Η Θώδη ξαναχτυπά!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.843
Χωρίς λόγια...

Υ.Γ. Αφιερωμένο στην Fedra :137:

[youtube]efmhbl8rM4s[/youtube]

Reaction score
40
Απάντηση: Η Θώδη ξαναχτυπά!!!

ΩΩΩΩΩ!!!!!!!Τι έκπληξηηηηηη!!!!
Τι σπέσιαλ αφιέρωση....δεν την περίμενα καθόλου...:141::142:
Λέω αυτό το Θρεντ να το το γυρίσουμε σε χωνευτήρι της μουσικής και να πετάμε όλα τα άχρηστα τραγούδια.....
Μου ήρθε μια έμπνευση να τραγουδήσω το παρακάτω τραγούδι Κυριακή αύριο..... άκουσα και τη Θώδη..... πήρα την αφιέρωσή μου (ανταποδίδω:138:)......:622:
Η Φωτεινή Πλευρά Της Ζωής - Μακρινά Ξαδέρφια
[YOUTUBE]iCnvd5_Q7gQ&feature=related[/YOUTUBE]

Reaction score
3

...
Μου ήρθε μια έμπνευση να τραγουδήσω το παρακάτω τραγούδι Κυριακή αύριο..... άκουσα και τη Θώδη..... πήρα την αφιέρωσή μου (ανταποδίδω:138:)......:622:
Η Φωτεινή Πλευρά Της Ζωής - Μακρινά Ξαδέρφια
...
Και βέβαια η μεγάλη αξία του αυθεντικού...

[YOUTUBE]jHPOzQzk9Qo[/YOUTUBE]

:437:

Reaction score
40

:143::143: με έπιασες αμέσως......στην αρχή έλεγα να βάλω αυτό το βιντεάκη αλλά μετά άλλαξα γνώμη γιατί το είχαμε και σε Ελληνικό:138:

Reaction score
3

Και η ελληνική εκδοχή μια χαρά είναι, απλά όταν έχεις μεγαλώσει με τον Μπρρράιαν σου έρχεται κάπως ρε παιδί μου. :137:

Reaction score
40

Και η ελληνική εκδοχή μια χαρά είναι, απλά όταν έχεις μεγαλώσει με τον Μπρρράιαν σου έρχεται κάπως ρε παιδί μου. :137:
Θώδη και Μπράιαν σκέτη ιεροσυλια δεν νομίζεις? Είπαμε αυτό το νήμα είναι χωνευτήρι.....:142::138:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Εγώ πάλι πιστεύω ότι από τη στιγμή που υπάρχουν έστω και λίγοι άνθρωποι σε κάποια γωνιά του κόσμου (στην περίπτωσή μας, στην Ελλάδα) που μετά το άκουσμα ενός συγκεκριμένου είδους μουσικής έχουν καλύτερη διάθεση απ' ότι πριν την ακρόαση, για οποιονδήποτε λόγο και όχι μόνο λόγω εκτίμησης της καλλιτεχνικής αξίας, το είδος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απορριπτέο. Άτεχνο, ίσως. Φτιαγμένο για να "πιάσει εύκολα" χωρίς τίποτα παραπάνω, ίσως. Αλλά πόσοι άνθρωποι δεν κάνουν κέφι με την Έφη Θώδη, ή και την Έφη Σαρρή (αυτή που ...λέει τα τραγούδια της), έστω και για το γελοίο του πράγματος, το οποίο τουλάχιστον η πρώτη από τις δύο προωθεί με πλήρη επίγνωση του πράγματος - ή τουλάχιστον με πλήρη επίγνωση από την πλευρά αυτών που διαμορφώνουν την εικόνα της;

Με άλλα λόγια, η απορία μου: Ο διασκεδαστής χρειάζεται απαραίτητα να είναι και καλλι-τέχνης; Γιατί λέω διασκεδαστής; Γιατί μη μου πείτε ότι μετά από μερικά ποτηράκια ο περισσότερος κόσμος δεν θα ρίξει το γέλιο της αρκούδας με την Έφη Θώδη σε κανένα αιλαβγιουμπέιμπι... :142:

Reaction score
40

Σίγουρα η Θώδη, η Σαρρή και άλλες ''διασκεδάστριες'' μπορεί να τις ακούσεις μόνο για γέλιο ή πιωμένος :138: Δεν υπηρετούν την υψηλή τέχνη του τραγουδιού αυτήν την τέχνη που μπορεί να περάσει διαφορα συναισθήματα, ιδέες, σκέψεις και να επιφέρει την κάθαρση στους ακροατές....Οι συγκεκριμένες κυρίες (υπάρχουν και πολλές άλλες ακόμα του είδους) αντιπροσωπεύουν τη.....χαμηλή '''τέχνη''' του τραγουδιού και το κοινό τους είναι άνθρωποι που είναι συνεχώς............πιωμένοι:143::143:
Δρουν απλά σαν ''καθάρσιο'' στους ανθρώπους που έχουν μπει σε πνευματικό αδιέξοδο και θέλουν να βγουν από αυτό αλλα......δεν γνωρίζουν από που μπήκαν:139: lol!!!!

Reaction score
164

Σίγουρα η Θώδη, η Σαρρή και άλλες ''διασκεδάστριες'' μπορεί να τις ακούσεις μόνο για γέλιο ή πιωμένος
Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου.
Αν εξαιρέσεις τά τελευταία 1-2 χρόνια, οπότε και έγινε θύμα (πιστεύω λόγω καλοπιστίας ή αφέλειας) των κάθε είδους παρουσιαστών που την έβαζαν να τραγουδάει Αγγλικά και Κινέζικα, η Θώδη θεωρείται από τις καλύτερες φωνές στο παραδοσιακό τργούδι.
Αν εμείς το απαξιώνουμε, γιατί είμαστε πλέον πρωτευουσιάνοι και ακούμε πλέον "ξένα", αρνούμενοι τα χωριά μας και τα πανηγύρια, αυτό είναι άλλο θέμα.
ΓΗ Σαρρή ίσως να χρειάζεται μια μπουκάλα ουίσκυ για να την αντέξεις, αλλά η Θώδη μια χαρά το πάει το είδος της.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Άρα η μουσική / το τραγούδι δεν κρίνεται πρωτίστως εκ του αποτελέσματος;

Για μένα όταν ένας άνθρωπος νιώθει καλύτερα - πιο κεφάτος, πιο χαλαρός, πιο "ανεβασμένος", ίσως και, έστω προσωρινά, πιο αισιόδοξος - μετά από μια οποιουδήποτε είδους διασκέδαση, αυτό είναι θετικό για τον ψυχισμό του συγκεκριμένου ανθρώπου. Κι όταν είναι θετικό, πώς μπορώ, και γιατί δικαιούμαι, να κρίνω το μέσον;

Reaction score
40

Αν εξαιρέσεις τά τελευταία 1-2 χρόνια, οπότε και έγινε θύμα (πιστεύω λόγω καλοπιστίας ή αφέλειας) των κάθε είδους παρουσιαστών που την έβαζαν να τραγουδάει Αγγλικά και Κινέζικα, η Θώδη θεωρείται από τις καλύτερες φωνές στο παραδοσιακό τργούδι.
Αν εμείς το απαξιώνουμε, γιατί είμαστε πλέον πρωτευουσιάνοι και ακούμε πλέον "ξένα", αρνούμενοι τα χωριά μας και τα πανηγύρια, αυτό είναι άλλο θέμα.
ΓΗ Σαρρή ίσως να χρειάζεται μια μπουκάλα ουίσκυ για να την αντέξεις, αλλά η Θώδη μια χαρά το πάει το είδος της.
Ένας καλλιτέχνης δεν κρίνεται μόνο για την αρχή της καρίερας του αλλά και από την πορεία αυτής.....
Είπες πως ήταν πολύ καλή τραγουδίστρια στα παραδοσιακά....(έχω χορέψει το γλύκα-γλύκα ξέρεις...) γιατί λοιπόν δεν συνέχισε αυτό που γνώριζε να κάνει καλά ?
Ο Μάκης ο Χριστοδουλόπουλος άρχισε και συνέχισε στο σωστό δρόμο του είδους τραγουδιού που επέλεξε να ερμηνεύει...
Τον άκουγα από μικρή και μου αρέσει ακόμα....
Όμως η Θώδη το έχει παρακάνει για τα φράγκα και δεν είναι και σπουδαία φωνή επιτέλους....άκου τη Φιλιώ Πυργάκη που είναι η τραγουδίστρια-θρύλος των ελληνικών πανηγυριών και τα λέμε....:136:
Αφού τραγουδάει ροκ η Θώδη ας τραγουδήσει και λίγο Όπερα.....μπορεί.......:143:

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Η Θώδη ξαναχτυπά!!!

Άρα η μουσική / το τραγούδι δεν κρίνεται πρωτίστως εκ του αποτελέσματος;

Για μένα όταν ένας άνθρωπος νιώθει καλύτερα - πιο κεφάτος, πιο χαλαρός, πιο "ανεβασμένος", ίσως και, έστω προσωρινά, πιο αισιόδοξος - μετά από μια οποιουδήποτε είδους διασκέδαση, αυτό είναι θετικό για τον ψυχισμό του συγκεκριμένου ανθρώπου. Κι όταν είναι θετικό, πώς μπορώ, και γιατί δικαιούμαι, να κρίνω το μέσον;
Με άλλα λόγια δηλαδή μπορούν διάφοροι ''καλλιτέχνες'' να σκοτώνουν την τέχνη του τραγουδιού με σκοπό την τέρψη του κοινού? Υπάρχουν και τα θεατρικά έργα λόγου χάρη για αυτόν τον σκοπό...Μαρία εδώ μιλάμε για συγκεκριμένο είδος διασκέδασης την φαρσοκωμωδία Θώδη....
Εξάλλου τι θέλει η αλεπού (Θώδη) στο παζάρι (ροκ τραγούδι)?
Έκαστος στο είδος του......

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Εδώ θα διαφωνήσω κι εγώ μαζί σου. Ποτέ η Θώδη δεν τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια. Σκυλοδημοτικά και συρτοτσιφτετέλια τραγουδούσε στα πανηγύρια. Και για τα πανηγύρια ήταν μία ζωή. Αν η Θώδη τραγουδούσε δημοτικά, ο Καρνάβας, ο Κιτσάκης, ο Παπασιδέρης, η Τασία Βέρρα, ο Αηδονίδης, ο Δοϊτσίδης, ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο Μπέλλος, ο Κυρίτσης, ο Σιάτρας, η Δόμνα Σαμίου, η Ξανθίππη Καραθανάση, η Νίτσα Τσίτρα και άλλοι πολλοί που δεν θυμάμαι τώρα, τι έκαναν;

Στα πανηγύρια παλιά ανθυπομετριότητες τύπου Θώδη έφευγαν κακήν κακώς. Απλά μέσα στην γενική κατάντια μας σήμερα, θεωρούμε αθλιότητες τύπου Θώδη ως "δημοτικούς καλλιτέχνες".

VG

Reaction score
0

Η Θωδη ειναι φωνη απο τις λιγες,οσοι την ακουσετε να τραγουδα live (και οχι το " του γκουντ το μπι τρου") θα καταλαβετε και ας μην εχετε ιδιαιτερες γνωσεις.

Reaction score
40

Η Θωδη ειναι φωνη απο τις λιγες,οσοι την ακουσετε να τραγουδα live (και οχι το " του γκουντ το μπι τρου") θα καταλαβετε και ας μην εχετε ιδιαιτερες γνωσεις.
Ορίστε?.......:131: την ακούσαμε και live ε καί? Θα ξεχάσω και αυτά που έμαθα.........στη ζωή.....:143::143:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.913
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv