Η Γκλορια Γκεινορ σε Αθηνα, Πατρα & Θεσσαλονικη

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59
Η Γκλορια Γκεινορ σε Αθηνα, Πατρα & Θεσσαλονικη

Όσο η ντισκομπάλα γυρίζει γύρω από τον εαυτό της και τα τακούνια λειώνουν στα πατώματα, δεν υπάρχει πάρτι χωρίς το Ι Will Survive. Από εκείνη τη στιγμή η πίστα γεμίζει, το απόλυτο ντίσκο χιτ θερίζει. Κλασικό όσο το headbanging στους Βlack Sabbath. Εδώ είναι η κυρία Γκλόρια- Ι Will Survive- Γκέινορ για να το επιβεβαιώσει. Και όταν λέμε «εδώ», εννοούμε εδώ, στην Ελλάδα, όπου η πρώτη τής ντίσκο lady έρχεται για συναυλίες. «First Ι was afraid, Ι was petrified...». Και η ντισκομπάλα γυρίζει ακόμη.
Η Γκέινορ, που ξεκίνησε σαν ποπ τραγουδίστρια των 60ς και είχε την πρώτη της επιτυχία το 1965 (με το she΄ll be sorry) είδε τον μουσικό πυρετό να ανεβαίνει στα ύψη, όταν η ντίσκο μπήκε στη ζωή της, με το Νever Gonna Say Goodbye, δέκα χρόνια αργότερα. Όλος ο κόσμος μια κλαμπ-σκηνή και η Γκλόρια στη μέση. Σε αυτή τη θέση την έφερε το Love Tracks, το άλμπουμ με το Ι Will Survive... Όπου, με δυο λόγια, με στόμφο και αυτοπεποίθηση, μας έλεγε κάτι σαν κι αυτό: πως στην αρχή τής ήρθε βαρύ κι ασήκωτο- που σηκώθηκε ο άλλος και την άφησε, αλλά μετά το πήρε απόφαση, ότι θα το(ν) ξεπεράσει. Ι Will Survive (για να μάθεις...). Έτσι το κομμάτι έγινε το σουξέ της χειραφέτησης, μια φεμινιστική σημαία, πιο πολύ όμως από αυτά, ένας gay ύμνος.

Η κυρία Γκέινορ, την οποία σε κάθε πάρτι υποδέχονται σαν αυτοκράτειρα του ρυθμού, κάνει κι άλλες επιτυχίες, Ι Αm What Ι Αm τραγουδάει και παίρνει βραβεία και τον τίτλο μέλους του Dance Μusic Ηall Οf Fame. Όπου πηγαίνει, της ζητούν πάντα το... γνωστό.

Στο μεταξύ, όσοι παρακολουθούν από κοντά διαπιστώνουν πως η Γκλόρια του πάρτι έχει αλλάξει, καθώς την εμπνέει, περισσότερο από το κλαμπ, η εκκλησία. Τραγουδάει και προσεύχεται. Δηλώνει μάλιστα (και στην αυτοβιογραφία της) πως επιθυμεί να οδηγήσει το κοινό της στον δρόμο του Θεού και μετανοεί για εκείνες τις αμαρτωλές ντίσκο μέρες.

Η ντισκομπάλα ωστόσο γυρίζει ακόμη. Η κυρία Γκέινορ συνεχίζει να ηχογραφεί και να περιοδεύει και πλησιάζει και στα μέρη μας για τρεις συναυλίες. We Will Survive.

Τα Νεα
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
305
Απάντηση: Η Γκλορια Γκεινορ σε Αθηνα, Πατρα & Θεσσαλονικη

καλά πρώτο τραπέζι πίστα θα είναι ο σΚαφάτος με τον Dream...
 

MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.259
Reaction score
1.168
Απάντηση: Η Γκλορια Γκεινορ σε Αθηνα, Πατρα & Θεσσαλονικη

Εντάξει! εάν ανέλυαν και την πολιτική της Ελλάδας έτσι, ίσως είχαμε καλύτερη χώρα!
 

Μηνύματα
1.356
Reaction score
1
Απάντηση: Η Γκλορια Γκεινορ σε Αθηνα, Πατρα & Θεσσαλονικη

Τόπε και τόκανε...
"I will survive"
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.931
Μηνύματα
3.034.543
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll
Top