Η Acoustat στην Ελλάδα

Reaction score
313
Απάντηση: Re: Η Acoustat στην Ελλάδα

...Το θέμα είναι αν μετά από π.χ. δέκα χρόνια θα υπάρχει ακόμα σαν φίρμα...
Αυτό, όμως, δεν ισχύει για όλες τις εταιρείες ανεξάρτητα από την "εθνικότητά" τους;

Εκτός, ίσως, από τις (πολύ λίγες) εταιρείες-κολοσσούς...

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Το θέμα δεν είναι καλοί ή όχι οι ενισχυτές της ΧΤΖ. Σίγουρα θα είναι καλοί όπως είναι και της Advance.
Το θέμα είναι αν μετά από π.χ. δέκα χρόνια θα υπάρχει ακόμα σαν φίρμα ή θα έχουν τσακωθεί οι 5 Σουηδοί που την αποτελούν και θα έχει εξαφανιστεί το brand name. Οπότε όποιος έχει αγοράσει...
Τι θα παθει οποιος εχει αγορασει?

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Κύριοι παραδίνομαι και υποκλίνομαι γιατί έχω να κάνω με αστυνομικές και παραψυχολογικές ιδιοφυίες.
Ανακαλύψατε το φωτοσόπ και προβλέψατε το σίγουρο τσάκωμα των Σουηδών.
Τους στέλνω αμέσως μαιλ να προσέχουν τα τσακώματα μήπως και ανατρέψουν τα δυσοίωνα οράματα.
Περαστικά.

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Τι θα παθει οποιος εχει αγορασει?
Ας μου απαντησω εγω:p
Τιποτα απολυτως δεν θα παθει φιλε Komhst. Και να κλεισει η XTZ ( και η οποια αντιστοιχη XTZ) ,ο αγοραστης-ιδιοκτητης μηχανηματων της,θα στεναχωρηθει,γιατι καποια εταιρια που τιμολογει σωστα εκλεισε,με αποτελεσμα να μην την ξαναπροτιμησει.Και θα την ξαναπροτιμησει,γιατι οταν θα κανει ομορφα και ωραια την αντιστοιχη δουλεια που θα κανει με ενα μηχανημα πολλαπλασιας αξιας απο τρανταχτη φιρμα,δεν θα τον νοιαξει αν ''χασει'' 750 ευρω,σε διαβεβαιω γι αυτο. Μην ξεχναμε ποσα μεγαλα ονοματα εχουν χαθει στον χωρο του hi fi. Με το σκεπτικο σου αυτο,καλο θα ειναι οι υποψηφιοι αγοραστες LAMM ( πχ) να αλλαξουν ροτα και ας ειναι απο τα πιο σεβαστα μηχανηματα του πλανητη,αφου ο Κος Lamm ζητημα ειναι αν απασχολει αλλα δυο ατομα... Κι ομως,πουλαει... Θυμησου και το παραδειγμα του φιλου μας του συγχωρεμενου του Σπερτου. Δεν νομιζω πως καποιοι αισθανονται ''χαμενοι'' επειδη τον προτιμησαν...
Και κατι ακομα. Ναι,οι κολοσοι δυσκολα θα κλεισουν,αλλα αυτο δεν μου λεει τιποτα και ξερεις γιατι? Γιατι ναι μεν η Sony(πχ) μου πουλαει μια ωραιοτατη τηλεοραση 40αρα με 690 ευρω,αλλα οταν το πανελ της αποδημησει εις Κυριον,μου ζηταει 689 για να μου το αλλαξει,οποτε ξερεις που καταληγω? Ας κλεισει να ησυχασουμε...(λεμε τωρα...)

Reaction score
1.845
Απάντηση: Η Acoustat στην Ελλάδα

Eίσαι σίγουρος;
Αν εξαιρέσουμε τα ονόματα, που είναι ξεκάθαρο πως ήταν τυχαία, ναι είμαι! Αλλά χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Κάτι που είναι απίθανο να έχω στα χέρια μου. Αυτά τα θέματα γίνονται "εμπιστευτικά".
Επειδη εχω παει καμια 10αρια φορες στην Κινα, μπορω να πω οτι οτι δεν ειναι τα παντα χαμηλης ποιοτητας (γενικα) ...
Τουλάχιστον εγώ δε είπα αυτό. Είπα πως υπάρχουν μεγάλες μονάδες παραγωγής - που δέχονται μόνο μεγάλες παραγγελίες - που παράγουν συσκευές φασόν για διάφορες εταιρίες, από επώνυμες μέχρι ανώνυμες. Το επίπεδο ποιότητας των προϊόντων φασόν διαφέρει αισθητά και είναι ανάλογο της τιμής χρέωσης από τον φασονατζή. Που διαμορφώνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις - προδιαγραφές του πελάτη - παραγγελιοδότη.
Η παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών είναι πλέον κάτι εύκολο, η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και το κόστος, όταν είναι επαρκής ο αριθμός των κομματιών, χαμηλό. Οι τιμές λιανικής βέβαια δεν ακολουθούν τη μείωση του κόστους, αλλά τους νόμους προσφοράς και ζήτησης. Αυτό παντού συμβαίνει, όταν μπορείς να πουλήσεις ακριβότερα, πουλάς. :126:
Τώρα;

Αν πάρουμε το αντίθετο ενδεχόμενο απ' αυτό που ειπώθηκε (ψηφιακή επεξεργασία), δεν αλλάζει κάτι. Απλά δείχνει ότι η CAV είναι ο μεγάλος κατασκευαστής, που παράγει φασόν για άλλους, εκτός από τα προϊόντα που κυκλοφορούν με το δικό της λογότυπο. Δεν δίνει δηλαδή παραγγελίες σε άλλους φασονατζήδες, είναι αυτή η εταιρία ο φασονατζής. :403:

Reaction score
1.187

Στο θέμα των φασονατζήδων έχετε μπερδέψει ένα πράγμα...

Εδώ έχουμε δύο πολύ γνωστούς σε όλους μας ενισχυτές:

Εταιρείες όπως είναι η NAD, η Denon, καί πολλές άλλες που είναι ΥΠΑΡΚΤΕΣ, σχεδιάζουν οι ίδιες τα μηχανήματά τους. Ο 1910 δεν είναι κατασκευασμένος στο εργοστάσιο της Denon στην Ιαπωνία όπως συμβαίνει με τα μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα της εταιρίας. Το ίδιο συμβαίνει επίσης και με τον NAD.
Είναι κατασκευασμένος είτε σε κάποιο εργοστάσιο της Denon σε ένα μέρος εκτός Ιαπωνίας που τα εργατικά είναι πιο φθηνά, π.χ. Μαλαισία, είτε είναι κατασκευασμένος από κάποιο άλλο εργοστάσιο στην Κίνα που φτιάχνει φασόν προϊόντα, αφού όμως η Denon έδωσε το σχέδιο και έθεσε τις προδιαγραφές των υλικών, της κατασκευής και της συναρμολόγησης. Το ίδιο συνέβη και με τον NAD.

Καμμία από τις παραπάνω εταιρείες δεν έψαξε να βρει ένα ΕΤΟΙΜΟ μηχάνημα στην Κίνα και να το πουλάει βάζοντας απλώς το ταμπελάκι της στην πρόσοψη. Γι αυτό και δεν θα δείτε κανέναν από τους παραπάνω ενισχυτές να κυκλοφορεί σε άλλο μέρος του πλανήτη με άλλη ονομασία.
Αντίθετα κάποιες άλλες εταιρίες απλώς βρίσκουν έτοιμα μηχανήματα, και αντί να τα εμπορεύονται με τη φίρμα του εργοστασίου που τα φτιάχνει (που δεν είναι πολύ hi-endάδικο πιασάρικο όνομα) προτιμούν να βάζουν το δικό τους και τα πουλάνε ως ευρωπαϊκά, αμερικάνικα κλπ. που είναι πιο high!

Στην μία περίπτωση δηλαδή σχεδιάζεις ένα σπίτι όπως το θέλεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου και το budget σου και μετά βρίσκεις έναν εργολάβο που αναλαμβάνει να σού το κατασκευάσει.

Στην άλλη περίπτωση ψάχνεις από τις μικρές αγγελίες να βρεις ένα έτοιμο σπίτι να σού κάνει για να το πάρεις και να μείνεις.

Και στις δύο περιπτώσεις ο εργολάβος έχτισε το σπίτι.

Οποιος μπορεί να το καταλάβει αυτό καταλαβαίνει και την διαφορά ανάμεσα στον Made in China ενισχυτή της NAD και στον επίσης Made in China ενισχυτή της Advance ή της ΧΤΖ.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί ο καθένας να σχεδιάσει ένα σπίτι, δέν έχουν όλοι τις γνώσεις Πολιτικού Μηχανικού ή Αρχιτέκτονα, οπότε ο πολύς κόσμος αρκείται στο να αγοράσει ένα ΕΤΟΙΜΟ σπίτι που θεωρεί ότι τον καλύπτει στις ανάγκες του. Και στις δύο βέβαια περιπτώσεις ο μπετατζής εργολάβος έκτισε το σπίτι.

Οσον αφορά τα ωραία που άκουσα ότι οι διάφοροι μεταπράτες ΧΤΖ, Advance κλπ. έχουν βάλει την δικιά τους πινελιά στον ηχητικό χαρακτήρα των ΕΤΟΙΜΩΝ κινέζικων μηχανημάτων που εμπορεύονται με το δικό τους λογότυπο, ακόμα και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, έχω να πω ότι όταν αγοράζει κάποιος ένα σπίτι μπορεί να αλλάξει τα πλακάκια του μπάνιου γιατί δεν τού άρεσαν τα θαλασσιά που έβαζε ο εργολάβος και τα προτιμούσε σομόν. Μπορεί επίσης να αλλάξει και τα ντουλάπια της κουζίνας και τα είδη υγιεινής. Μπορεί ακόμη και να κλείσει έναν ημιυπαίθριο χώρο ή να αλλάξει την εσωτερική διαρύθμιση των χώρων. ΟΤΙ και να κάνει όμως τελικά έχει αγοράσει ένα ΕΤΟΙΜΟ σπίτι όπως το είχε σχεδιάσει κάποιος άλλος και όχι όπως θα το σχεδίαζε ο ίδιος ο αγοραστής.

Τα είπα όσο πιο απλά γίνεται και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Οποιος κάνει ότι δεν θέλει να καταλάβει ας μην καταλάβει... Δικό του θέμα.
Αυτά και τέρμα.

Reaction score
1

Τείνω να συμφωνήσω με τον audioj. Υποθέτω οτι προτιμώ να αποκτήσω (πάντα μιλωντας με τα οικονομικά δεδομένα μου) ένα φτηνό κινέζικο ενισχυτή με ηχητική απόδοση (αν αυτή υπάρχει, δεν έχω ακούσει ακόμα XTZ αν και σκοπεύω) πολλαπλάσια των χρημάτων του λαμβάνοντας όποιο ρίσκο έχει αυτή η αγορά παρά έναν πολύ ακριβότερο ο οποίος θα έχει υποστήριξη στα σίγουρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο Komhst κάτι άλλο. Αν δεν κάνω λάθος έχει CD player Αdvance Acoustic. Θα ήθελα να μάθω αν αντιμετώπισε ποτέ κάποιο πρόβλημα, πως κρίνει την ηχητική του απόδοση και τέλος αν θεωρεί οτι σαν οικονομική επένδυση αυτή η αγορά ήταν συμφέρουσα.
Ευχαριστώ.

Reaction score
1.187

Τείνω να συμφωνήσω με τον audioj. Υποθέτω οτι προτιμώ να αποκτήσω (πάντα μιλωντας με τα οικονομικά δεδομένα μου) ένα φτηνό κινέζικο ενισχυτή με ηχητική απόδοση (αν αυτή υπάρχει, δεν έχω ακούσει ακόμα XTZ αν και σκοπεύω) πολλαπλάσια των χρημάτων του λαμβάνοντας όποιο ρίσκο έχει αυτή η αγορά παρά έναν πολύ ακριβότερο ο οποίος θα έχει υποστήριξη στα σίγουρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο Komhst κάτι άλλο. Αν δεν κάνω λάθος έχει CD player Αdvance Acoustic. Θα ήθελα να μάθω αν αντιμετώπισε ποτέ κάποιο πρόβλημα, πως κρίνει την ηχητική του απόδοση και τέλος αν θεωρεί οτι σαν οικονομική επένδυση αυτή η αγορά ήταν συμφέρουσα.
Ευχαριστώ.
Το να χτίσεις ένα σπίτι από μόνος σου σίγουρα θα σού κοστίσει παραπάνω σε κόπο και χρήμα (βρες συνεργεία, λάδωσε πολεοδομίες, βρες μαστόρους, ψάξε για υλικά κλπ.) από το να αγόραζες ένα έτοιμο που στο κάτω κάτω δεν χρειάζεται καν να έχεις τα χρήματα. Παίρνεις ένα δάνειο το οποίο ξεπληρώνεις σε 25 χρόνια και την άλλη μέρα έχεις το κλειδί και μπαίνεις μέσα και μένεις. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι τον παραλληλισμό με το πόσο εύκολο είναι να στήσεις μια εταιρία τύπου Advance από το να στήσεις μια εταιρία τύπου NAD.

Πράγματι έχω το MCD-203 της Advance το οποίο είχα αγοράσει 600€ Μού είχε παρουσιάσει ένα πρόβλημα ο μηχανισμός ανάγνωσης 1 μόλις εβδομάδα μετά την αγορά. Σταμάτησε να διαβάζει τα αντίγραφα. Αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από την αντιπροσωπεία χωρίς χρέωσή μου φυσικά. Απλώς έκανα μια βολτούλα μέχρι το εργοστάσιο της AS στο Μενίδι. Εκτοτε διαβάζει τα πάντα, ακόμα και τα χιλιογρατζουνισμένα δισκάκια του 5χρονου γιού μου χωρίς κανένα πρόβλημα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ποιότητα κατασκευής του και από την απόδοσή του. Και δεν σκοπεύω να το αντικαταστήσω άμεσα. Με καλύπτει απόλυτα και χωρίς να έχω δώσει μια περιουσία. Σίγουρα έτσι θα έπρεπε να είναι σχεδιασμένα και κοστολογημένα όλα τα μηχανήματα.

Αυτό όμως δεν αλλάζει την αλήθεια για το status της Advance, της XTZ, της Emotiva κλπ. σαν εταιρίες.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Η Acoustat στην Ελλάδα

Αυτό όμως δεν αλλάζει την αλήθεια για το status της Advance, της XTZ, της Emotiva κλπ. σαν εταιρίες.
Για την Emotiva τα είπαμε και παραπάνω...

Για να είμαστε δίκαιοι, με βάση αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, όχι, δεν είναι παρόμοια περίπτωση. Άλλο να αγοράζεις φασόν μηχανάκια κι άλλο να έχεις την παραγωγή σου στην Κίνα.
Αν αύριο βρούμε δύο-τρεις εταιρείες να πουλάνε τα ίδια μηχανάκια με διαφορετική επωνυμία, αλλάζει το πράγμα.

Reaction score
1

Θα ήθελα να σας ρωτήσω και κάτι τελευταίο, σαν πιο επαΐοντες που είστε σε σχέση με μένα. Είναι δεδομένο οτι τα winner, advance acoustic και XTZ έχουν τον ίδιο "εργολάβο", εξωτερικά τουλάχιστον. Η ιδιότητα του XTZ να δουλεύει και σε τάξη Α προϋποθέτει διαφοροποίηση στα "εντόσθια" του έναντι του Advance ή απλά είναι ένα χαρακτηριστικό που η Σινογαλλική εταιρία απλά δεν ενεργοποίησε. Το ρωτώ αυτό για να καταλάβω αν υπάρχει κάποια προδιαγραφή που η μία εταιρία ζητά από τον Κινέζο κατασκευαστή ενώ η άλλη όχι ή τα προϊόντα είναι εντελώς ίδια και αλλάζει μόνο η ταμπέλα. Δεν γνωρίζω την τοπολογία του class A γι'αυτό ρωτώ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
1.187

Μα η ένστασή μου δεν αφορά την ύπαρξη των φθηνών αυτών μηχανημάτων τα οποία εγώ θεωρώ ευκαιρίες και value for money και φυσικά τα συστήνω και σε άλλους.
Η ένστασή μου αφορά την ψιλοκοροϊδία όπως την είπε ο φίλος caravelle σε άλλο thread το να πωλούνται κινέζικα μηχανήματα και καλά δήθεν για ευρωπαϊκά με τον πύργο του Αϊφελ στο κουτί κλπ.

Δηλαδή αν ο Α100 D3 επωλείτο με το όνομα w'inner της εταιρίας που τον κατασκευάζει θα ήταν ακριβότερος από ότι τώρα που μεσολαβούν οι Σουηδοί και τον πουλάνε σαν ΧΤΖ;
Οχι βέβαια! Αν θεωρείται σήμερα μία φορά ως ευκαιρία, αν επωλείτο με το όνομα w'inner θα ήταν δυό φορές ευκαιρία!

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Φιλε Komhst,αν δεν υπηρχαν αυτες οι ''παρεες'' των 10 και 15 ατομων κατα τα λεγομενα σου,δεν θα υπηρχανε και αυτα τα εργοστασια να τα παραγουν,αφου θα τα ειχε φαει το μαυρο σκοταδι,σωστα? Αν ομως δεν υπηρχαν αυτα τα εργοστασια,ουτε εσυ,ουτε εγω,ουτε κανενας μας δεν θα απολαμβανε την κατασκευη και κυριως τον ηχο του μηχανηματος του οποιου εισαι και ειμαι ιδιοκτητης,αλλα και ουτε θα ''αναγκαζε'' κανεις τους κολλοσους του χωρου να κατεβασουν τις τιμες τους... Γυρνα λιγα χρονια πισω και σκεψου τι επωνυμο προιον αγοραζες και σε τι χρηματα. Οι Κινεζοι,μπορει να δημιουργησαν χιλια μυρια με την ''εισβολη'' τους,ομως ''προσγειωσαν'' τις τιμες και τις εφεραν στις δυνατοτητες της μαζας...
ΥΓ
Τελικα Lamm να αγορασουμε( αν ποτε τα καταφερουμε...) η οχι?

Reaction score
1.845

Στο θέμα των φασονατζήδων έχετε μπερδέψει ένα πράγμα
...
είτε είναι κατασκευασμένος από κάποιο άλλο εργοστάσιο στην Κίνα που φτιάχνει φασόν προϊόντα, αφού όμως η Denon έδωσε το σχέδιο και έθεσε τις προδιαγραφές των υλικών, της κατασκευής και της συναρμολόγησης ...
Δεν διαφωνούμε ιδιαίτερα, απλά δεν έβαλα μέσα το θέμα της σχεδίασης (κακώς).
... Το επίπεδο ποιότητας των προϊόντων φασόν διαφέρει αισθητά και είναι ανάλογο της τιμής χρέωσης από τον φασονατζή. Που διαμορφώνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις - προδιαγραφές του πελάτη - παραγγελιοδότη ...
... Καμμία από τις παραπάνω εταιρείες δεν έψαξε να βρει ένα ΕΤΟΙΜΟ μηχάνημα στην Κίνα και να το πουλάει βάζοντας απλώς το ταμπελάκι της στην πρόσοψη ...
Ούτε εννοούσα πως οι επώνυμοι πουλάνε έτοιμα κινέζικα μηχανάκια με το δικό τους λογότυπο, τουλάχιστον όχι οι περισσότεροι. Και όταν συμβαίνει αυτό μιλάμε για την κάτω κατηγορία τιμής. Επομένως το "καμμία" δεν είναι ακριβές, υπάρχουν περιπτώσεις ταυτοπροσωπείας! :126:
... Αντίθετα κάποιες άλλες εταιρίες απλώς βρίσκουν έτοιμα μηχανήματα, και αντί να τα εμπορεύονται με τη φίρμα του εργοστασίου που τα φτιάχνει (που δεν είναι πολύ hi-endάδικο πιασάρικο όνομα) προτιμούν να βάζουν το δικό τους και τα πουλάνε ως ευρωπαϊκά, αμερικάνικα κλπ. που είναι πιο high! ...
Και απάτη βεβαίως βεβαίως, αν συνοδεύονται από τριπλάσια και βάλε λιανική τιμή ... :141:

Στο θέμα της σχεδίασης.

Όποιος έχει χρησιμοποιήσει κάποιο λογισμικό σχεδίασης κυκλωμάτων, π.χ. το Orcad, ξέρει πόσο απλό είναι πλέον να δημιουργήσεις ένα κύκλωμα που παίζει αξιοπρεπώς. Αρκεί να προϋπάρχουν οι βασικές γνώσεις των ηλεκτρονικών, τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το λογισμικό. Δειγματοληπτεί μάλιστα τάσεις και κυματομορφές σε επιθυμητά σημεία του κυκλώματος, ώστε να πηγαίνεις στο πρώτο δείγμα σχεδόν έτοιμος. :444:

Βέβαια, για να ξεπεράσεις το αξιοπρεπώς, πρέπει να αφιερώσεις εργατοώρες βελτίωσης του κυκλώματος, πάντα πάνω στο λογισμικό, από την καρέκλα του γραφείου.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Acoustat στην Ελλάδα

ελπίζω να καταλαβαίνεις οτι η παρούσα φωτογραφία είναι photoshop...
To λοιπόν, και επειδή τέθηκε έτσι το θέμα, (και καλά έκανε), θεωρώ ότι οφείλω στην σεβαστή παρέα περαιτέρω ενημέρωση!

Η CAV λέει ότι απαντάει εντός 24 ωρών στα ερωτήματα που της απευθύνονται με email! Έστειλα λοιπόν το εξής:

Hello from Greece! (01/10/09)

My name is … and I am a CAV enthusiast! Having A12 & MD-XIII for a year now,I am talking to any body about your marvelous sound quality and spectacular design!

Please if it is possible send me some photos of the outer of your building in Guangzhu, because my compatriots do not believe that the photos in your web site are real! They say that these are made with photoshop! Any aditional information about your plants and any photo is wellcome, also.

You can see the discussion about that here:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=18137&page=3

Thank you very much!

Regards

Πέρασαν περισσότερες από 24 ώρες και ουδεμία απάντηση έχω!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

(Μου την σπάει όταν ο Κινέζος το παίζει ... Κινέζος!).

:141:

Reaction score
1.187

Ούτε εννοούσα πως οι επώνυμοι πουλάνε έτοιμα κινέζικα μηχανάκια με το δικό τους λογότυπο, τουλάχιστον όχι οι περισσότεροι. Και όταν συμβαίνει αυτό μιλάμε για την κάτω κατηγορία τιμής. Επομένως το "καμμία" δεν είναι ακριβές, υπάρχουν περιπτώσεις ταυτοπροσωπείας! :126:
'Οπως;

Reaction score
1.187

Θα ήθελα να σας ρωτήσω και κάτι τελευταίο, σαν πιο επαΐοντες που είστε σε σχέση με μένα. Είναι δεδομένο οτι τα winner, advance acoustic και XTZ έχουν τον ίδιο "εργολάβο", εξωτερικά τουλάχιστον. Η ιδιότητα του XTZ να δουλεύει και σε τάξη Α προϋποθέτει διαφοροποίηση στα "εντόσθια" του έναντι του Advance ή απλά είναι ένα χαρακτηριστικό που η Σινογαλλική εταιρία απλά δεν ενεργοποίησε.
Οχι, όλοι οι ενισχυτές της Advance βγάζουν επίσης τα πρώτα watts σε τάξη Α

http://www.advance-acoustic.com/produits/index/detail/id/38/sec/1

http://www.advance-acoustic.com/produits/index/detail/id/4/sec/1

Και μάλιστα τώρα τελευταία στο καινούργιο site της (που δεν έχει φτιάξει τις αγγλικές σελίδες ακόμα) η Advance γράφει πόσα από τα πρώτα watts είναι σε τάξη Α
Μέχρι τώρα ούτε η ίδια η Advance ήξερε να γράψει το ακριβές νούμερο για το κάθε μοντέλο της!!! Πολύ γέλιο!!!!!!

Reaction score
11

Οχι, όλοι οι ενισχυτές της Advance βγάζουν επίσης τα πρώτα watts σε τάξη Α

http://www.advance-acoustic.com/produits/index/detail/id/38/sec/1

Ε λοιπόν τρομερή σχεδίαση ο Chinaman ε; Και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε; (Οπωσδήποτε και οι Σουηδογάλλοι θέλουν τα μπράβο τους! Τι να κάνουμε; Ας τα πάρουν ως καλοί αγοραστές που διαλέγουν τα τεφαρίκια!).

:142:

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Acoustat στην Ελλάδα

Για την Emotiva τα είπαμε και παραπάνω...
Επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω και για την Emotiva, χωρίς να γνωρίζω στα σίγουρα...
Το γεγονός όμως ότι δεν έχει έστω και ένα μοντέλο ακριβό π.χ. την ναυαρχίδα της made in USA (όπως κάνουν οι marantz, Yamaha κλπ. με τα ακριβά made in Japan μοντέλα τους) αλλά έχει το 100% της παραγωγής της στην Κίνα, με βάζει σε υποψίες...

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Μα η ένστασή μου δεν αφορά την ύπαρξη των φθηνών αυτών μηχανημάτων τα οποία εγώ θεωρώ ευκαιρίες και value for money και φυσικά τα συστήνω και σε άλλους.
Η ένστασή μου αφορά την ψιλοκοροϊδία όπως την είπε ο φίλος caravelle σε άλλο thread το να πωλούνται κινέζικα μηχανήματα και καλά δήθεν για ευρωπαϊκά με τον πύργο του Αϊφελ στο κουτί κλπ.

Δηλαδή αν ο Α100 D3 επωλείτο με το όνομα w'inner της εταιρίας που τον κατασκευάζει θα ήταν ακριβότερος από ότι τώρα που μεσολαβούν οι Σουηδοί και τον πουλάνε σαν ΧΤΖ;
Οχι βέβαια! Αν θεωρείται σήμερα μία φορά ως ευκαιρία, αν επωλείτο με το όνομα w'inner θα ήταν δυό φορές ευκαιρία!
1) Ναι,θα ηταν ακριβοτερος και κατα πολυ μαλιστα,αφου ο Κινεζος θα ηταν υποχρεωμενος ( και σωστα...) να διατηρει γραφεια,αποθηκες,υπαλληλους,τεχνικη υποστηριξη,πωλητες και να εχει και το καθε Ελληνικο κρατος στο κεφαλι του...
2)Το οτι η παρεα του Advance-XTZ-Emotiva ξεκινησε απο αυτον τον δρομο,το εκανε γιατι σαν καινουργια εταιρια,για να σχεδιασει-κατασκευασει-προωθησει δικα της μοντελα(πληθυντικος,οχι ενα...) θα εκανε τρομακτικες επενδυσεις,με ενα αβεβαιο μελλον και μην μπορωντας να ειναι ανταγωνιστικη τιμολογιακα και αρα με πολυ μεγαλα ποσοστα αποτυχιας,αφου το προφιλ που θελει να κρατησει η καθε εταιρια απο αυτες,ειναι της χαμηλης τιμης και της αριστης σχεσης τιμης/αποδοσης... Οταν ομως ξεκιναει να ''φτιαξει'' το ονομα της,στην αρχη με σιγουρα καλα και σωστα τιμολογημενα μηχανηματα,βλεπει πως παει καλα στην αγορα και αναλογως πραττει. Δες πχ τα καινουργια μοντελα της advance,ποσο διαφοροποιουνται και το βεβαιαο ειναι πως οσο ''ανεβαινει'' η εταιρια( η οποια...),τοσο θα μας εκπλησει,αφου εχοντας φτιαξει ενα καλο και αποδεκτο ονομα στην αγορα,θα εχει πωλησεις που θα της επιτρεψουν να παει οχι ενα,αλλα πολλα βηματα παραπερα...

Reaction score
1.187

Ε λοιπόν τρομερή σχεδίαση ο Chinaman ε; Και διατί να το κρύψωμεν άλλωστε; (Οπωσδήποτε και οι Σουηδογάλλοι θέλουν τα μπράβο τους! Τι να κάνουμε; Ας τα πάρουν ως καλοί αγοραστές που διαλέγουν τα τεφαρίκια!).

:142:
Καμμία αμφιβολία περί τούτου! Το έχω πει άλλωστε ότι το Advance MCD-203 είναι πάρα πολύ καλό CD και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Δικαίως είχε βγει πρώτο στο συγκριτικό τεστ τού 'Ηχου.

Οπως επίσης και ο MAP-305 II είναι από τους καλύτερους ολοκληρωμένους στην κατηγορία του και δυό~τρεις κατηγορίες ακόμα πιο πάνω!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.530
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος