Η Oppo στην Ελλάδα

HV

Reaction score
0
Re: Η Oppo στην Ελλαδα, νεα αρχη

Η αμαθεια ειναι κακο πραγμα ειδικα οταν υπαρχει ευρος αποδειξεων.
Τσεκαρε λοιπον διαφορα reviews στο νετ και οταν δεις διαφορα σε ποιοτητα εικονας μεταξυ Blu-Ray ελα να μας το πεις αλλιως πιες κανα καφεδακι στο ριο και ασε τα λοιπα σε εμας...

Reaction score
1.846
Απάντηση: Η Oppo στην Ελλαδα, νεα αρχη

Αν ήταν ακριβώς όπως τα περιγράφεις τα πράγματα, τότε γιατί το α' player κάνει 1500 γιούρια και το β' 400??? Για "κάποια" διαφορά στα loading times και στις συνδέσεις????? Απίθανο μου φαίνεται :crazy_1:. Εκτός αν όλο το αγοραστικό κοινό του πλανήτη είναι "κώτσοι":pc:
Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.
Το dvd prlyer των 15 κατοστάρικων απευθύνεται στο 5% του αγοραστικού κοινού, όχι σε όλους. Πόσοι είναι "κώτσοι" απ' αυτούς δεν ξέρω, είναι πάντως κάποιοι.
Το brand name πλερώνεται, δεν πληρώνεται! :happy_9:
:cool_11: :cool_11: :cool_11: Ο γκουρού μίλησε για ακόμα μια φορά. ΕΛΕΟΣ τι άλλο θα ακούσουμε...Πραγματικά είναι ανώφελο να κάνεις διάλογο με τέτοια άτομα.
Είσαι εκτός θέματος, αλλά και στη τελική, αν έχεις τον HV στην κατηγορία των οχτρών, δεν μας απασχολεί.
Στο θέμα, επιχειρήματα υπάρχουνε;
Κάπου, κάποιος να λέει για διαφορές ποιότητας απεικόνισης, ας πούμε;

Το τι μπορεί να προσφέρει μια εταιρία, η Oppo εν προκειμένω, παραπάνω απ τον ανταγωνισμό, είναι άπειρο. Μπορεί όμως και να προσφέρει κάτι λιγώτερο, τιμή κόστους! :happy_9:

Reaction score
7

Η αμαθεια ειναι κακο πραγμα ειδικα οταν υπαρχει ευρος αποδειξεων.
Τσεκαρε λοιπον διαφορα reviews στο νετ και οταν δεις διαφορα σε ποιοτητα εικονας μεταξυ Blu-Ray ελα να μας το πεις αλλιως πιες κανα καφεδακι στο ριο και ασε τα λοιπα σε εμας...
Για ποια αμάθεια μιλάς ρε υπέρτατο Fanboy; Τι θες να μας πείς ότι μεταξύ 2 μηχανημάτων που έχουν διαφορά στα χρήματα δεν υπάρχει καμία διαφορά; Ο παράγοντας ποιότητα δεν παίζει ρόλο για εσένα; Το τί transport φοράει το κάθε player είναι το ίδιο; Το αν θα σταματήσει να διαβάζει δισκάκια μετά από ένα διάστημα δεν το σκέφτεσαι; Αν έχει ευκολίες για αναλογικές 7.1 και με τι Dacs είναι υλοποιημένες δεν μετράει για σένα; Το τροφοδοτικό; Ένα Sony για παράδειγμα μπορεί να έχει παλμοτροφοδοτικό ενώ ένα Denon γραμμικό. Το ένα μπορεί να έχει πλαστική πρόσοψη ενώ το άλλο αλουμινένια με καλύτερη θωράκιση από εξωτερικές παρεμβολές. Το ακριβό μπορεί να έχει πολύ καλό Noise Shaping για artifacts σε αυξημένη συμπίεση εικόνας καθώς και εξαιρετικό scalling σε απλά σήματα SD. Εξάλλου τι τιμές ακριβώς συγκρίνεις; Νέα μοντέλα Blu-ray players με κάποια προηγούμενης γενιάς; Για τι διαφορά τιμής μιλάς μεταξύ ποιών μοντέλων ακριβώς; Και μιας και μιλάμε για το Oppo, δε λέω εξαιρετική εικόνα αλλά το transport που ενσωματώνει εμένα μου φαίνεται φτηνιάρικο (και λογικό είναι για τα λεφτά που ζητάει). Και η διαφορά στην εικόνα και στην κίνηση με ένα τέλειο transfer με το bitrate στα ύψη λογικό είναι να μην έχει τεράστια διαφορά μεταξύ 2 player διαφορετικής τιμής (παρακαλώ όμως να μου διευκρινήσεις για τι διαφορά μιλάμε και για ποια μοντέλα μιλάμε). Επίσης μιας και ενδιαφέρεσαι, ναι πάω συχνά για καφεδάκι στο ρίο σε αντίθεση με σένα που έχεις πένθος και κάθεσαι σπίτι σου και κλαίς τη μοίρα σου για το κακό που σε βρήκε...Get A Life!

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Η Oppo στην Ελλαδα, νεα αρχη

Είσαι εκτός θέματος
Όταν βγαίνω από τα ρούχα μου, ναι βγαίνω και εκτός θέματος...είναι ανθρώπινο...Σε ευχαριστώ που επισημαίνεις τις αδυναμίες μου, αν κάποτε τεθεί θέμα να γίνεις Mod σε μια κατηγορία θα σε ψηφίσω στα σίγουρα, έχεις πραγματικά την ικανότητα για κάτι τέτοιο.
αλλά και στη τελική, αν έχεις τον HV στην κατηγορία των οχτρών, δεν μας απασχολεί.
Εάν δεν σε απασχολεί μην το σχολιάζεις κάν και άσε να αναφερθεί σε μένα αυτός ο οποίος έχει άμεση σχέση με τα λεγομενά μου. Και στην τελική ούτε εμένα με απασχολεί αν εσύ έχεις τον HV στην κατηγορία των επιστήθιων φίλων.

HV

Reaction score
0

Φιλε μου εχεις χοντρο προβλημα και αυτο το βλεπουν ολοι ακομα κοιτωντας το Avatar σου. Την μια κοροιδευεις και την αλλη παραδεχεσαι πως αλλαγες σε ποιοτητα εικονας δεν γινεται να υπαρχουν οχι αισθητες αλλα συνεχιζεις και κοροιδευεις. Περα απο αυτο δεν μπορω να πω κατι περισσοτερο οποιοι διαβαζουν βλεπουν ποιος αρχιζει και ποιος φταιει.

Reaction score
7

Και το EP35 της Toshiba προσφερει τεχνολογια που δεν υπαρχει ακομα στις τηλεορασεις αλλα υπαρχει.
Επίσης εξηγησέ μου τι εννοείς με αυτό...τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει και σε ποια τεχνολογία αναφέρεσαι...

HV

Reaction score
0

Deep Colour :
To take advantage of this feature you'll need a TV with Deep Colour support (plus a currently non-existent Deep Colour disc).

Reaction score
7

Φιλε μου εχεις χοντρο προβλημα και αυτο το βλεπουν ολοι ακομα κοιτωντας το Avatar σου. Την μια κοροιδευεις και την αλλη παραδεχεσαι πως αλλαγες σε ποιοτητα εικονας δεν γινεται να υπαρχουν οχι αισθητες αλλα συνεχιζεις και κοροιδευεις. Περα απο αυτο δεν μπορω να πω κατι περισσοτερο οποιοι διαβαζουν βλεπουν ποιος αρχιζει και ποιος φταιει.
Αυτά κατάλαβες από αυτά που σου είπα; Επίσης το avatar μου εξηπηρετεί κάποιο σκοπό και από ότι φαίνεται τον έπιασε...τώρα μπορώ να το αλλάξω :happy_9: Kάποιους ένα blu-ray player τους απασχολεί σαν σύνολο η ποιοτητά του καθώς και ο συνδυασμός εικόνας ΚΑΙ ΗΧΟΥ. Αν εγώ λοιπόν έχω ήδη έναν κορυφαίο ενισχυτή AV που δεν διαθέτει αποκωδικοποιητή των νέων φορμά ήχου και ίσως ούτε HDMI τι player πρέπει να αγοράσω για να έχω κορυφαία ποιότητα ήχου στα νέα ηχητικά Format; Αν πιστεύεις ότι όλοι πιάνονται κώτσοι και τα ακριβότερα Player δεν εξηπηρετούν πουθενά...τότε πήγαινε να πιάσεις δουλειά σε καμια Pioneer, Denon, Sony να δώσεις τα φώτα σου.
Όσο για το τι βλέπουν οι πιο πολλοί....άσε δεν σε παίρνει... δεν είναι λίγες φορές που έχεις δημιουργήσει πρόβλημα...αν θές μπορώ να σου θυμίσω κάποιες περιπτώσεις...ή μάλλον δεν είναι ανάγκη να σου θυμίσω εγώ έχεις καλό reminder τα infractions που έχεις φάει... :happy_4:

Reaction score
7

Deep Colour :
To take advantage of this feature you'll need a TV with Deep Colour support (plus a currently non-existent Deep Colour disc).
Deep Color: HDMI 1.3 supports 10-bit, 12-bit and 16-bit (RGB or YCbCr) color depths, up from the 8-bit depths in previous versions of the HDMI specification, for stunning rendering of over one billion colors in unprecedented detail.

Πηγή: http://www.hdmi.org/

Από τα παραπάνω συμπεραίνω ότι κάθε συσκευή με HDMI 1.3 έχει αναγκαστικά την "τεχνολογία" Deep Colour

Αλλά και πάλι αυτή η αναφορά σου στο προηγούμενο post δεν καταλαβαίνω που χρησιμεύει.

HV

Reaction score
0

Προσωπικα δεν εφαγα 1 infraction για λογο της προκοπης, περισσοτερο επειδη καποιοι δεν γουσταρουν τις αποψεις μου και επειδη θεωρουν το να τους πηγαινει κοντρα καποιος λογο για infraction. Δεν γνωριζω την ψυχοσυνθεση του καθενος αλλα παντα υπαρχει καποιος εσωτερικος λογος για το πως συμπεριφερονται μερικοι.
Περα απο αυτο το Deep Colour δεν υπαρχει καν σε ταινια ακομα και ομως η Toshiba το εβαλε στο μεσαιο HD-DVD Player της. Μπορει κατι αναλογο να ισχυει για τα πολυ ακριβα Blu-Ray Players της αγορας. Τωρα αν εσυ νομιζεις πως το ακριβο εχει κατι καλυτερο το φασκεις και αντι-φασκεις οταν υποστηριζεις την OPPO που το 981 κοστιζει 250ε και εχει επιδοσεις εφαμιλες με Players των 1000ε.......

Reaction score
7

Προσωπικα δεν εφαγα 1 infraction για λογο της προκοπης, περισσοτερο επειδη καποιοι δεν γουσταρουν τις αποψεις μου και επειδη θεωρουν το να τους πηγαινει κοντρα καποιος λογο για infraction. Δεν γνωριζω την ψυχοσυνθεση του καθενος αλλα παντα υπαρχει καποιος εσωτερικος λογος για το πως συμπεριφερονται μερικοι.
Χα χα ναι θυμάμαι και τότε με τη μουσική συλλογή...καλό πήγε να κάνει ο ανθρωπάκος και τον έκραξες... Και ναι γεγονός είναι ότι όλοι συνομωτούν εναντίον σου....:cool_11: :cool_11: :cool_11:
Περα απο αυτο το Deep Colour δεν υπαρχει καν σε ταινια ακομα και ομως η Toshiba το εβαλε στο μεσαιο HD-DVD Player της. Μπορει κατι αναλογο να ισχυει για τα πολυ ακριβα Blu-Ray Players της αγορας.
Αυτό το έχουν όλες οι συσκευές με HDMI 1.3 δεν το έβαλε η Toshiba σαν extra
Τωρα αν εσυ νομιζεις πως το ακριβο εχει κατι καλυτερο το φασκεις και αντι-φασκεις οταν υποστηριζεις την OPPO που το 981 κοστιζει 250ε και εχει επιδοσεις εφαμιλες με Players των 1000ε.......
Δεν μίλησα ποτέ για μεγάλη διαφορά στην εικόνα και εστίασα στις διαφορές γενικότερα σαν Player σε τομείς όπως ποιότητα κατασκευής, ήχου και δυνατοτήτων. Αλήθεια το Oppo κάνει Upscale μέσω Component; Ένας που έχει μέσο προβολής όπως CRT Projector, παλιό προβολέα ή γενικά κάποιο άλλο μέσο χωρίς HDMI θα πιαστεί κώτσος αν αγοράσει κάποιο άλλο ακριβότερο μοντέλο που να κάνει upscale από Component; Η θες να μας πείς ότι το Oppo έχει φοβερή ποιότητα κατασκευής... Με λίγα λόγια μπράβο που είσαι ευχαριστημένος από την πανέξυπνη :happy_9: αγορά του φτηνού HD-DVD που αγόρασες πρόσφατα αλλά υπάρχουν και άλλοι με διαφορετικές ανάγκες από τις δικές σου και σίγουρα δεν είναι κώτσοι.

Reaction score
5

Παρακαλώ να σταματήσουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και να συνεχίσει το thread περί Oppo.
Για το HDDVD και το BD, μπορούμε να φαγωθούμε άνετα αλλού!
(Στο δρόμο, σε αρένα, στο καναβάτσο, στο dojo κλπ)
ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ, αλλά φαίνεται κάποιοι γουστάρουν το ξύλο! :lol:
Εδώ, τέλος.
Ευχαριστώ.

Reaction score
175

Ρε παιδια, δοκιμασα χθες κατι Vidx με υποτιτλους srt στο 981 και δεν τους εβλεπε ουτε στο φακελο, ουτε φυσικα επαιζαν (εστω και κινεζικα). Νομιζω εχω το τελευταιο firmware, πρεπει να κανω κατι συγκεκριμενο?

Reaction score
10

Ρε παιδια, δοκιμασα χθες κατι Vidx με υποτιτλους srt στο 981 και δεν τους εβλεπε ουτε στο φακελο, ουτε φυσικα επαιζαν (εστω και κινεζικα). Νομιζω εχω το τελευταιο firmware, πρεπει να κανω κατι συγκεκριμενο?
Ηλια καλημερα,
Κατ αρχην, η ταινια και οι υποτιτλοι πρεπει να :
1. ειναι στον ιδιο φακελλο
2. να εχουν το ιδιο ονομα πχ. movie1.avi, movie1.srt

να μην εχεις πειραξει στο setup, πρωτη σελιδα : fonts 3
τα firmware που παιζουν ελληνικα ειναι μονο στο blog μου
Πια version εχεις ?
Πατα setup, 9210 να δεις τη version του firmware. Με setup ξανα , βγαινεις.

Κοιταξε τα ολα αυτα και πες μου.......:happy_4:

Reaction score
175

OK Αποστόλη... θα το ξαναδώ. Τα fonts είναι στο 3 παντως σίγουρα. Η version ειναι η 501...κάτι, δεν τη θυμαμαι τώρα.... μαλλον καποια χαζομαρα με τις ονομασιες των srt θα εχω κανει...

Σε ευχαριστώ.

Reaction score
10

Τα νεα του 983....

Διαβαστε αυτο και δειτε και μερικες φωτο.

Μερικες ακομα αλλαγες απο το manual που εχω στα χερια μου :

USB :
• Supported USB drives must be formatted with the FAT (File Allocation Table) or FAT32
file system. Drives formatted with NTFS file system are not supported.
• The play can index approximately 600 file and folder names. Disks containing more than
600 files and folders may not play properly. It may take the player longer time to read the
contents of a large disk.

Audio-Only Mode :
You can enjoy higher quality audio by turning off the video processing and output. The Audio-Only mode reduces interference between the video and audio signals.1. Press the AUDIO ONLY button on the remote control to turn off video and enter Audio-Only mode. After a short delay, video output will be turned off. The “A. ONLY” icon will be illuminated on the front panel of the DVD player. During the short delay before Audio-Only mode is engaged, you may cancel it by pressing the AUDIO ONLY button again.
2. Press the AUDIO ONLY button again to resume video and cancel Audio-Only mode.

Customized Background Screen :
The OPPO DVD player supports customization of the background screen. While playing a movie, you can press the CAPTURE button on the remote control to capture a scene as the customized background screen of your DVD player. Once a new background is successfully captured, the DVD player will show the customized background screen instead of the OPPO background screen when playback is stopped.

Border Level:
To set the brightness level of the border area when borders are inserted by the DVD player to maintain correct aspect ratio. The default level is 0, which corresponds to total black. If you set it to 3 or 4, the bars become grey instead of black. This setting may be useful for users with Plasma or CRT TVs that are sensitive to “burn-in” issue. A grey border setting allows the phosphor in the bar area to be moderately used, and can alleviate the burn-in problem. The Border Level setting only applies to the HDMI output, and only affects borders inserted by the DVD player. If the borders are encoded in the original video, the border brightness level will not be affected by this setting.

De-interlacing Mode:
To select the type of de-interlacing algorithm that the DVD player should use to convert interlaced video on the DVD discs to progressive output. The DV-983H utilizes the Precision De-interlacing™ technology from VRS™ by Anchor Bay (Video Reference Series) for its HDMI output. A proper de-interlacing mode will ensure the output video match the original contents and free of de-interlacing artifacts. The available options are:
• Auto – Source adaptive de-interlacing is on. This is the recommended setting as it sets the DVD player to optimally process a variety of signal types and quality.
• Film Bias Mode – The Film Bias Mode may improve film mode detection in some cases.
• Video Mode – Turn off film mode detection and treat all contents as original video. Deinterlacing is done by weaving two video fields into a video frame. Use this setting if you are certain the disc is made from footage originally shot with a video camera, not with a film camera.
• 2:2 Even - This mode should be used when the you know that the source is high-quality 2:2 pull-down (i.e. film-based content played back in a country with a 50Hz video standard) and want to avoid any loss of cadence lock while watching that source. This mode weaves two adjacent fields together starting with an even field and combining it with the following odd field. This will provide a higher quality overall signal than the ‘Auto’ or ‘Film Bias Mode’ settings, providing that the source really is 2:2 pull-down and does not have bad edits.
• 2:2 Odd - This mode is very similar to “2:2 Even” except that this weaves two adjacent fields together starting with an odd field and combining it with the following even field. Only one of the 2:2 de-interlacing settings is correct for any given source and the correct mode can be chosen by simply trying both of them and selecting the one which does not result in combing artifacts. The de-interlacing mode setting applies to the HDMI output only.

Video Mode:
To select the mode of conversion for video output. The options are:
• Video 1 – Video 1 mode uses the video decoder chip to perform PAL/NTSC conversion. This mode applies PAL/NTSC conversion to all outputs. However the conversion quality is not as good as the Video 2 mode.
• Video 2 – Video 2 mode utilizes the Precision Video Scaling™ and RightRate™ video processing technologies from VRS™ by Anchor Bay (Video Reference Series) to perform PAL/NTSC conversion. If you frequently watch both NTSC and PAL movies, this is the preferred mode. Please note that in Video 2 mode, PAL/NTSC conversion is not performed for the analog video outputs (composite, S-Video and component output). The advanced conversion is available through the HDMI output only.

Color Space:
To select the color space for the HDMI output. The available options are:
• Auto – The DVD player check with the display device to automatically determine what color space to use. If the display device supports YCbCr 4:4:4, YCbCr 4:4:4 is used to avoid extra color space conversion. This is the recommended setting.
• YCbCr 4:4:4 – The HDMI output uses YCbCr 4:4:4 color space. If you select this option please make sure that your TV is configured to accept YCbCr 4:4:4 signals, otherwise the video color will be incorrect.
• RGB Video Level – The HDMI output uses RGB color space and normal signal range suitable for video displays.
• RGB PC Level – The HDMI output uses RGB color space and expands the signal range. The expanded signal range is suitable for personal computer (PC) displays. Some TVs are designed to be used as a PC monitor, and expect signal in expanded RGB range when the DVI input is selected. For these TVs if the video signal uses the normal RGB range, the black-white contrast will be reduced. You can set the DVD player to use the RGB PC Level
output and restore proper contrast.

Attachments

Reaction score
10

Κυριες και κυριοι,

Σας παρουσιαζουμε επισημα πλεον το Oppo DV-983H.

link TwinDigital

link OppoDigital

Μολις θα εχω την Ευρωπαικη τιμη, θα ξεκινησει και εδω η διαδικασια της προ-παραγγελιας, καθως η ζητηση ειναι μεγαλη .

Reaction score
10

Το πρωτο τεστ του 983 , απο εναν απο τους beta testers της Oppo.

Μιλαει για το δικο του beta μηχανημα πριν ορισμενες αλλαγες που εγιναν στο τελικο προιον.
Μια πρωτη γευση λοιπον..........

HV

Reaction score
0

Ειμαι σιγουρος πως ενας Beta Tester της OPPO θα ειναι 100% αντικειμενικος.....Οχι πως το μηχανημα δεν σκιζει αλλα θεωρω κουτο το να παρει καποιος στα σοβαρα ενα τετοιο Review.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.333
Members
38.542