Η Μεγαλη Απατη?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Αφορμη παιρνω απο το βιβλιο "Κωδικας Ντα Βιντσι" και τα στοιχεια που παραθετει ο συγγραφεας.

Εν ολιγοις-και μην αποκαλυπτοντας μερη που δεν θα επρεπε για οσους δεν εχουν διαβασει το βιβλιο-υπαρχει ο ισχυρισμος πως η Βιβλος βασιστηκε σε "κατασκευασμενα" γεγονοτα και οχι στην αληθινη ιστορια του Ιησου.

Πως τα πραγματικα Ευαγγελια καταστραφηκαν και υπερισχυσαν τα-γνωστα-τεσσερα που "ειπαν" την ιστορια οπως την ξερουμε σημερα.

Χιλιαδες ερωτηματα προβαλλουν απο την προσπαθεια της εκκλησιας εκεινα τα πρωτα χρονια καθως και απο την ολοκληρωση της φαρσας-οπως περιπου την αποκαλει ο συγγραφεας-με την συνοδο της Νικαιας, για λογους πολιτικους παρα θρησκευτικους και ειδικοτερα την κυριαρχια στο παιχνιδι της εξουσιας με την ολοενα αυξανομενη μαζα των Χριστιανων.
Κυριος εκμεταλλευτης, ο αυτοκρατωρ Κωνσταντινος ο οποιος και "διεταξε" την Θεοποιηση του Ιησου κατα την διαρκεια της Συνοδου.

Ποσο αληθινα μπορει να ειναι ολα αυτα?
Μηπως ο συγγραφεας εχει μεγαλη φαντασια?
Οντως το δημοφιλεστερο βιβλιο που διαβαστηκε ποτε ηταν η μεγαλυτερη απατη?

Υ.Γ. Το παραπανω κειμενο δεν περιεχει τις θεσεις του γραφοντος...η τουλαχιστον οχι ακομα :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αν νομίζεις ότι θα σου φύγει ποτέ η απορία τότε είσαι γελασμένος.
Η θεωρία αυτή βέβαια έχει διατυπωθεί και από πολλούς άλλους.
Αν αρχίσεις να την ψάχνεις με τα της θρησκείας (μας - υποθέτω) δεν θα τελειώσεις ποτέ...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Δεν ξέρω πόσοι έχουν δει την ταινία "Στίγματα" όπου κι εκεί αναφέρεται κάτι παρόμοιο...

Μάλιστα η ταινία ισχυρίζετε ότι τα χειρόγραφα της Νεκρής θαλλάσης που βρέθηκαν σε ανασκαφές σε σπηλιές γύρω από την Νεκρά θάλλασα ήταν ένα τέτοιο ευαγγέλιο και ότι η καθολική εταιρία -συγνώμη εκκλησία ήθελα να πω- τα έχει "εξαφανίσει" γι' αυτό το λόγο...

Κατα καιρούς έχουν εκφραστεί διάφορες τέτοιες θεωρίες, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν αποδείξεις παρα μόνο ενδείξεις...

Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν το έχω διαβάσει αλλά απ' ότι μου μετέφεραν άλλοι αναφέρει πολλά τέτοια γεγονότα αλλά δεν βλέπω να προσφέρει τεκμηρίωση....

Reaction score
49
Κατα καιρούς έχουν εκφραστεί διάφορες τέτοιες θεωρίες, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν αποδείξεις παρα μόνο ενδείξεις...

Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν το έχω διαβάσει αλλά απ' ότι μου μετέφεραν άλλοι αναφέρει πολλά τέτοια γεγονότα αλλά δεν βλέπω να προσφέρει τεκμηρίωση....
Γιατί Σπύρο?
Η (Ορθόδοξη & Καθολική) Εκκλησία (Α.Ε.) έχουν αποδείξεις σε όσα λένε?

Μμμμμ........μεγάλο θέμα ξεκινήσαμε και θα πέσουν πολλά posts!!
Να ρίξουμε τις απόψεις επί τάπητος?
Πολύ θα το ήθελα................. :roll:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Δεν προσφέρουν καμμία τεκμηρίωση, αλλά αμφισβητώντας τους και κάνοντας το ίδιο δείχνεις ότι δεν διαφέρεις από αυτούς.

Όντως μεγάλη συζήτηση αλλά είναι μία από τις σθζητήσεις που δεν τολμά να κάνει η Ελληνική κοινωνία!!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι πως η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ (P.S.) ιδρυθηκε τον 20ο αιωνα και οχι τοσο παλια οσο λεει το βιβλιο το οποιο προκαλεσε υστερια σε ολο τον κοσμο,με εκδρομες στα μερη που αναφερει,λεπτομερη παρατηρηση του ΜυστικουΔειπνου και γυρισμα ταινιας.Παντως σαν βιβλιο διαβαζεται απνευστι, εγω το διαβασα σε δυο μερες στις διακοπες.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Όντως μεγάλη συζήτηση αλλά είναι μία από τις συζητήσεις που δεν τολμά να κάνει η Ελληνική κοινωνία!!!
Μα για αυτο ακριβως το εθεσα σαν θεμα.
Για να δω εαν τολμαμε...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Ας ξεκινησουμε με μια προσεκτικοτερη ματια στον "Μυστικο Δειπνο" του Ντα Βιντσι.

Υπαρχει οντως γυναικα αναμεσα τους?

Reaction score
49
Δεν προσφέρουν καμμία τεκμηρίωση, αλλά αμφισβητώντας τους και κάνοντας το ίδιο δείχνεις ότι δεν διαφέρεις από αυτούς.

Όντως μεγάλη συζήτηση αλλά είναι μία από τις σθζητήσεις που δεν τολμά να κάνει η Ελληνική κοινωνία!!!
Σαφέστατα και συμφωνώ μαζί σου Σπύρο.........
Αλλά........
Να σου υπενθυμήσω ότι οι Εκκλησίες ήταν αυτές που ξεκίνησαν να ρίχνουν στο τραπέζι απόψεις ατεκμηρίωτες και με δεδομένο τον φόβο του (συντριπτικού σε ποσοστό) κόσμου απέναντι στο άγνωστο και μεγαλειώδες κατάφεραν να πείσουν τον πλανήτη για αυτά που έλεγαν!!
Εγώ δεν προσπαθώ να τις καταρρίψω.........Απλά βασανίζω το μυαλό μου (μας) με διαφορετικές απόψεις μπας και καταφέρω να οδηγηθώ κάπου.........Που? Άγνωστο!
Τουλάχιστον θα έχω προσπαθήσει................

Ίσως να φταίει και το γεγονός ότι είμαι μαθηματικός και προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα με πιο απλή λογική (πέρα από συναισθηματισμούς και εικασίες).
Και βέβαια μια τεχνική των μαθηματικών είναι η "εις άτοπον απαγωγή"
Δηλ. θεωρώ μια άποψη μου ως σωστή και προχωρώ.
Αν καταλήξω σε άτοπο, τότε απορίπτω την αρχική............
Αν όμως έχω ενδείξεις ότι υπάρχει λογική στην αρχική σκέψη και μπορέσω να οδηγηθώ κάπου, τότε δεν θα διστάσω να προβάλλω τις απόψεις μου.
Ακόμα κι αν είναι αντίθετες με αυτές που μπορεί να σκέφτονται όλοι γύρω μου.

Ας το συζητήσουμε λοιπόν.
Αν βάλουμε όλοι το χεράκι μας και τους προβληματισμούς μας, ίσως να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Και είμαι σίγουρα ΜΕΣΑ σε ό,τι θα συζητηθεί.............

Ας αρχίσουμε κύριοι. :roll: :wink: :wink:

Reaction score
49
Πάμε λοιπόν στο θέμα του Μυστικού Δείπνου..............

Κατ' αρχήν υπάρχει κάποια άποψη για το ποιός είναι ποιός?
Γιατί η Εκκλησία μπορεί να ισχυρίζεται κάποια πράγματα αλλά εδώ υπάρχει κάτι?

Κοιτάζοντας πολύ καλά 2 είναι τα πρόσωπα που μου κινούν τις υποψίες:
Το 1ο πρόσωπο αριστερά στον Χριστό και το 3ο δεξιά του (όπως κοιτάμε τον πίνακα φυσικά!!)Και τα δύο με (κάπως) κόκκινης απόχρωσης ρούχα.............
Αν και η φωτογραφία ΔΕΝ είναι καθαρή για να καταλάβω καλύτερα!

Βέβαια, ο Ντα Βίντσι αποκλείεται να μας έδινε "τροφή" τόσο εύκολα.
Ίσως λοιπόν να υπάρχει κάποιο κρυμμένο πρόσωπο γυναίκας μέσα στο πλάνο και για να το δει κανείς θα πρέπει να αφιερώσει πολλές ώρες παρατηρώντας!

Περιμένω απαντήσεις.
Τις δικές σας παιδιά.............
Τα σκονάκια ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ!! :wink:

Reaction score
14
Μερικά πράγματα παρουσιάζονται ανθρώπινα για να είναι καλύτερα κατανοητά. Είναι αλληγορικά. Δεν είμαι κολλημένος με τη θρησκεία αλλά η φύση της κάθε θρησκείας δέχεται ότι το ανθρώπινο μυαλό είναι ανάξιο για να τα εξηγήσει όλα.

Reaction score
49
Μερικά πράγματα παρουσιάζονται ανθρώπινα για να είναι καλύτερα κατανοητά. Είναι αλληγορικά. Δεν είμαι κολλημένος με τη θρησκεία αλλά η φύση της κάθε θρησκείας δέχεται ότι το ανθρώπινο μυαλό είναι ανάξιο για να τα εξηγήσει όλα.
Σωστά Μιχάλη.
Αλλά.............................

Άλλο θρησκεία και σαφέστατα ΑΛΛΟ Εκκλησία (και κλήρος γενικά)
Γιατί η θρησκεία θέλει να μας δώσει κάποια στοιχεία που ίσως θα βελτιώσουν την ζωή μας (ειδικά ή γενικά) ενώ η Εκκλησία (σε γενικές γραμμές) στόχο έχει να βελτιώσει την δική τους ζωή (κοινώς.......ρόλος εισπράκτορα) :(
Είναι μια καλοστημένη επιχείρηση, πολύ επιτυχημένη θα έλεγα............... :roll: :roll:

Reaction score
14
καμία αντίρρηση. Κάθε οργανισμός που αποτελείται από ανθρώπους είναι διεφθαρμένος,γιατί είναι οι άνθρωποι το ίδιο διεφθαρμένοι.

Reaction score
49
1. Μολις εκανα report το θεμα στο Χριστοδουλο(-πουλο). Θα σας δειξω εγω....

2. Η γυναικα στον πινακα ειναι η σερβιτορα...

1)Λες να μας πει και κανένα ανέκδοτο???? :lol:

2)Θα ζήτησαν.........τον λογαριασμό!!! :mrgreen:

Να συνεχίσουμε όμως το θέμα, γιατί δεν μας βλέπω πολύ ζεστούς!!!
Για γράψτε παιδιά.................

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Για αρχη-και για οσους δεν εχουν διαβασει το βιβλιο-εστιαστε στην θηλυκη σταση που εχει το ατομο αριστερα απο τον Χριστο.
Μετα δειτε την απειλητικη κινηση-απο τον Αποστολο Πετρο-με την κοψη της παλαμης.
Και τελος τα ρουχα ειναι ακριβως τα αντιθετα με αυτα που φοραει ο Χριστος.

Ειναι το ατομο αυτο η Μαρια η Μαγδαληνη?
Ηταν νομιμη συζυγος του Ιησου?
Εαν ναι, γιατι εχουν καταγραφει ολα αυτα διαφορετικα?

Reaction score
14
Γιατί φαντάζομαι, όλοι θέλουν το Θεό τους μακριά από ανθρώπινες αδυναμίες αλλά ακόμα και όταν τις έχει -όπως ο Ιησούς πριν τη Σταύρωση- να είναι ελάχιστες.

Reaction score
0
Η εικόνα μάλλον προέρχεται απο κακοστημένο 7ιντσο CRT. Παρ' ολο που δεν υπάρχει ήχος,ο Πέτρος με τη χειρονομία "φωνάζει" καθαρά: σκάστε να ακούσουμε επιτέλους. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω ποιός απο όλους ειναι ο Ιούδας. Οσο για τα ρούχα, κανείς Ιουδαίος της εποχής δεν φορούσε τέτοια συνολάκια. Α και κάτι άλλο: πώς μπόρεσε και μπήκε αυτό το τεράστιο τραπέζι στο δωμάτιο? Ασε που φαντάζομαι την φάση να το κουβαλάνε στα σοκάκκια της Ιερουσαλείμ! Πολύ διακριτικό...
Αχ αυτή η στρουμπουλή Αναγέννηση. :shock:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος