ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Reaction score
117
Καλημέρα στο φόρουμ.
Έχω παρατηρήσει ότι γενικά οι ενισχυτές που έχω δοκιμάσει λειτουργούν καλύτερα έως πολύ καλύτερα όταν ζεσταθούν. Δε μιλάω για το εύλογο χρονικό διάστημα του δεκάλεπτου που είναι απαραίτητο σε κάθε περίπτωση. Όσο περνάει ο χρόνος τόσο είναι πιο πλήρες είναι το αποτέλεσμα. Για να πω ότι ο ενισχυτής έχει φθάσει στο μέγιστο της απόδοσής του πρέπει να περάσει περίπου μια ώρα, τότε σταθεροποιείται η απόδοση και η όποια περαιτέρω βελτίωση είναι πολύ μικρή. Συγκεκριμένα ο Yamaha A-S2000 μου λειτουργεί μάλλον κρύος. Για να νιώσει κανείς να ζεσταίνεται η επιφάνειά του πρέπει να περιμένει πολύ και ποτέ δεν θα τη βρει πραγματικά ζεστή, πόσο μάλλον καυτή. Στην αρχή ηχητικά έχει κάποια ψυχρότητα η οποία όμως φεύγει όπως είπα και πριν όταν περάσει αρκετός χρόνος, ίσως και 60 λεπτά. Από τότε και μετά και όσο περνά η ώρα παίζει θαυμάσια. Έχετε καμιά ιδέα που να οφείλεται αυτό? Μήπως στο ότι οι τελεστικοί ενισχυτές (όπως αυτοί που περιλαμβάνει) χαρακτηρίζονται "ψυχρά" εξαρτήματα και λειτουργούν καλύτερα όταν ζεσταθούν? Ισχύει κάτι τέτοιο? Προτείνετε κάποια "ζεστή" λύση. :)

Reaction score
1.391
"Περίεργο" το ερώτημα σου...

Όμως δεν είναι δεκάλεπτο μα μισαωρο στην καλύτερη περίπτωση.
Οι εφαρμογές με τρανζίστορς θέλουν περισσότερο ώρα για να φτάσουν στη μέγιστη ικανότητα ακρόασης, από τις λαμπατες...
Το αντίθετο είναι μύθος...
Επίσης ή τάξη α, αναπτύσει μεγαλύτερες θερμοκρασίες στο εσωτερικό..

Προσωπικά προ δε κλείνω ποτέ.. Ίσως με καμία αλλαγή καλωδίου κλπ, κ τελικό μια φορά την εβδομάδα για αποφόρτιση...
Φροντίζω όμως με βεντιλατερακια Αθόρυβα για την σωστή απαγωγή θερμοκρασίας ειδικά το καλοκαίρι...
Περισσότερο ζημιά γίνεται με το άνοιξε κλείσε το πάουερ, παρά να μένει ανοιχτός...
Ή οικολογική συνείδηση... Άλλο θέμα...

Reaction score
1.549
"Περίεργο" το ερώτημα σου...

Όμως δεν είναι δεκάλεπτο μα μισαωρο στην καλύτερη περίπτωση.
Οι εφαρμογές με τρανζίστορς θέλουν περισσότερο ώρα για να φτάσουν στη μέγιστη ικανότητα ακρόασης, από τις λαμπατες...
Το αντίθετο είναι μύθος...
Επίσης ή τάξη α, αναπτύσει μεγαλύτερες θερμοκρασίες στο εσωτερικό..

Προσωπικά προ δε κλείνω ποτέ.. Ίσως με καμία αλλαγή καλωδίου κλπ, κ τελικό μια φορά την εβδομάδα για αποφόρτιση...
Φροντίζω όμως με βεντιλατερακια Αθόρυβα για την σωστή απαγωγή θερμοκρασίας ειδικά το καλοκαίρι...
Περισσότερο ζημιά γίνεται με το άνοιξε κλείσε το πάουερ, παρά να μένει ανοιχτός...
Ή οικολογική συνείδηση... Άλλο θέμα...
Το εχω ακουσει αυτο το μόνιμα ανοιχτό σε προ αλλα η αλήθεια ειναι πως το φοβάμαι. Οντος ο προ μου (G.A.S thaedra) παιζει πολυ πιο καλα ζεστος αλλα το θεμα ειναι πως λογο κλασης Α ζεσταίνεται πολυ! Δεν ειναι ρισκο να μην κλείνει ποτέ ? Ειναι και κάποιων ετών μηχάνημα.

Reaction score
1.391
Το εχω ακουσει αυτο το μόνιμα ανοιχτό σε προ αλλα η αλήθεια ειναι πως το φοβάμαι. Οντος ο προ μου (G.A.S thaedra) παιζει πολυ πιο καλα ζεστος αλλα το θεμα ειναι πως λογο κλασης Α ζεσταίνεται πολυ! Δεν ειναι ρισκο να μην κλείνει ποτέ ? Ειναι και κάποιων ετών μηχάνημα.
ειχα και τον krell kct επισης σε Α αλλα παντα απο πανω εναν ανεμιστήρα...παντα....και με ροη προς τα επανω ...
http://www.acousticpc.com/noctua_nf-s12a-uln_120mm_quiet_pc_fan.html

Reaction score
117
Πράγματι και εγώ βλέπω ότι όσο περισσότερο λειτουργεί ο ενισχυτής, τόσο καλύτερα. Απλώς ας πούμε από μια ώρα και μετά, η βελτίωση είναι μικρή και δεν απασχολεί πλέον. Ο Yamaha δε θα κάψει ποτέ έτσι και αλλιώς, έτσι λειτουργεί (πληροφοριακά η τάξη του ΑΒ). Ακόμη όμως και για να φθάσει να είναι ας πούμε χλιαρός στην πάνω επιφάνειά του χρειάζεται να περάσει πάρα πολύ ώρα, τουλάχιστον σε μένα έτσι γίνεται. Μου έχει μπει λοιπόν η ιδέα ότι όλος αυτός ο χρόνος μέχρι να είναι κάπως ζεστή η πάνω επιφάνειά του είναι χαμένος χρόνος... Όλα στο μυαλό δεν είναι τελικά? Αναμμένο δεν τον αφήνω, θα δοκιμάσω να τον ανάβω αρκετά νωρίτερα και βλέπουμε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.115
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON