Θα ήθελα τις γνώμες σας για χτίσιμο συστήματος 7.1 που να παίζει άψογα και Stereo

Reaction score
150
Όταν πήρα το πρώτο μου πάνω του μετρίου ηχοσύστημα σύστημα ούτε που μπορούσα να φανταστώ που θα "μπλέξω" αλλά άξιζε τον κόπο.

Αυτή τη στιγμή έχω ένα σύστημα 7.1 που αποτελείται από 2x IQ9, IQ6C, 2x IQ8ds, 2xIQ3 και Sub PSW3500 (12") πάλι KEF. O AV μου είναι ο Onkyo 905 και απλά πρόσθεσα έναν τελικό HALCRO MC20 για τα δύο μπροστινά γιατί τα ηχεία δεν τράβαγαν αλλά και με σκοπό να τον χρησιμοποιήσω στο μέλλον με μεγαλύτερα ηχεία. Επίσης κάποια στιγμή θα προσθέσω και έναν Halcro MC50 για να τελειώνω (ελπίζω) με τους τελικούς του 7.1. Τους Halcro τους έχω ακούσει και μου αρέσει ο ήχος τους ιδιαίτερα και για αυτό κατέληξα εκεί.

Το κύριο ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι να καταλήξω σε ποια 7.1 ηχεία θα πάω και το Budget μου δεν το έχω αποφασίσει αλλά θα κριθεί από την ορθότητα της λύσης. Δηλαδή από 12.000 μέχρι 15-16.000 με η χωρίς το SUB ανάλογα με το τι ηχεία θα πάρω μπροστά.

Σαν προυποθέσεις έχω θέσει τις εξής:

-Η σειρά να είναι πλήρης και να έχει κεντρικό και ιδανικά να έχει και δίπολα.

- Να είναι εμφανσιακά όμορφα και να ταιριάζουν σε σαλόνι (ο χώρος είναι κομμάτι ενός χώρου ενιαίου 140τμ και συγκεκριμένα ένα παραλληλόγραμο διαστάσεων 5χ8 περίπου με ύψος 3.5-4.7μ (κεκλιμένη οροφή).

-Να μπορώ να τα ακούσω και να τα δω πριν τα αγοράσω.

Μέχρι στιγμής και για να δώσω και ένα στίγμα των προτιμήσεων μου, τα Monitor Audio PL300, PLC350, PL100 τα έχω ως κέντρο αναφοράς και το 7.1 με αυτά τα ηχεία και χωρίς το SUB κοστίζει περίπου 13.000 Ευρώ. Το πρόλημα είναι ότι δεν έχεουν δίπολο στη σειρά και ειδικά για τα πλαϊνά στο χώρο μου θα ήθελα δίπολο.

Μιας και το ποσό είναι σρβαστό είπα να το ψάξω κι άλλο κι έτσι εξετάζω κι άλλες λύσεις. Μια από αυτές θα ήταν 7.1 με Martin Logan και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Πως θα σας φαινόταν 2χ Spire Μπροστα (τα καινούρια), Ένα Stage κέντρο, και 4 χ Source που είναι και σαν δίπολα? Το πρώτο πρόβλημα με αυτό το σύστημα βέβαια είναι ότι τα Source για να είναι στο έδαφος θα είναι χαμηλά. Επίσης αναρωτιέμαι αν ένταση με αυτό το σύστημα και κυρίως στη μουσική θα καλύπτουν το χώρο (σύνολο είναι 140τμ με μεγάλο ύψος 4-5μ/δηλαδή μεγάλο όγκο).

Εν πάσι περιπτώσι σκέψεις κάνω και θα ήθελα να δω τι άλλες προτάσεις υπάρχουν σε αυτή την κατηγορία.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Θα ήθελα τις γνώμες σας για χτίσιμο συστήματος 7.1 που να παίζει άψογα και

Αντε, πειτε του ρε παιδια γιατι παλι εγω θα την πληρωσω.
Με εχει στην παρλα για αυτο το θεμα κανα μηνα τωρα...:137:

Reaction score
150
Δεν τη γλιτώνεις Ανδρέα σκέφτομαι και τα Klιpsch P-37F (Palladium). Έχουμε καιρό, μήνες μπροστά μας μέχρι να βρω την ιδανική λύση.​

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Re: Θα ήθελα τις γνώμες σας για χτίσιμο συστήματος 7.1 που να παίζει άψογα

Δεν τη γλιτώνεις Ανδρέα σκέφτομαι και τα Klιpsch P-37F (Palladium). Έχουμε καιρό, μήνες μπροστά μας μέχρι να βρω την ιδανική λύση.​
Ημαρτον!
Μην μου βγαζεις και αλλα...:137:
Τους..."κωνους" τους ακουσες τελικα?

Reaction score
50
Χμμμ σχετικά με τον παράγοντα "άψογο σε Stereo" φαντάζομαι εννοείς "άψογο σε Stereo δεδομένου πολυκάναλου (προ)ενισχυτή". Υποθέτω γνωρίζεις ότι η δικάναλη απόδοση πολυκάναλου ενισχυτή δεν συγκρίνεται με αυτή αμιγώς δικάναλου ενισχυτή κτλ. κτλ. οπότε μη λέμε τα ίδια.

Από 'κει και πέρα νομίζω κι εγώ ότι τα Martin Logan είναι ένα ισχυρό χαρτί στο τραπέζι τόσο για δικάναλη όσο και για πολυκάναλη ακρόαση. Δεδομένου του χαρακτήρα τους νομίζω δημιουργούν υπέροχη surround αίσθηση οπότε ουσιαστικά δε συμβιβάζεσαι σε κανένα τομέα. Τώρα αν σε προβληματίζει το ύψος των Source νομίζω ότι αυτά είναι μικροπροβληματάκια που μπορείς ν' αντιμετωπίσεις εύκολα (π.χ. μπορείς να τα τοποθετήσεις σε κάποια μαρμάρινη βάση ικανού ύψους κτλ.).

Από 'κει και πέρα δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ και με τα Monitor Audio καθώς τα θεωρώ πραγματικά πολύ καλά ηχεία. Επίσης πιστεύω ότι η έλλειψη διπόλου από κάποια σειρά ηχείων δε θα έπρεπε να σ' αποθαρρύνει, καθώς μπορείς κάλλιστα να βρεις πολύ καλά δίπολα και από άλλες εταιρίες. Το καταλαβαίνω ότι θες όσο περισσότερη ομοιογένεια γίνεται, αλλά νομίζω θα ήταν κρίμα να βρεις μια πολύ καλή μπροστά τριάδα και να την απορρίψεις για τέτοιο λόγο.

Για τη δεδομένη κατηγορία τιμής εγώ θα σκεφτόμουν και κάτι σε B&W...

Reaction score
6
Λοιπόν, για πάμε:

Μπροστινά:
http://www.gr.martinlogan.com/display_speaker/vista.html

Suround και surround back:
http://www.us.martinlogan.com/display_speaker/source.html

Κεντρικό:
http://www.us.martinlogan.com/display_speaker/stage.html

Subwoofer:
http://www.us.martinlogan.com/display_speaker/depth_i.html

Το παραπάνω σετ αν ακολουθήσουμε τις τιμές καταλόγου βγαίνει 17000.
Αν υπολογίσουμε ένα 20% που σίγουρα γίνεται, τότε πάμε στα 13600.

Μέσα στα όρια νομίζω. Ακόμα και για παραλλαγές.:144:

P.S. Στα source η βάση μπαίνει και ανάποδα δίνοντάς τους κλίση προς τα πίσω.

Reaction score
150
Μάνο

Χρησιμοποιώ ως δικάναλο τελικό τον Halcro MC20 και θα μπει και πεντακάναλος Halcro (αργότερα) οπότε δεν θα παίζει με τον AV. Και μιας και ο Halcro έχει και Balanced inputs με εύκολα κουμπιά επιλογής μπορώ κάποια στιγμή να βάλω κι έναν Pro πολύ πιο μουσικό για όταν θα ακούω μουσική. Δηλαδή να έχω και τον AV και έναν άλλο pro με σύνδεση RCA και balanced αντίστοιχα.

Pleo

To budget που έβαλα είναι χωρίς το sub και ειλικρινά θα ήθελα όσον το δυνατόν καλύτερα μπροστινά και κεντρικό δηλαδή για τα μπροστινά (L&R) έχω βάλει ταβάνι τα 8000 (π.χ. ta Spire). Μιας και έχω είδη σύστημα 7.1 μπορώ να αντικαθιστώ με την ησηχία μου και προτιμώ να καθυστερήσω λίγο αλλά να πάρω καλύτερα ηχεία.

Reaction score
6
Με τα spire για μπροστινά και χωρίς sub είσαι ακριβώς στο όριο που έθεσες.:144:

Συμφωνώ απολύτως με τη λογική σου γιατί τα έχω ακούσει τα spire. Είναι η αρχή μιας καινούργιας γενιάς.

Δεν λέω τίποτε άλλο!:138:

Reaction score
50
@Jargon: όταν μίλαγα για τη δικάναλη απόδοση δεδομένου του AV, περισσότερο εννοούσα τα προενισχυτικά στάδιά του παρά τους τελικούς του. Εννοείται έχεις ήδη πολύ καλό τελικό, αλλά (προσωπική άποψη) έχοντας τον AV ως προ και πάλι κάτι χάνεις σε σχέση με κορυφαία δικάναλη απόδοση (για πολλούς η συμβολή του προ στο χαρακτήρα του τελικού αποτελέσματος είναι καθοριστικότερη από τον τελικό, ανάλογα της περίπτωσης βέβαια). Βέβαια δεν το συζητώ, το setup που αναφέρεις έτσι κι αλλιώς θα είναι άπαιχτο, αλλά αν θέλεις και άψογη απόδοση σε Stereo γνώμη μου είναι να εφαρμόσεις τη λύση που αναφέρεις (να πάρεις δικάναλο pro). Τουλάχιστον αξίζει μια δοκιμή (φαντάζομαι θα μπορείς να δανειστείς κάποιο δικάναλο προενισχυτή από κάποιο κατάστημα).

Reaction score
150
Μάνο συμφωνώ απόλυτα απλά για την ώρα θα βολευτώ με τον AV και κάποια στιγμή θα αγοραστεί και Pro αλλά όλα μαζί δεν γίνεται.

Άκουσα εχθές τα Klipsch τα Palladium, τα KEF Ref 205/2 και τα Ferguson Ηill με τις τεράστιες διαφανείς κόρνες στο Media Saturn.

Ήταν όμως τόσο κακοστημένα που άκρη δεν έβγαζα αλλά τα Klipsch για άλλη μια φορά δεν μου άρεσαν καθόλου. Θα γράψω αργότερα.

Reaction score
50
Εννοείται δε χρειάζεται να τα κάνεις όλα μαζί - καλώς δίνεις βάρος στα ηχεία τώρα, άλλωστε από οδήγηση δε βλέπω να έχεις πρόβλημα.

Για σωστό στήσιμο μήπως να κοίταγες και σε καμιά αντιπροσωπεία; Βέβαια είναι πιο χρονοβόρο γιατί δε θα τα έχεις όλα μαζί αλλά βλέπω δε βιάζεσαι (και καλά κάνεις) προκειμένου να πάρεις αυτό που θα σ' ευχαριστεί.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos