Η καλή μέρα...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Η καλή μέρα...

Αν η οθόνη δεν έχει πάθει κάτι τότε δεν έχεις λόγο να φοβάσαι.
Απλά πρόσεχε μην ξαναπέσει για πλέον η ανθεκτικότητα του είναι στο ναδίρ.

Και μια gay συμβουλή:Βάλε λίγο σκληρυντικό νυχιών (διάφανο) στην άκρη που έχει φύγει.'Αστο να στεγνώσει και επανέλαβε μέχρι να το καλύψεις κάπως.Με πολύ προσοχή όμως.Αν δεις ότι σου θολώνει το τζάμι βγάλτο άμεσα.

Reaction score
1

Ωχ! Βάλε κάτι εκεί πάνω να μην μεγαλώσει το σπάσιμο!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.522

Περίπου στην ίδια κατάσταση είναι και το δικό μου iPad. Η σύζυγος έβγαλε το πολύ λεπτό ελαστικό κάλυμμα γιατί δεν της άρεσε. Την ίδια μέρα της έπεσε κάτω σε μαρμάρινο δάπεδο...
Λειτουργικά δεν έχει πρόβλημα. Το ράγισμα βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία και δεν έχει φτάσει στην οθόνη. Περιορίστηκε στο γυαλί του πλαισίου. Εγώ όμως δεν μπορώ να το χρησιμοποιώ έτσι και περιμένω να πάρω καινούργιο.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.703

Σε όποιον ψάχνει για καινούριο και δεν απορρίπτει το Android, προτείνω να ρίξει μια ματιά σε αυτό (βγαίνει και με 3G). Το έχω εδώ κι ένα μήνα περίπου και μ'έχει κάνει ν'αναθεωρήσω την άποψή μου για τα κινέζικα τάμπλετ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.787
Ακούω ρε προδότη, κάτσε να μπει ο Λεωνίδας να σε φτιάξει. :biggrin:

Το Nexus 10 μου πάντως είναι θεϊκό, αν εξαιρέσουμε βέβαια την ελαστική πλάτη που μαζεύει σκόνη και γεμίζει δαχτυλιές...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.522
Απάντηση: Re: Η καλή μέρα...

Ακούω ρε προδότη, κάτσε να μπει ο Λεωνίδας να σε φτιάξει. :biggrin:
Τι να κάνω; Αφού τα νέα iPad αργούν. Δεν δίνω τώρα λεφτά για να πάρω αυτό που έχω.
Ετοιμάσου λοιπόν!

Reaction score
4.909

Σε όποιον ψάχνει για καινούριο και δεν απορρίπτει το Android, προτείνω να ρίξει μια ματιά σε αυτό (βγαίνει και με 3G). Το έχω εδώ κι ένα μήνα περίπου και μ'έχει κάνει ν'αναθεωρήσω την άποψή μου για τα κινέζικα τάμπλετ.
Τελικα Δημητρη υπεκυψες κι εσυ στην γοητεια της ταμπλετας...Η τιμη πολυ καλη, αλλα σε 32αρι δεν εβγαινε; Η μηπως δεχεται επεκταση μνημης με καποια καρτα sd;

Sent from my iPad using Tapatalk HD

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.703

Τελικα Δημητρη υπεκυψες κι εσυ στην γοητεια της ταμπλετας...Η τιμη πολυ καλη, αλλα σε 32αρι δεν εβγαινε; Η μηπως δεχεται επεκταση μνημης με καποια καρτα sd;

Τον τελευταίο χρόνο έχουν περάσει από τα χέρια μου πάνω από μισή ντουζίνα τάμπλετς, που έχω παραγγείλει και σετάρει για λογαριασμό συγγενών και φίλων (για κάποιο ανεξήγητο λόγο με θεωρούν... γκουρού της πληροφορικής :tongue:) .
Το συγκεκριμένο είναι όντως ένα μεγάλο βήμα μπροστά, κυρίως λόγω του συνδυασμού της εξαιρετικής retina οθόνης με τον ισχυρό επεξεργαστή, αλλά και της συνολικής αίσθησης που σου αφήνει όταν το κρατάς και το χρησιμοποιείς. Παίρνει πράγματι TF card 32GB, έχει εισόδους/εξόδους για ότι μπορείς να χρειαστείς (USB και HDMI περιλαμβανομένων), τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και την καλύτερη λήψη WiFi που έχω συναντήσει σε κινέζικο.

Πάντως εξακολουθώ να θεωρώ τις ταμπλέτες αποκλειστικά εργαλείο... παθητικής κατανάλωσης και ψυχαγωγίας: ακόμα και δέκα γραμμές κείμενο να θέλω να γράψω, ασυναίσθητα πάω στο PC ή το laptop. Είναι επίσης -αποδεδειγμένα- αναλώσιμα, και λόγω ευπάθειας (το τάμπλετ του αδερφού μου έχει ακριβώς την ίδια όψη με αυτό που αφορά το θέμα) και λόγω αδυναμίας αναβάθμισης. Οπότε εξακολουθώ να θεωρώ ότι δεν αξίζει να δίνει κανείς πολλά λεφτά για ένα τέτοιο, και δεν προβλέπω ν'αλλάζω γνώμη σύντομα.

Reaction score
4.909

Πες μου κατι ακομη. Μπαινει κανονικα στο google play η οχι το ταμπλετ σου, γεγονος πολυ σημαντικο για πληθωρα εφαρμογων; Εγω παντως χρησιμοποιω το ιπαδ κυριως σαν reader περιοδικων και βιβλιων καθως και στις μετακινησεις (τωρα βρισκομαι στο χωριο της συζυγου...). Χτες παντως επιασα στα χερια μου ενα ιπαδ4 ενος θειου της συζυγου μου και επαθα και παλι πλακα με την αναλυση....καλυτερα να μην το δεις καθολου αν θελεις να παραμεινεις ικανοπιημενος με το δικο σου!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.703

Ναι, μπαίνει κανονικά, όπως και όλα τα υπόλοιπα κινέζικα τάμπλετ που δοκίμασα.
Κι εγώ για σερφάρισμα και για διάβασμα το χρησιμοποιώ, και η retina κάνει τεράστια διαφορά. Σε συνδυασμό με το λόγο οθόνης 4:3 είναι ιδανική γι'αυτή τη δουλειά (η ευρεία οθόνη που έχουν τα περισσότερα Android tablets είναι καταλληλότερη για ταινίες και παιχνίδια).
Πάντως πέρα από την ανάλυση, υπάρχουν και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά στην οθόνη, που το δικό μου μάτι τα πιάνει πολύ -ίσως και λόγω ενασχόλησης με τα οπτικοακουστικά- όπως η φωτεινότητα και ο λόγος αντίθεσης (άρα κι η ποιότητα του μαύρου), η ομοιογένεια (κυρίως στο θέμα του clouding από τα περιφερειακά LED), η θερμοκρασία χρώματος, η χρωματική παλέτα, οι γωνίες θέασης και το fill-ratio (που μαζί με την ανάλυση επηρεάζει το πόσο ορατά είναι τα pixels).

Όσο για τη σύγκριση πχ του δικού ipad 2 με νεότερα μοντέλα, ακόμα και καλά κινέζικα, όπως λες κι εσύ: μακάριοι οι μη γνωρίζοντες. Είπαμε, αναλώσιμα...

Reaction score
1.815

Βρε παιδες πραγματικα μου γεννιεται η εξης απορια.
Βγηκαν οι ταμπλετες με σκοπο να αντικαταστησουν τα netbook.
Ενα netbook ομως σου δινει τεραστιες δυνατοτητες, χωρις τους περιορισμους μιας ταμπλετας(χωρητικοτητα, κοινες εφαρμογες κλπ).

Φαινεται οτι οι εταιριες εριξαν μια νεα κατηγορια στην αγορα (ταμπλετες), γιατι με τα netbook το μονο που καταφεραν ηταν να μην πουλανε τα ακριβοτερα laptop τους...:biggrin:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.787
Τα netbooks ήταν απαράδεκτα αργά για το λειτουργικό τους (XP), τραυματική εμπειρία που δεν είχε σχέση με laptop. Είχε η κυρά ένα, μπρρρ!

Τα tablets είναι τέλεια με όλα τα λειτουργικά και τα laptops δεν πουλάνε πλέον το ίδιο έτσι κι αλλιώς.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.522

Βρε παιδες πραγματικα μου γεννιεται η εξης απορια.
Βγηκαν οι ταμπλετες με σκοπο να αντικαταστησουν τα netbook.
Ενα netbook ομως σου δινει τεραστιες δυνατοτητες, χωρις τους περιορισμους μιας ταμπλετας(χωρητικοτητα, κοινες εφαρμογες κλπ).

Φαινεται οτι οι εταιριες εριξαν μια νεα κατηγορια στην αγορα (ταμπλετες), γιατι με τα netbook το μονο που καταφεραν ηταν να μην πουλανε τα ακριβοτερα laptop τους...:biggrin:
Μία προσωπική άποψη που βρίσκει σύμφωνους πολλούς.
Μετά το πρώτο μου iPad το 2010 κατάλαβα, ότι αυτό που χρειαζόμουν όλα αυτά τα χρόνια που αγόραζα laptops (πάνω από 20διαφορετικά μοντέλα), ήταν ένα καλό tablet. To laptop βαριόμουν να το κουβαλήσω έξω, ήταν βαρύ και ζεστό για την αγκαλιά μου, τελείως άβολο για το κρεβάτι, και τελικά κατέληγε να αποτελεί άλλον έναν υποδεέστερο υπολογιστή στο σπίτι, με μόνο ατού τη δυνατότητα μεταφοράς από τον κήπο στη κουζίνα, κι από το σαλόνι στο γραφείο.

Τα netbooks ήταν ένα ενδιάμεσο πέρασμα της τεχνολογίας πριν ωριμάσει η παραγωγή των tablets. Και για μένα είναι οι μόνες συσκευές που ενσωμάτωσαν μόνο τα αρνητικά από όλες τις υπόλοιπες που δήθεν αντικατέστησαν.

Τα (καλά) tablets προσφέρουν όλα όσα χρειάζεται ο μέσος χρήστης εκτός σπιτιού και τα περισσότερα για εντός. Email, browsing, διάβασμα βιβλίων και περιοδικών, social networking είναι τα βασικά. Στο μέλλον, τα laptops θα περιοριστούν στους επαγγελματίες με συγκεκριμένες απαιτήσεις και τα tablets θα κυριαρχήσουν στο ευρύ κοινό.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.787
Re: Απάντηση: Η καλή μέρα...

Απο το 2012, αλλά δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα τα πράγματα (χιλιάδες κομμάτια):

http://www.businessinsider.com/the-...les-will-beat-notebook-sales-this-year-2013-1

Και φυσικά, όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται και πιό λειτουργικά για σοβαρή χρήση.

It is projecting tablet shipments of 240 million units versus notebook shipments of 203 million units. That's 64 percent growth for tablet versus a 5 percent decline for notebooks.
In mature markets, the PC is saturated. And that's where tablets are secondary devices. Shim says in emerging markets tablets are going to be primary devices. If the tablet takes off there, that kills the traditional PC's chances of ever growing again.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.098
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67