Θέλω να βγαίνει ήχος από τηλεόραση

Reaction score
0
Το βάζω εδώ αν κρίνει κάποιος mod ότι χρειάζεται μετακίνηση ελεύθερος να το πράξει.

Πήρα αυτό το καλώδιο. Βάζω τη μια άκρη του εκεί που βάζω τα ακουστικά στο laptop και το κόκκινο και άσπρο σε κάθε κόκκινη κ άσπρη υποδοχή που έχει η τηλεόραση (hd).Όπου και να δοκίμασα όμως ήχος δν βγαίνει από την τηλεόραση.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.467
Απάντηση: Θέλω να βγαίνει ήχος από τηλεόραση

1. ελπιζω να εχεις ανοικτη την tv.
2. να τα βάλεις σε εισόδου υποδοχή (in audio) αν έχει.
3. να επιλέξεις απο το τηλεκοντόλ την υποδοχή που το έβαλες av1 ή av2 ή av3 κλπ.

cbk

Reaction score
5
Ξέρω πως δε θα βοηθήσει, αλλά θα το πώ μήπως φανεί χρήσιμο σε κάποιον...

Εγώ με αυτό το καλώδιο παίρνω τον ήχο από την έξοδο των ακουστικών της TV μου και τον στέλνω στα ηχεία του ηχοσυστήματός μου μέσα από τον (δικάναλο ή πολυκάναλο) ενισχυτή μου για καλύτερη ποιότητα ήχου στα τηλεοπτικά προγράμματα.

Reaction score
27
Ξέρω πως δε θα βοηθήσει, αλλά θα το πώ μήπως φανεί χρήσιμο σε κάποιον...

Εγώ με αυτό το καλώδιο παίρνω τον ήχο από την έξοδο των ακουστικών της TV μου και τον στέλνω στα ηχεία του ηχοσυστήματός μου μέσα από τον (δικάναλο ή πολυκάναλο) ενισχυτή μου για καλύτερη ποιότητα ήχου στα τηλεοπτικά προγράμματα.

H τηλεόρασή σου έχει σίγουρα rca εξόδου ήχου. Μόνο απο εκεί θα την συνδέσεις με τον πολυκάναλο ενισχυτή σου στην είσοδο ΤV και θα έχεις απείρως καλύτερο ήχο από τη σύνδεση που κάνεις τώρα. Θα μπορείς να ακούς την Τηλ αλλά όταν ακούς από το σύστημα ο ήχος που βγαίνει από την ΤV μόνο κακό κάνει. Βέβαια μπορεί να έχεις χαμηλώσει τελείως τον ήχο του συστήματος και να ακούς από την ΤV όταν θέλεις. Το καλώδιο που πήρες θα το βάλεις σε μια από τις περισσευούμενες εισόδους πχ Αux του πολυκάναλου. Θα το αφήσεις επάνω για να μη βάζεις βγάζεις και όταν δεν θέλεις να συνδέεις το λαπτοπ θα το κρύβεις κάπου στο πλάι.

cbk

Reaction score
5
H τηλεόρασή σου έχει σίγουρα rca εξόδου ήχου. Μόνο απο εκεί θα την συνδέσεις με τον πολυκάναλο ενισχυτή σου στην είσοδο ΤV και θα έχεις απείρως καλύτερο ήχο από τη σύνδεση που κάνεις τώρα.
Η TV μου είναι Schaub-Lorenz SL 2953 ST/RF και έχει rca εξόδου ήχου. Όταν διαπίστωσα (σχεδόν αμέσως γιατί τα μεγάφωνά της "βλέπουν" στα πλάγια και γι'αυτό ο ήχος της δεν είναι καλός) οτι δεν λειτουργούν πήρα τηλ. στην αντιπροσωπεία και μου είπαν πως δεν ήταν ελάττωμα, απλά σε αυτό το μοντέλο είναι ανενεργά. Κουφό, έ; Παρότι ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί, μπορεί και να ήθελαν να γλυτώσουν μία εντός εγγύησης επισκευή...

Θα μπορείς να ακούς την Τηλ αλλά όταν ακούς από το σύστημα ο ήχος που βγαίνει από την ΤV μόνο κακό κάνει.
Τι εννοείς;

Reaction score
2.676
Απάντηση: Θέλω να βγαίνει ήχος από τηλεόραση

Όπου έχει κόκκινο - άσπρο και λέει ΙΝ AUDIO είναι είσοδοι ήχου . Η σύνδεση component (Pr Pa Y ) είναι μόνο για εικόνα οπότε τα καλώδια ήχου τα συνδέεις στα κόκκινα - άσπρα audio και από το control επιλέγεις και την αντίστοιχη είσοδο . Το ίδιο και στο av in , όπου κόκκινο-άσπρο ήχος και κίτρινο εικόνα , η για καλύτερη εικόνα συνδέεις αντί το κίτρινο το s-video . (αν υπάρχει στην συσκευή που θα συνδέσεις ) .
Δεξιά δίπλα από την σύνδεση για pc που λέει Audio out , μπορείς νομίζω να στείλεις τον ήχο σε εξωτερική συσκευή πχ ενισχυτής .

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά δε καθέστη δυνατό να βγει ήχος από την τηλεόραση. Το av δεν μπορούσα να το επιλέξω με την καμία (όλο γκρίζο ήτανε). Κανά άλλο καλώδιο υπάρχει με τις υπάρχουσες υποδοχές που θα με βοηθούσε (εκτός hdmi φυσικά διότι η onboard του laptop δε διαθετει τέτοια υποδοχή)

Reaction score
968
Πήρα αυτό το καλώδιο. Βάζω τη μια άκρη του εκεί που βάζω τα ακουστικά στο laptop και το κόκκινο και άσπρο σε κάθε κόκκινη κ άσπρη υποδοχή που έχει η τηλεόραση (hd).Όπου και να δοκίμασα όμως ήχος δν βγαίνει από την τηλεόραση.
Θα μας τρελάνεις!!!
Πήρες το σήμα της τηλεόρασης και το έβαλες στην στην έξοδο των ακουστικών του laptop?
Και τι περιμένεις τώρα να γίνει?
Αν θέλεις να βγάλεις τον ήχο της τηλεόρασης στο laptop, θα συνδέσεις τις εξόδους AUDIO OUT στο κάτω δεξιά της φωτογραφίας που έχεις επισυνάψει, με μία είσοδο σήματος στο laptop και όχι στην έξοδο των ακουστικών.

Reaction score
0
Θα μας τρελάνεις!!!
Πήρες το σήμα της τηλεόρασης και το έβαλες στην στην έξοδο των ακουστικών του laptop?
Και τι περιμένεις τώρα να γίνει?
Αν θέλεις να βγάλεις τον ήχο της τηλεόρασης στο laptop, θα συνδέσεις τις εξόδους AUDIO OUT στο κάτω δεξιά της φωτογραφίας που έχεις επισυνάψει, με μία είσοδο σήματος στο laptop και όχι στην έξοδο των ακουστικών.
Όχι, το αντίθετο από αυτό που λες θέλω να γίνει. Τώρα στο άλλο που λες, λες να το έβαζα σε λάθος είσοδο στο laptop? Οταν έβαζα εκεί το καλώδιο (όχι στην είσοδο των ακουστικών) μου βγαζε ένα pop up window για μικρόφωνο και κάτι άλλα

Reaction score
968
Εάν θέλεις να βγάλεις τον ήχο του laptop στην τηλεόρασή σου (ακόμη και την εικόνα video), ο καλύτερος τρόπος είναι με ένα καλώδιο HDMI.
Με το καλώδιο που πήρες ένας τρόπος είναι να βάλεις το βύσμα καρφί στην έξοδο SPDIF του laptop και να επιλέξεις στα Windows ως default playback device, το SPDIF interface (αντί των speakers του laptop που είναι προεπιλεγμένα).

Τα βύσματα RCA στην τηλεόραση θα τα βάλεις στο DVI IN AUDIO.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.843
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo