Θέλω να φτιάξω ένα switcherακι! Μπορώ?

Reaction score
0
Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά! Όπως θα ξέρετε από άλλα μηνύματά μου έχω έναν πολυκάναλο Marantz SR7400, και 2 MA RS6! Μιας και δεν είμαι ικανοποιημένος από τη δικάναλη απόδοση του συστήματος ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα σετ προ-τελικού! Θε ήθελα όμως τον τελικό να τον χρησιμποιώ και στο home-cinema!

Υπάρχει τρόπος να φτιάξω ένα switcher, με δύο εισόδους και μια έξοδο, έτσι ώστε να παίρνω σήμα και από τους δύο προενισχυτές (δικάναλο και πολυκάναλο) και να τροφοδοτώ τον τελικό κατ' επιλογή?

Γίνεται κάτι τέτοιο χωρίς ηχητικές απώλειες? :?:

Οποιαδήποτε γνώμη και βοήθεια ευπρόσδεκτη, μιας και είμαι εντελώς αρχάριος στο χώρο των κατασκευών! :oops:

Reaction score
7
Λεω τωρα εγω....

....μπορει βεβαια να μην εχω καταλαβει απολυτα τι θες να κανεις... αλλα ...

γιατι δε χρησιμοποιεις τη λειτουργια MultiRoom του 7400?
Ακομα και σβηστος να ειναι, οι εισοδοι εξοδοι που εχεις δηλωσει για Multi ειναι ενεργες.
Πχ εχεις το CD ως multi, απο την εξοδο multi του 7400 δινεις στον προ- και απο εκει στον τελικο, επιλεγοντας την αντιστοιχη εισοδο του προ-

Μπορεις ομως να συνδεσεις ...
PLAYERS -> 7400 και...
α) 7400 -> 3.1 Ηχεια
β) απο την εξοδο 5.1 Pre- την εξοδο του Left-Right -> Στον Προ- , οπότε παντα θα ακους απο τον προ-τελικο τα 2 μπροστα ηχεια..

Για δες αν εβγαλες ακρη?

Reaction score
0
Γιώργο η δεύτερη λύση που προτείνεις είναι σίγουρα η πιο βολική! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το σήμα περνάει από δύο προενισχυτές πριν φτάσει στον τελικό, και μιλάω για το σήμα από dvd, μιας και τα δικάναλα θα τα συνδέσω έτσι κι αλλιώς κατευθείαν πάνω στον δικάναλο προ.

Απ' ότι έχω καταλάβει το να περνά από δύο προενισχυτικά στάδια το σήμα δεν είναι και ότι καλύτερο, και από την άλλη έχω ακούσει πως υπάρχει και κίνδυνος καψίματος κάποιου τρανζίστορ εισόδου του προ, αν σε μια είσοδό του δεχθεί ήδη προενισχυμένο σήμα.

Τώρα, για την πρώτη λύση που πρότεινες, δεν κατάλαβα πώς λειτουργεί! Αλλά το πρόβλημα δεν είναι το Cd, που όπως είπα και πιο πάνω θα συνδεθεί άμεσα σε μια είσοδο του προ, χωρίς να ασχολείται καθόλου ο 7400 στα δικάναλα.. Ο 7400 θα ανάβει μόνο για home-cinema!

Δεν ξέρω αν κατάλαβες τι εννοώ τώρα... Με λίγα λόγια θέλω να φτιάξω ένα input-selector για τον τελικό, όπου στις δύο εισόδους του (το input selector) θα δέχεται σήμα από τους δύο προενισχυτές (7400 και δικάναλος-μάλλον Audiolab-) και θα επιλέγει ποιο θα προωθήσει στον τελικό.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Λοιπόν η λύση σε αυτό πρόβλημε έχει ξανασυζητηθεί. Apara;ithth pro:yp;ouesh o a/v να έχει preout.

δες στο
http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=1578

Αντιγράφω από αυτό το topic τον τρόπο σύνδεσης

DVD, και οτιδήποτε έχει σχέση με εικόνα (video κλπ) synd;eontai στον a/v receiver και από το preout του receiver ΜΟΝΟ τα 2 μπροστά κανάλια σε line in είσοδο του ολοκληρωμένου. Το CD κανονικά στον ολοκληρωμένο.

Έτσι ο ολοκληρωμένος θα λειτουργεί κανονικά στις ακροάσεις cd ενώ σε πολυκάναλο πρόγραμμα θα δουλεύει σαν τελικός ενισχτής. Για να κάνεις κάτι τέτοιο φυσικά θα πρέπει πρώτα να ρυθμίσεις σωστά την ένταση του ολοκληρωμένου στο πολυκάναλο πρόγραμμα...

Μην επιχειρήσεις να βάλεις το cd στον a/v receiver γαιτί ακόμα και το στάδιο της προενίσχυσης του receiver θα δημιουργήεσει αλλοιώσεις στον ήχο σου...

Reaction score
0
Σπύρο ακριβώς αυτό ήθελα να αποφύγω, τη διαδρομή του σήματο μέσα από δύο προενισχυτικά στάδια. Θα έχει που θα έχει ανομοιογένεια το κεντρικό από τα κύρια, να μην τους δώσω κι άλλη προενίσχυση!

Στο άλλο θέμα στην HiFi μιλάμε για τους ψηφιακούς ΟΝΚΥΟ, με main in, που παρακάμπτουν τα προενισχυτικά στάδια! Είναι μια λύση κι αυτή!

Τελικά με switcherακι δε θα δουλέψει λέτε?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Τελικά με switcherακι δε θα δουλέψει λέτε?
Είχα δει κάπου ένα τέτοιο switch της QED αλλά δεν ξερω τι απόδοση έχει και το κυριώτερο την αντοχή του στον χρόνο...

Η λύση που σου προτείνω είναι η καλύτερη δυνατή. Όλες οι συσκευές ήχου (CD, πικαπ κλπ) στον ολοκληρωμένο, και όλες οι συσκευές εικόνας (DVD, Video, DVB/Sat κλπ) στον a/v. Από το preout του a/v τα 2 μπροστά κανάλια στον ολοκληρωμένο και τελείωσες. Απλά μια ρύθμιση των εντάσεων θες. Τώρα αν μπορείς και απενεργοποιείς από κάποια είσοδο την προενίσχυση ακόμα καλύτερα μιας που θα έχεις λιγότερες ρυθμίσεις να κάνεις...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.601
Members
38.469