ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
Ιδρυτής
- Reaction score
- 729
Ακουσα εχθες στο ραδιοφωνο για μια ερευνα που εγινε αναμεσα σε τριακοσιες τοσες χωρες σχετικα με το "ποια ειναι η καλυτερη χωρα για να ζεις σημερα.
Οι παραμετροι της ερευνας ηταν πολλοι απο οικονομικη δυναμη και πολιτικη σταθεροτητα εως και την σιγουρια η τις ομορφιες που προσφερει καθε χωρα.
Δυστυχως οσο και εαν εψαξα στο διαδικτυο δεν βρηκα τα αποτελεσματα της ερευνας, για αυτο εαν καποιος φιλος την βρει ας κανει τον κοπο να την παραθεσει.
Θυμαμαι σαφεστατα ομως πως πρωτη χωρα(δηλαδη καλυτερη χωρα) ηταν η Ιρλανδια και δευτερη η Ελβετια.
Η χωρα μας ηταν στην 22η θεση ενω η Ρωσια ηταν απο τους ουραγους της ερευνας.
Δεν μπορω να κρινω την πρωτη χωρα καθως εχω κανει μονο ενα συντομο περασμα απο εκει.
Μπορω ομως να πω 2-3 πραγματακια για την ζωη στην δευτερη χωρα σε σχεση παντα με την δικη μας.Ειχα την ευκαιρια να επισκεφθω την Ελβετια παρα πολλες φορες, ιδιαιτερα στο διαστημα που ευδοκιμουσε-που να μην εσωνα!
-το φλερτ με την σημερινη συζυγο μου.
Ναι, υποθετω ως προς την παροχη προσφορας υπηρεσιων προς τον πολιτη πρεπει να ανηκει στην κορυφη της πυραμιδας.
Ομως, ποιος μπορει να ζησει στην Ελβετια διχως την συνδρομη ηρεμιστικων η αντικαταθλιπτικων?
Χωρα ρουφιανων ετοιμων να σε καταδωσουν στο παραμικρο ολισθημα απο τις διαταγες του νομοθετη.
Χωρα μιζερη που μετα τις δεκα δεν βλεπεις ψυχη στον δρομο.
Χωρα επικινδυνη γεματη μεταναστες ετοιμοι να σε μαχαιρωσουν για ενα...κουμπι.
Χωρα οπου η φτωχεια θεωρειται μεγιστο αμαρτημα και αποκλειεται σε γκετο.
Χωρα που το κυριο προιον εξαγωγης ειναι το...χρημα.
Χωρα που αναγκαζεσαι να ταξιδεψεις....στην διπλανη χωρα για να ψωνισεις απο το super market για να γλυτωσεις λιγα ευρω.
Χωρα που σε αναγκαζουν να αφησεις τα υποδηματα σου εξω απο το σπιτι.
Οπως καταλαβαινετε ειχα την δυνατοτητα να ζησω σε αυτη την χωρα.
Απαντησα ομως με ενα μεγαλο:
Oxi ευχαριστω, προτιμω την 22η θεση!....
Και δεν μετανοιωσα ποτε για την επιλογη μου
Οι παραμετροι της ερευνας ηταν πολλοι απο οικονομικη δυναμη και πολιτικη σταθεροτητα εως και την σιγουρια η τις ομορφιες που προσφερει καθε χωρα.
Δυστυχως οσο και εαν εψαξα στο διαδικτυο δεν βρηκα τα αποτελεσματα της ερευνας, για αυτο εαν καποιος φιλος την βρει ας κανει τον κοπο να την παραθεσει.
Θυμαμαι σαφεστατα ομως πως πρωτη χωρα(δηλαδη καλυτερη χωρα) ηταν η Ιρλανδια και δευτερη η Ελβετια.
Η χωρα μας ηταν στην 22η θεση ενω η Ρωσια ηταν απο τους ουραγους της ερευνας.
Δεν μπορω να κρινω την πρωτη χωρα καθως εχω κανει μονο ενα συντομο περασμα απο εκει.
Μπορω ομως να πω 2-3 πραγματακια για την ζωη στην δευτερη χωρα σε σχεση παντα με την δικη μας.Ειχα την ευκαιρια να επισκεφθω την Ελβετια παρα πολλες φορες, ιδιαιτερα στο διαστημα που ευδοκιμουσε-που να μην εσωνα!

Ναι, υποθετω ως προς την παροχη προσφορας υπηρεσιων προς τον πολιτη πρεπει να ανηκει στην κορυφη της πυραμιδας.
Ομως, ποιος μπορει να ζησει στην Ελβετια διχως την συνδρομη ηρεμιστικων η αντικαταθλιπτικων?
Χωρα ρουφιανων ετοιμων να σε καταδωσουν στο παραμικρο ολισθημα απο τις διαταγες του νομοθετη.
Χωρα μιζερη που μετα τις δεκα δεν βλεπεις ψυχη στον δρομο.
Χωρα επικινδυνη γεματη μεταναστες ετοιμοι να σε μαχαιρωσουν για ενα...κουμπι.
Χωρα οπου η φτωχεια θεωρειται μεγιστο αμαρτημα και αποκλειεται σε γκετο.
Χωρα που το κυριο προιον εξαγωγης ειναι το...χρημα.
Χωρα που αναγκαζεσαι να ταξιδεψεις....στην διπλανη χωρα για να ψωνισεις απο το super market για να γλυτωσεις λιγα ευρω.
Χωρα που σε αναγκαζουν να αφησεις τα υποδηματα σου εξω απο το σπιτι.
Οπως καταλαβαινετε ειχα την δυνατοτητα να ζησω σε αυτη την χωρα.
Απαντησα ομως με ενα μεγαλο:
Oxi ευχαριστω, προτιμω την 22η θεση!....
Και δεν μετανοιωσα ποτε για την επιλογη μου