Η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη της ιστορίας η υπερ-θέρμανση του πλανήτη

Μηνύματα
42
Reaction score
0
Απάντηση: Η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη της ιστορίας η υπερ-θέρμανση του πλανήτη

Περισσοτερο με ελαστικο μπαλονι θα ελεγα οτι μοιαζει η γη παρα με κουβα αφου "αντιδρα" με καποιο τροπο σε οσες μεταβολες της γινονται με σκοπο να διατηρησει την αντιθετη κατασταση. Ετσι στην περιπτωση που της δινονταν περισσοτερο νερο απλα θα ανοιγε περισσοτερο να το χωρεσει! Αν και το επιπλεον νερο αν το παρομοιασεις με το CO2 ειναι το 1/10 της σταγονας αλλα τεσπα
 

Μηνύματα
886
Reaction score
22
Απάντηση: Η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη της ιστορίας η υπερ-θέρμανση του πλανήτη

Με τον γεμάτο κουβά, εννοώ την δεδομένη ισσοροπία του πλανήτη, εαν δεν υπήρχε ο άνθρωπος.

Δεν εχω καταλήξει, σκέψεις κάνω :)
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.123
Reaction score
20.630
Απάντηση: Re: Η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη της ιστορίας η υπερ-θέρμανση του πλανήτ

τους λαμπατους δε τους σβηνω με τιποτα..class A triode και ξερο ψωμι ρε!!!

Global warming και μ@@κιες
Σπάταλε! Τς, τς, τς...
 

Μηνύματα
7.229
Reaction score
1.218
Re: Απάντηση: Η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη της ιστορίας η υπερ-θέρμανση του πλανήτ

Απάντηση εργασίας:

Η εξέλιξη της ζωής μας κατά τα Ιστορικά χρόνια αποδεικνύει πως ο κουβάς δεν είναι γεμάτος. Η εξέλιξη των επιστημών έως σήμερα δεν μας παρέχει κανέναν αξιόπιστο τρόπο, για να υπολογίσουμε πόσο γεμάτος -ή πόσο άδειος- είναι ο κουβάς, και ούτε μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα γεμίσει. Απλώς, γνωρίζουμε πως θα αδειάσει όταν ο Ήλιος πεθάνει, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς.
Κάποιοι τρέχουν στην Ανταρκτική και παίρνουν κάτι στήλες πάγου (καρότα τα ονομάζουν) από τις οποίες μπορούν να βρούν τόσο τις εκάστοτε συστάσεις της ατμόσφαιρας, όσο και στοιχεία που τους οδηγούν στην εξέλιξη της θερμοκρασίας στο πέρασμα των αιώνων. Γνώριζα και επιστήμονα που το έκανε η ίδια, και ήταν απόλυτη σχετικά με την ύπαρξη κλιματικής αλλαγής. Οι καυγάδες που ρίχναμε για το συγκεκριμένο θέμα ήταν ομηρικοί, αλλά περισσότερο για να την τσιγκλάω παρά επειδή με έκαιγε το θέμα. Εξακολουθώ να μην έχω πειστεί για την ύπαρξη της κλιματικής αλλαγής, αλλά δε μπορώ να θεωρήσω αυτόματα και αηδίες όσα λένε οι υπέρμαχοι.
 

Μηνύματα
126
Reaction score
0
Απάντηση: Η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη της ιστορίας η υπερ-θέρμανση του πλανήτη

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου επί του θέματος, όσο πιο τεκμηριωμένα μπορώ να το εκφράσω. Τονίζω το τεκμηριωμένα αν και η ακρίβεια των στοιχείων που αναφέρω μπορεί να μου διαφεύγει λίγο (λόγω μνήμης) αλλά η τάξη μεγέθους που είναι και το σημαντικό, όχι.

Δεδομένα (επιστημονικών μελετών) :
1) Οι περίοδοι ψύχους - ζέστης (παγετώνες και μεσοπαγετώδεις περίοδοι) επαναλαμβάνονται από την αρχή της γένεσης του πλανήτη μας και οφείλονται στην τροχιά της γης η οποία κατά περιόδους απομακρύνεται από τον ήλιο.
2) Οι παγετώνες έχουν περίοδο εμφάνισης νομίζω 400.000 χρόνια.
3) Οι επιστήμονες υπολογίζουν οτι ο επόμενος παγετώνας θα εμφανιστεί σε 50.000 - 70.000 χρόνια.
4) Βρισκόμαστε σε μεσοπαγετώδη περίοδο
5) Οι θερμοκρασιακές διακυμάνσεις εντός των περιόδων είναι της τάξεως αρκετών βαθμών οC και ακόμη και τον τελευταίο αιώνα έχουν μετρηθεί θερμότερες περίοδοι. Μεταξύ περιόδων όμως είναι συγκρινόμενα πολλαπλάσιες.
6) Οι πάγοι στους πόλους λιώνουν και το μέγεθός τους μειώνεται συγκρινόμενο με αυτό που είχαν πρίν από πχ 100 χρόνια. Δεν τον συγκρίνουμε όμως ποτέ με τον όγκο των παγετώνων πρίν από 500.000 χρόνια (κάλυπταν σχεδόν το σύνολο του πλανήτη).
7) Η επίδραση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων μολύνει, ρυπαίνει, βρωμίζει ή όπως αλλιώς λέγεται, το περιβάλλον στο οποίο ζεί το είδος μας αλλά και πολλά άλλα.
8) Η εμφάνιση των πρώτων ανθρώπων υπολογίζεται οτι έγινε πριν από 2 - 3 εκατομμύρια χρόνια.
9) Το είδος μας έχει διαβιώσει και επιζήσει πολλούς παγετώνες και μεσοπαγετώδεις περιόδους δεδομένης της ηλικίας του.

Συμπεράσματα (δικά μου) :
1) Η επίδραση της ανθρώπινης τεχνολογίας και δραστηριότητας μας επηρρεάζει με τη μόλυνση που προκαλεί δηλητηριάζοντας το περιβάλλον, εμάς και τους απογόνους μας. Συμφωνώ οτι δεν πρέπει να μολύνουμε το περιβάλλον για να μην πάθουμε καρκίνο εμείς και τα παιδιά μας, όχι επειδη κάποιοι θεωρούν οτι καταφέραμε να κάνουμε ντά στο θερμοκρασιακό σύστημα του πλανήτη.
2) Η επίδραση της ανθρώπινης τεχνολογίας και δραστηριότητας στις θερμοκρασιακές μεταβολές του πλανήτη (υπερθέρμανση και λοιπές μπούρδες) είναι μηδαμινή έως ελάχιστη σε σχέση με την "υποθέρμανση" που έρχεται (σε κάποιες χιλιάδες χρόνια) λόγω απομάκρυνσης της τροχιάς της γής από τον ήλιο. Μια καλή επένδυση λοιπόν για τα τρι...(και βάλε)...σέγγονά σας είναι οι (μη οικολογικές) γούνες. Πάρτε πολλές και χοντρές.
3) Το είδος μας επιβίωσε σε πολύ αντίξοες συνθήκες χρησιμοποιώντας τα χαρακτηριστικά του τα οποία το έκαναν να υπερέχει των υπολοίπων (μεγάλος εγκέφαλος με αντίληψη και συνείδηση και αντίχειρες με δυνατότητα λεπτού χειρισμού).
Το έκανε σε τρομερές κλιματολογικές συνθήκες, ασύλληπτες για το μυαλό μας το οποίο γαλουχήθηκε στη θαλπωρή του "σπιτιού" με καλοριφέρ και κλιματισμό σε σχέση με τις σπηλιές (που αρέσουν και στις αρκούδες το χειμώνα και άντε να τη βγάλεις από κει).
4) Αν θεωρούμε δυσάρεστο την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 2-3-4 οC τότε πείτε μου τι θα γίνει στα σπίτια μας (διαμονή), τις καλλιέργειες (διατροφή) κλπ με πτώση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 50-60 οC. Αυτό έρχεται και θεωρώ τον ευαυτό μου τυχερό διότι δόξα το Θεό εμείς (εννοώ η γενιά μας) ζεσταθήκαμε και βάλαμε και αντιηλιακό αμα λάχει. Οποιος λέει οτι σκέφτεται το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας να μας προσδιορίσει τι εννοεί :
Α) Αν ενδιαφέρεται για τις επόμενες μία, δύο γενιές (παιδιά, εγγόνια) ας ακολουθήσει τις οικολογικές οδηγίες και ας πάρει και κανα δύο κούτες αντιηλιακά.
Β) Αν ενδιαφέρεται και για παραπέρα ας κάνει τα (Α) και επιπλέον να συγκεντρώσει και χοντρά μπουφάν, γούνες και οτι άλλο ζεστό βρεί γιατί έρχεται κρύο.
5) Ας μην τρελαινόμαστε με την υπερθέρμανση γιατί τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως μας τα π(λ)ασάρουν.
Μετά από ραγδαίες αλλαγές κλίματος - περιβάλλοντος τα είδη ή προσαρμόζονταν ή εξαφανίζονταν. Ετσι γίνεται πολλά εκατομμύρια χρόνια τώρα και έτσι έχουν εξαφανιστεί χιλιάδες υπέροχα είδη που δεν τα γνωρίσαμε ποτέ.
Αν είναι να εξαφανιστεί το είδος μας θα γίνει γιατί χάσαμε την ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε και να επιβιώνουμε, με αλλεπάλληλες μεταλλάξεις όπως κάναμε μέχρι τώρα.

Αυτά είναι τα δικά μου συμπεράσματα και σκέψεις για το θέμα. Οποιος θέλει ας γράψει στη συνέχεια και τα δικά του χωρίς όμως να παραβλέπει ή να αγνοεί ή να ξεχνάει τα παραπάνω δεδομένα γιατί είναι δεδομένα και πρέπει να αποτελούν την αφετηρία των σκέψεών μας. Φυσικά αν υπάρχουν και άλλα τα οποία δεν γνωρίζω καλό θα ήταν να τα μαθαίναμε όλοι ώστε να συνεχίσουμε ή να τροποποιήσουμε αυτές τις σκέψεις με ανοιχτό μυαλό και καλή διάθεση.

Καλή συνέχεια. :605:
 

Μηνύματα
1.116
Reaction score
1
Απάντηση: Re: Η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη της ιστορίας η υπερ-θέρμανση του πλανήτ

παιζει και να εχει ξαναμπει αλλα εαν οχι, δειτε το documentary του BBC "The Great Global Warming Swindle".
εξηγει πολλα γυρω απο την υπερθερμανση και γιατι οι ανθρωπινες ενεργειες δεν ειναι παρα ενα απειροελαχιστο ποσοστο απο την θερμανση της γης....

ολο το documentary στα αγγλικα
http://www.ustream.tv/recorded/1391917

το 1ο μερος με ελληνικους υποτιτλους:
http://www.youtube.com/watch?v=sbq0y_Y7Ue0

Εξαιρετική ταινία! Εμένα πάντως με έπεισε απόλυτα ότι όλη αυτή η ιστορία με το CO2 είναι άλλη μια ανόητη υπερβολή των ΜΜΕ.

Άλλωστε το έχουμε δει ξανά και ξανά. Τα ΜΜΕ οποιοδήποτε θέμα το παρουσιάζουν σαν να πρόκειται για το τέλος της γης. Από τη κλωνοποίηση μέχρι τη γρίπη, τους σεισμούς κλπ.

Πολύ σωστά είναι και αυτά με τους περιβαλλοντολόγους που πρέπει "να πολεμούν το διάβολο" για να έχει νόημα η ζωή τους. Ειδικά στην Ελλάδα το έχουμε δει επανειλημμένα. Τίποτα καλό δεν έχουν καταφέρει, όμως έχουν εμποδίσει πολλά ωραία έργα.
 

Μηνύματα
888
Reaction score
2
δεν θυμαμε αν το αναφερουν στο παραπανω ντοκιμαντερ του BBC, αλλα σε καποιο ντοκιμαντερ ειχα ακουσει το εξης κουφο:

η θερμανση του πλανητη, ελεγαν οι επιστημονες, δεν μπορει σε καμια περιπτωση να οφειλεται στις ανθρωπινες ενεργειες, λογω του νερου που υπαρχει στους ωκεανους της Γη, το οποιο στην ουσια ειναι απειρο.
οι ωκεανοι λοιπον λειτουργουν περιπου σαν μια τεραστια θερμαστρα της Γης, οπου ολες οι πηγες θερμοτητας αποθηκευονται με τον χρονο μεσα σαυτους. ειτε αυτες προερχονται απο φυσικα αιτια, τα οποια ειναι και τα βασικοτερα (ηλιακη ενεργεια, ηφαιστεια, πυρκαγιες, κλπ.), ειτε απο τον ανθρωπο (καυση υδρογοναθρακων, πυρηνικη ενεργεια, κλπ)

ετσι η μοναδικη σοβαρη ενδειξη υπερθερμανης του πλανητη ειναι η θερμοκρασια των ωκεανων. ελα ομως που λογω του τεραστιου ογκου τους, οι ωκεανοι εχουν σχεδον απειρη θερμοχωρητικοτητα και χρειαζεται καποιες 100αδες ή και χιλιαδες χρονια για να ανεβει εστω και 1 βαθμος απο την θερμοκρασια τους!!
ουσιαστικα λοιπον θα πρεπει να περασουν πολλα χρονια για να καταλαβουμε εαν οντως οτι κανουμε τωρα μπορει να εχει αντικτυπο στο περιβαλλον.

αυτο φυσικα δεν σημαινει οτι πρεπει να ρυπαινουμε τον πλανητη, καθε αλλο!! απλα τα αιτια της υπερθερμανσης και της κλιματικης αλλαγης δεν μπορουν παρα να ειναι μονο απο φυσικα αιτια και οχι απο ανθρωπινα.
αλλιμονο εαν η θερμοκρασια της Γης αλλαζε τοσο ευκολα μεσα σε 100-200χρονια, για οποιαδηπτε λογο... δεν θα ειχε μεινει τιποτα πανω της εδω και καιρο!
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.696
Μηνύματα
2.870.200
Members
37.941
Νεότερο μέλος
daemon76
Top