"Η κυρία Καίτη κι εγώ"

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Δεν ξέρω πόσοι έχετε ακούσει αυτό το δίσκο, αλλά για μένα είναι ο καλύτερος Ελληνικός Λαϊκός δίσκος για την χρονιά που διανύουμαι...

Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός ως προς το τι θα μπορούσε να προσφέρει ένας τέτοιος δίσκος. Ένας αναγνωρισμένος συνθέτης και μία τραγουδίστρια της δεκαετίας του 60-70 σε παλιό ρεπερτόριο. Όλα θύμιζαν πετυχημένη συνταγή "αρπαχτής" και "Νταλαρισμού".

Αλλά με το πρώτο άκουσμα έφυγαν όλες μου οι επιφυλάξεις. 15 τραγούδια και ορχηστρικά θέματα γνωστών δημιουργών, όπως του Γιώργου Μητσάκη, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Απόστολου Καλδάρα, του Μάρκου Βαμβακάρη και άλλων, ενώ 5 κομμάτια έχει γράψει ο ίδιος ο Σταύρος Ξαρχάκος. Όλα αυτά μέσα σε μια πλούσια παραγωγή, με την συμμετοχή των μουσικών της ΚΟΕΜ. Πάρα πολυ καλές ενορχηστρώσεις (ίσως σε κάποια σημεια θυμίσουν έντονα Χατζιδάκι και "Πασχαλιές μέσα από την νεκρή γή" ή "Σκληρό Απρίλη του '45"), ενώ η φωνή της Κ. Ντάλη, χωρίς να μπορεί να φτάσει την Π.Πάνου ή την Β.Μοσχολιού, στέκεται μια χαρά μέσα σε αυτό το σύνολο. Ίσως αν έβγαζε αυτό το δίσκο την δεκαετία του '80 σήμερα να την θεωρούσαμε μία από τις μεγάλες λαϊκές τραγουδίστριες...

Τέλος πολύ καλό και το artwork του δίσκου και ιδιαίτερα καλόγουστο το εξώφυλλο του Σταθόπουλου. Εξίσου καλό είναι και το 16σέλιδο ένθετο, με πολλές παλιές φωτογραφίες της Καίτης Ντάλη πλάι σε ιερά τέρατα της ελληνικής μουσικής. Υπάρχουν επίσης οι στίχοι των τραγουδιών, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι το σημείωμα του Σταύρου Ξαρχάκου...

Η λίστα των τραγουδιών

01. Παιδί του δρόμου (διασκευή)
02. Η ένοχη
03. Τι έχεις, άνθρωπέ μου (διασκευή / ορχηστρικό)
04. Βασανιστήρια μου έκανες πολλά (διασκευή)
05. Μη μου ξαναφύγεις πια
06. Περιπλάνηση (ορχηστρικό)
07. Το δίχτυ
08. Ξενύχτη, μάνα μου
09. Η παραστρατημένη (διασκευή / ορχηστρικό)
10. Κιλκίς
11. Χωρίς τον ξενοδόχο λογαριάζαμε
12. Τα ματόκλαδά σου λάμπουν (διασκευή, ορχηστρικό)
13. Μάχαιρα έδωσες (διασκευή)
14. Ντερμπεντέρισσα (διασκευή)
15. Τα καβουράκια (διασκευή, ορχηστρικό)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.931
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll