Θα τσικνίσετε σήμερα?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.942
Κάθε χρόνο ο Καφάτος άνοιγε θέμα "Πού θα τσικνήσετε σήμερα?"

Για φέτος είπα να βγάλω το "πού" από το ερώτημα...:rolleyes:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.641
Μετά την παρέλαση θα φάμε ολόκληρο κοπάδι!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.942
Απάντηση: Θα τσικνίσετε σήμερα?

Δεν ξέρω αν θα βγω. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα αποφύγω μπιφτέκια, κεφτεδάκια και λουκάνικα. Καμμιά χοιρινή θα παίξει, για να 'μαστε και σίγουροι. :biggrin:

Για όσους δεν θα βγουν, υπάρχει και η οΙΚΕΑ τους...:laugh:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Oλυμπιακός -Μπάρτσα σήμερα, θα βογκήξουν οι σουβλακοπιτσαρίες!

Θα ψήσουμε και καμιά γαριδούλα...:drinks:

Reaction score
2.053

Όχι πλησιάζει το καλοκαίρι και πρέπει να είμαι κομμένος. :116:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.590
Πως λέγεται η μύγα που κάθεται πάνω σε μπιφτέκι;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.198

Αλογόμυγα! :biggrin:

Reaction score
4.909

Για να σας κόψω την όρεξη (και την δική μου) για όσους τσικνίσουν...
Στην Γαλλία πάντως η κατανάλωση αλογίσιου (εν γνωσει του αγοραστή πάντα) αυξήθηκε 15% απο όταν βγήκαν τα σκάνδαλα στην επιφανεια γιατι αν εκθρέφεται μόνο για κρεας θεωρείται σαφώς πιο υγεινό και διαιτητικό απο το μοσχαρίσιο (δοκίμασα μία φορα αλογίσιο φιλέτο αλλά ...ημουν πολύ προκατειλημμένος και δεν μου φανηκε σπουδαίο...)

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=55865&category_id=94
Κεμπάπ και λουκάνικα από άλογο στην ελληνική αγορά!

07/03/2013 - 10:21

Οι ειδικοί τονίζουν πως για να είναι επικίνδυνο ένα προϊόν για την ανθρώπινη υγεία θα πρέπει να καταναλώνεται για πολύ καιρό και σε μεγάλες ποσότητες...

Τα έξι έφτασαν τα δείγματα τροφίμων στα οποία έχει εντοπιστεί DNA αλόγου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Τσιάλτας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει να περιμένουμε και άλλα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΦΕΤ έκανε γνωστό ότι έως χθες είχαν ληφθεί 177 δείγματα από διάφορες κατηγορίες προϊόντων εκ των οποίων έχουν εξεταστεί και αναλυθεί τα 78.

Από αυτά βρέθηκαν θετικά τα έξι. Το τελευταίο δείγμα αφορά χωριάτικο λουκάνικο που κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Nostima, με ημερομηνία παραγωγής 23/2/2013 και ημερομηνία ανάλωσης 25/3/2013.

Το συγκεκριμένο προϊόν, που αποσύρθηκε από την αγορά, παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση Σταμπολίδης Ι. & Αφοί Βασιλειάδη ΕΠΕ, με έδρα στο 6ο χιλιόμετρο Αλεξανδρούπολης - Μάκρης.

Νωρίτερα το μεσημέρι είχαν προηγηθεί δηλώσεις του προέδρου του ΕΦΕΤ Γιάννη Τσιάλτα, ο οποίος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε λόγο για επτά θετικά δείγματα. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την περίπτωση κατεψυγμένου κεμπάπ που παρασκευάζεται σε εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί σήμερα, οπότε και θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από τον ΕΦΕΤ. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιάλτας τα θετικά δείγματα θα ελεγχθούν και για την ύπαρξη αντιβιοτικών και της αντιφλεγμονώδους ουσίας φαινυλοβουταζόνης. Ο κ. Τσάλτας πάντως εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι η ύπαρξη των δειγμάτων αυτών είναι σε ποσοστό κάτω του 5% επί του συνόλου των ελέγχων που έγιναν.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, για να είναι επικίνδυνο ένα προϊόν για την ανθρώπινη υγεία θα πρέπει να καταναλώνεται για πολύ καιρό και σε μεγάλες ποσότητες, καθώς επίσης η πρόσμειξη με κρέας αλόγου να έχει γίνει σε υψηλά ποσοστά.

D

Deleted member 23222

Guest

Σπίτι με συγγενείς.
Χοιρινές,παιδάκια,πατάτες κλπ

Το εθνικό μας φαγητό...

D

Deleted member 23222

Guest

Τελικά τι πρόβλημα,επί της ουσίας,έχει η κατανάλωση αλογίσιου κρέατος?

D

Deleted member 23222

Guest

Oλυμπιακός -Μπάρτσα σήμερα, θα χλιμιντρήσουν οι σουβλακοπιτσαρίες!

Θα ψήσουμε και καμιά γαριδούλα...:drinks:
Το διόρθωσα εγώ...

Reaction score
7.114

θυμαμαι τις καλες εποχες που για αυτη την ημερα επρεπε να εχεις κλεισει κανενα δεκαημερο πριν.Τοτε δεν εβγαινα γιατι δεν μπορουσα την πολυκοσμια,το κακο φαγητο τελικα και το σκισιμο στον λογαριασμο. Σημερα δεν θα βγω γιατι απλα δεν μου αρεσουν τα αδεια μαγαζια........εχω προβλημα?

Reaction score
51

Τιγκα θα ναι ολα !! Ουτε σκαμπο δεν θα βρισκεις!

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Εμεις παραδοσιακα στο μπαλκονι με την special edition inox ψησταρια κατασκευης μπατζανακη.
Σουβλακια χοιρινα, κοτοπουλα, κεμπαπ, λουκανικα μοσχαρισια Αγρινιου καυτερα, πιττες απο κεντρικη αγορα και πατατες στο τζακι....

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Θα τσικνίσετε σήμερα?

Λοιπόν φίλες και φίλοι,για τέτοιες περιστάσεις έχω εφοδιαστεί με κάτι σπέσιαλ,μάλλον οικολογικά (φυτικά) ,χαπάκια από τη γείτονα Τουρκία,ουσιαστικά ενεργού άνθρακα.
Ότι και να χλαπακιάσεις,πίνεις κανα δυό στο καπάκι και δεν σε πιάνει τίποτα...θαυματουργά!
Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν στην Ελλάδα,δεν ξέρω κι αν επιτρέπονται.

Νομίζω ότι κυκλοφορούν σε άλλη έκδοση για...φόλες!!!

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.426

Eμεις τσικνιζουμε ολο το χρονο και για σπασιμο την τσικνοπεμπτη παμε σινεμα!:tongue:

Reaction score
29.724

Και γω τσικνίζω ολο τον χρόνο , και για σπάσιμο θα τσικνίσω και σήμερα, αλλά εξω, όμως, σε μαγαζί φίλου , απο παλιά , του Παππά. Χοιρινό λαιμό , λουκάνικα- μπιφτέκια , που τα φιάχνουμε μαζί , μπορεί και καμιά γάλακτος.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.942
Απάντηση: Re: Θα τσικνίσετε σήμερα?

Λοιπόν φίλες και φίλοι,για τέτοιες περιστάσεις έχω εφοδιαστεί με κάτι σπέσιαλ,μάλλον οικολογικά (φυτικά) ,χαπάκια από τη γείτονα Τουρκία,ουσιαστικά ενεργού άνθρακα.
Ότι και να χλαπακιάσεις,πίνεις κανα δυό στο καπάκι και δεν σε πιάνει τίποτα...θαυματουργά!
Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν στην Ελλάδα,δεν ξέρω κι αν επιτρέπονται.
Στην Ελλάδα κυκλοφορούσαν μέχρι πρότινος τα Norit. Τώρα υπάρχουν τα Finocarbo (φυτικά).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.531
Νεότερο μέλος