Η αποτυχία του Hi End...

Reaction score
2.557
Ναι ο όρος "ΗΙ END" χρησιμοποιείται παγκόσμια αλλά δεν με νοιάζει... Αν το Ηι End σημαίνει αυτό που εννοούμε όλοι μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει σε απλά Ελληνικά τι σημαίνει ο όρος "Hi Fidelity". Και μη μου μεταφράσετε παρακαλώ "Yψηλή Πιστότητα" π- τη διαφορά ψάχνω.

Όσο για την ουσία: Κλίνω μάλλον στη σχολή του αντι-Hi End και ένα ικανής διατομής πολύκλωνο καλώδιο ηχείων με αρκετά καθαρό χαλκό μου φτάνει και μου περισσεύει. Μερικές φορές όμως άκουσα απαντήσεις σοβαρές και όχι αερολογίες σε ερωτήσεις μου του τύπου "γιατί οι ακίδες βελτιώνουν τον ήχο". Βέβαια συνήθως ακούω άσχετα, αλλά όλα παίζουν ρόλο: και ο νόμος του Ohm αλλά και τα αυτιά μας. Δέχομαι ότι δεν κατέχω την αλήθεια (κανένας δεν την κατέχει) οπότε, forum είναι - και μέσα σε κάποιους κανόνες - πρέπει ο κεθένας να μπορεί να λέει ότι νομίζει. Κάτι σαν την αρχαία Αγορά. Είναι [πολύ όμορφο αυτό... Το ότι κάποιος δεν ξέρει να εξηγήσει γιατί με μια αλλαγή ακούει καλύτερα δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάει να σπουδάσει 10 χρόνια στο Πολυτεχνείο... Αρκεί να μη μπλέκουμε τις πο...σες με τις βούρτσες και βγάζουμε θέσφατα του τύπου "οπως όλοι ξέρουν οι ακίδες βελτιώνουτν τον ήχο". Άνθρωποι που έχουν φάει 15 χρόνια στο Ωδείο και άλλα 25 χρόνια στα στούντιο γελάνε. Όμως οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι οι λάμπες (ειδικά στους προενισχυτές) είναι πολύ καλύτερες από τα transistors.

Όμως δεν βλέπω το λόγο ύπαρξης κατηγορίας Hi End. Πιστεύω ότι το HI FIDELITY επαρκεί και περισεύει...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.431
Στη γέννηση του ο όρος high fidelity αφορούσε τα μηχανήματα που είχαν λόγο σήματος προς θόρυβο (S/N) μεγαλύτερο από 50 db. Αυτό βέβαια κατά τη πορεία εξέλιξης των συστημάτων ήχου ξεπεράστηκε κατά πολύ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Στη γέννηση του ο όρος high fidelity αφορούσε τα μηχανήματα που είχαν λόγο σήματος προς θόρυβο (S/N) μεγαλύτερο από 50 db. Αυτό βέβαια κατά τη πορεία εξέλιξης των συστημάτων ήχου ξεπεράστηκε κατά πολύ.
Και για να το ελαφρύνουμε επομένως λίγο ...

Στην περιοχη Αθηνών - Πειραιώς και Προαστείων... ούτε κατα διάνοια εφαρμόζεται έστω και ο όρος Hi Fidelity... :142:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για μένα αυτό το τοπικ δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν...
Χρήστο δεν μπορείς να δεις το αυτονόητο...

Αφήνω τις τρικυμίες και τις φουρτούνες για τους καπετανέους για να σου αποδείξω το προφανές, ήτοι την ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ HIGH END.

Μιας λοιπόν και (δικαίως κατ' εμέ) θεωρείσαι πρωτοπόρος, έχεις το μοναδικό site, club, όμιλο ή δεν ξέρω κι εγώ πως αλλιώς τα λέτε (με έχεις μπερδέψει πραγματικά) στην Ελλάδα με σημαία το... High End, θα ήθελα να μας παρουσιάσεις τα επιτεύγματά σας, δηλαδή:

1. Τον βαθμό επιτυχίας σας στην προσέλκυση νέων ανθρώπων στο χόμπι της σωστής αναπαραγωγής μουσικής.
2. Τον βαθμό επιτυχίας σας στην προώθηση καλής μουσικής και της σωστής αναπαραγωγής της.

Ερωτώ διότι έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που δημιουργήθηκε το ACA, έχει γίνει μια διάσπαση (με απλά ελληνικά οι χαϊεντάδες δεν τα βρίσκουν ούτε μεταξύ τους), και επιπλέον, ούτε πολλά μέλη βλέπω, ούτε καν κοσμοσυρροή στις συζητήσεις του φόρουμ (ούτε τα μέλη δεν γράφουν, μόνος σου παλεύεις). ΟΚ έχουμε πλακέτες και επαφές με ανθρώπους στο εξωτερικό και και και... τα ίδια έχει και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, αλλά έχει 250 μέλη. Γενικώς Χρήστο ξέρω καλά ότι έχεις προσπαθήσει όσο ίσως κανείς άλλος και συνεχίζεις ακόμη, αλλά δεν βλέπω σοβαρά αποτελέσματα. Βλέπω μια παρέα που γουστάρει να κάνει κάτι και that's all. Ίσως έχω άδικο, ενημέρωσέ με για το αντίθετο.

Για να το κάνω πενηνταράκια, ο όρος καλός είναι και ας τον ερμηνεύει ο καθένας όπως θέλει. Δεν είναι κακό να δηλώνει κάποιος χαϊεντάς. Δυστυχώς όμως δεν έχει ουσία. Και ειδικά όπως καταντούν ορισμένοι τον όρο, όχι μόνον δεν προσελκύει κόσμο στο όμορφο χόμπι της ορθής αναπαραγωγής μουσικής, αλλά τον απωθεί κιόλας. Αυτή είναι η ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

Δεν τα λέω για να σε πικράνω. Κάνω διαπιστώσεις και επί της ουσίας, προσπαθώ να βρω τρόπους που θα προωθήσουν πραγματικά το χόμπι και την μουσική, πέραν των αγκυλώσεων που δημιουργούν όροι, καταστάσεις, κλίκες, επαγγελματικοί κλάδοι ή όποιοι άλλοι γουστάρουν να κουβαλάνε μια ταμπέλα, είτε λέγεται high end, είτε λέγεται Μήτσος.

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Σε ευχαριστώ πολύ και θα τα λέμε...

Δίνεις τελείως λάθος στον όρο επιτυχια

Επιτυχία ΔΕΝ είναι τα πολλά μέλη αλλά Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ της HIGH END Ελληνικής και Διεθνούς κοινότητας σε αυτό που λέμε ΠΙΣΤΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ του ΗΧΟΥ.

Και σε αυτό το A.C.A. είναι το πρώτο ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, παρά τα 75 τακτικά και διεθνή μέλη του.
(Το πιστεύεις ότι ΚΥΡΙΩΣ εγώ δεν θέλω πολλά μέλη και φαντάζομαι το υποθέτεις γιατί...)

Θέλεις να σου πω σε πόσα πράγματα έχω εσένα προσωπικά επηρεάσει που σε εκτιμώ γιατί παρά την φαινομενική εκρηκτικότητα σου και ανωριμότητα σου αναγνωρίζεις το ΣΩΣΤΟ?...

Το γνωρίζεις ότι αυτα τα οποία γράφονται στο Φορουμ του A.C.A. και στο web-site, τα βλέπω μετά από λίγο διατυπωμένα σαν ιδέες και απόψεις και στα 2 Ελληνικά Φορα αλλά και αλλού.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΕΥΘΥΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕΣ (αλλα σήμερα το παραδέχεσαι...)

Σε ευχαριστώ πολύ και θα τα λέμε...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Σε ευχαριστώ πολύ και θα τα λέμε...

Δίνεις τελείως λάθος στον όρο επιτυχια. Επιτυχία ΔΕΝ είναι τα πολλά μέλη αλλά Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ της HIGH END Ελληνικής και Διεθνούς κοινότητας σε αυτό που λέμε ΠΙΣΤΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ του ΗΧΟΥ. Και σε αυτό το A.C.A. είναι το πρώτο ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, παρά τα 75 τακτικά και διεθνή μέλη του.
Δεν είναι λίγα αυτά, δεν είπα κάτι τέτοιο!
Αυτό που είπα πολύ απλά είναι ότι παρά τις τυμπανοκρουσίες, όποιος ακούει για higη end, στραβομουτσιουνιάζει και του περνάνε διάφορες ιδέες από το κεφάλι του για τους χαϊνετάδες δικαίως ή αδίκως δεν έχει σημασία. Το παιχνίδι χάθηκε κάπου ανάμεσα στις υπερβολές και στο τουπέ μερικών, όχι όλων ξαναλέω.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΕΥΘΥΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕΣ (αλλα σήμερα το παραδέχεσαι...).
Καμία σχέση ειλικρινά και για να σου το αποδείξω, σου λέω ότι έναυσμα ήταν αυτό το άρθρο: The Tragedy of High End Audio το οποίο βέβαια επικεντρώνεται αλλού.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Σε ευχαριστώ πολύ και θα τα λέμε...

Επίσης...
Το γνωρίζεις ότι αυτα τα οποία γράφονται στο Φορουμ του A.C.A. και στο web-site, τα βλέπω μετά από λίγο διατυπωμένα σαν ιδέες και απόψεις και στα 2 Ελληνικά Φορα αλλά και αλλού.
Δεν είναι παράδοξο αυτό Χρήστο, δεν μιλάτε εσείς για κατσαρόλες κι εμείς για βρακιά, για το ίδιο θέμα μιλάμε. Ξέρεις καλά ότι δεν είμαι από αυτούς που απαξιώνουν εύκολα οτιδήποτε απλά δεν τους αρέσει. Έχω διαβάσει πολλά χρήσιμα πράγματα στο site του ACA όπως έχω διαβάσει και πολλά χρήσιμα πράγματα και αλλού. Γενικώς είμαι διαβαστερό παιδί... :606:

Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι στα φόρουμς του ACA δεν υπάρχουν και σοβαρές πληροφορίες. Θα είναι τουλάχιστον άδικος και θα υποτιμήσει τον εαυτό του.

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091
Μπου χα χα, αυτά τα έγραφε ο Bob το 1991. Και να σκεφτείς ότι τότε άρχιζε ο "χρυσούς αιών" του ελληνικού high end. Όπως παλιότερα, που ανακαλύψαμε τους Doors 10 χρόνια μετά. Μια ζωή θα είματε με διαφορά φάσης ρε π..στη μου... :138:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091
Με βάση τα παραπάνω, είναι προφανές ότι η κοινότητα των audiophiles αδυνατεί να καθορίσει με ακρίβεια το τί ακριβώς είναι το high-end της κομμάτι κι αυτό είναι κακό: Τέτοιου είδους αδυναμίες δημιουργούν έδαφος για αυθαιρεσίες και ανοίγουν τον δρόμο σε διάφορους διαστημάνθρωπους οι οποίοι μπορούν να ισχυρίζονται ό,τι γουστάρουν. Το μόνο που μας σώζει από τον Χαρδαβέλλα είναι το ότι κανείς δεν μπορεί να πιστέψει (ούτε κι αυτός ο ίδιος) ότι μπορεί να υπάρχουν τόσο πολλά εύπιστα κορόιδα σε αυτό τον κόσμο… Εδώ δεν μιλάμε για απαχθέντες από εξωγήινους, μιλάμε για απαχθέντες από το κονκλάβιο του παραλογισμού…
Link

(Τελικά, όλοι τους έχουμε πάρει χαμπάρι, αλλά αυτοί το έχουν και καμάρι από πάνω)...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Η αποτυχία του Hi End...

Για δώσε ένα explain ποιοί είναι αυτοί...
Κάποια στιγμή πρέπει να ξεπεράσεις αυτό το κόλλημα και να μην σε ενδιαφέρουν τα ονόματα αλλά οι απόψεις.
Φιλικά και με αφορμή αυτό.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091
Για δώσε ένα explain ποιοί είναι αυτοί...
Όλοι εσείς, που για διαφόρους λόγους δεν μπορείτε, ή δεν θέλετε να ακολουθήσετε την τεχνολογία, έχοντας γατζωθεί από το άρμα του φωνογραφικού δίσκου, βγάζοντας απωθημένα της νεαρής ηλικίας σας και επιδεικνύοντας ογκώδεις, ασήκωτες, γυαλιστερές χοντροκοπιές, που το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να παίζουν ένα φωνογραφικό δίσκο, κι αυτόν όπως - όπως, και όχι όπως πρέπει.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.431
Νίκο μήπως μετά τον αφορισμό του high-end σαν άποψη πρέπει να γίνει το ίδιο με την Υψηλή Τεχνολογία μπας και βρούμε-δούμε τη μέση οδό βρε αδερφέ?
Είναι η δύο όψης του ίδιου νομίσματος. Για κάποιους ότι ποιο σύγχρονο είναι αυτό που παίζει και μόνο ενώ για άλλους το κλασσικό παλιό είναι αναντικατάστατο.:128::128::128:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Νίκο μήπως μετά τον αφορισμό του high-end σαν άποψη πρέπει να γίνει το ίδιο με την Υψηλή Τεχνολογία μπας και βρούμε-δούμε τη μέση οδό βρε αδερφέ?
Είναι η δύο όψης του ίδιου νομίσματος. Για κάποιους ότι ποιο σύγχρονο είναι αυτό που παίζει και μόνο ενώ για άλλους το κλασσικό παλιό είναι αναντικατάστατο.:128::128::128:
Δεν υπάρχει μέση οδός Πέτρο.

Ολα σχεδιάζονται βάσει...

... της ήδη εγνωσθείσης Επιστήμης και Τεχνολογίας ανθρώπων με πείρα (με τον ορο σχεδιάζονται εννοώ και τοποθέτηση στο χώρο)

και ΤΕΛΙΚΑ

... πιστοποιούνται η απορρίπτονται η προσαρμόζονται, από το ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ανθρώπων πάλι με πείρα.

Ετσι, και η ΕΠΙΣΤΗΜΗ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ εμπλουτίζεται και προοδεύει για να επιτυγχάνει περισσότερο ασφαλώς το στόχο (δηλ. το ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ)

Reaction score
0
.... Μια ζωή θα είματε με διαφορά φάσης ρε π..στη μου... :138:
Ε όχι και ‘ρε π’, άστο το κακόμοιρο

διαβάζοντας το περίμενα να ορίσεις σαφώς τη διαφορά φάσης
ως π/2 π/4 ή κάτι τις αντίστοιχα ακριβές.
:116::116::116:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091
Να σου πω, αν υποθέσουμε ότι 1 έτος = 2π, τότε 10 έτη μας κάνουν 20π...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091
Λοιπόν, ξεμπερδέψαμε με τα "δυναμικά", να πάμε παρακάτω; Αποφασίσατε πόση είναι αυτή η ρημάδα η δυναμική περιοχή μιας αίθουσας συναυλιών, και του ακουστικού αισθητηρίου, κατά την έναρξη και κατά το πέρας της συναυλίας; Γιατί αν σας πω, δεν θα το παραδεχτείτε, οπότε λέω να σας πάω λαλάκε, (λάου-λάου κι έτσι).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.431
Να σου πω, αν υποθέσουμε ότι 1 έτος = 2π, τότε 10 έτη μας κάνουν 20π...
Να με συγχωράτε αλλά αυτή δεν είναι διαφορά φάσης αλλά αφασίας... :123:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Η αποτυχία του Hi End...

... Αποφασίσατε πόση είναι αυτή η ρημάδα η δυναμική περιοχή μιας αίθουσας συναυλιών, και του ακουστικού αισθητηρίου, κατά την έναρξη και κατά το πέρας της συναυλίας; .....
Γουστάρω ! :403:

Λογικά θα πάρουν θέση αυτοί που έχουν ποοολλααααα ακούσματα "ζωντανής" μουσικής.

--Edit--
Μάλλον έπρεπε να γραφτεί στο δίπλα θέμα.
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=52785

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas