Η LCD τηλεόραση μου πήρε φωτιά!!!

htg

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλη τη παρέα...

Θα ήθελα την βοήθεια/γνώμη σας για ένα σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με την τηλεόραση μου. Διαθέτω μια 42αρα LCD της LG, την οποία αγόρασα πριν 2 χρόνια και 1 μήνα ακριβώς!!!Δεν μπόρεσα να βρω αποδείξεις κτλ (παρά μόνο την κίνηση αγοράς της πιστωτικής κάρτας που είχα χρησιμοποιήσει) και υποθέτω ότι η εγγύηση έληξε πριν ένα μήνα...

Εδώ και λίγες μέρες λοιπόν, μία στο τόσο μύριζε στο σπίτι κάτι να καίγεται...Ψάξε ψάξε δεν βρίσκαμε τίποτα...Μέχρι που χθες η τηλεόραση έβγαλε μια μαυρίλα στην οθόνη, ενώ δούλευε κανονικά...Κλείσε άνοιξε σε κάποια φάση επανήλθε. Σήμερα λοιπόν η μαυρίλα εμφανίστηκε ξανά μέχρι που η οθόνη έσβησε και άρχισαν να βγαίνουν καπνοί από μέσα της. Χωρίς να χάσουμε χρόνο βγάλαμε την πρίζα, την κατεβάσαμε από το έπιπλο, αλλά φυσικά είχε προλάβει να "αρπάξει"...Σε τέτοιο σημείο που έκανε τρύπα στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης...

Τα θέματα που προκύπτουν είναι διάφορα και αρκετά σοβαρά...Σε περίπτωση που ήμουν στο μπάνιο και άφηνα την τηλεόραση ανοικτή, τι θα μπορούσε να είχε συμβεί; Η κατασκευάστρια εταιρία αναλαμβάνει την ευθύνη; Θα μου αντικαταστήσουν την τηλεόραση ή θα μου πουν ότι έληξε η εγγύηση; Αν ήταν απλά μια βλάβη (χωρίς να προκληθεί πυρκαγιά) θα έλεγα ήμουν άτυχος. Στη δική μου περίπτωση όμως το πράγμα ξεφεύγει.Δε μιλάμε απλά για ατυχία αλλά για μεγάλη τύχη που δε πήρε φωτιά όλο μας το σπίτι...Την είχα αγοράσει από πολυκατάστημα-αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών. Που θα ήταν καλύτερα να απευθυνθώ; Στο κατάστημα ή στην εταιρία; Τι μου προτείνετε να κάνω γενικότερα;

Συγγνώμη για το μεγάλο post, αλλά θεωρώ ότι πρόκειται για κάτι αρκετά σοβαρό. Θα ήθελα να μάθω επίσης, αν γνωρίζετε κάποια παρόμοια περίπτωση και τι τελικώς έγινε.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Χάρης

Reaction score
4
Απάντηση: Η LCD τηλεόραση μου πήρε φωτιά!!!

Αν η θέση της τηλεόρασης πληρεί τις προδιαγραφές που θέτει η εταιρεία (ειδικά αυτές περι αποστάσεων απο τα ανοίγματα εξαερισμού κτλ κτλ) τότε θα έβγαζα μερικές φωτογραφίες και θα τις έστελνα είτε κατευθείαν στην LG απειλώντας με μήνυση, είτε θα τους έστελνα απ' ευθείας εξώδικο αφενός για αντικατάσταση και αφ ετέρου για εξακρίβωση της αιτίας και ενημέρωση για τις ενέργειες που κάνει η εταιρεία για να αποκλείσει τυχόν επανάληψη τέτοιο φαινομένου.

Reaction score
1

Κατ' αρχήν ψυχραιμία ! Σίγουρα δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα, αλλά δεν είναι και κάτι που περνάει απαρατήρητο.
Επικοινώνησε με την LG Hellas όσο πιο ψύχραιμα μπορείς και εξήγησε τι ακριβώς έγινε.Εχω την εντύπωση ότι θα ανταποκριθούν άμεσα τουλάχιστον έτσι μου έχουν δείξει εμένα.Σίγουρα και αυτοί θα θέλουν να μάθουν και να ψάξουν τι συνέβη, δεν θα θέλουν σε καμία περίπτωση να κινδυνεύει η ζωή των πελατών τους !!...αν θα αποζημιωθείς δεν ξέρω αλλά κάποια λύση θα βρεθεί...

Reaction score
15

Φίλε, μίλησε με τον δικηγόρο σου και κάνε όλες τις νόμιμες ενέργειες...(η επικοινωνία με την εταιρεία να γίνει γραπτώς και μέσω του δικηγόρου σου και μόνο) -και κράτα μας ενήμερους για τις εξελίξεις...

(αν, όπως γράφτηκε παραπάνω, είχαν τηρηθεί οι απαραίτητες αποστάσεις από πλευρικές και πίσω επιφάνειες, τότε πρόκειται για ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ)

Υ.Γ ανέβασε και 1-2 φωτογραφίες να την καμαρώσουμε...

Reaction score
4

Κατ' αρχήν ψυχραιμία ! Σίγουρα δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα, αλλά δεν είναι και κάτι που περνάει απαρατήρητο.
Επικοινώνησε με την LG Hellas όσο πιο ψύχραιμα μπορείς και εξήγησε τι ακριβώς έγινε.Εχω την εντύπωση ότι θα ανταποκριθούν άμεσα τουλάχιστον έτσι μου έχουν δείξει εμένα.Σίγουρα και αυτοί θα θέλουν να μάθουν και να ψάξουν τι συνέβη, δεν θα θέλουν σε καμία περίπτωση να κινδυνεύει η ζωή των πελατών τους !!...αν θα αποζημιωθείς δεν ξέρω αλλά κάποια λύση θα βρεθεί...
Ψυχραιμία ναι... Ανεκτικότητα καμμιά. Ανοχή, καμμία. Δεν είναι θέμα αντικατάστασης. Είναι θέμα ασφάλειας της υγείας και της περιουσίας του ιδιοκτήτη και της οικογένειας/γειτόνων αυτού. Με τέτοια πράγματα δεν παίζουμε...

htg

Reaction score
0

Καλημέρα σας,

ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση σας...

Θέματα αποστάσεων κτλ, δεν υπάρχουν. Όλα ήταν τοποθετημένα σωστά και όπως έπρεπε να είναι. Πήγαμε την τηλεόραση σήμερα στο κατάστημα, περιμένω κι εγώ νέα. Φαντάζομαι ωστόσο ότι θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με την LG. Για οτιδήποτε νεότερο παιδιά, θα σας ενημερώσω.

Και πάλι ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

htg

Reaction score
0

Καλησπέρα...
Λοιπόν, τα νέα είναι ότι ανέλαβε το κατάστημα να αντικαταστήσει την τηλεόραση με μία καινούργια ίδιων χαρακτηριστικών, σαφώς νεότερο μοντέλο και ίσως μια μικρή διαφορά.

Σε 15 ημέρες μας είπαν ότι θα γίνει αυτό...

Θέλω να πιστεύω ότι το όλο περιστατικό θα φτάσει στην εταιρία, η οποία θα εξετάσει τι ακριβώς έγινε στην τηλεόραση. Το γεγονός και άλλες τηλεοράσεις της ίδιας "φουρνιάς" σαν και την δική μου "καυτή" τηλεόραση να έχουν το ίδιο πρόβλημα, απλά με τρομάζει.

Εύχομαι να ήταν μόνο η δικιά μου ελαττωματική...

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσω...thanks και πάλι

Reaction score
1

Ψυχραιμία ναι... Ανεκτικότητα καμμιά. Ανοχή, καμμία. Δεν είναι θέμα αντικατάστασης. Είναι θέμα ασφάλειας της υγείας και της περιουσίας του ιδιοκτήτη και της οικογένειας/γειτόνων αυτού. Με τέτοια πράγματα δεν παίζουμε...

Εγραψα το αντίθετο ;

Reaction score
1

Καλησπέρα...
Λοιπόν, τα νέα είναι ότι ανέλαβε το κατάστημα να αντικαταστήσει την τηλεόραση με μία καινούργια ίδιων χαρακτηριστικών, σαφώς νεότερο μοντέλο και ίσως μια μικρή διαφορά.

Σε 15 ημέρες μας είπαν ότι θα γίνει αυτό...

Θέλω να πιστεύω ότι το όλο περιστατικό θα φτάσει στην εταιρία, η οποία θα εξετάσει τι ακριβώς έγινε στην τηλεόραση. Το γεγονός και άλλες τηλεοράσεις της ίδιας "φουρνιάς" σαν και την δική μου "καυτή" τηλεόραση να έχουν το ίδιο πρόβλημα, απλά με τρομάζει.

Εύχομαι να ήταν μόνο η δικιά μου ελαττωματική...

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσω...thanks και πάλι

Μήπως να κάνεις κι εσύ ένα τηλέφωνο στην LG Hellas να εξηγήσεις το περιστατικό ; Ισως το κατάστημα να μην μπεί σε λεπτομέρειες...

htg

Reaction score
0

Γεια σας και πάλι...

Η "αναμμένη" τηλεόραση...

HPIM5761.jpg

HPIM5762.jpg

Απολαύστε...

Reaction score
4

Στα 13 χρόνια έχουν περάσει αρκετά LG μηχανήματα με περίεργα προβλήματα από τα χέρια μου...κάτι τέτοιο βέβαια δεν έχω συναντήσει.Έχω καταλήξει σε ένα συμπέρασμα...η LG βγάζει πάντα βγάζει γρηγορότερα από τις υπόλοιπες εταιρίες νέα προϊόντα τα οποία δυστυχώς είναι αμφιβόλου ποιότητος.

Σαν κινέζικο σίδερο...

Δεν λες πάλι καλά που δεν καήκατε η δεν έκανε καμία έκρηξη...

Από την άλλη για σκέψου το ενδεχόμενο της μήνυσης αν ανέπνευσες τους τοξικούς καπνούς από την τηλεόραση η αν τα παιδιά σου τους ανέπνευσαν.Γενικός δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία.

Reaction score
0

χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω το θέμα, είναι όντως σοβαρό κ πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να ενημερωθούν, κυρίως η αντιπροσωπία κ όχι τα καταστήματα ή/και οι πωλητές.

Μου έχει τύχει το εξής συμβαν, σε φίλο/φίλου του γνωστού.Κάπως στα ίδια έχει η περιγραφή.Αλλά η υπόθεση έμεινε μόνο σε καπνούς.Τελικά έγινε έλεγχος από το εξουσιοδοτημένο σέρβις με ανακάλυψη θησαυρού!

Είχε καταφέρει κ εισχωρήσει μέσα στην κάσα της τηλεόρασης μία κατσαρίδα.Κάνωντας την βόλτα της (αν πρόλαβε) κατάφερε και βραχυκύλωσε διάφορα κυκλώματα από μια πλακέτα , η ίδια καρβουνιάστηκε κ έβγαλε τους καπνούς της !!!

οπότε καλό είναι να γίνεται άμεση ενημέρωση της αντιπροσωπείας γιατί ποτέ δεν ξέρουμε τί κρύβεται από πίσω! (στην κυριολεξία)

Reaction score
4

χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω το θέμα, είναι όντως σοβαρό κ πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να ενημερωθούν, κυρίως η αντιπροσωπία κ όχι τα καταστήματα ή/και οι πωλητές.

Μου έχει τύχει το εξής συμβαν, σε φίλο/φίλου του γνωστού.Κάπως στα ίδια έχει η περιγραφή.Αλλά η υπόθεση έμεινε μόνο σε καπνούς.Τελικά έγινε έλεγχος από το εξουσιοδοτημένο σέρβις με ανακάλυψη θησαυρού!

Είχε καταφέρει κ εισχωρήσει μέσα στην κάσα της τηλεόρασης μία κατσαρίδα.Κάνωντας την βόλτα της (αν πρόλαβε) κατάφερε και βραχυκύλωσε διάφορα κυκλώματα από μια πλακέτα , η ίδια καρβουνιάστηκε κ έβγαλε τους καπνούς της !!!

οπότε καλό είναι να γίνεται άμεση ενημέρωση της αντιπροσωπείας γιατί ποτέ δεν ξέρουμε τί κρύβεται από πίσω! (στην κυριολεξία)
Ναι άλλα είμαι σίγουρος ότι δεν σου έχουν φέρει pc για φτιάξιμο με περιγραφή βλάβης ότι δεν ανάβει....όταν ανοίχτηκε προς έκπληξη μου ανακάλυψα οτι το χαμστερ του ιδιοκτήτη είχε μπει μέσα στο τροφοδοτικό με αποτέλεσμα να το έχει κάψει....Μετά έχεις και άλλα προβλήματα πως θα του το φέρεις κτλ.

Reaction score
0

Ναι άλλα είμαι σίγουρος ότι δεν σου έχουν φέρει pc για φτιάξιμο με περιγραφή βλάβης ότι δεν ανάβει....όταν ανοίχτηκε προς έκπληξη μου ανακάλυψα οτι το χαμστερ του ιδιοκτήτη είχε μπει μέσα στο τροφοδοτικό με αποτέλεσμα να το έχει κάψει....Μετά έχεις και άλλα προβλήματα πως θα του το φέρεις κτλ.
εγώ απλά ήθελα να τονήσω ότι καλό είναι να το μαθαίνουν απευθειας οι αντιπροσωπείες για να ενημερώσουν και την γραμμή παραγωγής αν προκύπτει σοβαρό ζήτημα. Το κατάστημα δεν ξερουμε αν ο καθε υπάλληλος ξέρει να το διεκπεραιώσει σωστά το ζήτημα.

htg

Reaction score
0

Καλησπέρα...

Καταρχήν να ζητήσω συγγνώμη που καθυστέρησα να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις...

Όπως μας είχε υποσχεθεί η εταιρία, μας αντικατέστησαν την τηλεόραση χωρίς καμία επιβάρυνση.

Οφείλω να ομολογήσω πως ήταν πάρα πολύ σωστοί στην αντιμετώπιση του προβλήματος και ανταποκρίθηκαν άμεσα. Όπως επίσης και το γεγονός ότι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την εξυπηρέτηση μας, όταν και πήγαμε στο πολυκατάστημα για την αντικατάσταση της τηλεόρασης.

Οπότε, τέλος καλό, όλα καλά. Μπορεί να μας κόπηκε λίγο η ανάσα με το συμβάν, αλλά τουλάχιστον η LG απέδειξε ότι είναι σοβαρή εταιρία και αναγνώρισε το λάθος της.

Reaction score
1

H LG παίζει χωρίς αντίπαλο σε αυτά τα θέματα, στην εξυπηρέτηση του πελάτη είναι ΑΨΟΓΗ.

Μακάρι και οι υπόλοιπες εταιρείες-αντιπροσωπίες να είχαν την ίδια εξυπηρέτηση.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Κάτι τέτοια κάνει η LG και σε λίγο καιρό θα κοιτάνε την πλάτη της απο μακρία..

Έτσι μπράβο!!

Reaction score
3

Ήταν μόνο θέμα της LG ή είχε συμβολή και το κατάστημα;
Πολλοί λιανοπωλητές αρνούνται να εξυπηρετήσουν σε τέτοιες περιπτώσεις, γιαυτό μήπως θα ήταν καλό να μας αναφέρεις και το κατάστημα;

htg

Reaction score
0

Ήταν καθαρά θέμα της εταιρίας. Η LG αποφάσισε να μας την αντικαταστήσει και απλά αντί να περιμένουμε να μας τη στείλουν στο σπίτι, είχαμε την επιλογή να πάμε οι ίδιοι στο κατάστημα κερδίζοντας κάποιο χρόνο και να πάρουμε μία άλλη. Η LG έδωσε εντολή αντικατάστασης στο κατάστημα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.030
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos