Η καταγωγή σας?

D

Deleted member 23222

Guest
Μια που κουβεντιάζουμε χωρίς να γνωριζόμαστε πολλοί εξ ημών,λέω να πούμε για την καταγωγή μας...μπας και βρεθούμε με κανέναν κοντοχωριανοί ή...τριτοξάδελφα!!!

Αρχίζω πρώτος.

Καταγωγή πατρός, από Θήβα.
Μητρός, από Ερυθρές (Κριεκούκι)...ντιπ για ντιπ..
Καταγωγή γιαγιάς εκ πατρός,Σχηματάρι Βοιωτίας.
Καταγωγή παππού εκ μητρός,Δημητσάνα.

Μακρυνήηηη καταγωγή από πατέρα...Μάνη.

Reaction score
386
Απάντηση: Η καταγωγή σας?

γεννηθης θεσ/νικη,
μπαμπας μαμα σερρες,
γιαγια παππους καισάρεια καππαδοκίας & προύσα Μ.Ασία
από κει κ περα το δεντρο χάνεται.
Νομίζω θεωρούμαι έλληνας με αυτο το βιογραφικό.

Reaction score
198

γεννημενος στη νικαια αττικης
μαμα απο παγγαιο καβαλας
μπαμπας πειραιωτης

Reaction score
2.054

Μάνη, τη κανονική - στη Λακωνία! :116:

D

Deleted member 23222

Guest

Nα λελεβω σε γιαβρουμ..

Ποντιος!
Aχ και να ξερες τι έχουν δει τα μάτια μου εδώ...από πατριώτες σου...
Άν πας στην Παναγία τη Σουμελά...θα κλάψεις!!!

Μάνη, τη κανονική - στη Λακωνία! :116:
Εγώ πρέπει να βαστάω από Κότρωνα...

Reaction score
29.774

Γενημένος Αθήνα.
Πατέρας απο ορεινή ηλεία-δίβρη.
Μητέρα τρίκαλα θεσσαλίας.

D

Deleted member 23222

Guest

Γενημένος Αθήνα.
Μητέρα τρίκαλα θεσσαλίας.
Η μακαρίτισα η πεθερά μου ήταν από το Δροσερό Τρικάλων...
Ωραία μέρη!!!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.993

Μητέρα από Κομποτάδες Φθιώτιδας.
Πατέρας από Αμούρι Φθιώτιδας (το μοναδικό εν Ελλάδι χωριό, που προφερόμενο από τους κατοίκους του γίνεται... γαλλικό: Αμούρ' )

:116:

Reaction score
2.243
Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη, το ίδιο και οι γονείς μου.

Ο πατέρας του πατέρα μου Κων/πολίτης, η μητέρα του πατέρα μου από την Κίο, επίνειο της Προύσας Βιθυνίας.

Ο πατέρας της μάνας μου Κερκυραίος, η μητέρα της γεννημένη στη Θεσσαλονίκη από πρόσφυγες γονείς, ο ένας από το Αϊδίνι, ο άλλος από την Αρτάκη Βιθυνίας (δε θυμάμαι ποιος από που...)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Γεννημενος Αθηνα.
Πατερας απο Μυλοποταμο Ρεθυμνου, πιο παλια απο Σφακια, ακομα πιο παλια απο Βυζαντιο...
Μητερα απο Αχαια

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Απάντηση: Re: Η καταγωγή σας?

Θεσσαλονίκη από γεννησιμιού μου, η οικογένεια εδώ από το 1954, προηγουμένως ζούσε στην Αθήνα.

Παππουδογιαγιάδες, οι μεν -όπουλοι από Άργος Αργολίδας (όπου δεν έχω πατήσει ποτέ και δεν ξέρω αν έχω σόι), οι δε της μητέρας από Σβορωνάτα Κεφαλλονιάς (όπου όποιος λέγεται Σβορώνος πρέπει να είναι μακρινός συγγενής μου). Πιο πίσω δεν ξέρω...

...ψιλοάσχετο, αλλά ζηλεύω μια γνωστή μου οικογένεια που ξέρει την ιστορία των προγόνων της από το 1495. Δεν πρόκειται για κανένα... πιστοποιητικό καθαροαιμίας, αλλά αυτή η αίσθηση της συνέχειας είναι ωραίο πράγμα, όπως και το να ανακαλύπτεις συμπτώσεις (ή και όχι συμπτώσεις) που σε δένουν με μακρινούς προγόνους...

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

:111:

Πατέρας από Ορεινή (Μουστενίτσα)
Μάνα από Κούμανις

Σε περικύκλωσα! :116: :619:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.962
Απάντηση: Re: Η καταγωγή σας?

...ψιλοάσχετο, αλλά ζηλεύω μια γνωστή μου οικογένεια που ξέρει την ιστορία των προγόνων της από το 1495. Δεν πρόκειται για κανένα... πιστοποιητικό καθαροαιμίας, αλλά αυτή η αίσθηση της συνέχειας είναι ωραίο πράγμα, όπως και το να ανακαλύπτεις συμπτώσεις (ή και όχι συμπτώσεις) που σε δένουν με μακρινούς προγόνους...
Είναι θέμα της ταυτότητάς σου. Και τον πατέρα μου τον έπιασε πριν 7-8 χρόνια να επισκεφτεί τον τόπο των προγόνων του (Μαρμαρινοί). Πήρε το αυτοκίνητο και κίνησε για την Προκόννησο (νήσος του Μαρμαρά). Έψαξε στα νεκροταφεία, στα κιτάπια... τους βρήκε. Του έδειξαν και το σπίτι που γεννήθηκε ο πατέρας του. Κούντα Κίντε ένα πράμα.

Για εμάς που έχουμε προσφυγικές ρίζες ή ...ταξιδιάρηδες προγόνους είναι πολύ δύσκολο να πάμε πριν το 1850. Για την πατρική μου γραμμή, ας πούμε, γνωρίζω ότι ο παππούς μου ήταν οικογένεια Μαρμαρινών, η γιαγιά μου από την ακριβώς απέναντι ακτή, από την Πάνορμο. Μάλλον γηγενείς εκεί. Η μητρική μου γραμμή είναι από τη Σμύρνη. Ο παππούς μου έξω από τη Σμύρνη (από το γνωστό στα τραγούδια Γκιούλμπαξε -Ροδόκηποι, ελληνιστί), γηγενής, οι γονείς της γιαγιάς μου Σμυρνιοί μεν αλλά οι γονείς τους είχαν έρθει από διάφορα Ελληνικά νησιά. Νομίζω ο ένας προ-προπάππους μου ήταν Μυτηλινιός, ο άλλος Ικαριώτης, ενώ υπάρχει και μια ρίζα από τη Νάξο και μια άλλη από την Κρήτη. Μέχρι επίπεδο προ-προπαππούδων δηλαδή ξέρω -από διηγήσεις, γιατί τα κιτάπια χάθηκαν με τον Σουλτάνο- τι και πως. Πιο πέρα σκοτάδι....

Πάντως φαίνεται πως ήμασταν ανέκαθεν θαλασσινοί και όχι ορεσίβιοι. Η τέλεια αντίθεση με την ηπειρώτισσα σύζυγο.

Reaction score
249

γεννημένος Αθήνα + μεγαλωμενος
γονείς και γονείς αυτών Λαρ'σα

Reaction score
52
Γεννημενος Αθήνα, μεγαλωμενος στο Περιστερι.
Πατερας απο Φιλιατρα Μεσσηνίας
Μητερα από Γδοχια Ιεραπετρας Κρητης.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.158
Members
38.538