Η μουσική του Jerobeam Fenderson και οι καμπύλες Lissajous.

Y

Yiannis_B

Guest
Nuclear Black Noise:Η μουσική του Jerobeam Fenderson και οι καμπύλες Lissajous.

Όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με έναν παλμογράφο, γνωρίζουν σίγουρα τις καμπύλες Lissajous (Λισαζού). Είναι η απεικόνιση των σχέσεων συχνότητας, φάσης και πλάτους δύο σημάτων όταν αυτά εφαρμόζονται ξεχωριστά στους ενισχυτές οριζόντιας και κατακόρυφης απόκλισης ενός τέτοιου οργάνου (μια λειτουργία η οποία είναι γνωστή και ως X/Y). Τα σχήματα που προκύπτουν είναι ενδιαφέροντα ακόμη και αν τα σήματα που χρησιμοποιούνται είναι απλά, ημιτονοειδή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στοιχειώδεις εκτιμήσεις της συχνότητας και της φάσης ενός σήματος σε σχέση με ένα σήμα αναφοράς. Αυτά, σε ό,τι αφορά την τεχνική πλευρά.
Ο Jerobeam Fenderson, τώρα, έψαξε το πράγμα λίγο παραπάνω και κατάφερε, όχι απλώς να δημιουργήσει σύνθετες εικόνες χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα διαμορφωμένα σήματα αλλά εικόνες που έχουν νόημα και από ηχητικής/μουσικής πλευράς. Οι φίλοι της ηλεκτρονικής μουσικής θα αισθανθούν άνετα ακούγοντας το "Nuclear Black Noise" σε αυτό το βίντεο, αλλά όλοι μπορούν να θαυμάσουν την ιδέα! / Δημήτρης Σταματάκος

-δεν έχω ιδέα σε ποια κατηγορία ανήκει, αλλά τα παιχνίδια με τους παλμογράφους, μάλλον ανήκουν εδώ.

The Software
Hansi3D is working on a program called OsciStudio, which can convert 3D objects from blender (open source 3D software) into sound to display them again on an oscilloscope. The software can be played easily as a MIDI instrument and runs on Windows or Mac.Apart from that I work a lot with Max MSP and Pure Data. I've sometimes put Pd patches online on my website and got enthusiastic responses from people who played around with them and made their own oscilloscope visuals. When the album is finished I'm going to put a lot more online. It will be mostly Max for Live patches, but also a few in Pure Data.

Περισσότερα:

https://en.wikipedia.org/wiki/Lissajous_curve
http://www.jerobeamfenderson.net/
https://www.kickstarter.com/projects/1230242223/oscilloscope-music

Last edited by a moderator:

Y

Yiannis_B

Guest
Έβαλα αρχικά το νήμα στην DIY γιατί κάποιος μπορεί να θέλει να παίξει μόνος του. Εναλλακτικά ανήκει στην μουσική. Όποιος το τοποθέτησε στην γενική συζήτηση περί high fidelity, είναι μακριά νυχτωμένος.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Εσύ που είσαι ξημερωμένος, είδες καμιά σχετική κατασκευή και δεν την είδα εγώ?

Y

Yiannis_B

Guest
Και εμπαθής. Αυτό πάει σε σένα.

Εσύ που είσαι ξημερωμένος, είδες καμιά σχετική κατασκευή και δεν την είδα εγώ?
.

Έχει παιχνίδι με παλμογράφους και open source software. Να το βάλουμε στα κοινωνικά?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Όταν συμμετέχεις σε μια κοινωνική ομάδα οφείλεις να μην είσαι ανάγωγος, ιδίως με άτομα που δεν γνωρίζεις.
Αυτό πάει σε εσένα Yiannis_B.
Αναφέρεις το παρακάτω στο μήνυμα σου...
<<-δεν έχω ιδέα σε ποια κατηγορία ανήκει, αλλά τα παιχνίδια με τους παλμογράφους, μάλλον ανήκουν εδώ.>>
Και επαναλαμβάνω...
Είδες πουθενά κατασκευή?

Reaction score
1.004
Μαλλον στη μουσικη ανηκει. Αλλα προς τι η ενταση; Δεν πατε σε καμια παραλία για δροσισμα; B-)

Y

Yiannis_B

Guest
Όταν συμμετέχεις σε μια κοινωνική ομάδα οφείλεις να μην είσαι ανάγωγος, ιδίως με άτομα που δεν γνωρίζεις.
Αυτό πάει σε εσένα Yiannis_B.
Αναφέρεις το παρακάτω στο μήνυμα σου...
<<-δεν έχω ιδέα σε ποια κατηγορία ανήκει, αλλά τα παιχνίδια με τους παλμογράφους, μάλλον ανήκουν εδώ.>>
Και επαναλαμβάνω...
Είδες πουθενά κατασκευή?
DIY, σημαίνει Do-It-Yourself, περιμένεις να έχει παλμογράφο καθοδικού σωλήνα ο Σωτηράκης?

Σε κάθε περίπτωση, ας μεταφερθεί στην μουσική, ποια ακριβώς σχέση έχει το project με high fidelity?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Θα μπορούσε να μπει στα <<τεχνικά θέματα audio>>.
Απλά εκεί θα το έβλεπαν ελάχιστοι
Εσύ που το άνοιξες αποφάσισε ποια είναι η ποιο κατάλληλη κατηγορία.

Y

Yiannis_B

Guest
Αδέσποτο νήμα, ψάχνει κατηγορία με μεγάλη αναγνωσιμότητα. :D

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Ούτε θέμα που ανήκει καθαρά σε Μουσική Κατηγορία είναι, από τη στιγμή που εμπλέκει τεχνικά θέματα με απεικόνιση σε παλμογράφο.
Αν θες βρες την ποιο κατάλληλη...

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Επειδη το πρωτο σχημα μου θυμιζει κυλοτακι νεον, μηπως πρεπει να μπει στο καλημερα-καλησπερα-καληνυχτα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.153
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound