Η Καλυτερη Χωρα Για Να Ζησεις

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Ακουσα εχθες στο ραδιοφωνο για μια ερευνα που εγινε αναμεσα σε τριακοσιες τοσες χωρες σχετικα με το "ποια ειναι η καλυτερη χωρα για να ζεις σημερα.

Οι παραμετροι της ερευνας ηταν πολλοι απο οικονομικη δυναμη και πολιτικη σταθεροτητα εως και την σιγουρια η τις ομορφιες που προσφερει καθε χωρα.

Δυστυχως οσο και εαν εψαξα στο διαδικτυο δεν βρηκα τα αποτελεσματα της ερευνας, για αυτο εαν καποιος φιλος την βρει ας κανει τον κοπο να την παραθεσει.

Θυμαμαι σαφεστατα ομως πως πρωτη χωρα(δηλαδη καλυτερη χωρα) ηταν η Ιρλανδια και δευτερη η Ελβετια.
Η χωρα μας ηταν στην 22η θεση ενω η Ρωσια ηταν απο τους ουραγους της ερευνας.

Δεν μπορω να κρινω την πρωτη χωρα καθως εχω κανει μονο ενα συντομο περασμα απο εκει.

Μπορω ομως να πω 2-3 πραγματακια για την ζωη στην δευτερη χωρα σε σχεση παντα με την δικη μας.Ειχα την ευκαιρια να επισκεφθω την Ελβετια παρα πολλες φορες, ιδιαιτερα στο διαστημα που ευδοκιμουσε-που να μην εσωνα! :lol: -το φλερτ με την σημερινη συζυγο μου.

Ναι, υποθετω ως προς την παροχη προσφορας υπηρεσιων προς τον πολιτη πρεπει να ανηκει στην κορυφη της πυραμιδας.
Ομως, ποιος μπορει να ζησει στην Ελβετια διχως την συνδρομη ηρεμιστικων η αντικαταθλιπτικων?

Χωρα ρουφιανων ετοιμων να σε καταδωσουν στο παραμικρο ολισθημα απο τις διαταγες του νομοθετη.
Χωρα μιζερη που μετα τις δεκα δεν βλεπεις ψυχη στον δρομο.
Χωρα επικινδυνη γεματη μεταναστες ετοιμοι να σε μαχαιρωσουν για ενα...κουμπι.
Χωρα οπου η φτωχεια θεωρειται μεγιστο αμαρτημα και αποκλειεται σε γκετο.
Χωρα που το κυριο προιον εξαγωγης ειναι το...χρημα.
Χωρα που αναγκαζεσαι να ταξιδεψεις....στην διπλανη χωρα για να ψωνισεις απο το super market για να γλυτωσεις λιγα ευρω.
Χωρα που σε αναγκαζουν να αφησεις τα υποδηματα σου εξω απο το σπιτι.

Οπως καταλαβαινετε ειχα την δυνατοτητα να ζησω σε αυτη την χωρα.

Απαντησα ομως με ενα μεγαλο:
Oxi ευχαριστω, προτιμω την 22η θεση!
....

Και δεν μετανοιωσα ποτε για την επιλογη μου :wink:

Reaction score
14
Και εγώ με τη σειρά μου επισκέφτομαι πολλές χώρες ιδιαίτερα της Ευρώπης και έχω ανάμικτες εντυπώσεις.
Δεν με νοιάζει καμία έρευνα βέβαια, αλλά θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου για τα παραπάνω συνεχίζοντας τις απόψεις του φίλου Ανδρέα Κ. έτσι όπως τις βλέπω εγώ, αλλά για τη χώρα μας.
:)  :)

Ναι, υποθετω ως προς την παροχη προσφορας υπηρεσιων προς τον πολιτη πρεπει να ανηκει στην κορυφη της πυραμιδας.
Ομως,  ποιος μπορει να ζησει στην Ελβετια διχως την συνδρομη ηρεμιστικων η αντικαταθλιπτικων?

Χωρα ρουφιανων ετοιμων να σε καταδωσουν στο παραμικρο ολισθημα απο τις διαταγες του νομοθετη.
Χωρα μιζερη που μετα τις δεκα δεν βλεπεις ψυχη στον δρομο.
Χωρα επικινδυνη γεματη μεταναστες ετοιμοι να σε μαχαιρωσουν για ενα...κουμπι.
Χωρα οπου η φτωχεια θεωρειται μεγιστο αμαρτημα και αποκλειεται σε γκετο.
Χωρα που το κυριο προιον εξαγωγης ειναι το...χρημα.
Χωρα που αναγκαζεσαι να ταξιδεψεις....στην διπλανη χωρα για να ψωνισεις απο το   super market για να γλυτωσεις λιγα ευρω.
Χωρα που σε αναγκαζουν να αφησεις τα υποδηματα σου εξω απο το σπιτι.
Ελλάδα:
Χωρα ρουφιανων ετοιμων να σε καταδωσουν στο παραμικρο ολισθημα απο τις διαταγες του νομοθετη,αλλα δεν το κάνουν γιατί είναι και αυτοί πιό αμαρτωλοί απο εσένα.Σε αντίθετη περίπτωση...τα δικαστήρια έχουν τόσο φόρτο εργασίας που περιμένεις χρόνια και χρόνια.
Χωρα μιζερη που μετα τις δεκα δεν βλεπεις ψυχη στον δρομο. Σε αυτό θα έπρεπε να είμαστε πρώτοι. Αλλά μοιάζουμε μιας και κατά τις 10 δεν βλέπεις σχεδόν ψυχή αλλά μετά τις 12 συνωστισμός...
Χωρα επικινδυνη γεματη μεταναστες ετοιμοι να σε μαχαιρωσουν για ενα...κουμπι. Ίδια κατάσταση, μόνο που έχει κόσμο στο δρόμο.
Χωρα οπου η φτωχεια θεωρειται μεγιστο αμαρτημα και αποκλειεται σε γκετο. Όταν βάλουμε κάπου τους λαθρομετανάστες,θα δούμε και γι αυτό.Ο κοινωνικός αποκλεισμός των χαμηλών εισοδημάτων είναι δεδομένος.
Χωρα που το κυριο προιον εξαγωγης ειναι το...χρημα.Σε αυτό διαφωνούμε με αυτούς.Εμείς δεν το έχουμε για εξαγωγή,μόνο για κατανάλωση μέχρι να τα πάρει η τράπεζα επειδή τα χρωστάς στις κάρτες.
Χωρα που αναγκαζεσαι να ταξιδεψεις....στην διπλανη χωρα για να ψωνισεις απο το   super market για να γλυτωσεις λιγα ευρω. Αμα είχαμε και εμείς καλούς γείτονες,να δεις τι θα κάναμε.Βέβαια,η Βόρεια Ελλάδα ψωνίζει Βουλγαρία σε μεγάλο ποσοστό.
Χωρα που σε αναγκαζουν να αφησεις τα υποδηματα σου εξω απο το σπιτι. Το κάνουν και στην Ιαπωνία. Δεν μου αρέσει.Τουλάχιστον προστατεύει τον οικοδεσπότη και συνευρισκομένους από άπλυτους. :mrgreen:  :mrgreen:

Αν συνυπολογίσουμε,ότι η Ελβετία έχει παροχές στο πολίτη,για εμένα είναι σαφώς πάνω από εμάς. Έχει τουλάχιστον και ένα θετικό παραπάνω. Εμείς έχουμε φυσική ομορφία,έχουν και αυτοί.
Αnyway, η κάθε μια χώρα έχει τα δικά της.

Reaction score
666
Αν συνυπολογίσουμε,ότι η Ελβετία έχει παροχές στο πολίτη,για εμένα είναι σαφώς πάνω από εμάς. Έχει τουλάχιστον και ένα θετικό παραπάνω. Εμείς έχουμε φυσική ομορφία,έχουν και αυτοί.
Αnyway, η κάθε μια χώρα έχει τα δικά της.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Ελβετία έχει φυσική ομορφιά που μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα! :shock: Προσέξτε τι λέτε! :shock: Που 'ναι η θάλασσα? που 'ναι τα νησιά της? :evil:

Δε μου λένε τίποτα οι παροχές στον πολίτη ! Την ελευθερία που έχουμε στην Ελλάδα και τις φυσικές ομορφιές πολλοί ευρωπαίοι θα τις ήθελαν αλλά δεν μπορούν να τις έχουν. Δουλεύουν σα σκυλιά 11 μήνες το χρόνο για να πάνε τον ένα διακοπές.
Στέρηση λέγεται αυτό.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πολύ σύντομα...:
- Όποιος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάς είναι ένας παράδεισος, μπορεί να πάρει τα μπογαλάκια του και να πάει στην ευχή της Παναγιάς.
- Αρκετοί μαζευτήκαμε τα τελευταία χρόνια....

Reaction score
14
:? Φυσικά μέσα στο πνεύμα του καλού διαλόγου και της ελευθερίας άποψης και τοποθέτησης,πιστεύω ότι και εσεις συμφωνείτε ότι ο καθένας δύναται να εκφράζει τις απόψεις του. Επίσης,ο πολιτισμός φαίνεται και από το γεγονός ότι ακόμα και αν διαφωνω με τις απόψεις του άλλου, αντιπαραθέτω τα επιχειρηματα μου.

Στο δια ταύτα λοιπόν, ωραία τα νησια και η θάλασσα και η νυχτερινή ζωή. Απ΄την άλλη ωραία και τα βουνά είτε της Ελβετίας είτε της Γερμανίας είτε της Ελλάδας. Το να έχει και αλλού ωραία μέρη δεν αναιρεί την ομορφία της χώρας μας, όποια και να είναι. Εχω βέβαια 1000 επιχειρήματα υπέρ του τουρισμού στο εξωτερικό και καλό θα είναι να τα κουβεντιάσουμε κάποια στιγμή. :)

Συνοψίζοντας, τη στιγμή αυτή δουλεύω 14 ώρες την ημέρα και είμαι συνεπής στη δουλειά μου.Θα το έκανα είτε στην Ελβετία είτε στο Κογκό είτε στην Ελλάδα, επειδή δεν χρειάζομαι μπόγια για να την κάνω καλα. Λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι εκεί έχουν τις καλύτερες παροχές από το κράτος, ναι πολλές φορές ιδιαίτερα όταν γυρνάω από την Εφορία τους ζηλέυω.

Όμως, δεν θα πάω εκεί γιατί δεν είμαι δειλος να φύγω αλλά θα μείνω και θα αντιμετωπίσω τη πραγματικότητα, προκειμένου να βοηθήσω από το πόστο μου να αλλάξει. Σίγουρα, όσοι δεν αντέχουν και είναι δειλοί...να τα μαζέψουν. Ετσι άλλωστε κάνουν και στη δουλειά τους ΚΑΙ στην ζωή τους. Όπου τα βρίσκουν σκούρα -βρίζουν-καταδικάζουν τη τύχη τους- και στο τέλος φεύγουν κάνοντας και τα δύο.

Εμείς είμαστε η Ελλάδα. Όσο μας αρέσει η αναρχία (μονον για εμάς), θα συνεχίσουμε να είμαστε άναρχοι. Τα συμπεράσματα δικά σας. :|

Reaction score
666
Σεβαστές οι απόψεις σου!
Θέλω να σου πω όμως ότι αν πας εκεί για τουρισμό είναι αλλιώς από το να πας για δουλειά και να ζήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αν αντέχεις το εκεί κλίμα, την ομίχλη και την έλλειψη ηλιοφάνειας να πάς, αλλιώς, αν πας, σε βλέπω να γυρίζεις γρήγορα πίσω.
Συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να μείνεις και να παλέψεις για κάτι καλύτερο στη χώρα μας. Βελτιώνοντας τον εαυτό μας σιγά σιγά αυτό αντανακλάται και στους άλλους.

Reaction score
14
Φυσικά,το να πας για τουρισμό είναι διαφορετικό από το να πας για δουλεια.Πόσο μάλλον αν μείνεις εκεί.

Εγω μιλάω επειδή πάω για δουλειά και επειδή όταν συνεργάζεσαι με βορειοευρωπαιους το 90% της δουλειάς πάει καλα στο θέμα της οργάνωσης. Μου αρέσει και ο Χειμώνας και η Ανοιξη και το Καλοκαίρι. Να σου πω και κάτι;; Δεν με πολυ νοιάζει και ο καιρός. Βλέπω πάντα την καλή πλευρά των πραγμάτων.
8)

Reaction score
25.456
καλη η ελβετια αλλα για λιγο μονο. ουτε τα mcdonalds δεν δουλευουν μετα τις 2300!
για κανα σκι το χειμωνα και παλι πισω...

Reaction score
666
Μου αρέσει και ο Χειμώνας και η Ανοιξη και το Καλοκαίρι. Να σου πω και κάτι;; Δεν με πολυ νοιάζει και ο καιρός. Βλέπω πάντα την καλή πλευρά των πραγμάτων.
8)

Ναί αλλά αν κάνεις να δεις 2 μήνες συνεχόμενους ήλιο κι έχει και -10 συνέχεια κάπως σου 'ρχεται δε νομίζεις? Σπίτι-αυτοκίνητο-μαγαζί-αυτοκίνητο-σπίτι δεν είναι κι ό,τι καλύτερο.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Η Ελβετια ειναι πανεμορφη χωρα.
Το ειδος ομορφιας της ομως ειναι συγκεκριμενο και οχι πολυμορφικο οπως στην χωρα μας.

Και οπως πολυ καλα ειπαν καποιοι πριν απο εμενα, αλλο τουρισμος και αλλο μονιμη διαμονη.

Ασε που αισθανομαι πολυ...αναρχικος τωρα τελευταια :wink:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Βλέπω πάντα την καλή πλευρά των πραγμάτων.
Always look on the bright side of life... Monty pythons...

Σοβαρά τώρα...
Ας δούμε το τι γίνεται και σε άλλες μεσογειακές χώρες. Ισπανία, Ιταλία, Νότια Γαλλία...
Έχουν παρόμοιες φυσικές ομορφιές με την χώρα μας αλλά σαφώς η ποιότητα ζωής και η οργάνωση είναι καλύτερες...

Όσο για την Ελβετία την έχω επισκεφτει και για διακοπές αλλά και για δουλειά και μου άρεσε και για τα δύο...

Reaction score
5
Οι ελβετίδες με καθαρά αντρικά κριτήρια πως σας φαίνονται?
Εγώ θα προτιμούσα Ελλάδα αλλά με τα θηλυκά τις Ρωσίας :lol: :lol: :lol:

Reaction score
14
Αυτό πρέπει να είναι θέμα ψηφοφορίας.Βάλτε να δούμε.

Πάντως η Ανατολική ΕΥρώπη δεν παίζεται. Σλοβακία-Τσεχια.

Reaction score
49
Ρε 'σεις......................
Πάλι στις γκόμενες το γυρίσατε??

Χμμμμμ...............

4 μέρες δεν ήμουν μέσα, και πάλι τα ίδια αρχίσατε!!! :roll:

Τσ, τσ, τσ.........

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last