στην original Αγγλική εκδοχή για $40.48 με τα έξοδα αποστολής στην Ελλάδα δηλαδή κάτω από 40 euro. Μεταχειρισμένο δε, λιγότερο από αυτό.

http://tinyurl.com/a7g3q

Και γιατί να πάρω την ελληνική μετάφραση δηλαδή, που μπορεί να μην συμφωνώ και με τη μετάφραση που έχει γίνει;

(Υπογραφή: Ο Γκρινιάρης.)
(Για να μην μας κοροϊδεύουν μερικοί -εκδοτικοί οίκοι στην προκειμένη περίπτωση- και για να λειτουργεί η ελεύθερη παγκόσμια αγορά σωστά)

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Ρε Ακη, μισο γιατι θα με πας στο Δρομοκαϊτειο.. .. .. ..

Βγαίνει ένα βιβλίο σαν αυτό του Μάγου ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ και ψάχνετε στο Internet αν υπάρχει το Αγγλικό φθηνότερα;;;;
Μας κάνει τη τιμή να το μεταφράσει στη χώρα μας και ψυρίζουμε τα 10 ευρώ;
10 ευρώ;;;;;
Νομίζεις οτι θα βγάλει λεφτά από το βιβλίο;

Μου το είπε και ο ίδιος, το βιβλίο ειναι η εκτύπωση του πάθους του.. .. ..

Αλλά μου φαίνεται οτι υπερβάλεις και λίγο.
Συγκρίνεις την Ελληνική εκτύπωση με την Αμερικάνικη;
Αν εδώ εκτυπώθηκαν πχ 10 αντίτυπα, εκεί εκτυπώνονται 1000.
Φυσική ειναι αυτη η μικρή διαφορά στη τιμή.
Το κόστος της μετάφρασης; δεν θα το δικαιολογεί;

Και πως δεν θα συμφωνήσεις με τη μεταφραση, οταν ο ιδιος κ.Καλομοιράκης δίνει την υπογραφή του; Αν δεν το γνωρίζεις πήγε μεγάλος στις ΗΠΑ και τα ελληνικά του είναι άριστα αφού ειναι η φυσική και πρώτη του γλώσσα.

Εγω πιστεύω οτι κοστίζει ΚΑΙ πολύ φθηνά.

Μόνο και μόνο οτι είναι ένα Dream Avenue που μας βγάζει από τα στενά επαρχιακά δρομάκια, αρκεί.

Εγω έχω και τα δύο (αγγλικό κια Ελληνικό) και μπορώ να πω οτι ο πρόλογοι των Ελλήνων φίλων του ειναι πολύ δυνατοί.

Η μαγεία δεν θέλει μέτρημα, θέλει όραμα.
Και 1000 ευρω να έκανε εγώ θα τα αγόραζα!

Reaction score
41
Πιστεύω οτι δεν απευθύνεται στον απλό λαό που θέλει να στήσει ένα απλό home cinema.
Τώρα από εγκυκλοπαιδικής άποψης συμφωνώ. Κάτι θα πιάσουμε.
Οι περισσότεροι δεν έχουν να διαθέσουν μύρια για home cinema.

Reaction score
5
Βαγγέλη συμφωνώ με τα λεγόμενά σου, απλά πολλές φορές δεν βρίσκω τον λόγο μετάφρασης κάποιων βιβλίων στα ελληνικά. Προσωπικά πιστεύω (και μπορείς να με διορθώσεις ως ο ειδικός) ότι στην Ελλάδα 2, 3, άντε 5 home theatres τέτοια θα στηθούν, και αν. Ποιός ο λόγος της κυκλοφορίας του στα ελληνικά, όταν υπάρχει το περίφημο αγγλικό προτότυπο; Μήπως ο cinefil ή o home theatre fan δεν θα ξέρει αγγλικά να το διαβάσει αν είναι ψαγμένος τόσο πολύ; Δύσκολο το βλέπω.

Γενικά είμαι οπαδός του να διαβάζουμε τα προτότυπα κείμενα στην γλώσσα που βγήκαν αν μπορούμε, γιατί η μετάφραση (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) είναι αδύναμη να μεταδώσει τα νοήματα αυτούσια.

Δεν ήξερα, ομολογώ, ότι πήγε μεγάλος στο εξωτερικό, οπότε πάω πάσο στη μετάφραση. Δεν είναι δα και κανα ποίημα για Pulitzer, οπότε διαβάστε το άφοβα :)

minas

Πισιά
Reaction score
4.201
Πάντως σε τέτοια βιβλία, η ποιότητα της έκδοσης είναι σημαντική...
Έχετε καμιά ιδέα σύγκρισης ελληνικής/αγγλικής?
Α, και που μπορεί να το βρεί κανείς? Παπασωτηρίου θα έπαιζε?

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Προσέξτε κάτι σημαντικό.
Η αμερικάνικη έκδοση γράφει μέσα:

Printed and Bound in Greece by:
KAPON EWditions
23-27 Makriyanni str
Athens, Greece

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Οπως και η Ελληνική φυσικά.
Πόσο φιλοπατριδος είναι κάποιος ωστε να πληρώνει την εκτύπωση και τη βιβλιοδεσία στην Ελλάδα για βιβλίο που ΔΕΝ κυκλοφόρησε εδώ και δεν υπολογίζει τα μεταφορικά και τους δασμούς για τις ΗΠΑ;;;;
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Reaction score
239
POWER BUY??????

An exei kapoios diasindeseis kai mporoume na paroume estw kai ligo pio kali timi egw eimai mesa kai isws ksekinisei kai ena sectrion me power buys

Oi mods ti lene?

Reaction score
0
και εγώ μέσα είμαι .
Υ.Γ. Βγάζει και ωραίο περιοδικο Home theater builder.

GTX

Reaction score
39
και γω μέσα φούλ! θέλω να το χτυπήσω από τότε που πρωτοάνοιξες το thread. Μάλιστα το έχω κάνει και δώρο σε κοντινό μου πρόσωπο και το έχω ξεφυλίσει και μπορώ να πω οτι είναι εξαιρετικό!

Με την ευκαιρία θύμησε του να μου στείλει και τα σχέδια του σαλονιού μου :shock: :p :p

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss