Η ξεχασμένη κασετα.

Reaction score
4
Είμαι σε περίοδο μετακόμισης και εξετάζω τι θα πάρω μαζί μου και τι θα αφήσω πίσω. Άνοιξε λοιπόν το ντουλάπι με το ‘ξεχασμένο κασετόφωνο’ και τις κασέτες. Δοκίμασα μια…
Μουσική που δεν ακούω πια, αλλά μου δημιούργησε την ίδια διάθεση όπως, τότε….!
Η «ποιότητα» του ήχου (που κουβεντιάζεται αρκετά εδώ)…,

δεν με ένοιαζε... μάλιστα μετά από λίγο το συνήθισα κιόλας :happy_2: , (χωρίς να δώσω περισσότερη σημασία).

Τις ‘δυνάμεις’ της κασέτας, τις είχα ξεχάσει, πάντως !
Όποιος έγραφε ξέρει, πόσο σημαντικές ήταν (-η κάθε μια από αυτές-) και πόσο μεράκι χρειαζόταν για να την φτιάξεις.
Βρήκα μια από discothèque της εποχής, …μια που είχα γράψει για την.., …. μια για το καλοκαίρι, ...μια ‘από ταινίες’, ….μια που έχει το “gammaray”, .…
Θυμήθηκα ανθρώπους ,πράγματα και μουσικές !!!

Σας συνιστώ να το κάνετε και εσείς αν μπορείτε να ελευθερωθείτε από την δέσμευση του ποιοτικού ήχου που μάθατε τώρα πια.

Το όλο ‘χόμπι’-μουσική έχει τελικό αποδέκτη τις αισθήσεις, έτσι δε είναι . Αν τις ικανοποιεί, πέτυχε !

Υ.Γ. Το ‘κασετόφωνο’ θα το πάρω τελικά (και ας έχει χαμηλό σήμα προς θόρυβο :crazy_1: ).

Reaction score
5
Ενδιαφέρον που το γράφεις στη "Μουσική". Επίσης πιο ενδιαφέρον θα ήταν να το έβαζες στο "Audio" ή ακόμα ακόμα στην "Hiend"...:lol:

Μαζί με τις ερωτήσεις:
- Ποιά καλώδια ρεύματος θα παίζουν καλύτερα με το κασσετόφωνό μου;
- Αν βάλω επίχρυσες ακίδες κάτω από το κασσετόφωνο, θα ακούω καλύτερες χροιές; Αν τις κρυογεννήσω;

:lol:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία σίγουρα έχουν πολλές αναμνήσεις και πολλές τέτοιες κασέτες... Κι όταν πρόκειται για το soundtrack της ζωής σου, σίγουρα κάνεις και παραχωρήσεις στην ποιότητα του ήχου!

Πάντως, για πρακτικούς λόγους, ίσως να ήταν σκόπιμο να ψηφιοποιήσεις το υλικό για συμβατότητα με πιο σύγχρονα συστήματα αναπαραγωγής. Π.χ. για να μπορείς να ακούσεις την ίδια μουσική στο αυτοκίνητο, στην ίδια διαδρομή, τώρα που δεν έχεις πια κασετόφωνο!

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Η ξεχασμένη κασετα.

..
Πάντως, για πρακτικούς λόγους, ίσως να ήταν σκόπιμο να ψηφιοποιήσεις το υλικό για συμβατότητα με πιο σύγχρονα συστήματα αναπαραγωγής. Π.χ. για να μπορείς να ακούσεις την ίδια μουσική στο αυτοκίνητο, στην ίδια διαδρομή, τώρα που δεν έχεις πια κασετόφωνο!
Η αλήθεια είναι ότι το έχω κάνει αλλά όχι σε όλες. Μόνο σε αυτές που θεώρησα καλές και αξίζει το κόπο (γιατί έχει κόπο).
Η γοητεία είναι στα 'ξεχασμένα' που δεν ακούω πια πουθενά όπως στο ραδιόφωνο π.χ ....και φυσικά δεν υπάρχουν σε cd, ίσως γιατί δεν το αξίζουν, με γνώμονα το εμπόριο ώστε να επανεκδοθούν ψηφιακά.
Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και με τα βινύλια :happy_9: , αλλά εκεί δεν είχες δικές σου επιλογές σε έναν δίσκο.

@ak1s. Περί 'μουσικής' πρόκειται :)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ δεν θα είμαι τόσο συναισθηματικός.
Οι κασέτες όπως και τα βινύλια, δεν με συγκινούν καθόλου. Ότι κασέτες είχα τις έχω πετάξει προ πολλού και ότι βινύλια είχα τα έχω πουλήσει. Όταν βλέπει κάποιος ότι τα πράγματα αλλάζουν, πρέπει να μεριμνήσει έτσι ώστε να αποκτήσει σε ένα σύγχρονο φορμά την μουσική του, σε κάποιο μέσο δηλαδή που θα αντέξει περισσότερο στον χρόνο. Και αν όχι για το σύνολο της δισκοθήκης του, για όσα κομμάτια κρίνει ότι πρέπει να το κάνει, είτε για ιστορικούς λόγους, είτε επειδή του αρέσουν περισσότερο από τα άλλα. Ειδικά τον πρώτο καιρό, σε cd έβρισκες κυριολεκτικά τα πάντα, Ότι ήθελε η ψυχή σου, παλιό και νέο, οι εταιρείες είχαν σπεύσει να το επανεκδώσουν προφανώς για να το ξαναπουλήσουν. Νομίζω ότι όσοι δεν ακολούθησαν αυτόν τον δρόμο απλά δεν εκτίμησαν αναλόγως την μουσική τους, σε σημείο που να μην δίνουν δεκάρα για το αν την χάσουν ή όχι. Αυτοί που έχουν μεριμνήσει για το αντίθετο, την χαίρονται σε νέα φορμά και με σύγχρονα μέσα. Μπορεί όχι τόσο δακρύβρεχτα αλλά σίγουρα με καλύτερη ποιότητα. Τουλάχιστον την χαίρονται και δεν την αναπολούν. Η μουσική είναι μουσική είτε βγαίνει από κασετόφωνα είτε βγαίνει από ipods...

Reaction score
1
Ει! Κατσε λίγο ρε Μαρία... Δηλαδή εμεις θεωρούμαστε πιά κάποιας ηλικίας;

ΧΑΧΑΧΑ!!! (Ντάξ, πλάκα κανουμε ναουμ)

Reaction score
51
H παλιά κασέττα, η παλιά φωτογραφία, το παλιό άλμπουμ, το παλιό κασετοφωνάκι, το παλιό....
Ολα αυτά δεν έχουν σχέση με ήχο, εικόνα, καλώδια μπλα..μπλα..
Εχουν σχέση με εκείνο το παλιό κομμάτι του εαυτού μας, που είναι ξεχασμένο και σκονισμένο σε κάποιο ντουλαπάκι μας, και όλο θέλουμε να το πετάξουμε και όλο μας πονάει! Και τις περισσότερες φορές το ανοίγουμε το ξεσκονίζουμε και θέλουμε να το μοιραστούμε με τους παλιούς μας φίλους (μόνο). Και όταν ακόμα και οι παλιοί μας φίλοι θα σταματήσουν πιά και αυτοί να χαίρονται και να γλεντούν μαζί μας, τότε και μόνο τότε και μείς θα ...το ξανακλειδώσουμε, παρηγοριά για τα γεράματα, και κληρονομιά για εγγόνια!:happy_9:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Η ξεχασμένη κασετα.

Πολύ καλό αγαπητέ sambalis, πράγματι έτσι κάνουμε, τα ξεσκονίζουμε τα ακούμε λίγο και τα ξανακλειδώνουμε, εγώ έπαθα το εξής, αγόρασα ένα CITROEN XANTIA σε πολύ καλή κατάσταση, και έχει της μαμάς της το κασετόφωνο, (το οποίο λυπάμαι να βγάλω γιατί χαλάει όλη η κονσόλα),έτσι ξανακούω όλες μου τις αγαπημένες κασετούλες (και είναι πολλές).

Reaction score
4

Σήμερα μπήκα στο αυτοκίνητο μου -μετά από καιρό- και βρήκα μια κασέτα.
...... ακούω.....
""...
Από σπρέχεν είσαι μάνα
και απο εμφάνιση μετράς
αλλα δεν μου λες και ταλαοοοο.
ΚΑΤΑ ΤΑΛΑ ....ΠΩΣ ΠΑΣ ?? (γεμάτο υπονοούμενο) :cool_11::cool_11::cool_11:

Δηλαδή αυτό πρέπει να το μεταγράψω ;

Reaction score
1.988

Μέσα σε ένα ξύλινο κασελάκι, ανάμεσα σε διάφορα μικροπράγματα, υπάρχουν 2-3 κασέτες.....Ξέρω ότι δεν θα ξαναχαρίσουν τον ήχο τους στ'αυτιά μου....Αρνούμε πεισματικά όμως να τις πετάξω....Γιατί άλωστε?....Πόσο χώρο πιάνουν....?
Σίγουρα πολύ λιγότερο από τις αναμνήσεις μέσα στην μυαλό μου και τα χαμόγελα που μου χαρίζουν κάθε φορά που ανοίγω τα κασελάκι μου.....!

Reaction score
40

Ήταν να μην βγει αυτή η κασέτα του 1984:114: ....έχει σπάνια τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο και όχι μόνο.
Πριν μερικούς μήνες έψαχνα στο διαδίκτυο το παρακάτω τραγούδι που μου έγραψε κάποιος παιδικός μου φίλος (ήμασταν πιτσιρδέλια τότε:121:) αλλά μολις πριν ένα μήνα για καλή μου τύχη το ανέβασαν...έτσι θα σας βάλω μερικά τραγούδια ν' ακούσετε:107:

1963 από την ταινία "Τα παλιόπαιδα",με τη Μαίρη Χρονοπούλου του Κώστα Καπνίση και Νέστορα Μάτσα το ''Ώρες αργές'' Εκείνη την εποχή έγραφαν μουσική δεν έπαιζαν:145:
Το μουσικό δείγμα του βίντεο είναι ελαφρώς απ' ότι άκουσα ταλαιπωρημένο γιατί πηδάει ο δίσκος σε δύο σημεία αλλά θα πάρετε μια ιδέα περί τίνος πρόκειται.

[YOUTUBE]FcQjtnPimLI&feature=player_profilepage[/YOUTUBE]

Το μέλος που ανέβασε στο youtube το βίντεο αυτό έχει κομμάτια από την κασέτα που μου είχαν γράψει τότε και πραγματικά εξεπλάγην ευχάριστα..
Από την ίδια ταινία.....

Στίχοι: Νέστορας Μάτσας. Μουσική: Κώστας Καπνίσης. Μαίρη Χρονοπούλου ''Ένα καράβι είν' η ζωή που δεν αράζει πουθενά'' ...

[YOUTUBE]9tOda-tt7qk&feature=related[/YOUTUBE]

Η Τζένη σε ένα τραγούδι του 1969 σέικ εποχής και θα ακούσετε φυσικά πως η φωνή της είναι παιδική εντελώς teen και μιλάμε για σπάνιο τραγούδι...των Γεράσιμου Λαβράνου και Δημ.Λυμπερόπουλου,ορχηστρα Γερ.Λαβράνου.
ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΒΑΝΟΥ ΤΖΕΝΗ (ή αλλιώς Ευγενία Βραχνού)
[YOUTUBE]oLxphk6arIg&feature=player_profilepage#[/YOUTUBE]

Μαζί με το τραγούδι ''που να'ναι ο ίσκιος σου Θεέ'' στην ίδια κασέτα
ακούγεται και αυτό το απίθανο τραγούδι του 1964 Γ.Θεοδοσιάδη-Ρέτης Ζαλόκωστα από την ταινία "Υιε μου,υιε μου", το ΣΑΝ ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ με την Κ.ΔΕΝΑΡΔΟΥ που ήταν η αγαπημένη τραγουδίστρια ξέρετε ποιού μεγάλου πολιτικού? Ναι ναι του Κ. Καραμανλή...την οποία την έχω ακούσει ζωντανά στην πλάκα στις τελευταίες της εμφανίσεις...άσχετα αν ήμουν πιτσιρίκα μου άρεσε πάρα πολύ!!!

[YOUTUBE]HN4QegZlsWQ&feature=player_profilepage#[/YOUTUBE]

Ο Λαβράνος ξαναχτυπά με ένα γνωστό κομμάτι αλλά με εντελώς διαφορετική ενορχήστρωση.....το τραγούδι είναι ησυνάντηση του Σ. Ζώρα αλλά εμείς γνωρίζουμε αυτή την ενορχήστρωση του Χατζηνάσιου....ακούστε πόσο σημαντική είναι η ενορχήστρωση σε ένα τραγούδι...
1968 από την ταινία ''Η καρδιά ενός αλήτη'' σπανιότατο....εγώ έχω την πρώτη κόπια σε κασένα και την δεύτερη με τον Χατζηνάσιο σε cd...ακούστε το...

[YOUTUBE]vJ_q4HMUhNc&feature=player_profilepage#[/YOUTUBE]

Οι FLYERS τραγούδησαν κομματάρες όπως το μεγαλείο για παράδειγμα αλλά είχαν τραγουδήσει αυτό το σλόου τραγούδι.
Η Νύχτα ένα τραγούδι του 1968

[YOUTUBE]YA7-B52PYK8&feature=player_profilepage#[/YOUTUBE]

Το ξέρω μπορεί να να μην σας αρέσει αλλα το έχω και σε 45άρι :))
ΤώνηςΒαβάτσικος -1974 Α' Βραβείο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

[YOUTUBE]9YhYSyyMuyE&feature=player_profilepage#[/YOUTUBE]

1967 ο Σταύρος Λαδάς χωρίς την Έλενα σε ένα τραγούδι που έχω ανεβάσει πάλι στο avsite..
[YOUTUBE]XnbHL7Q0L7U&feature=related[/YOUTUBE]

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

To κακο με τις μαγνητικες ταινιες (κασετες και καρουλια) ειναι οτι απομαγνητιζονται αλλα και αλληλοεπηρεαζονται, ετσι οπως ειναι τυλιγμενες, με αποτελεσμα να "πεθαινουν". Πλην της πληθωρας κασετων, εχω και "καρουλια" απο μπομπινοφωνο (ναι βρε! τοσο αρχαιος ειμαι!), αλλα δυστυχως εκανα τη βλακεια και εδωσα το μηχανημα προς χαριν αγορας stereo! Κι ομως, την καθαροτητα αναπαραγωγης του μαγνητοφωνου (Γκρουντιχ) χωρις Ντολμπια κλπ, δεν την εφθανε κανενα κασετοφωνο τρικεφαλο κλπ. Αλλα...πανε αυτα, και οι ταινιες με τις κασετες αναπαυονται ενω ενα τρικεφαλο τριμοτερατο ΑΚΑΙ μενει ασυνδετο με τον ενισχυτη (παλιοτερα, στην αρχη, ειχα κανει αντιγραφη κασετων σε cd, μα πλεον τα βρισκεις ολα στο...downloading!)

Reaction score
40

lakiss51 στο εξοχικό μου έχω μια γκρανκάσα(έτσι το λέω) από την Αμερική δώρο της θείας μου στον πατέρα μου που παίζει κασέτες αυτές τις τετράγωνες που είναι κλειστές κάτι σαν μπομπίνα, έχει πικαπ και ραδιόφωνο παρακαλώ...:140: Είναι σαν έπιπλο με δύο πορτάκια...να δεις πως παίζει το άτιμο άλλο πράγμα...κι ας είναι από την δεκαετία του 50-60..είναι αντίκα:105:΄
Το ράδιο πιάνει τα πάντα και καθαρά άσε δε τα ηχεία του... το πανί του ενός ηχείου είναι ελαφρώς φθαρμένο αλλά έχουν τέτοια ένταση και σχετικά καλή απόδοση θα έλεγα:121: για τα χρόνια τους...

Reaction score
40

Ωραία κασσετούλα...:616:
Που λες Timbre μου είχε γράψει γύρω στις 5 κασέτες με τραγούδια από τον κινηματογράφο και το θέατρο σπάνιες ηχογραφήσεις. Να φανταστείς μέχρι και ηχογραφήσεις του 30 από το ελληνικό θέατρο πάνω κάτω (αυτή την κασέτα θα ψάξω να την βρω).
Δεν νομίζω να υπάρχουν στο διαδίκτυο αλλά θα σας αναφέρω τα τραγούδια.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Φαιδρα νομιζω οτι λεγοταν "track eight" οι κασετες, και ηταν ...ατελειωτες, δηλ επαιζαν συνεχως. Οντως ειχαν πολυ καλη αποδοση, παρομοια με μπομπινοφωνου, και το μυστικο ηταν ενα: λογω του μεγαλου πλατους της ταινιας "απλωναν" την εγγραφη πολυ καλυτερα απο οτι στις κασετουλες (οι οποιες χρησιμοποιουσαν ηλεκτρονικα "τεχνασματα" για διωξουν το ξε-φυσημα!).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis