1. Καλώς ήρθατε στο AVsite! Ελάτε στην παρέα μας κάνοντας εγγραφή!
  Απόκρυψη ανακοίνωσης

Η Wilson Audio παρουσίασε το Alexia Series 2.

Συζήτηση στο φόρουμ 'ΗΧΕΙΑ' που ξεκίνησε από το μέλος Mr Spock, στις 17 Ιουλίου 2017.

 1. Mr Spock

  Mr Spock demokratischer - sektor

  Εγγραφή:
  1 Μαρτίου 2016
  Μηνύματα:
  7.178
  Likes:
  11.117
  [​IMG]  Η πρώτη εκδοχή του Alexia παρουσιάστηκε το Φθινόπωρο του 2012 και έγινε γρήγορα ένα από τα πλέον επιτυχημένα προϊόντα της Wilson, καθώς ήταν σε θέση να προσφέρει μερικά από τα χαρακτηριστικά των κορυφαίων μοντέλων της από μια καμπίνα με σχετικώς περιορισμένες διαστάσεις (λίγο μεγαλύτερες από αυτές του Sasha W/P). Στο Alexia Series 2, η εταιρία υπόσχεται σημαντικές αλλαγές και ακόμη καλύτερη ποιότητα.
  Η πρώτη σημαντική αλλαγή είναι η χρήση του υλικού το οποίο η Wilson ονομάζει “W-material” και χρησιμοποιείται, επίσης, στην κατασκευή του WAMM. Με βάση τα όσα αναφέρει το δελτίο τύπου, προσφέρει δυνατότητες απόσβεσης που δεν διαθέτει κανένα από τα προηγούμενα υλικά που έχει χρησιμοποιήσει η εταιρία. Η τοποθέτηση του W-material σε στρατηγικώς επιλεγμένα σημεία μέσω των οποίων απαιτείται η ελάχιστη δυνατή μεταφορά ενέργειας, έχει οδηγήσει σε καλύτερα μηχανικά χαρακτηριστικά, στον τομέα αυτό. Μια ενδιαφέρουσα αλλαγή με σημαντικές επιπτώσεις φαίνεται, επίσης, να είναι ο τρόπος με τον οποίο διευθετούνται οι καλωδιώσεις στην κεφαλή του ηχείου. Εδώ χρησιμοποιείται ο ίδιος μηχανισμός που υπάρχει και στο WAMM Master Chronosonic, με αποτέλεσμα ο εσωτερικός όγκος της καμπίνας του μιντρέιντζ να αυξάνεται κατά 26.4% και ο αυτός του γούφερ κατά 10% χωρίς αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις. Αυτή η αλλαγή επιτρέπει στην σχεδίαση διαφορετικών ενισχύσεων και την τοποθέτηση ενός αυλού bass reflex, σε αντίθεση με τους δύο μικρότερους του προηγούμενου μοντέλου.
  Το νέο Alexia διατηρεί, φυσικά, την δυνατότητα ανεξάρτητου προσανατολισμού των δύο κεφαλών του ηχείου, έτσι ώστε αυτό να μπορεί να είναι χρονικώς ευθυγραμμισμένο για κάθε συγκεκριμένη θέση ακρόασης. Το νέο μοντέλο, όμως, χρησιμοποιεί έναν νέο μηχανισμό κίνησης με περισσότερα βήματα (για καλύτερη ακρίβεια) και επιπροσθέτως η μπάφλα του γούφερ έχει κλίση, ώστε η ευθυγράμμιση να είναι ακόμη καλύτερη. Η Wilson ισχυρίζεται ότι το Alexia 2 είναι το πιο σωστό ηχείο στο πεδίο του χρόνου, στην συγκεκριμένη κατηγορία.
  Άλλες αλλαγές που έχουν γίνει στο νέο ηχείο αφορούν στον κλάδο των υψηλών συχνοτήτων, ο οποίος βασίζεται, πλέον, στο τουίτερ Convergent Synergy Mark V (η ίδια έκδοση που χρησιμοποιείται στο WAMM Master Chronosonic), στην ονομαστική αντίσταση, η οποία έχει αυξηθεί λίγο ώστε το Alexia 2 να είναι πιο φιλικό προς τον ενισχυτή και στο κύκλωμα του κροσόβερ το οποίο έχει βελτιωθεί. Η στήριξη του Alexia 2 γίνεται με το σύστημα που χρησιμοποιεί το WAMM (Mechanical Diode). Το ηχείο έχει ήδη αρχίσει να διατίθεται.

  http://avmentor.gr/news/2017/wilson_audio_alexia_series_2.htm  Already the leader in the industry for extremely unyielding manufacturing tolerances, Wilson has further tightened its driver matching protocols.

  Work was done in the crossover to make the Alexia Series 2 more amplifier friendly by slightly raising the nominal impedance.

  Using enclosure and wire management hardware first pioneered in the Alexx and the WAMM Master Chronosonic, the midrange enclosure’s internal volume was increased by 26.4%, and the woofer enclosure 10.8%.

  New WAMM Convergent Synergy tweeter, version Mark V. After hundreds of hours of careful listening, it was clear that Wilson’s tweeter continues to be the most musically authentic and intrinsically satisfying tweeter yet tested, regardless of diaphragm material.

  Wilson has implemented a more advanced mechanism for adjustment of the tweeter module, which now features twice the number of adjustments. The Alexia is by a large margin the most time-domain correct loudspeaker in its category.

  [​IMG]

  Preliminary Specifications

  Enclosure Type Woofer:
  Rear Ported
  Enclosure Type Midrange:
  Rear Vented
  Enclosure Type Tweeter:
  Sealed
  Woofers:
  One—8 inches (20.32 cm) Paper Pulp
  One—10 inches (25.4) Paper Pulp
  Midrange:
  One—7 inch (17.78 cm) Cellulose/Paper Pulp Composite
  Tweeter:
  One—1 inch (2.54 cm) Silk Dome
  Sensitivity:
  89 dB @ 1 Watt @ 1 meter @ 1kHz
  Nominal Impedance:
  4 ohms / minimum 2.54 ohms @ 85 Hz
  Minimum Amplifier Power:
  20 Watts per channel
  Frequency Response:
  19 Hz – 32 kHz +/- 3 dB Room Average Response [RAR]

  Overall Dimensions:
  Height—53 inches (134.68 cm) w/o spikes
  Width—15 1/4 inches (38.74 cm)
  Depth—22 7/8 inches (58 cm)

  System Weight Per Channel:
  260 lbs (117.93 kg)

  https://www.wilsonaudio.com/products/alexia-series-2

  Alexia Series 2—A Classic Reborn

   
  Dimifoot and Decembered like this.
 2. JOHN MARKOU

  Εγγραφή:
  14 Ιουνίου 2006
  Μηνύματα:
  13.566
  Likes:
  2.663
  To κόβω ζόρικο φορτίο στα 2,54ohms στους 85hz, για αρκετούς ενισχυτές.
   

Μοιραστείτε τη σελίδα