Η Πηγή της Ζωής - The fountain (2006)

Reaction score
59
Η Πηγή της Ζωής - The fountain (2006)

http://thefountainmovie.warnerbros.com/

Mία φιλόδοξη παραγωγή από τον σκηνοθέτη του "Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο", ένα δράμα φαντασίας για τη δύναμη της αγάπης και τη σημασία της ύπαρξής μας με πρωταγωνιστές την βραβευμένη με Όσκαρ Ρέιτσελ Βάις και τον Χιου Τζάκμαν.

Η οδύσσεια ενός άνδρα να σώσει τη γυναίκα που αγαπά απλώνεται σε χρονική περίοδο χιλίων χρόνων. Στην Ισπανία του 16ου αιώνα, ο κατακτητής Τόμας ξεκινά την αναζήτησή του για την πηγή της νιότης, το θρυλικό ελιξίριο που φέρνει αιώνια ζωή. Στην βόρεια Αμερική του σήμερα, ο επιστήμονας Τόμι Κρεό προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τη θεραπεία κατά του καρκίνου που σταδιακά σκοτώνει τη γυναίκα του, Ίζαμπελ. Στο σύμπαν του 26ου αιώνα, ένας αστροναύτης προσπαθεί να κατανοήσει το μυστήριο της ζωής. Καθώς οι τρεις ήρωες πασχίζουν να υπερβούν το εύθραυστο της ανθρώπινης ύπαρξης, οι ιστορίες τους γίνονται μία αλήθεια για τη ζωή, τον έρωτα και το θάνατο

Κυκλοφορει 18/6/2007 απο την ODEON

Reaction score
6
Απάντηση: Η Πηγή της Ζωής - The fountain (2006)

Ταινια που δεν σταματήσαμε να σχολιάζουμε στιγμη και ας έχουν περάσει 10 μηνες από την κινηματογραφική της πρεμιέρα.
Οσοι λοιπόν μη cinemaniac δεν την εχουν δει και περίμεναν το dvd , ιδου λοιπόν η ευκαιρία να συνεχίσουμε το ξεκατίνιασμα … εε ηθελα να πω τα διθυραμβικά σχόλια για αυτην την ταινία. :crazy_3:

Reaction score
8
Απάντηση: Η Πηγή της Ζωής - The fountain (2006)

Ο Αρανοφσκι ειναι σκηνοθετης που προκαλει.
Εχει εχθρους & φιλους.Σε αυτην την ταινια του ο καναδος χρησιμοποιει
τα γραφικα στο φουλ για να φτιαξει τεχνη.
Κατα την αποψη μου πετυχε τα μεγιστα.
Εικονες που συγκλονιζουν & που προκαλουν συναισθηματα πολλα στον
θεατη που θα δει το εργο του.
Εδω δεν εχουμε κοφτο μονταζ οπως στο "Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο" αλλα
ομαλη κινηματογραφικη ροη με διαφορετικες καταστασεις που ολες μαζι
υμνουν την αγαπη για την ζωη.
Το εργο ειναι ενα ποιημα με γριφους οπου ο ποιητης δινει στο τελος
την λυση τους.
Ο Χιου Τζακμαν εχει μια ακομη απιθανη ερμηνεια στην καριερα του οπως
& η γλυκια Ρέιτσελ Βάις.
Για την μουσικη του Clint Mansell,των Κronos quartet & Mogwai τι θα
μπορουσα να γραψω περαν του οτι εχω λιωσει το cd που ειναι κατα την
γνωμη μου απο τα καλυτερα σαουντρακ της χρονιας!
Εμενα μου αρεσε πολυ αυτο το εργο & το θεωρω μια απο τις
ονειρικες ταινιες της χρονιας που εφυγε!

Reaction score
14
Εξαιρετική...
Δύσκολη για " κάθε ώρα και στιγμή " θέαση αλλά νομίζω μια καλλιτεχνική κατασκευή που ξαφνιάζει..
Ο Jackman έδωσε τα ρέστα του...φοβερή ερμηνεία..
:bravo: :bravo: :bravo:

Θα κοιμηθώ 5 ώρες με το "ξενύχτι" το σημερινό αλλά άξιζε τον κόπο..:happy_9:

Reaction score
0
Πετυχαινει να σε απορροφα στο συμπαν της, περα απο χρονικους και λογικους περιορισμους με μια εκπληκτικη χρηση της γεωμετριας σαν καλλιτεχνικο ευρημα, παιχνιδι με το φωτισμο, επιβλητικη μουσικη επενδυση και τονους φαντασιας εχει τοση δυναμη ωστε να χανεις την επαφη σου με το περιβαλλον γυρω σου και να αφοσιωνεσαι πληρως στην αλληλουχια της.
Η Οδυσσεια του διαστηματος πιστευω εχει γραψει μεσα του και δεν ντρεπεται να το δειξει.

Ταινια που θυμασαι για καιρο.

VG

Reaction score
0
Την ειδα την ταινια, καλη ειναι...ή μηπως δεν είναι;
Παντως δεν θεωρω τα εφέ ως βασικό στοιχείο της ταινίας.

Reaction score
0
Eγω την ειχα γραψει τυχαια απο το νετ χωρις να γνωριζω τι ταινια ειναι, εβαλα να την δω και σε 10 λεπτα την εβγαλα, εσκασα απο πληξει...και η δραματικες ταινιες μου αρεσουν αυτη δεν μου γεμισε το ματι.

Reaction score
5
Υπέροχη ταινία. Πρέπει όμως να είσαι σε συγκεκριμένο mood και να την δεις βράδυ (personal opinion)

Συνδιάζει έμμεσα κάτι από Solaris και Οδύσσεια 2001

Reaction score
59
Πριν λίγους μήνες ο Darren Aronofsky είχε δηλώσει απογοητευμένος από την φτωχή έκδοση του dvd στο οποίο είχε κυκλοφορήσει η ταινία του The Fountain.

Έτσι αφού ούτε ένα audio track με το σχολιασμό δεν συμπερίλαβαν, αποφάσισε να το ηχογραφήσει μόνος και να το κάνει διαθέσιμο σε όλους μέσω της ιστοσελίδας του .

Τώρα είναι online και μπορείς να το βρείς εδώ!

http://www.darrenaronofsky.com/fountain_com.html

Reaction score
0
Χτες την ξανα-ειδα...
Τρομερη ταινια, τρομερο Σαουντ-τρακ (πρεπει να το παρω).

Αμα σας φαινεται βαρετη...βαλτε το Σουπερσπορ να δειτε ποδοσφαιρο...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.287
Members
38.445
Νεότερο μέλος
brahamos