Η Big Time Sarah στο Ρόδον

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632


Η Big Time Sarah στο Ρόδον


Σάββατο 13 Νοεμβρίου: η Big Time Sarah παρέα με το συγκρότημα της, Big Time Express, ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο ρυθμικά blues και funk κομμάτια από τους προσωπικούς της δίσκους αλλά και κλασσικές blues, soul και jazz επιτυχίες. Τη συναυλία ανοίγουν οι «δικοί μας» Blues Cargo



Μπορεί να έχει αρκετά παραπάνω κιλά, αλλά η ευκινησία, ο ρυθμός και ο δυναμισμός της είναι πέρα από κάθε περιγραφή.

Η Sarah συνήθως αφήνει το μικρόφωνο και τους μουσικούς να παίζουν στη σκηνή και χώνεται μέσα στον κόσμο, τραγουδώντας με φυσική ατέλειωτη φωνή και ανεξάντλητη ψυχική δύναμη, κοιτώντας τους βαθιά στα μάτια.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη ερμηνεύτρια, με σημαντική φήμη στο Σικάγο τραγουδάει τα μπλουζ με δικά της συγκροτήματα αλλά και με τους Willie Dixon, Little Brother Montgomery, Junior Wells και Lonnie Brooks.

Στη χώρα μας εμφανίζεται για πρώτη φορά το 1983 σε τρεις συναυλίες στον κινηματογράφο Ορφέα, οι οποίες ηχογραφήθηκαν και κυκλοφόρησαν σε δίσκο με τον τίτλο «Big Time Sarah Live In Athens».

Από τότε εμφανίστηκε σαν μέλος του Chicago Blues Show στο Ρόδον και στα 1994 περιοδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα με τους Blues Cargo και τους Blues Wire, συμμετέχει στο άλμπουμ «Θεοκωμωδία» του Ζωρζ Πιλαλί και στη μεγάλη συναυλία «Μπλουζ και Ρεμπέτικο» στο Λυκαβηττό.

Η Big Time Sarah εξακολουθεί να τραγουδάει τα μπλουζ και εμείς θα εξακολουθούμε να τη βλέπουμε στη χώρα μας κάθε χρόνο.

Οι BLUES CARGO γίνονται συγκρότημα, το 1987, στην Αθήνα και αρχίζουν να δουλεύουν συστηματικά πάνω στο ηλεκτρικό μπλουζ με διασκευές αλλά και δικά τους κομμάτια, για να αναγνωρισθούν σύντομα σαν μια από τις πιο σημαντικές blues μπάντες της σκηνής.

Με πολύτιμες εμπειρίες και απόλυτη αίσθηση της φόρμας και του ήθους του μπλουζ, κυκλοφορούν στα 1993 την δισκογραφική δουλειά τους «First Delivery» και συγκεντρώνουν άριστες εντυπώσεις και κριτικές.

Στην μακρόχρονη πορεία τους έχουν συνοδεύσει γνωστούς μουσικούς όπως τους: Guitar Shorty, U.P Wilson, Louisiana Red, Lurrie Bell, Big Time Sarah, Eddie C. Campbell ενώ έχουν «ανοίξει» τις συναυλίες των John Mayall Bluesbreakers, Nick Gravenites / John Cippolina Band, John Hammond, Fernest Arceneaux and The Thunders και Big Town Playboys.

Η σύνθεση των BLUES CARGO περιλαμβάνει σήμερα τους Στέλιο Ζαφειρίου (κιθάρα), Δημήτρη Ιωάννου (μπάσο, τραγούδι), Στέλιο Γαβριηλίδη (ντραμς), Μπάμπη Τσιλιβίγκο (σαξόφωνο) και Ορέστη Βαβίτσα (πιάνο).

Πληροφορίες: Σάββατο 13 Νοεμβρίου στο Ρόδον: Μάρνη 24, Αθήνα, τηλ. 210-5247427. Τιμή εισιτηρίου: € 25,00.



Από το eone.gr
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.699
Μηνύματα
2.870.254
Members
37.940
Νεότερο μέλος
daemon76
Top