- Reaction score
- 49
Δεν υπάρχει κατ' αρχήν άνθρωπος που καβαλάει μοτ/τα που να μην έχει πει πολλές φορές ότι είχε άγιο όταν κυκλοφορεί στους δρόμους!Ας πούμε ότι το τραβάω και συμφωνώ με το da vinci ότι όλα είναι πλεκτάνη. Τι σημαίνει αυτό, ότι καταργείται ο Θεός; Ότι όλα ήταν ένα ψέμα;
Συμπαθάτε με αλλά το Θεό (όπως κι αν οι άνθρωποι τον ονομάζουν) τον νιώθουμε μέσα μας.
Πόσες φορές έχει τύχει να πείτε "είχα-ες-ε άγιο";
Πόσες φορές έχετε βιώσει αυτό το "twist of luck" που λένε οι ξένοι και εκεί που όλα πάνε στραβά, γίνεται κάτι σαν από μηχανής Θεός και λέμε "Σ' ευχαριστώ Παναγία μου";
...........................
.......Γι΄αυτό σας λέω, το Θεό, αυτή την υπέρτατη δύναμη του σύμπαντος, τη νιώθουμε μέσα μας.
Ότι και να μας λένε ή να μας κάνουν να αλλάξουμε γνώμη είναι φούμαρα.
Εμένα δε με νοιάζει πότε έγινε ο μυστικός δείπνος ή αν έγινε καν ή αν είναι ψεύτικα τα ευαγγέλια. Αυτό που βιώνω κάποιες στιγμές στη ζωή μου είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για μένα (και φαντάζομαι για τους περισσότερους χριστιανούς).
Αυτά και συγνώμη για τη μακρυγορία.
Άρα τουλάχιστον σαν έκφραση (γιατί συνήθως χρησιμοποιείται με την δύναμη της συνήθειας!) ισχύει............
Απο 'κει και πέρα, ο δρόμος είναι μακρύς για να μπορέσουμε να συνδέσουμε τα μικρότατα δείγματα και να οδηγηθούμε προς την αλήθεια.
Γιατί ναι πιθανότατα να υπάρχει Αυτός που σκεφτόμαστε, αλλά οι μύθοι και τα ψέματα της εκκλησίας μας τα έχουν κάνει λίγο μπάχαλο!
Και όταν βλέπεις όλη αυτή την συγκέντρωση πλούτου σε όσους βρίσκονται γύρω από την εκκλησία αρχίζεις να αναρωτιέσαι...............
Δυστυχώς, η πίστη είναι το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο.
Και χρειάζονται πολλά χρόνια εμπειριών και σκέψεων για να αγγίξουμε λιγάκι την αλήθεια! :roll: :roll: :roll: