Θα πληρώσουμε, έτσι κι αλλιώς - υπάρχει κανένας επίγειος MPEG-4 της προκοπής, τελικά;

Reaction score
3.085
Καλημέρα.

Μπορεί κάποιος ή κάποιοι που έχει (-ουν) καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εικόνα να καταθέσει (-ουν) 5-10 προτάσεις για επιλογή κάποιου επίγειου δέκτη MPEG-4 High Definition (όχι Combo), ώστε να ενημερωθούμε κι εμείς οι υπόλοιποι;

Ο λόγος που καταθέτω την ερώτηση είναι ασφαλώς το κύμα κάθε λογής δέκτη, που έχει κατακλύσει πρόσφατα την αγορά και μπερδεύει τους περισσότερους.

Και επειδή έγινε και το πρόσφατο συγκριτικό, ίσως να υπάρχει κάπως πιο συγκεντρωμένη γνώση επ' αυτού.

Να σημειώσω ότι διαβάζοντας το τελευταίο (Ιούλιος) τεύχος του Dogital TV, μάλλον μπερδεύτηκα παρά διαφωτίστηκα (πάνω από όλα δεν υπάρχουν τιμές στο τεστ, αλλά και δεν αναφέρονται πουθενά οι επιδόσεις των δεκτών σε εικόνα, ευκρίνεια, κλπ.), ενώ το προηγούμενο τεύχος του HiTECH, στο οποίο επίσης υπάρχει κάποιο συγκριτικό, δεν ήταν και πολύ διαφωτιστικό.

Οπότε;
-

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Θα πληρώσουμε, έτσι κι αλλιώς - υπάρχει κανένας επίγειος MPEG-4 της προκοπή

Παναγιωτη στο συγκριτικό του περιοδικού Digital TV info, τευχος Ιουλίου υπάρχουν αναλυτικές βαθμολογίες για όλα τα προιόντα και ειδικότερα στη σελίδα 106-107 του περιοδικού, στο κάτω μέρος των σελίδων.
Το νούμερο των 47 επίγειων δεκτών αντικατοπτρίζει την αγορά θα έλεγα.

Εμείς στο συγκριτικό με τους 6 επίγειους δέκτες κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε αλλα δεν είχαμε τη δυνατότητα να τους μαζέψουμε όλους εκεί. Δεν μας τους παραχωρούσαν οι εταιρίες. Βεβαια είχαμε στο 1ο συγκριτικό περισσότερους αλλα δεν μας έφτανε ή ώρα.
Δεν είμαστε βλεπεις περιοδικό ή εμπορική επιχείρηση, ασχετα αν έχουμε ώς σύνολο μελών φόρουμ, μεγάλη αγοραστική δύναμη.

Reaction score
114
Απάντηση: Θα πληρώσουμε, έτσι κι αλλιώς - υπάρχει κανένας επίγειος MPEG-4 της προκοπή

Κατι προσπαθησα και εγω να γραψω εδω, χωρις να παρεξηγηθω, γιατι οι δεκτες ηταν πολλοι και η προσπαθεια απ οτι καταλαβαινω μεγαλη.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=84328

Ομως καποια σημαντικα πραγματα για τους δεκτες δεν αναφερθηκαν.Βεβαια,ξαναλεω, οτι πιθανοτατα λογω της μεγαλης ποσοτητας,να διεφυγαν.
Και σιγουρα παρ' οτι δινονται παρα πολλες πηροφοριες,τελικα παραμενει δυσκολο, η επιλογη ενος δεκτη.

Reaction score
3.085
M-Vision HD300T & HD400T. Τι λέτε γι αυτούς;

Πάνο, γεια σου κι ευχαριστώ.

Ξανακοίταξα το τεστ του Digital TV. Οι βαθμολογίες στο τέλος αναφέρονται όντως σε κάποια επί μέρους συγκρίσιμα χαρακτηριστικά, αλλά έχει επιμελώς αποφευχθεί η αναφορά στην εικόνα (και στον ήχο, αλλά αυτό είναι δευτερευύσης σημασίας χαρακτηριστικό για έναν τέτοιο δέκτη, οπότε το παρακάμπτω).

Εκ των συμμετασχόντων μονάδων, τα εύσημα παίρνουν οι δυο δέκτες της MVision. Να ρωτήσω, λοιπόν, αν κάποιος έχει αντίληψη περί αυτών, που τους βρίσκεις (εντός Αττικής, φυσικά) και πόσο περίπου κυμαίνονται οι τιμές τους.

Ξέρει κάποιος;
Θενκς.
-

Reaction score
0

Καλησπέρα,
για να το κάνω πω πιο αναλυτικά, δεν μείναμε ευχαριστημένοι από το σύνολο της αγοράς σε επίγειους δέκτες. Για αυτό και όπως θα είδατε αποφύγαμε στις βαθμολογίες τα 10άρια κτλ και έχουμε βαθμολογήσει αντικειμενικά. Επιμελώς δεν έχει αποφευχθεί τίποτε... Απλά η ποιότητα εικόνας δεν ελέγχθηκε αναλυτικά, γιατί δεν βλέπαμε σοβαρές διαφορές, που μπορεί να έχουν να κάνουν με τα γούστα μας, τα μάτια μας και την TV μας. Κοινώς, από ποιότητα εικόνας οι δέκτες είναι λίγο - πολύ τα ίδια. Επίσης, θέλω να αναφέρω ότι και στα κείμενά μας είμαστε πολύ καυστικοί και μπορώ να σας ομολογήσω ότι τα ακούσαμε χοντρά από τους εισαγωγείς.
Για να ξεμπερδέψω λίγο την κατάσταση επιλογής δέκτη, κοίτα τα chip και λίγο - πολύ θα καταλάβεις τι γίνεται... Οι Mvision διατίθενται από την εταιρία Zotronics, τηλ.: 210-6394553. Ο καλός κοστίζει γύρω στα 120 ευρώ.
Παναγιώτη Ο., όπως είδες και εσύ από κοντά δεν έχει να κάνει μόνο με το εμπορικό. Το περιοδικό διαθέτει περί τα 17 άτομα συντάκτες, εκ των οποίων πολλοί είναι τεχνικοί, επαγγελματίες και γενικά πρόσωπα γνωστά στην αγορά με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο. Τα συγκριτικά ή και τα τεστ του φόρουμ είναι πολύ καλά, αλλά τέτοιο όγκο δεν μπορεί κανείς να τον βγάλει μόνος του. Επίσης, όπως είδες το περιοδικό διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό τεστ. Τέλος, η εμπιστοσύνη των εταιριών προς το περιοδικό δεν κατακτήθηκε από την μια μέρα στην άλλη, αλλά μετά από σκληρή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια που πραγματοποιείται περίπου 10 χρόνια. Και σε αυτό οφείλεται και το γεγονός ότι επιστρέφουμε πάντα πρώτοι τα μηχανήματα που μας δίνουν για τεστ και ποτέ δεν καταχραστήκαμε κάτι για τον εαυτό μας. Όλο τον εξοπλισμό που έχουμε τον αγοράσαμε.
Στην επόμενη επίσκεψή σου στα εργαστήριά μας, θα σου δείξω τον επαγγελματικό εξοπλισμό, με πεδιόμετρα, κτλ, ενώ σε άλλη φάση θα σε ξεναγήσω και στα μεγάλα κινητά κάτοπτρα που διαθέτουμε στην Αθήνα (Mabo 1,85, Gibertini 1,65, πλαστικό Channel Master 1,40), ενώ αν ανεβείς προς Καστοριά θα δεις και το εκπληκτικό 2,40 του Φίλιππου, που λαμβάνει ταυτόχρονα Ku και C band. Να ξέρεις ότι στην Αθήνα έχουμε 3 εργαστήρια, τροποποιημένα στις ανάγκες του κάθε συντάκτη (ανάλογα με το κομμάτι που καλύπτει στο περιοδικό).

Reaction score
114

Καλημερα.
-Τωρα με αυτο που ειπες, '' τα ακούσατε χοντρά από τους εισαγωγείς '' ,ειναι πολυ βασικο και σιγουρα βαζει σε διαφορες σκεψεις.
Για μενα,ξαναλεω,οτι καποια πραγματα ξεφυγαν,και σιγουρα αυτο εγινε απο τις παρα πολλες συσκευες.
Δηλαδη τι βαθμολογιες περιμεναν για τους δεκτες που φερνουν ?
Υπαρχει λοιπον δεκτης,που συνδεοντας το καλωδιο σε αυτον και δινοντας στην TV ,το σημα της αναλογικης πεφτει κατα 20db.
Η λυση ειναι το Τ.
Δεν νομιζω οτι επεσα σε ελλατωματικο κομματι, γιατι εμαθα οτι εχει παρατηρηθει και απο αλλον.
Kαι ειμαι σιγουρος οτι δεν πρεπει να ειναι και ο μοναδικος δεκτης.
Αυτο δεν πρεπει να διορθωθει με καποιο τροπο ?
Και οταν παιρνεις τον δεκτη,σου προτεινουν και το Τ ?
Και τα προβληματα που εχουν, δεν ειναι λιγα,ολοι οι δεκτες.
Εκτος απο τους 2 που τεσταρα, πολυ γρηγορα, και εγραψα στο φορουμ,ειδα και αλλους 2 SD.
Δεν ειχαν κατι το ιδιαιτερο, γι αυτο και δεν εγραψα κατι.
Και περιμενω να δω και εναν ακομα με HDMI.
Εχω δηλαδη καποια γενικη αποψη.
-Ο mvision που αναφερεις,χωρις να τον εχω δει, καταλαβαινω οτι τουλαχιστον κατασκευαστικα,ειναι πολυ ανωτερος απο τους αλλους, αλλα για να δικαιολογησει και τα 120Ε ,θα πρεπει να ειναι και πολυ καλος softwarικα.
Με τα ιδια λεφτα, υπαρχουν HD δεκτες, που εχουν περισσοτερες softwarικες απαιτησεις, που πληρουν ,γιατι δεν περιοριζονται σε 12 καναλια, κτλ.
- Για το 2,40 πιατο,ειχα αναφερει-ζητησει,να γινει μια αναφορα για ενδιαφεροντα καναλια απο τη C-Band και οτι αλλο θεωρηθει αξιο αναφορας,αν γινεται.

Reaction score
0

είναι έτοιμο το άρθρο με την C band και στημένο, θα δημοσιεύτει στα επόμενα τεύχη (αύγουστος ή σεπτέμβριος)

Reaction score
114

Στα υπολοιπα μου ξεφυγες.:116:
Παντως μετα τη δημοσιευση του τευχους με τη c-band ,καλο θα ηταν να δουμε και θεμα στο φορουμ.:137:

Reaction score
0

Φίλε γιάννη καλησπέρα και πάλι,
Προσπαθούμε να κάνουμε ένα τεστ με 47 ή 36 δέκτες μέσα στο πλαίσιο του μήνα. Αν ξεκινήσουμε και τεστάρουμε διάφορα, που δεν προτείνουμε ή δεν είναι χρήσιμα σε όλους, δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Λίγο - πολύ αυτό που λες με το loop είναι ένα πρόβλημα των περισσότερων δεκτών. Σε πολλούς δέκτες δεν δουλεύει κάν το loop όταν κλείνει ο δέκτης, σε άλλους δεν δουλεύει στο stand by και σε άλλους που δουλεύει έχεις απώλειες από 7 έως 20 dB, με αποτέλεσμα να τσακίζεται το αναλογικό. Η σύνδεση loop για δέκτη με TV, δεν προτείνεται σε καμμία περίπτωση. Το περιοδικό προτείνει tap off ή στην χειρότερη splitter (το "Τ" που λες). Στο νέο τεύχος θα τα δεις όλα αυτά που σου λέω.
Οι δέκτες της αγοράς είναι απλά οικονομικοί, πλην απειροελάχιστων εξαιρέσεων, από ποιότητα εικόνας μέχρι δυνατότητες. Έχω στο γραφείο 5 περιοδικά με συγκριτικά τεστ τέτοιων δεκτών. Χωρίς να θέλω να κοκορεύομαι, κανένα από αυτά δεν πλησιάζει ούτε στο μισό το δικό μας τεστ. Στους δέκτες που βάλαμε 5,5, άλλοι έβαλαν 10. Σε δέκτες που δεν αναφέραμε τίποτε για ποιότητα εικόνας, άλλοι έβαλαν πάλι 10. Και ξέρεις κάτι, εμείς κοστίζουμε 4,5 ευρώ και οι άλλοι 10 ευρώ. Με στιμώχνεις και αναγκάζομαι και θάβω και δεν μου αρέσει...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

πάντως όπως είχα πεί και σε κάποιο άλλο post σχετικά με κάποιους άλλους δέκτες και την ποιότητα τους, ο Αργύρης Νομικός (arno) λεει την αλήθεια. Πράγματι οι περισσότεροι δέκτες είναι για τα "σκουπίδια", απλώς κάνουν αυτο που λένε και μερικοί με τον χειρότερο τρόπο.

Τωρα θα μου πείς με 30-50 ευρώ τι περίμενες , καμμια αξιόλογη κατασκευη με προοπτικές? Συμφωνω απόλυτα , δεν περιμενα κατι αξιόλογο, περιμενα όμως "κάτι" που να μην μου δημιουργεί πρόβλημα στο υπόλοιπο συστημα μου και να συμπεριφερεται με τον τρόπο που το παρουσιάζει ο αντιπρόσωπος...

Υπάρχουν δέκτες στην αγορά, αλλά πρέπει να τσοντάρεις κανα 30-50 παραπάνω απο τους υπόλοιπους.

Μην τα περιμένουμε ξαφνικά όλα απο τους δέκτες. Μην ξεχνάμε πρίν απο λίγους μήνες που δεν υπήρχαν αυτοί, περνούσε ποτε απο την φαντασία μας με ενα πενηντάρικο να έχουμε και δέκτη και media - recorder player?

Δείτε λοιπόν πρίν αγοράσετε, έχει πολλές "πατατες" εκεί έξω... αλλά έχει και κάποιους αξιόλογους, μην ντραπείτε να δώσετε λίγα χρηματα περισσότερα για να πάρετε κάτι καλύτερο. Σίγουρα θα αξίζει. Το συγκριτικό που έκανε το περιοδικό Digital TV info ήταν κορυφαίο απο το συνολο των δεκτών που μάζεψε και το αποτέλεσμα που έδωσε... Να το εμπιστευθείτε.

Εξάλλου πάντα ισχύει ο κανόνας "ότι πληρώσεις παίρνεις" τα άλλα είναι ημίμετρα, παρόλο που ζούμε σε εποχές οικονομικής κρίσης.

Reaction score
0

πάντως όπως είχα πεί και σε κάποιο άλλο post σχετικά με κάποιους άλλους δέκτες και την ποιότητα τους, ο Αργύρης Νομικός (arno) λεει την αλήθεια. Πράγματι οι περισσότεροι δέκτες είναι για τα "σκουπίδια", απλώς κάνουν αυτο που λένε και μερικοί με τον χειρότερο τρόπο.

Τωρα θα μου πείς με 30-50 ευρώ τι περίμενες , καμμια αξιόλογη κατασκευη με προοπτικές? Συμφωνω απόλυτα , δεν περιμενα κατι αξιόλογο, περιμενα όμως "κάτι" που να μην μου δημιουργεί πρόβλημα στο υπόλοιπο συστημα μου και να συμπεριφερεται με τον τρόπο που το παρουσιάζει ο αντιπρόσωπος...

Υπάρχουν δέκτες στην αγορά, αλλά πρέπει να τσοντάρεις κανα 30-50 παραπάνω απο τους υπόλοιπους.

Μην τα περιμένουμε ξαφνικά όλα απο τους δέκτες. Μην ξεχνάμε πρίν απο λίγους μήνες που δεν υπήρχαν αυτοί, περνούσε ποτε απο την φαντασία μας με ενα πενηντάρικο να έχουμε και δέκτη και media - recorder player?

Δείτε λοιπόν πρίν αγοράσετε, έχει πολλές "πατατες" εκεί έξω... αλλά έχει και κάποιους αξιόλογους, μην ντραπείτε να δώσετε λίγα χρηματα περισσότερα για να πάρετε κάτι καλύτερο. Σίγουρα θα αξίζει. Το συγκριτικό που έκανε το περιοδικό Digital TV info ήταν κορυφαίο απο το συνολο των δεκτών που μάζεψε και το αποτέλεσμα που έδωσε... Να το εμπιστευθείτε.

Εξάλλου πάντα ισχύει ο κανόνας "ότι πληρώσεις παίρνεις" τα άλλα είναι ημίμετρα, παρόλο που ζούμε σε εποχές οικονομικής κρίσης.
"Thanks"

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

οσον αφορά το εξοπλισμό και τις εγκαταστασεις του περιοδικού και των συνεργατών, νομίζω τα αναφέρει όλα αναλυτικά στο θέμα με το 3D. Πρώτη φορά είδα απο κοντά τόσα πολλά πράγματα , που στο τέλος θα ζητησω απο τον Αργύρη να γίνω τεστερ του περιοδικού, αμησθι, για να ικανοποιώ το χόμπυ μου...:109:

Οσον αφορά τα υπόλοιπα που περιγράφεις για τον επαγγελματικό εξοπλισμό, να ορίσεις ημερομηνία Αργύρη... :126:

Keep the good work...

Reaction score
114

Θα ηθελα να αναφερω,οτι τα ποστ μου δεν ηταν στα πλαισια της κριτικης,αλλα στα πλαισια ελευθερης συζητησης,που πιστευω οτι και γινεται.
Προσωπικα,πουθενα δεν εγραψα,ουτε και αφησα υπονοια για το θεμα αληθειας.
Αλλωστε,αν πιστευα κατι τετοιο,δεν θα αγοραζα και το περιοδικο.
Απλως,οπως εχω επισημανει σε ολα μου τα ποστ,οι δεκτες ηταν πολλοι.
Ισως να πρεπει να εξεταστει το ενδεχομενο,να ειναι λιγοτεροι σε επομενο παρομοιο τεστ,ωστε να γινει πιο λεπτομερη αναφορα.
Ισως να 'εσπαζε' το τεστ και σε δυο τευχη.
Ειναι κατι που απλως θα πρεπει να σκεφτουν τα στελεχη του.
Το ζητουμενο ειναι το καταναλωτικο κοινο να μενει ενημερωμενο, και οταν αποφασιζει με βαση το περιοδικο, να δικαιωνεται αυτο αλλα και το περιοδικο.
Οσο και για το αλλο περιοδικο,που ειχε και αυτο παρουσιαση επιγειων δεκτων,θελω να πω οτι ενημερωθηκα για τις υψηλες βαθμολογιες του.
Ομως δεν υπαρχει καποιος εδω, που το εκπροσωπει, για να γινει καποια παρομοια συζητηση.
Μαλιστα ενημερωθηκα, οτι καποια μελη (ισως στελεχη του), που εκαναν την παρουσια τους,σε ενα Δημοκρατικο Ελληνικο φορουμ,εγιναν ban.
Αν στα φορουμ,δεν ειναι ευπροσδεκτες οι παρουσιασεις,κριτικες,συζητησεις,προτασεις κτλ. τοτε τι ειναι ?
Τα τελευταια,φυσικα δεν αφορουν το παρον φορουμ.
Επισης,γνωριζω οτι παρ' οτι δεν ειστε ban σε αλλο Ελληνικο φορουμ,δεν σας δινεται η ευκαρια παρουσιασης του περιοδικου σας,ενω δινεται στο αλλο, 'Δορυφορικα Νεα ''.
Οπως και αυτο απουσιαζει απο εδω,αλλα προφανως λογω δικιας τους επιθυμιας.

Reaction score
114

Δείτε λοιπόν πρίν αγοράσετε, έχει πολλές "πατατες" εκεί έξω... αλλά έχει και κάποιους αξιόλογους, μην ντραπείτε να δώσετε λίγα χρηματα περισσότερα για να πάρετε κάτι καλύτερο.

Καποιοι απο τους δεκτες, που τωρα εχουν πεσει οι τιμες τους αρκετα,μην ξεχναμε οτι ειχαν 90 + Ε.
Και αυτο εγινε, γιατι τα γνωστα ιντερνετικα μαγαζια,που φημιζονται ιδιαιτερα για την σχεση τους με τους υπολογιστες,εφεραν δεκτες με 45 - 50 Ε.
Ο μεγαλος ανταγωνισμος δηλαδη εριξε τις τιμες.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Επειδή τέθηκε το ερώτημα των "Δορυφορικών Νέων" είχε προσκληθεί για τα συγκριτικά τεστ αλλά δεν κατεστη δυνατη η παρουσία του, απο ότι μου δήλωσε.
Το έχω ξαναδηλώσει ότι οποιοσδήποτε θελήσει να προβάλλει κάτι που δεν παραβαίνει τους κανόνες του φορουμ, μπορεί να το κάνει.
Δεν αφαίρεσα απο κανέναν αυτο το δικαίωμα. Εξάλλου όλοι έχουν θέση στην δημοκρατία μας με την ευρύτερη εννοια της... και νομίζω είναι εμφανές αυτό.

Reaction score
0

Φίλε γιάννη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, παρεάκι είμαστε και συζητάμε. Όσο για αυτό που λέει ο παναγιώτης συμφωνώ απολύτως.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.156
Members
38.538