Θέμα σήματος dreambox 500s

Reaction score
0
Παιδιά, με τον dreambox έχω το εξής πρόβλημα όσον αφορά την ποιότητα σήματος...

Παλαιότερα είχα έναν HUMAX IR-FOX απ' όπου το σήμα του ερχόταν στην tv μέσω ενός διαμορφωτή (AV/RF μαύρος) ο οποίος έπαιρνε το σήμα μέσω ενός καλωδίου το οποίο από την ΜΙΑ ΑΚΡΗ είχε 3 καρφάκια RCA (τα κλασσικά, κόκκινο, κίτρινο, άσπρο) τα οποία "κουμπώναν" στις 3 αντίστοιχες υποδοχές του, και στην άλλη άκρη επειδή ο HUMAX επειδή είχε 2 υποδοχές SCART (TV SCART, VCR SCART) και όχι 3 υποδοχές RCA τα τρία καρφάκια ενώνονταν με μία μούφα (να το πω?) που από τη μία έβγαζε θηλυκά καρφιά και από την άλλη το SCART για να μπει στην υποδοχή TV SCART του HUMAX.

Πλέον τώρα, ο dreambox έχει υποδοχές RCA.... Ελα μου όμως που δεν βγάζει καλή ποιότητα σήματος... (έχω πάει ήδη στην επιλογή -Ρυθμίσεις συστήματος-εικόνας και έχω προσπαθήσει να την αλλάξω σε PAL-NTSC χωρίς όμως αποτέλεσμα). Και δεν βγάζει ούτε τοποθετώντας την μούφα στην μοναδική υποδοχή του για SCART.

Τι κάνω λοιπόν?

Το εξής κουφό: Συνδέω τον HUMAX (το έχω στο ON δηλαδή) με το RF όπως το συνέδεα και πριν (ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤV SCART) ενώ από την υποδοχή VCR SCART του HUMAX συνδέεται ο DREAMBOX...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ...!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Θέμα σήματος dreambox 500s

τι τηλεόραση έχεις και τί εισόδους έχει ?
Τα καρφάκια είναι τα λεγόμενα RCA βύσματα και η μούφα είναι αντάπτορας RCA σε SCART.

Reaction score
0

Δεν πάει ο δέκτης σε μία τηλεόραση αλλά σε όλο το σπίτι (μέσω της κεντρικής κεραίας)...
Ο dreambox δίνει το σήμα του μέσω διαμορφωτή όπου συνδέεται με την κεραία με απλό καλώδιο και με τον dreambox από rca που είναι στον διαμορφωτή σε RCA απλά επειδή ο παλίος humax δεν είχε καρφάκια έβγαινε το σήμα με μούφα... Τώρα, είτε με μούφα, είτε χωρίς τα βλέπω όλα ψιλοάσπρα...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

οταν λες ότι δεν βγάζει καλή ποιότητα σήματος εννοείς ότι δεν βγάζει καθόλου?
Τι εννοείς ψιλοασπρα?

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα.
Στην παρούσα φάση έχεις τον Dreambox και μέσω ενος διαμορφωτή UHF (modulator), συνδέεις τον DM απο το SCART ή τα RCA-AV (Audio-Video composite) του, στο modulator με ενα καλώδιο AV. ΟΚ ώς εδώ.

Tο modulator το μετατρέπει σε RF και μέσω καλωδίου κεραίας το στέλνεις σε όλες τις τηλεοράσεις μέσω ενός καναλιού RF συνήθως το 36...

Με αυτο τον τρόπο το λαμβάνουν οι τηλεοράσεις.
Βεβαια ολοι βλέπουν το ίδιο κανάλι απο τον δορυφόρο...

Τωρα με την αλλαγή σε DM έχεις πρόβλημα με την ποιότητα εικόνας. Σου δείχνει δηλαδή εικόνα αλλα λευκή ?
Ξεκαθαρισε λίγο την ποιότητα εικόνας που βλέπεις γιατι ουσιαστικά δεν εχει αλλάξει κάτι στην παροχή της εικόνας μεσω modulator παρα μονο ο δέκτης...
Σε αυτη την περίπτωση πρεπει το σημα να είναι PAL και RGB στον DM. Θα συνδέσεις επίσης μεσω RCA τον DM με το modulator, χωρίς adaptor...

Reaction score
0

Συνδεδεμένο κανονικά το scart του dreambox, είτε εάν χρησιμοποιήσω RCA και από τις 2 πλευρές, είτε στη μία μεριά rca με μούφα scart (για dreambox) και στην άλλη RCA καρφιά (για modulator) το ίδιο χάλια σήμα βγάζει το κουτί.
Η πλάκα είναι ότι όταν παρεμβάλλεται η σύνδεση HUMAX-modulator μέσω SCART και συνδεθεί ο DREAMBOX με HUMAX με SCART τότε το σήμα βγαίνει καμπάνα...

ΤΙ να κάνω?

Reaction score
68

Στον dreambox 500s υπάρχει πρόβλημα όταν λειτουργούν ταυτόχρονα scart και rca. Όταν λειτουργεί το ένα από τα δύο, τότε ok.

Reaction score
0

κι όμως με rca μόνο έχω πρόβλημα.... Μήπως φταίει το image (gemini 3)
Επίσης κάτι άσχετο... Μπορώ να "φορτώσω" νέο image χωρίς να χρειάζομαι καλώδιο null modem (rs232)? Μέσω ethernet δηλαδή?

Ευχαριστώ.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.897
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster