Η Μεγαλη Απατη?

Reaction score
49
Ας πούμε ότι το τραβάω και συμφωνώ με το da vinci  ότι όλα είναι πλεκτάνη. Τι σημαίνει αυτό, ότι καταργείται ο Θεός; Ότι όλα ήταν ένα ψέμα;

Συμπαθάτε με αλλά το Θεό (όπως κι αν οι άνθρωποι τον ονομάζουν) τον νιώθουμε μέσα μας.
Πόσες φορές έχει τύχει να πείτε "είχα-ες-ε άγιο";
Πόσες φορές έχετε βιώσει αυτό το "twist of luck" που λένε οι ξένοι και εκεί που όλα πάνε στραβά, γίνεται κάτι σαν από μηχανής Θεός και λέμε "Σ' ευχαριστώ Παναγία μου";

...........................

.......Γι΄αυτό σας λέω, το Θεό, αυτή την υπέρτατη δύναμη του σύμπαντος, τη νιώθουμε μέσα μας.
Ότι και να μας λένε ή να μας κάνουν να αλλάξουμε γνώμη είναι φούμαρα.
Εμένα δε με νοιάζει πότε έγινε ο μυστικός δείπνος ή αν έγινε καν ή αν είναι ψεύτικα τα ευαγγέλια. Αυτό που βιώνω κάποιες στιγμές στη ζωή μου είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για μένα (και φαντάζομαι για τους περισσότερους χριστιανούς).

Αυτά και συγνώμη για τη μακρυγορία.
Δεν υπάρχει κατ' αρχήν άνθρωπος που καβαλάει μοτ/τα που να μην έχει πει πολλές φορές ότι είχε άγιο όταν κυκλοφορεί στους δρόμους!
Άρα τουλάχιστον σαν έκφραση (γιατί συνήθως χρησιμοποιείται με την δύναμη της συνήθειας!) ισχύει............
Απο 'κει και πέρα, ο δρόμος είναι μακρύς για να μπορέσουμε να συνδέσουμε τα μικρότατα δείγματα και να οδηγηθούμε προς την αλήθεια.

Γιατί ναι πιθανότατα να υπάρχει Αυτός που σκεφτόμαστε, αλλά οι μύθοι και τα ψέματα της εκκλησίας μας τα έχουν κάνει λίγο μπάχαλο!
Και όταν βλέπεις όλη αυτή την συγκέντρωση πλούτου σε όσους βρίσκονται γύρω από την εκκλησία αρχίζεις να αναρωτιέσαι...............

Δυστυχώς, η πίστη είναι το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο.
Και χρειάζονται πολλά χρόνια εμπειριών και σκέψεων για να αγγίξουμε λιγάκι την αλήθεια! :roll: :roll: :roll:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Η αλήθεια δυστυχώς δεν είναι μια αλλά πολλές, μιας που "φιλτράρετε" διαφορετικά από τον καθένα μας . Έτσι δημιουργείτε μέσα στον καθένα η δική του αλήθεια που δεν συμπίπτει με τις αλήθειες των άλλων...

Οπότε η αναζήτηση της αλήθειας είναι λίγο υποκειμενική...

Reaction score
49
Οπότε η αναζήτηση της αλήθειας είναι λίγο υποκειμενική...
Απλά, με την πάροδο των ετών, οι υποκειμενικές αλήθειες ακολουθούν παράλληλες οδούς με μικρές αποκλίσεις...........
Γιαυτό και οι παπούδες λένε λίγα αλλά μαγικά (και συνήθως ψαγμένα!!)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
έχω ακούσει και κάτι παπούδες όμως που αν ανοίξουν το στόμα σε βαράει κατάμουτρα η βλακεία...

Οπότε πάλι όλα υποκειμενικά είναι...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll