Η επίσκεψη στους αδελφούς ΜΙΧΑΗΛΟ (ORPHEUS Audio)

Reaction score
3.467
Χθες λοιπόν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη μας επίσκεψη στην Πετρούπολη Δ.Αττικής και συγκεκριμένα  στο κατάστημα  ηχητικών συσκευών & εικόνας των αδελφών  Γιάννη και Δημήτρη Μιχαηλού. 
Ως γνωστόν, το κατάστημα αυτό φέρει τον τίτλο της ORPHEUS Audio, όπου εκεί  φυσικά μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε αρκετά από τα προϊόντα που αντιπροσωπεύει ο συγκεκριμένος οίκος.
Τα προϊόντα ήχου και εικόνας που αντιπροσωπεύει η ORPHEUS Audio  μπορείτε να τα δείτε και στο site της εταιρείας.

Εμείς όμως θα σταθούμε κυρίως στα ηχητικά συστήματα του κατασκευαστικού οίκου NAIM που ανήκει ακόμα στους Άγγλους και που δεν πουλήθηκε στους Κινέζους όπως είναι τελευταία της μόδας. 

Από το φόρουμ μας δεν κατάφεραν να έρθουν όλοι όσοι δήλωσαν συμμετοχή ή ενδιαφέρον.  Από εμάς ήρθε τελικά  ο συντονιστής μας κ.  Γιώργος MAC Αναμουρλίδης και ο Χρήστος Νικήτας που αν και ήταν πολύ κουρασμένος χθες από τη δουλειά, κατάφερε να έρθει. Όπως μου είπε κάποια στιγμή,  δεν αφήνει ποτέ μόνο του τον πατέρα.

Ο MAC έφτασε πρώτος, όπως  πάντα σωστός στα  κοινωνικά ραντεβού του.

« Καβάλα πάει το παπί καβάλα ξεφορτώνει
τα McIntosh είναι βαριά κι όμως τα σηκώνει ¨»

η συνέχεια σε λίγο .....

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.782
το κατάλαβες ότι με κάθε post θελουμε και το αντίστοιχο ποιηματάκι?

Reaction score
3.467
Γ. ΚΟΨ. said:
Ναι, όμως μόνο οι ψεύτες (οι Πρωταπριλιάτικοι) κερδίζουν δώρα και DVDs ...

Reaction score
3.467
Τα συστήματα της ΝΑΙΜ που ακούσαμε και είδαμε ανήκουν σε τρεις ξεχωριστές κατηγορίες
Δίπλα στις συσκευές θα σας βάλω και μία ενδεικτική τιμή της αξίας τους, ώστε να είστε σε θέση να καταλάβετε επιτέλους ότι ήρθε η ώρα είτε να αλλάξετε δουλειά είτε να ζητήσετε αύξηση από τον εργοδότη σας.

ΣΥΣΤΗΜΑ Α'
Ολοκληρωμένος Ενισχυτής NAIM NAIT 5i   (1.100€)
CD player 5i (1.300€)
Ηχεία Audio Physic Step III   (1.500€)

ΣΥΣΤΗΜΑ Β'
Προενισχυτής NAC 202   (2.300€)
Τελικός Ενισχυτής NAP 250 (70W)  (3.900€)
Εξωτερικό τροφοδοτικό HI CAP  (1.550€)     (g.kar note:  Μάλλον υποχρεωτικό για την τροφοδοσία του προενισχυτή)
CD player CDX2  (4.550 €)                          (g.kar note: Πολλά, πάρα πολλά αν συλογιστεί κανείς ότι με ....)
Ηχεία:   Audio Physic VIRGO  (5.850€)
          Audio Physic TEMPO (3.700€)
          DUEVEL VENUS       (3.500€)          (g.kar note: Πολύ μου έρεσε η διασπορά και η ομοιογένεια)
         TRIANGLE Celius (???) (1.950 €)       (g.kar note:  Για πολύ δυνατά νεύρα ή αδύνατη ακοή στις υψηλές ή για ακρόαση από πολύ μεγάλες αποστάσεις, ή ακόμα καλύτερα έξω από ...)

ΣΥΣΤΗΜΑ Γ'
Προενισχυτής NAC 112X   ( 1.150€)
Τελικός NAP 200 (60W)    (2.350€)
Εξωτερικό τροφοδοτικό PSU FLAT CAP II  (870€)
CD player CD5X (2.350 €)   ( g.kar note: Στα μισά λεφτά από το CDX2 όχι όμως τόσο καλό όσο το CDX2, βέβαια ...)
Ηχεία : Τα ίδια με το σύστημα Β'

EXTRA Guests ¨

DVD player NAIM DVD 5  (3.750€)
Αναλογικό πικάπ  CLEARAUDIO +  κεφαλή STRADIVARI  (11.700€ , 1.450€)

Reaction score
3.467
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη και τον Δημήτρη,
καθώς και τον πολύ αξιαγάπητο πατέρα τους που φαίνεται ότι πραγματικά τους στηρίζει και τους βοηθάει σε αυτό το δύσκολο για την εποχή έργο τους.

Ο χώρος των παιδιών μου άρεσε πολύ και είναι γενικά αρκετά εξοπλισμένος με προϊόντα που μπορείτε να δείτε και να ακούσετε με την ησυχία σας μακριά από τον θόρυβο της πόλης.

Ο χώρος, αν και μικρός, είναι πολύ καλά οργανωμένος και μπορεί  άνετα να φιλοξενήσει μια παρέα, ας πούμε μέχρι 5 άτομα, για μια  προσεκτική ακρόαση κοντά στα ηχεία.

Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν τα πολλά ηχεία που ήταν τοποθετημένα γύρω-γύρω περιφερειακά και κοντά στους τοίχους.  Θα προτιμούσα κάποια από αυτά τα ηχεία,  που δεν χρησιμοποιούνται καθημερινά, να ήταν μέσα σε μία αποθήκη ή σε κάποιον άλλο βοηθητικό χώρο.
Επίσης με ενόχλησε ο υψηλός σχετικά θόρυβος που προέρχονταν από τους πολλούς μετασχηματιστές που τροφοδοτούν τις αμέτρητες λάμπες αλογόνου της οροφής..

" Στις λάμπες λέμε ναι , στις λάμπες αλογόνου όχι"

συνεχίζεται ....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
g.kar said:
Γ. ΚΟΨ. said:
Ναι, όμως μόνο οι ψεύτες (οι Πρωταπριλιάτικοι) κερδίζουν δώρα και DVDs ...
κε ΓΕΝΙΚΕΕΕΕΕΕ μας!

Αυτό όπως κατάλαβες ήταν μπηχτή γιατί έπρεπε ήδη να έχουμε βγάλει διαγωνισμό για το καλύτερο ποίημα, στο thread "Hi End Poetry"!!!
Φιάξε μας έναν διαγωνισμό μέχρι το Πάσχα! :wink:

Reaction score
3.467
Ο ήχος της Σχολής ΝΑΙΜ ήταν παρον και στα 3 βασικά συστήματα που ακούσαμε.
Πιστεύω ότι η παράδοση του Αγγλικού ήχου συνεχίζεται μέσω της NAIM, και γιατί όχι καi μέσω άλλων Αγγλικών εταιρειών όπως είναι η Sugden για παράδειγμα.  
Ολα τα συστήματα της NAIM είναι τόσο καλά τοποθετημένα ανά κατηγορία τιμής, που είναι σχετικά εύκολο να πάρεις τον καλύτερο ήχο πλήρώνοντας τα extra χρήματα που ζητάει η αμέσως επόμενη κατηγορία.  Τα extra χρήματα για την απόκτηση της επόμενης κατηγορίας φαίνεται να  είναι ανάλογα με το ποσοστό βελτίωσης της ηχητικής ποιότητας που εισπράτεις.

Δεν σας κρύβω, και φάινεται άλλωστε από τα γραπτά μου, ότι το ακριβότερο CD player NAIM CDX2 ακούστηκε θαυμάσια. Το ίδιο και το σετ προ και τελικού της ακριβής σειράς, ήτοι ο NAC202 με τον NAP250 και το τροφοδοτικό HI CAP.  

Βέβαια, αν κάποιος δεν θέλει να δώσει τα 7.800€ για τα κορυφαία ενισχυτικά της NAIM (για 70 καλά βατ/κανάλι παρακαλώ !!!), μπορεί να δώσει μόνο 1.100 € για τον μικρό και όμορφο ολοκληρωμενο NAIM NAT 5i και να κοιμάται ήσυχος τα βράδια παρέα με μία όμορφη συντροφιά που θα αναπληρώνει την χαμένη πληροφορία του μουσικού προγράμματος.  Το τελευταίο να ξέρετε ισχύει και δεν είναι πλάκα. Είναι και άμεσα μετρήσιμο.

Αλλά να μην γράφω μόνο εγώ, ας συμπληρώσουν και οι υπόλοιποι.

και κάτι ακόμα πριν φύγω ...

Το πιάπ της ClearAudio με απαγοήτευσε πλήρως ηχητικά. Οπτικά είναι αυτό που λέμε γ..μάω αλλά από ήχο το απλό CD της NAIM ήταν σαφέστατα καλύτερο.
Μπορεί να μην είχε στηθεί σωστά δεν ξέρω τι να πω. Ομως πόσο καλύτερα θα μπορούσε να στηθεί σε ένα τυπικό σπίτι και για πόσο χρόνο θα διαρκούσε η αρχική έστω και σωστή ρύθμιση ?

Reaction score
3
Στο μέσον της εβδομάδας είναι σχετικά δύσκολο να προγραμματιστεί κάτι. :(

Σε έναν σχετικά μικρό αλλά ωραίο ζεστό και φιλόξενο χώρο,γεμάτο απο μηχανήματα,τα αδέλφια Γιάννης και Δημήτρης έχουν φτιάξει με αγάπη και μεράκι ένα μαγαζί με εκπροσώπους ως επι το πλείστον της Αγγλικής σχολής ,διότι έχουν το μεγαλύτερο μέρος της γκάμας της παλαιάς και γνωστής Εγγλέζικης εταιρίας  NAIM.

Τα συστήματα τα έγραψε πιο πάνω ο g.kar,καθώς και τις ενδεικτικές τιμές λιανικής.
Γεμάτος γλυκός ξεκούραστος ήχος,χωρίς ψεύτικα και περιττά πράγματα.
Με το μεγάλο και ακριβό σύστημα το καλύτερο αποτέλεσμα το πήραμε με τα ηχεία της Duevel.
Ομως και με τον μικρό ολοκληρωμένο Nait5, με το cd 5 σε συνδιασμό με τα ηχεία της Audio Physic Tempo ΙΙΙ,είχαμε ένα αξιόλογο Hi Fi  αποτέλεσμα,χωρίς πολλά έξοδα και θυσίες.
Η ποιότητα κατασκευής υπεράνω κριτικής,και το λογότυπο της εταιρείας στο μέσον κάθε συσκευής φωτιζόμενο όλα τα λεφτά.
Ακόμη υπάρχουν οι συνδέσεις σε DIN,αλλά και οι περισσότερο γνωστές rca.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στα δύο αδέλφια οι οποίοι μας εξομολογήθηκαν ότι δεν αισθάνονται "επαγγελματίες",αλλά χομπίστες πάνω απ'όλα,καθώς επίσης και στον πατέρα τους όπου μαζί με την καλή παρέα του, μας τροφοδοτούσε συνεχώς με ποτό και τα συνοδευτικά του.

Ακόμη,μας πρότειναν όποτε θέλουμε να ξανα πάμε για ακρόαση,αλλά και για θέαση,διότι έχουν και Home cinema στημένο με δύο προβολικά εάν είδα καλα και ηχεία της Triangle ΑΝΔΡΕΑΔΗ... :)

Υ.Γ.
Ο Γιάννης είναι και επίδοξος diyer και εκτός των άλλων κατασκευών όπου θα τον παρακαλούσα να τις γράψει και να βάλει και φωτογραφίες στην αντίστοιχη κατηγορία,στο σπίτι του ακούει με αντίγραφα της Wilson,τα οποία δεσμεύτηκε κάποια μέρα να με καλέσει για ακρόαση. :wink:

Reaction score
3
Παλειπόμενα... :)
Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί ο Χρήστος ΔΕΝ ναι ΔΕΝ έφαγε ούτε ένα τυροπιτάκι,ούτε ένα λουκανοπιτάκι..... :?: :?: :?: :!: :!: :!:
Πατέρα γνωρίζεις τίποτα επι του θέματος? :mrgreen:

Reaction score
498
Τα παιδιά Γιάννης και Δημήτρης απλά καταπληκτικά! Αισθανόμουνα σαν τους ήξερα καιρό με τον τόσο φιλικό τους χαρακτήρα.Πραγματικά πράγμα πάρα πολύ σπάνιο στις

μέρες μας..Η αλήθεια είναι πάντως ότι ένεκα του ότι οι τελευταίες 2 ημέρες ήτανε πολύ δύσκολες για μένα λόγω δουλειάς παραλίγο να μην ερχόμουνα. Αλλά, κάτι ο πατέρας

κάτι η επιθυμία μου να γνωρίσω από κοντά τον Γιάννη υπερνίκησαν την κούραση. Τελικά σας διαβεβαιώ δεν το μετάνιωσα καθόλου! Ποτά και φαγητό σε αφθονία και ο

πατέρας των παιδιών πραγματικά αγχωμένος να μην μας λείψει τίποτα ποτέ.Ένα μεγάλο ευχαριστώ κι εκεί λοιπόν  :). Δυστυχώς με τον φόρτο εργασίας και με μία σχετική

δίαιτα που έχω ξεκινήσει (σσσσττττ!) κατάφερα να μην αγγίξω φαγητό παρά μόνο κάτι λίγα ξηροκάρπια. Ο Ανδρέας ο Καφάτος όμως ατύχησε γιατί το Σάββατο είναι μέρα

χάριτος (ειδικά αυτό το Σάββατο!) - ατύχησες..  :p :lol: :lol: :lol:

Ο χώρος ζεστός και απλός χωρίς ακουστική φροντίδα ώστε κατά προσέγγιση να θυμίζει σαλόνι σπιτιού. Από ότι μου είπε και ο Γιάννης επίτηδες έχει μείνει έτσι ώστε ο

υποψήφιος πελάτης να ακούσει κάτι ανάλογο σπίτι του και να μην πάρει τελείως διαφορετικά πράγματα..Προσέγγιση πάρα πολύ ανθρώπινη κατά την κρίση μου.

Η Naim ανέκαθεν ήταν μία εταιρία με ιδιαίτερο και ξεχωριστό ήχο που παλαιότερα είτε σου άρεσε είτε δεν σου άρεσε. Τα σημερινά μηχανήματά της απευθύνονται σε

μεγαλύτερη γκάμα χομπιστών και συγκεκριμένα μου αρέσανε πολύ κάτι που δεν ίσχυε παλαιότερα.Τα entry level ηλεκτρονικά μου αρέσανε πάρα πολύ όσον αφορά το

value for money και η ποιότητα των κουτιών της και η αίσθηση απαράμιλλη για τα γούστα μου. Προσωπικά πάντα τα θαύμαζα τα κουτιά της με την μασίφ αίσθηση και την

λιτή τους σχεδίαση.

Για τα χροιάτα γούστα μου καλύτερος συνδυασμός της βραδιάς τα ακριβά ηλεκτρονικά της Naim και τα ηχεία της Duevel. Άκουσμα απόλυτα μουσικό και ξεκούραστο με

σωστές χροιές και παντοκατευθυντικό ήχο. Από αισθητικής πλευράς υπερβολικά space look για τα γούστα μου αλλά πολλοί θα τα βρουν πολύ μοντέρνα. Είμαι γενικά του

κλασσικού και λιτού βλέπετε..

Θα ήθελα να προσθέσω κάτι για τα πικάπ της Clearaudio. Είναι το 4ο που ακούω πικάπ της εταιρίας σε 4ο διαφορετικό σύστημα. Είναι απλά πικάπ άλλης φιλοσοφίας τα

πικάπ αυτά. Όχι απαραίτητα με κακό ήχο. Εγώ θα έλεγα πως προσπαθούν να παίξουν σαν cd σε εντυπωσιασμό και κάνοντας αυτό χάνουν την μαγεία του laid back ήχου

του βινυλίου.Έχουν ήχο φαντεζί και πολύ φωτεινό. Όμως παιδιά ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει πολύς κόσμος που το λατρεύει αυτό το άκουσμα.Το ότι δεν αρέσει σε μας δεν

λέει και πολλά. Ναι, με ξενίζει λίγο και δεν θα το έπαιρνα αλλά ξέρω φίλους μου που έχουν πικάπ της εταιρίας που τα λατρεύουν. Για αυτό υπάρχουν και 100 μάρκες πικάπ,

10,000 μάρκες ηχείων κλπ κλπ. Κι εγώ θεωρώ τα Rotel τενεκέδες αλλά σέβομαι αυτούς που τα πήραν συνειδητά.Είναι απλό.. :wink:

Reaction score
2
Θα ηθελα να ευχαριστησω παρα πολυ τα παιδια για τα καλα τους λογια.Σκοπος αυτης της συναντησης ηταν πανω απο ολα η γνωριμια μας και πραγματικα κι εγω και ο αδελφος μου το χαρηκαμε μεσα απο την καρδια μας.Να επισημανω καταρχας ενα λαθος σχετικα με το clearaudio οτι κοστιζει περιπου στα 11500€ με την κεφαλη και πολυ πιθανο να μην αρεσε λογο λαθους ρυθμισης του phono stage balance της clearaudio που ειχε ρυθμιστει με αλλο pickup.Σιγουρα παντως θα συνεχισουμε αυτες τις συγκεντρωσεις και με home cinema παρουσιασεις και με symphonic line με ηχεια της accapella.Γιωργο τα wilson περιμενουν......

Reaction score
3.467
Γιάννη καλημέρα,
στο phono stage της ClearAudio, πρέπει να ρυθμίσεις την αντίσταση εισόδου καθώς και την χωριτικότητα που βλέπει σαν φορτίο η κεφαλή. Η κεφαλή βλέπει και την χωριτικότητα του καλωδίου.

Θα χρειστείς οπωσδήποτε έναν παλμογράφο και ένα δίσκο βινυλίου με ημίτονοειδή σήματα ώστε να μπορείς εύκολα να ρυθμίσεις την απόκριση συχνότητας του συνδιασμού πικάπ - phono stage.
Με αυτή τη μέθοδο μπορείς να ρυθμίσεις καλύτερα και την κεφαλή του πικάπ.

Δεν πρέπει να ξεχναμε ότι ακόμη και μία μικρή εκτροπή από την σωστή τύθμιση, μπορεί να ανεβάσει την συνολική αρμονική παραμόρφωση σε ποσοστό > 3%.

Reaction score
2
Καλημερα.Γιωργο θα ηθελα να σε ευχαριστησω και επισημα για τις πολυτιμες συμβουλες σου σε ολα τα επιπεδα.Σιγουρα θα ρυθμιστει το phono ωστε να παρω τα μεγιστα απο το πικαπ το οποιο ξεχασα να αναφερω οτι ειναι το clearaudio reference.

Reaction score
3.467
dtziouvaras said:
Σίγουρα, αρκεί να μας γνωστοποιηθεί κάπως.
Φίλε μου, αφού μένεις στην Πετρούπολη, μπορείς να πεταχτείς μια βόλτα στα παιδιά.

Reaction score
3.467
Γιάννη Μιχαηλο,
στην ακρόαση που κάναμε, τα καλώδια ηχείων ήταν της Nordost.
Πιστεύεις ότι ταιριάζουν γενικώς με τα ενισχυτικά της NAIM ?
Κάποτε η NAIM είχε τα δικά της καλώδια. Τα παράγει ακόμα ?

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88