Η καθαριότητα είναι...όλη η αρχοντιά

Reaction score
146
Μη χρησιμοποιείς πανάκια μικροινών!!! Ξέρω ότι φθείρουν (μετά βέβαια από επανειλημμένη χρήση...).
Με το δικό μου το υγρό, έχεις στατικό;
Ο τρόπος πάντως που αναφέρεις έχει ένα σωστό σκεπτικό. Μη νομίζεις ότι και το υγρό της knosti είναι τίποτα μαγικό υγρό-απόσταγμα 100ετών. Ισοπροπυλική με κάποια πρόσθετα για τον στατικό πρέπει να είναι.
Μ'αρέσει που τα προτείνουν κατά κόρον! Και εγώ πιστεύω ότι κάνουν ζημιά.
Πρόβλημα δεν υπάρχει ιδιαίτερο με τον στατικό - απλά δεν τον αφαιρεί πλήρως όπως το Knosti, που παρεπιπτόντως εννοείται ότι δεν είναι κάποια "μαγική" συνταγή, αλλά κάνει τη δουλειά του σωστά, καθαρίζει, στεγνώνει μόνο του, χωρίς πανιά - γρήγορα, χωρίς "σημάδια", δεν μου κάνει καμμία ζημιά, και υπάρχει αισθητή βελτίωση στον ήχο.
Αυτά μου φτάνουν...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.726
Προσδεθειτε....

Έχω μια παλαβή ιδέα
image.png

Πάμφθηνο. Εφόσον ειναι για τζάμια δεν πρέπει να αφήνει υπολείμματα διότι τοτε θα ηταν ορατά στη τζαμαρία

Για φθορά στο βινύλιο (ή στη βελόνα ) δεν μπορώ να ξέρω. Θα το δοκιμάσω σε δίσκους που έχω διπλούς και δεν με νοιάζει τι θα πάθουν για μερικές φορές. Αλλα επειδή σύντομα θα το ξαναγυρίσω στο ψηφιακό δεν θα μάθω ποτέ τι γίνεται σε παρατεταμένη χρήση.

Αν έχει κάποιος αξιόπιστη εκτίμηση -άρθρο απο Ίντερνετ ας πει. Εγώ δεν βρήκα τίποτα.

Με κάθε επιφύλαξη - δεν συνίσταται για όσους αγαπούν τους δίσκους τους προς το παρόν, μεχρι να υπάρχουν περισσότερα δεδομένα.

Reaction score
578
Το υγρο καθαρισμου των φακων επαφής είναι δυνατόν να καθαρἰσει τους δισκους?
Λογω μειωμένης όπτικής οξυτητας το χρησιμοποιεί μέλος της οικογένειας, αλλά λογω ημερομηνίας λήξεως συνηθως το πετάμε [λόγω δημιουργίας βακτηρίων δεν πρεπει να χρησιμοποιειται].

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.726
Προσδεθειτε....

Έχω μια παλαβή ιδέα
View attachment 53779

Πάμφθηνο. Εφόσον ειναι για τζάμια δεν πρέπει να αφήνει υπολείμματα διότι τοτε θα ηταν ορατά στη τζαμαρία

Για φθορά στο βινύλιο (ή στη βελόνα ) δεν μπορώ να ξέρω. Θα το δοκιμάσω σε δίσκους που έχω διπλούς και δεν με νοιάζει τι θα πάθουν για μερικές φορές. Αλλα επειδή σύντομα θα το ξαναγυρίσω στο ψηφιακό δεν θα μάθω ποτέ τι γίνεται σε παρατεταμένη χρήση.

Αν έχει κάποιος αξιόπιστη εκτίμηση -άρθρο απο Ίντερνετ ας πει. Εγώ δεν βρήκα τίποτα.

Με κάθε επιφύλαξη - δεν συνίσταται για όσους αγαπούν τους δίσκους τους προς το παρόν, μεχρι να υπάρχουν περισσότερα δεδομένα.
Πρώτες εντυπώσεις απο τρεις δίσκους:
Οι δίσκοι ηταν παλιοί, πολυ βρώμικοι, φαινόταν με το μάτι. Τέλειο καθάρισμα με το υγρό μαντηλάκι οπτικά, το βάζω να παίξει και ηταν σαν να είχαν φτύσει τον δίσκο όλα τα Όρκ της Μορντορ!

Προφανώς αφήνει κάποιο υπολλειμμα. Το ξεπλένω με απλό καθοριστικό δίσκων (dynavox) και ενα σκούπισμα με το πανάκι και ιδού: ακούγεται μια χαρά, πραγματικά καθαρισμένο.

Συμπερασματικά (σε μονο τρεις δίσκους όμως): καθαρίζει δραστικά τους πολυ λερωμένους δίσκους, αλλα θέλει μετα ξέπλυμα με κάποιο τυπικό υγρό. Άγνωστο το αν κανει ζημιές στους δίσκους-βελόνα, λόγω έλλειψης βιβλιογραφίας και έλλειψη γνώσεων χημείας. Πολυ εύκολο στη χρήση.

Δοκιμάστε με δίκη σας ευθύνη.

ryk

Reaction score
925
Πρώτες εντυπώσεις απο τρεις δίσκους:
Οι δίσκοι ηταν παλιοί, πολυ βρώμικοι, φαινόταν με το μάτι. Τέλειο καθάρισμα με το υγρό μαντηλάκι οπτικά, το βάζω να παίξει και ηταν σαν να είχαν φτύσει τον δίσκο όλα τα Όρκ της Μορντορ!

Προφανώς αφήνει κάποιο υπολλειμμα. Το ξεπλένω με απλό καθοριστικό δίσκων (dynavox) και ενα σκούπισμα με το πανάκι και ιδού: ακούγεται μια χαρά, πραγματικά καθαρισμένο.

Συμπερασματικά (σε μονο τρεις δίσκους όμως): καθαρίζει δραστικά τους πολυ λερωμένους δίσκους, αλλα θέλει μετα ξέπλυμα με κάποιο τυπικό υγρό. Άγνωστο το αν κανει ζημιές στους δίσκους-βελόνα, λόγω έλλειψης βιβλιογραφίας και έλλειψη γνώσεων χημείας. Πολυ εύκολο στη χρήση.

Δοκιμάστε με δίκη σας ευθύνη.
Λογικά το πανάκι μαλακώνει τη βρωμιά, αλλά δεν μπορεί να την τραβήξει από το αυλάκι (μη σου πω βάζει και άλλη μέσα). Το ξέπλυμα που έκανες είναι η καλύτερη δουλειά.
Τώρα αν επηρεάζει τους δίσκους...εξαρτάται από το τι έχει μέσα (αμμωνία, οινόπνευμα κτλ.). Επειδή όμως ότι και να έχει είναι σε μικρές ποσότητες και αφού μετά τον ξεπλένεις, δε νομίζω να τίθεται θέμα.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.726
Λογικά το πανάκι μαλακώνει τη βρωμιά, αλλά δεν μπορεί να την τραβήξει από το αυλάκι (μη σου πω βάζει και άλλη μέσα). Το ξέπλυμα που έκανες είναι η καλύτερη δουλειά.
Τώρα αν επηρεάζει τους δίσκους...εξαρτάται από το τι έχει μέσα (αμμωνία, οινόπνευμα κτλ.). Επειδή όμως ότι και να έχει είναι σε μικρές ποσότητες και αφού μετά τον ξεπλένεις, δε νομίζω να τίθεται θέμα.
Αυτο που με εντυπωσίασε ειναι η βρωμιά που έμεινε στο υγρό μαντηλάκι. Εμφανής.

Reaction score
460
Εγω πείρα το phk nano mecho και εχω μείνει πολύ ευχαριστημένος ειναι πολυ οικονομικό, νομίζω 160 δολάρια μαζι με υγρό δικό του για περίπου 100 δίσκους. Το αποτέλεσμα το ίδιο με το πλυντήριο δίσκων της clearaudio και το αντίστοιχο υγρό. Το μόνο πρόβλημα ειναι οτι πρέπει να επιστρατεύσεις την ηλεκτρική σκούπα.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Πάντως θα ήταν εξαιρετικά ενδειαφέρον να γινόταν ένα δοκιμαστικό τεστ μηχανών πλύσης δίσκων!Επειδή έχω περάσει εδώ και πολλά χρόνια πρίν, από όλους τους τρόπους που προαναφέρθηκαν με κόλες- υγρά πιάτων -πανάκια-βούρτες κτλ ΟΛΑ αφήνουν υπολείματα και θα το διασπιστώσετε με τον χρόνο!Αγοράστε έστω και μεσιτικά με κάποιον ή με κάποιους,ένα καταξιωμένο πλυντήριο δίσκων, χρησημοποιήστε τα υγρά που σας προτείνει ο κατασκευαστής και αφήστε τα πειράματα και τις <<τσιγκουνιές>>.Δεν μπορείται να φανταστείτε πόσο θα εκτιμήσετε και θα αγαπήσετε ακόμη περισσότερο το βινύλιο!

Reaction score
146
Εδώ και αρκετό καιρό χρησιμοποιώ -και κατέληξα σε- αυτήν την μέθοδο..

http://www.tnt-audio.com/accessories/disco_antistat_e.html

Όντως κάνει δουλειά! Καλύτερα από πριν καθώς με το 2ο πέρασμα
φεύγουν όλα τα τυχόν υπολλείματα, και η βελόνα δεν μαζεύει τίποτα..
Επίσης δεν θέλει σκούπισμα, εγώ περνάω μόνο (στο 2ο πέρασμα) απαλά
με ένα ποτηρόπανο την περιοχή γύρω από το label να μην αφήσει τίποτα σημάδια).
Ο δίσκος καθαρίζει και ακούγεται πολύ καλύτερα.
Προτείνω αυτή τη μέθοδο ανεπιφύλακτα, αν δεν υπάρχουν λεφτά για τα ακριβότερα πλυντήρια.

Reaction score
3.465
Εγώ πρόσφατα πήρα αυτό http://www.spincleanrecordwasher.com/ και είμαι πολύ ευχαριστημένος από το καθάρισμα και φυσικά από την τιμή...
Βέβαια να επισημάνω ότι δεν έχω προηγούμενη εμπειρία από άλλα πλυντήρια, οπότε δε μπορώ να ξέρω πόσο και εάν καθαρίζει το ίδιο με ακριβότερα πλυντήρια...

Reaction score
569
Έχω και γω το spinclean και έχω πλύνει πάρα πολλούς δίσκους με πολύ καλά αποτελέσματα.
Φτηνό και αποτελεσματικό.

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Έχω στη κατοχή μου το okki nokki ενώ κατά καιρούς έχω δανειστεί μηχανήματα τύπου knosti κλπ. Κατά την άποψή μου το αποτέλεσμα από ένα μηχανικό πλυντήριο είναι πολύ καλύτερο από το knosti, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι το τελευταίο δεν κάνει δουλειά.
Ωστόσο και η ευκολία του ηλεκτρικού δεν συγκρίνεται. Θέλεις να ακούσεις ένα δίσκο, σε δύο λεπτά είσαι έτοιμος χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη διαδικασία. Ούτε στέγνωμα ούτε προετοιμασία υγρού ούτε κάτι άλλο.
Βέβαια και η διαφορά στη τιμή δεν είναι αμελητέα, ωστόσο κάποιος που έχει ικανή δισκοθήκη πιστεύω ότι αξίζει να πάρει ένα ηλεκτρικό με αναρόφηση.

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716

ryk

Reaction score
925
Άλλοι επιστήμονες εδώ....
Τα part 1,2,3 κτλ. είναι σωστά.
Πάντως τα μείγματα δίνουν και παίρνουν!

Staff online

• abcd