Η Μεγαλη Απατη?

Reaction score
49
Γιατί ντε και καλά θα πρέπει πχ ο Ιούδας να είναι ο "προδότης" και ο "κακός" της παρέας?
Και 'γω σας λέω ότι τελικά ήταν ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού!
Γιατί μάλλον ο Χριστός ανέθεσε το δύσκολο έργο της προδοσίας στον πιο καλό και αξιόπιστο μαθητή του.........
Και σε τελική ανάλυση, αν δεν πρόδιδε ο Ιούδας τον Χριστό τίποτε από όλα αυτά δεν θα γινόταν για να αναδειχθεί το μεγαλείο της μετά θάνατον ζωής!!!!

Σωστά?

Reaction score
14
Είναι πολύ απλοική σκέψη,ορθολογιστική μεν αλλά δεν θέλει η ιστορία να δώσει αυτό που εννοείς δε.

Το θέλημα του Θεού θα γινόταν και με τον ένα η με τον άλλο τρόπο. Ο Ιούδας μιας και το θέμα είναι αλληγορικό,αντιπροσωπεύει τη κακία,μοχθηρία και αδυναμία του ανθρωπίνου γένους έναντι των επίκαιρων απολαύσεων.

Reaction score
49
Είναι πολύ απλοική σκέψη,ορθολογιστική μεν αλλά δεν θέλει η ιστορία να δώσει αυτό που εννοείς δε.

Το θέλημα του Θεού θα γινόταν και με τον ένα η με τον άλλο τρόπο. Ο Ιούδας μιας και το θέμα είναι αλληγορικό,αντιπροσωπεύει τη κακία,μοχθηρία και αδυναμία του ανθρωπίνου γένους έναντι των επίκαιρων απολαύσεων.

Ναι αλλά αυτό που με χαλάει είναι η προσπάθεια του κλήρου να δικαιολογίσει τα κενά της υπόθεσης λέγοντας μας για αλληγορίες και παραβολές.
Πολύ σαθρό το έδαφος για να μην προκαλεί προβληματισμούς και απορίες............
Όλα στηριγμένα στην ελπίδα για κάτι καλύτερο και στον φόβο για να μην φεύγουν τα "αρνιά" από το μαντρί!!
Και τα ταμεία βεβαίως να συνεχίζουν να γεμίζουν................

Τα πάντα θέλουν ΕΜΕΙΣ να προσπαθούμε........
Αλλά μέχρι πότε?
Κάθε χρόνος που περνά είναι ένας επιπλέον χρόνος αμφιβολίας και προβληματισμού. Και απαντήσεις ΠΟΥΘΕΝΑ!! :? :?

Reaction score
14
Δεν υπάρχουν απαντήσεις. Εδω αμα σε ρωτήσει κάποιος για κάτι που το είδες με τα μάτια σου, εσυ θα πεις άλλα και ένας άλλος άλλα.Σκέψου να μεταφέρεις κάτι το οποίο έγινε πριν από χιλιάδες χρόνια, να το περιγράφεις, λαμβάνοντας υπ'όψιν και τις σκοπιμότητες. Εσυ ακούς τις ιστορίες και σαν ώριμος άνθρωπος ΄κρίνεις αν η ιδεολογία της θρησκείας σου ταιριάζει και την ακολουθείς. Ούτε τι κάνει ο κλήρος, ούτε τι κάνουν τα γίδια.

Reaction score
49
Ξεφούσκωσε το θέμα Μιχάλη............... :(
Δεν βλέπω κανείς να ασχολείται εδώ μέσα με αυτό!
Μεταξύ μας απαντάμε.................... :roll:

Reaction score
49
Ξεφούσκωσε το θέμα Μιχάλη............... :(
Δεν βλέπω κανείς να ασχολείται εδώ μέσα με αυτό!
Μεταξύ μας απαντάμε.................... :roll:

Reaction score
14
εμ...και εσύ, το παράκανες.

"Ασε τα Θεία και γράψε για ..ηχεία¨ χαχα..έκανα και στίχο. Να το βάλουμε μαζί με τους άλλους....

Άσε τα Θεία και γράψε για ηχεία
άσε τη Μαγδαληνή και γράψε για LP"
...

Reaction score
49
εμ...και εσύ, το παράκανες.

"Ασε τα Θεία και γράψε για ..ηχεία¨  χαχα..έκανα και στίχο. Να το βάλουμε μαζί με τους άλλους....

Άσε τα Θεία και γράψε για ηχεία
άσε τη Μαγδαληνή και γράψε για LP"
...
Κάτι τέτοια διαβάζουν οι στιχουργοί και γράφουν τα τραγούδια για τα γαβγάδικα!!!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
14
Πρέπει να το τελειώσω για να το βάλουμε στην άλλη κατηγορία με τους στίχους.

Ο ύμνος του AV..xaxaxaxa

Reaction score
0
Ας πούμε ότι το τραβάω και συμφωνώ με το da vinci ότι όλα είναι πλεκτάνη. Τι σημαίνει αυτό, ότι καταργείται ο Θεός; Ότι όλα ήταν ένα ψέμα;

Συμπαθάτε με αλλά το Θεό (όπως κι αν οι άνθρωποι τον ονομάζουν) τον νιώθουμε μέσα μας.
Πόσες φορές έχει τύχει να πείτε "είχα-ες-ε άγιο";
Πόσες φορές έχετε βιώσει αυτό το "twist of luck" που λένε οι ξένοι και εκεί που όλα πάνε στραβά, γίνεται κάτι σαν από μηχανής Θεός και λέμε "Σ' ευχαριστώ Παναγία μου";

Ρε παιδιά, σας μιλάω σπαθί αυτή τη στιγμή, πόσες φορές έχω χάσει κάτι και να μη μπορώ να το βρώ με καμιά κυβέρνηση και όταν το μαθαίνει η μάνα μου μου λέει: Έταξες στον Άγιο Φανούριο; Όχι, της λέω και το διακωμωδώ το θέμα "ότι τον έχεις ταράξει τον καημένο στις φανουρόπιτες".
Η μάνα μου θα τάξει και ταυτόγχρονα συνεχίζουμε το ψάξιμο. Σε 5 λεπτά θα το βρει η μάνα μου, εγώ ποτέ!!!
Η τρίχα κάγκελο!
Έχει συμβεί πολλές φορές αυτό, καθότι είμαι μονίμως αφηρημένος.
Άντε μετά να μην πιστέψω!

Γι΄αυτό σας λέω, το Θεό, αυτή την υπέρτατη δύναμη του σύμπαντος, τη νιώθουμε μέσα μας.
Ότι και να μας λένε ή να μας κάνουν να αλλάξουμε γνώμη είναι φούμαρα.
Εμένα δε με νοιάζει πότε έγινε ο μυστικός δείπνος ή αν έγινε καν ή αν είναι ψεύτικα τα ευαγγέλια. Αυτό που βιώνω κάποιες στιγμές στη ζωή μου είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για μένα (και φαντάζομαι για τους περισσότερους χριστιανούς).

Αυτά και συγνώμη για τη μακρυγορία.

Reaction score
49
Η λέξη τύχη μήπως βοηθά λιγάκι?
Εντάξει, μπορεί να συμβαίνουν κάποια περίεργα, αλλά δεν φταίει πάντα η δύναμη από ψηλά.............
Μήπως απλά φταίει η ανάγκη μας να πιστέψουμε σε κάτι ανώτερο?
Από την μια για να μας συγκρατεί ο φόβος και από την άλλη να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο?

Εξάλλου, "Έχει ο Θεός".........
Αλλά............"δεν μας δίνει" να συμπληρώσω εγώ!! :lol:

Reaction score
0
Η λέξη τύχη μήπως βοηθά λιγάκι?
Εγώ ξέρω σύμπτωση επαναλαμβάνομενη παύει να είναι σύμπτωση.

Συγνώμη αλλά από που βγάλατε το συμπέρασμα ότι "δε μας δίνει"; Τι περιμένετε να μας δώσει; υλικά αγαθά; Δε νομίζω να είναι αυτά που έχουμε πραγματικά ανάγκη. Εξάλλου σκεφτείτε ότι αν και όποτε κάνετε επίκληση στο Θεό ή στην Παναγία, το κάνετε ή για κατάσταση υγείας ή για να ζητήσετε κάτι.

Τέλος πάντων, καταλαβαίνω ότι είναι προσωπικά βιώματα αυτά και δύσκολα τα αντιλαμβάνεται κάποιος αν δεν τα έχει βιώσει, επομένως δε νομίζω ότι βγάζει κάποιο ουδέτερο συμπέρασμα η ανάλυση.

Κάνω edit μόνο και μόνο για να τονίσω ότι αυτά που γράφω τα πιστεύω χωρίς να είμαι θρησκόληπτος και πατώντας το πόδι μου στην εκκλησία, δυστυχώς ή ευτυχώς, Χριστούγεννα και Πάσχα, άντε και των Φώτων.
Απλά διαφοροποιώ τη σημασία του θρησκόληπτου με του θρησκευόμενου.
Αυτά.

Reaction score
49
Συγνώμη αλλά από που βγάλατε το συμπέρασμα ότι "δε μας δίνει"; Τι περιμένετε να μας δώσει; υλικά αγαθά; Δε νομίζω να είναι αυτά που έχουμε πραγματικά ανάγκη. Εξάλλου σκεφτείτε ότι αν και όποτε κάνετε επίκληση στο Θεό ή στην Παναγία, το κάνετε ή για κατάσταση υγείας ή για να ζητήσετε κάτι.

Κατ' αρχήν το Γιάννης είναι αρκετό.
Μην γράφεις στον πληθυντικό (γιατί θα νιώθω γέρος σε λίγο..... :lol: )

Παρεξηγείς την φράση μου χωρίς λόγο.........
"Έχει ο Θεός".........
Αλλά............"δεν μας δίνει" να συμπληρώσω εγώ!! :lol:
Το emoticon στο τέλος δηλώνει σαφέστατα ότι η φράση είναι γραμμένη ως χιουμοριστική.
Σιγά μην περίμενα από τον Θεό να μου στείλει επιταγή.............
"αν δεν βρέξεις πόδια, ψάρι δεν τρως" :wink:

Να γράψω μερικές κουβέντες το βράδυ όμως, γιατί φεύγω για δουλειά και δεν προλαβαίνω.
Απλά σου έγραψα τώρα αυτά τα λίγα, γιατί δεν θέλω να υπάρχει, ούτε στο ελάχιστο, παρεξήγηση!!

Reaction score
0
Φυσικά και δεν υπάρχει παρεξήγηση. Κι εγώ στο χαλαρό γράφω απλά συνηθίζω να απαντώ με quick reply όπου τα emoticons απουσιάζουν γι΄αυτό καμιά φορά μπορεί να φαίνεται έντονο το ύφος.

Reaction score
7
Ειναι μια εικαστικη και καλλιτεχνικη παρεμβαση του ζωγραφου ή μια οπτικη γωνια του πως ηθελε να καταγραψει το θεμα.

Τωρα αν ειναι στον πινακα η Μαρια η Μαγδαληλη ή η Μαρια ή Πενταγιωτισσα δεν ξερω.
Αν οντως ειναι γυναικα ειναι ασχημη anyway.

Σχετικα με το τι εννοουσε ο ποιητης (της ζωγραφιας), και τι ηθελε να δειξει το ξερει μονο αυτος, και μαλλον δεν εχει αφησει τηλεφωνο, ουτε ειναι μελος στο site.

Οσο για ολους αυτους που προσπαθουν να αποδειξουν ή να σκεφτουν τι ηθελε να πει ο καλλιτεχνης (γενικα ο,τι και να ειναι, ζωγραφος, ποιητης, συγγραφεας) προσπαθωντας να αναλυσουν το εργο του... τι να πω.... Και που ξερουν αυτοι τι εννοουσε ή τι ηθελε να εννοησει?

Εκεινη την ωρα, που εγραφε-ζωγραφιζε κλπ κατι (που αυτοι προσπαθουν να αναλυσουν), μπορει αυτος να επιανε τα Rx/ του, και να σκεφτοταν ''τι μλκια να φτιαξω τωρα για να περασει η ωρα (μεχρι να ζεσταθει το νερο να κανω κανα μπανιο)''

Και τι εννοουσε, και ποιο το βαθυτερο νοημα, και λουτσες μπλε.

Reaction score
7
Ποιος θυμαται απο το σχολειο τι ''εννουσε'' ο Καριωτακης...
και αν θυμαται ΔΕΝ ειναι αυτο που εννοουσε ο Καριωτακης αλλα ο ''αναλυτης'' των Εκδοσεων Πατακη με τα λυσαρια.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
τα πάντα είναι θέμα ερμηνείας. Όσο καλές προθέσεις κι αν έχει κάποιος αν ξεκινά από λάθος ερμηνεία δεν έχει καμμία πιθανότητα να βρει την αλήθεια...

Οπότε ας ελέγξουμε
α) τις προθέσεις του καθενός
β) τις ερμηνείες οπου δίνουν

Reaction score
49
Η προσπάθεια "μετάφρασης" είναι δύσκολη πάντα......
Εδώ ένα ατύχημα μπορεί να δουν 5 άνθρωποι στο ίδιο σημείο και θα ακουστούν 5 διαφορετικές απόψεις για την ταχύτητα, για το αν κορνάρισε ο ένας, για το που ακριβώς έγινε η σύγκρουση κ.ο.κ.
Και μιλάω για το "κρίσιμο" πρώτο μισάωρο!
Σκεφτείτε τώρα πόσο διαφορετικά θα είναι τα ίδια, μία μέρα μετά.........
Και δεν συζητώ βέβαια για χρόνια μετά!!(που θα έχουν οριστικά πάει στον κάδο ανακύκλωσης χωρίς δυνατότητα επαναφοράς...........)

Ανέφερα ένα παράδειγμα απλό και χειροπιαστό. Κάτι που έχει πολλά δεδομένα και εξελλίσεται μπροστά μας. Και μάλιστα εντελώς τεχνοκρατικό χωρίς ίχνος συναισθηματισμού............

Σκεφθείτε τώρα πόσες χιλιάδες απόψεις μπορούν να διατυπωθούν για την τέχνη.
Εκεί που τα πράγματα μόνο ξεκάθαρα δεν μπορούν να είναι.
Αφού το πρωταρχικό θέμα της τέχνης έχει να κάνει με το συναίσθημα και την ψυχική διάθεση (ή απλά σχιζοφρένια....) του "ποιητή"
Και μπορεί ο Γιώργος να το προσεγγίζει με πλάκα αλλά είναι πολύ ρεαλιστικά τα σχόλιά του!
(ανεξάρτητα αν του κάνω μια σύνδεση με Κάιρο που......παρεξηγήθηκε :twisted: :mrgreen: )

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934