Η Oppo στην Ελλάδα

Reaction score
10
H Oppo οπως παντα γρηγορη στην υποστηριξη απαντησε :

The best way to make audio configuration changes is to completely stop the playback, make changes, and then restart. This ensures the cleanest reconfiguration of audio processing circuits. The player also allows making changes on the fly. However it is not recommended to pause the playback and then make changes.

Με απλα Ελληνικα, πρεπει να παταμε στοπ σε περιπτωση που θελουμε να αλλαξουμε το downmix, για να εχουμε τη σωστο αποτελεσμα.

Συγνωμη αν σας τρομαξα, αλλα αφου το ειδα επρεπε να το πω και να δω τι συμβαινει. Ολα καλα λοιπον....:615:

Reaction score
73
Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Αποστόλη και εγώ είμαι συνδεδεμένος αναλογικά stereo στον ΥΒΑ, και τα 5.1 μεσω HDMI οπότε και εγω δεν μπορώ να βοηθήσω...
....

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ολους σας...:137:... πηραμε κατι κιλάκια ..τωρα... αλλα μην το κανουμε
και θεμα...:138:

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

H Oppo οπως παντα γρηγορη στην υποστηριξη απαντησε :

The best way to make audio configuration changes is to completely stop the playback, make changes, and then restart. This ensures the cleanest reconfiguration of audio processing circuits. The player also allows making changes on the fly. However it is not recommended to pause the playback and then make changes.

Με απλα Ελληνικα, πρεπει να παταμε στοπ σε περιπτωση που θελουμε να αλλαξουμε το downmix, για να εχουμε τη σωστο αποτελεσμα.

Συγνωμη αν σας τρομαξα, αλλα αφου το ειδα επρεπε να το πω και να δω τι συμβαινει. Ολα καλα λοιπον....:615:
Ε, αυτό είναι και το φυσιολογικό. Εγώ δεν θα σκεφτόμουν να κάνω αλλαγές στο setup χωρίς να είμαι στο stop.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Ε, αυτό είναι και το φυσιολογικό. Εγώ δεν θα σκεφτόμουν να κάνω αλλαγές στο setup χωρίς να είμαι στο stop.
Αμα ομως εισαι ψειρας, το δοκιμαζεις και αυτο. Και ομως εδειξε οτι γινεται, αλλα οχι αμφιδρομα.

Reaction score
0
Μια ερωτησούλα ήθελα να κάνω και εγώ, έχω το DV-983H
, έγραψα από iso ένα dvd,αλλα δεν μου το αναγνωρίζει και μου λέει uknown disk, έφτιαξα και δεύτερο και πάλι τα ίδια, τελικά το έβαλα σε ένα παλιό dvd player τι sony και το πεζή κανονικά... είναι δυνατόν ?..
Ευχάριστο
Raffaello

Reaction score
10
Μια ερωτησούλα ήθελα να κάνω και εγώ, έχω το DV-983H
, έγραψα από iso ένα dvd,αλλα δεν μου το αναγνωρίζει και μου λέει uknown disk, έφτιαξα και δεύτερο και πάλι τα ίδια, τελικά το έβαλα σε ένα παλιό dvd player τι sony και το πεζή κανονικά... είναι δυνατόν ?..
Ευχάριστο
Raffaello
Τι ειναι ακριβως αυτο που εγραψες ?
Μια πρωτη ερωτηση : κοιτα με τον explorer του pc σου, το DVD που εγραψες.
Εχει και τα 2 directory : AUDIO_TS, VIDEO_TS.
Εχω βρει πολλα iso, που δεν εχουν φακελλο AUDIO_TS για να μας τη σπανε.

Reaction score
10

Reaction score
249

Σε ενα γραμμενο dvd εχω κατι αρχεια avi και τα επαιξε κανονικα (data movie)

Reaction score
10
Latest Official Release ( 05/05/2010 ) BDP-83 / BDP-83SE

Release Information:

Release date: May 5, 2010.
Category: Latest Official Release

Main Version: BDP83-50-0424
Loader Version: BE2710 or BT0410
Sub Version: MCU83-27-0326

Το δυνατο σημειο αυτης της εκδοσης ειναι η αλλαγη στο volume control που μεχρι τωρα γινοταν απο το DSP.
Τωρα πια το εχει αναλαβει το DAC, με εμφανη αποτελεσματα ειδικα στο SE οταν ειναι συνδεδεμενο σε τελικο.
Επισης νεο RS-232 control protocol V2.

Oppo BDP-83 support & downloads

Reaction score
73
Απάντηση: Re: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Το δυνατο σημειο αυτης της εκδοσης ειναι η αλλαγη στο volume control που μεχρι τωρα γινοταν απο το DSP.
Τωρα πια το εχει αναλαβει το DAC, με εμφανη αποτελεσματα ειδικα στο SE οταν ειναι συνδεδεμενο σε τελικο.
Πραγματικα δεν μετατανιωσα για την επεκταση του 83 σε SE ... οσο το ακουω τοσο περισσοτερο
απολαμβανω την αναλυτικοτητα του και το βαθος της σκηνης του...

Το CD-Player μου εχει πεσει σε αχρηστια... αφου οδηγησα το SE στην εισοδο CD του ΥΒΑ Ιntegre Passion....:137:

Reaction score
10
Oppo BDP-80 Firmware Update

OPPO BDP-80 Blu-ray Disc Player Firmware Update
Release Information:

Release date: June 1, 2010.
Category: Latest Official Release

Main Version: BDP80-14-0522
Loader Version: BT0410
Sub Version: MCU80-06-0118
Release Notes:

This version is the latest firmware update for the BDP-80 model. Comparing to the previous official release version BDP80-10-1230, the major changes included in this version are:
    1. Fix for the SACD pops/crackles issue. Some users have reported hearing pops or crackles between SACD tracks. This issue happens to certain discs that have data frames that are not aligned with track boundaries. This version removes such pops or crackles.
    2. Improvement to MKV compatibility. Some MKV files do not play or play with severe video artifacts when using previous firmware. This version improves the playback of such files.
    3. General disc compatibility improvement based on recent and upcoming Blu-ray releases as well as user-submitted disc samples.
    4. Experimental feature - home network streaming. This feature can be accessed from the "My Network" icon in the "Home Menu" screen. It requires a DLNA-capable media server running on your computer. The supported media types are the common set of what the player can decode and what the media server can stream.
    5. Experimental Feature - BluTV. This is an interactive television service that will initially feature channels such as casual games, widgets and movie art. To use this feature, the "BD-Live Network Access" item in the "Network Setup" section and the "Secondary Audio" item in the "Audio Format Setup" section of the player's setup menu must be turned on.
All features and improvements of the previous firmware are also included in this version.

Click here to download the firmware file BDP80-14-0522.zip

Reaction score
1

Καλημέρα Απόστολε.
Το βάζουμε ή περιμένουμε;

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλάδα, νέα αρχή

Καλημέρα Απόστολε.
Το βάζουμε ή περιμένουμε;
Πιο γιατρε μου ????

Το τελευταιο μου ποστ ( 974 ) αφορα το 80.

Το προηγουμενο ποστ ( 971 ) ειναι για τα 83/83SE.

Και τα δυο ειναι official και πανε μια χαρα....
Ειδικα στο SE θα δεις διαφορα στον ηχο.

Reaction score
1

Ουπς!
Δεν πρόσεξα ότι αναφερόσουν στο 80άρι...

Reaction score
10
Recommended settings for the OPPO BDP-83

Πολλοι με ρωτουν ποιες ειναι οι καλυτερες ρυθμισεις που μπορουν να κανουν στο Oppo τους.
Παρακατω θα σας δωσω μερικα στοιχεια που θα σας βοηθησουν να τις κανετε μονοι σας.

1. BD-Live : Off
Network Setup -> BD-Live Network Access to Off

Το BD-Live ειναι ασταθες και μεχρι σημερα εχει προκαλεσει αρκετα προβληματα σε δισκακια και players.
To περιεχομενο του ειναι κυριως διαφημιστικο και διαγραφεται μετα απο λιγο καιρο απο τους servers των studio.
( + ) Ο δισκος ξεκιναει πιο γρηγορα και ειναι πιο σταθερος.
( - ) Δεν εχετε προσβαση στο περιεχομενο του BD-Live. Αν παρ ολα αυτα θελετε να δειτε τι εχει, ενεργοποιηστε το προσωρινα και μετα απενεργοποιηστε το παλι.

2. Secondary Audio : Off
Audio Format Setup -> Secondary Audio to Off.

Προκειται για ενα δευτερευον ηχητικο σημα που συνοδευει το Picture-in-Picture σε ορισμενα δισκακια.
Ακομα ενα διαφημιστικο κολπακι των εταιριων.
( + ) Δεν αλειωνει την ποιοτητα των HD φορματ ηχου.
( - ) Οπως και παραπανω : Αν παρ ολα αυτα θελετε να δειτε τι εχει, ενεργοποιηστε το προσωρινα και μετα απενεργοποιηστε το παλι.

3. HDMI CEC : Off
Device Setup -> HDMI CEC to Off

Το προβλημα εδω δεν ειναι οτι το HDMI CEC δεν δουλευει, αλλα οτι δουλευει και δεν αρεσει.
Ο λογος ειναι οτι πολλες φορες μπερδευονται τα μηχανηματα.

4. Persistent Storage : διαγραφετε το τακτικα.
Device Setup -> Persistent Storage -> Erase BD-Video Data.

Η μνημη γεμιζει και το BD-Live δεν δουλευει καλα. Αρκετες φορες αφηνει σκουπιδια που μπορουν να κανουν ενα δισκο να μη παιξει.

5. Color Space : YCbCr 4:4:4
Video Setup -> HDMI Options -> Color Space to YCbCr 4:4:4

Το player ειναι προ-ρυθμισμενο στο Auto, το οποιο εχει σαν πρωτη επιλογη το YCbCr 4:4:4.
Το βαζουμε απο την αρχη σε αυτη τη θεση για να ειμαστε σιγουροι.
Στη περιπτωση συνδεσης με DVI επιλεγουμε το RGB Video.
Προσοχη : το YCbCr 4:4:4 απαιτει HDMI 1.3.
Αν το hardware σας δεν το υποστηριζει, επιλεξτε YCbCr 4:2:2

6. Output Resolution

Το player ειναι προ-ρυθμισμενο στο Auto. Παρ ολα αυτα ειναι καλυτερο να επιλεξουμε εμεις την αναλυση που θελουμε.
Στην εποχη μας το 1080p ειναι η καλυτερη και πιο σωστη αναλυση.
Αν η τηλεοραση η ο προβολεας ειναι πχ. 720p το βαζουμε εκει. Αν ομως μπορει να παει στα 1080p το βαζουμε εκει χωρις προβλημα.

Σημειωση : η επιλογη AUTO ειναι η πιο ασφαλης για καποιον που δεν γνωριζει, αλλα απο την αλλη αναγκαζει το player ψαχνει καθε φορα για το σωστο.
Αν ξερουμε τι θελουμε, το καλυτερο ειναι να βαζουμε απο πριν αυτο που θελουμε και να αποδεσμευουμε το player απο παραπανισιες εργασιες.

7. Picture Adjustment : ολα στο 0

Αν δεν εχετε τη σχετικη πειρα η δεν ειστε εγκαταστατης, καλο ειναι να μην τα πειραξετε, γιατι πιο πολυ κακο θα κανετε στη εικονα, παρα καλο.
Η πιο καλη και ασφαλης ρυθμιση ειναι με τα ρυθμιστικα της τηλεορασης η του προβολεα.

Ερωτηση : Τι ειναι καλυτερο να ρυθμιζω , το player η το display ?
Απαντηση : Το display γιατι εχει πιο αναλυτικες ρυθμισεις. Πειραζουμε τα ρυθμιστικα του player μονο αν εχουμε καποιο ιδιαιτερο λογο.

Ερωτηση : Πρεπει να γινεται ξεχωριστη ρυθμιση για καθε πηγη που εχουμε στο συστημα μας.
Απαντηση : Παντα. Η καθε πηγη ειναι ξεχωριστο ζευγαρι με το display και το καθενα ρυθμιζεται ξεχωριστα.

8. TV Aspect Ratio : Wide/Auto
Video Setup -> TV Aspect Ratio -> Wide/Auto

Προσθετει τις γνωστες μαυρες μπαρες πανω και κατω ( pillarbox borders ) σε DVD με περιεχομενο 4:3 και σε ορισμενα bluray που τα εξτρα τους ειναι σε 4:3.

9. 1080p/24p : Auto

Με την επιλογη Auto, αυτη τη φορα σωστη, αφηνουμε το player να δει αν ο δισκος ειναι γραμμενος σε 24p και αν ναι να τον παιξει ετσι.
Αν δεν ειναι, καλο ειναι να μη το βαλουμε να το κανει γιατι το τελικο αποτελεσμα μπορει να μην αρεσει.

10. DVD 24p : Off

Video Setup -> DVD 24p Conversion to Off

Ειναι καθαρα προσωπικο θεμα, αλλα καλυτερα Off.
Ουτως η αλλως κανενα DVD δεν ειναι γραμμενο σε 24p και πολλοι εχουν αναφερει μικροαλειωσεις στην εικονα.

11. HDMI Audio :
- LPCM : επιλεξτε το αν συνδεεστε στη τηλεοραση η αν ο ενισχυτης σας δεν υποστιζει τα νεα φορματ ηχου
- Bitstream : Επιλεξτε το αν ο ενισχυτης σας υποστηριζει τα νεα φορματ ηχου.
Προσοχη : Η αναλυση της εικονας πρεπει να ειναι το λιγοτερο 720p. Συμφωνα με το προτοκωλο HDMI, το ευρος του ηχητικου τμηματος ειναι αναλογο με το ευρος του σηματος Βιντεο.

Τελος, καποια τεστ σχετικα με το αναλογικο τμημα του player και απαντησεις στην ερωτηση :
Ποσο καλο ειναι το αναλογικο τμημα ηχου του player :

gor

Reaction score
3

Πολύ χρήσιμες συμβουλές! Ευχαριστώ πολύ Απόστολε!

Reaction score
73

Ευχαριστουμε Απόστολε... :107: Τα περισσοτερα τα καταλαβαμε απο το μανιουαλι αλλα καλο ειναι να στο επιβεβαιωνει
ο καλυτερος γνωστης...:116:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.244
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos