Η Acoustat στην Ελλάδα

Reaction score
1.845
Απάντηση: Η Acoustat στην Ελλάδα

Αυτή είναι η σωστή απάντηση:
... - Μήπως τελικά ούτε η CAV ούτε η Aeron φτιάχνουν οι ίδιοι τα προϊόντα τους, αλλά τα φτιάχνει κάποιος τρίτος ανώνυμος και οι άλλοι απλώς βάζουν το ταμπελάκι τους; ...
Δεν βάζουν ούτε το ταμπελάκι. Του δίνουν το λογότυπο και το βάζει ο "τρίτος". Που είναι ένα μεγάλο, σε εγκαταστάσεις εργοστάσιο. Όπως μπαίνεις, στην πρώτη αίθουσα δεξιά φτιάχνει τα Sansui (π.χ.), αριστερά τα Pioneer (π.χ.), στην μέσα αίθουσα τα CAV (π.χ.) και πίσω στην αυλή τα Aeron (π.χ.) ... :125:

Υπάρχουν φυσικά και ποιοτικές διαφοροποιήσεις στα εσωτερικά υλικά. :126:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Η Acoustat στην Ελλάδα

Προφανώς και αυτοί είναι παρόμοια περίπτωση. Σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι στην Κίνα, αμερικάνικοι μόνο κατ' όνομα, το οποίο το βάζουν αυτοί πού τους εμπορεύονται και ψάξε βρες εσύ ποιο είναι το εργοστάσιο που τους κατασκευάζει...

Για να είμαστε δίκαιοι, με βάση αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, όχι, δεν είναι παρόμοια περίπτωση. Άλλο να αγοράζεις φασόν μηχανάκια κι άλλο να έχεις την παραγωγή σου στην Κίνα.
Αν αύριο βρούμε δύο-τρεις εταιρείες να πουλάνε τα ίδια μηχανάκια με διαφορετική επωνυμία, αλλάζει το πράγμα.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Άκουσε φίλε μου komhst , εσύ βλέπεις κουτιά να μοιάζουν και νομίζεις οτι βλέπεις μαιμούδες με άλλο χρώμα τρίχωμα.
Εδώ και κοντά 30 χρόνια, έχω ασχοληθεί με μηχανήματα πολλά, ίσως γνωρίζεις ποιά.
Όταν παρήγγειλα τα ΧΤΖ δοκιμαστικά να τα ακούσω, ήθελα να γνωρίζω ακριβώς τι θα πρότεινα στους πελάτες μου, έστω και σε αυτή την χαμηλή κατηγορία τιμής. Κι αυτός ο ενισχυτής (750 ευρω) συγκρίθηκε, οδηγώντας ATC, με τον ολοκληρωμένο της ATC (2600 ευρω) και με τελικό VIOLA (8000 ευρω).
Δεν βλέπω λοιπόν εγώ απλά τις μαιμούδες σε φωτογραφίες, τις βάζω και κάνουν και τούμπες δύσκολες πριν αποφασίσω να τις φέρω στο τσίρκο μου και να τις πουλήσω, αλλοιώς δεν έχω λόγο να γελοιοποιηθώ σε ανθρώπους που έχουν μάθει να με εμπιστεύονται.
Τον Κινέζο αν έχεις άποψη και γνώση τον ελέγχεις και του λες ποιά από τις 40 διαφορετικές πλατφόρμες σχεδίασης θέλεις, με τι υλικά και με ποιές μετατροπές και με τι τροφοδοσίες. Μετά αρκεί να έχεις τα λεφτά να παραγγείλεις τις ποσότητες που πρέπει για να ρίξεις το κόστος.
Ξέρεις υπάρχουν πιά και Κινεζοαμερκάνοι KRELL. Ημίαιμοι χάλια, όχι σαν τους καθαρόαιμους Γιαπωνέζους!.

Reaction score
1.845

... Τον Κινέζο αν έχεις άποψη και γνώση τον ελέγχεις και του λες ποιά από τις 40 διαφορετικές πλατφόρμες σχεδίασης θέλεις, με τι υλικά και με ποιές μετατροπές και με τι τροφοδοσίες. Μετά αρκεί να έχεις τα λεφτά να παραγγείλεις τις ποσότητες που πρέπει για να ρίξεις το κόστος ...
Αυτό είναι σωστό. Συνδυάστε το με το παραπάνω που έγραψα:
... Υπάρχουν φυσικά και ποιοτικές διαφοροποιήσεις στα εσωτερικά υλικά. :126:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Re: Η Acoustat στην Ελλάδα

Μερικά μοντέλα της acoustat.
...

Z22 ηλεκτροστατικό με μονάδα χαμηλών κώνου σε μαυρη λάκα piano gloss.
Frequency response:30Hz-20KHz
Sensitivity:87dB
Power:260W
Resistance:8Ω
To ερώτημα προκύπτει αβίαστα...Πώς θ'αξιολογούνταν μοντέλα σαν το παραπάνω λχ,απέναντι σε αντίστοιχης πιά τιμής Martin Logan;
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=72015

Reaction score
11

Δεν βάζουν ούτε το ταμπελάκι. Του δίνουν το λογότυπο και το βάζει ο "τρίτος". Που είναι ένα μεγάλο, σε εγκαταστάσεις εργοστάσιο. Όπως μπαίνεις, στην πρώτη αίθουσα δεξιά φτιάχνει τα Sansui (π.χ.), αριστερά τα Pioneer (π.χ.), στην μέσα αίθουσα τα CAV (π.χ.) και πίσω στην αυλή τα Aeron (π.χ.) ... :125:

Eίσαι σίγουρος;

:111:

Reaction score
777
Δυστυχώς πάντως ενώ η Ιαπωνία ηγείται της ποιότητας παραγωγής η Κίνα κάνει το λάθος της αντιγραφής όπως πολλοί παραθέσατε.Αποτέλεσμα αυτού είναι σχετικά φτηνά προϊόντα με χαμηλή ποιότητα.
Επίσης μην ξεχνάμε οτι η μόρφωση της Κίνας "αγοράζεται" απο την Ευρώπη.Άυτό σημαίνει οτι ο καλός Κινέζος-ερευνητής- κατά βάση απορροφάται στην Δυτική αγορά.Ουσιαστικά στην Κίνα μένει η παραγωγή.Η διεύθυνση της παραγωγής είναι ως επι το πλείστον Δυτική.

Reaction score
281

Επειδη εχω παει καμια 10αρια φορες στην Κινα, μπορω να πω οτι οτι δεν ειναι τα παντα χαμηλης ποιοτητας (γενικα).
Δεν ξερω αν και ποσο εχει σημασια, αλλα ποσες απο τις χωρες του Δυτικου ("ποιοτικου" ?) κοσμου εχουν στειλει επανδρωμενες αποστολες στο διαστημα ?

(ναι, εννοειται οτι επεστρεψαν κιολας :138: )

Reaction score
11

Aπλά για αποκατάσταση της αλήθειας: μήπως ξέρεις τι είναι αυτό;:

:107:

D

deleted user 10898

Guest
παντως εαν αυτα ειναι τα κεντρικα της cav κριμα για τα προιοντα που βγαζουν. θα επρεπε να ακουγονται καλυτερα....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.139

Μπα, μάλλον προς Paintshop φέρνει... :114:

Reaction score
4

Όχι ρε κανονική είναι, απλά είναι τραβηγμένη με κινέζικη μηχανή...:138:

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Η Acoustat στην Ελλάδα

Άκουσε φίλε μου komhst , εσύ βλέπεις κουτιά να μοιάζουν και νομίζεις οτι βλέπεις μαιμούδες με άλλο χρώμα τρίχωμα.
Εδώ και κοντά 30 χρόνια, έχω ασχοληθεί με μηχανήματα πολλά, ίσως γνωρίζεις ποιά.
Όταν παρήγγειλα τα ΧΤΖ δοκιμαστικά να τα ακούσω, ήθελα να γνωρίζω ακριβώς τι θα πρότεινα στους πελάτες μου, έστω και σε αυτή την χαμηλή κατηγορία τιμής. Κι αυτός ο ενισχυτής (750 ευρω) συγκρίθηκε, οδηγώντας ATC, με τον ολοκληρωμένο της ATC (2600 ευρω) και με τελικό VIOLA (8000 ευρω).
Δεν βλέπω λοιπόν εγώ απλά τις μαιμούδες σε φωτογραφίες, τις βάζω και κάνουν και τούμπες δύσκολες πριν αποφασίσω να τις φέρω στο τσίρκο μου και να τις πουλήσω, αλλοιώς δεν έχω λόγο να γελοιοποιηθώ σε ανθρώπους που έχουν μάθει να με εμπιστεύονται.
Τον Κινέζο αν έχεις άποψη και γνώση τον ελέγχεις και του λες ποιά από τις 40 διαφορετικές πλατφόρμες σχεδίασης θέλεις, με τι υλικά και με ποιές μετατροπές και με τι τροφοδοσίες. Μετά αρκεί να έχεις τα λεφτά να παραγγείλεις τις ποσότητες που πρέπει για να ρίξεις το κόστος.
Ξέρεις υπάρχουν πιά και Κινεζοαμερκάνοι KRELL. Ημίαιμοι χάλια, όχι σαν τους καθαρόαιμους Γιαπωνέζους!.
Το θέμα δεν είναι καλοί ή όχι οι ενισχυτές της ΧΤΖ. Σίγουρα θα είναι καλοί όπως είναι και της Advance.
Το θέμα είναι αν μετά από π.χ. δέκα χρόνια θα υπάρχει ακόμα σαν φίρμα ή θα έχουν τσακωθεί οι 5 Σουηδοί που την αποτελούν και θα έχει εξαφανιστεί το brand name. Οπότε όποιος έχει αγοράσει...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Η Acoustat στην Ελλάδα

Οπότε όποιος έχει αγοράσει...
μην ξεχνας ποιος ειναι ο αντιπροσωπος.. οποτε μην κρινεις ετσι ευκολα....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.105
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON