Θελουμε χαμηλωμα,χωρις κοπανημα

Reaction score
258
Προσφατα ενας συναδελφος μου αγορασε ιδιο καρο με το δικο μου(focus ii μοντ 2006).
Αποφασισε να πεταξει τα αχρηστα πλεον αμορτισερ που εχει επανω και με την ευκαιρεια να χαμηλωσει και λιγακι.
Το μαρουλακι ειναι μεχρι 600 ευρω.
Υπαρχει κατι που να κατεβασει το μαξι περι τους 3-4 ποντους χωρις να κοπαναει?
Κανοντας μια βολτα με το δικο μου που φοραει ελλατηρια απο την σπορ εκδωση(1 cm πιο χαμηλα και λιγο σκληροτερα απο της απλης εκδωσης) και 4 απλα αμορτισερ της alco,δεν χαλαστικε.
Αν βρει αναρτιση δηλ που θα ειναι και λιγακι πιο σκληρη θα ειναι ΟΚ,απλα να μην κοπαναει σε λακουβιτσες και καπακια υπονομων.

Ψαχνοντας στα ιντερνετια,ανακαλυψε κατι coilover σε τιμες χωμα,οπως πχ TA-TECHNICS 330 ευρω,FK απο240 ευρω και παμε προς τα επανω.
Μπορει καποιος να κανει μια προταση για ενα σετ χαμηλωματος που θα ''κλεψει'' την λιγοτερο δυνατον ανεση απο το αμαξι?
Να υποθεσω οτι πρεπει να βρουμε το πιο μαλακο ελλατηριο χαμηλωματος???

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Θελουμε χαμηλωμα,χωρις κοπανημα

ειχα ελατηρια eibach, apex, το αμαξι πραγματικα ηρεμησε οταν μπηκαν ισουψη της H&R (35mm, τα γκρι)
Υπαρχουν και καποια στο ιδιο υψος με αυτα πρωτης τοποθετησης τα οποια ειναι καλυτερα απο τα μαμισια. Ειχε βαλει ενας φιλος, Kilen νομιζω.

Reaction score
258
Re: Απάντηση: Θελουμε χαμηλωμα,χωρις κοπανημα

ειχα ελατηρια eibach, apex, το αμαξι πραγματικα ηρεμησε οταν μπηκαν ισουψη της H&R (35mm, τα γκρι)
Υπαρχουν και καποια στο ιδιο υψος με αυτα πρωτης τοποθετησης τα οποια ειναι καλυτερα απο τα μαμισια. Ειχε βαλει ενας φιλος, Kilen νομιζω.
θα χαμηλωσει το αμαξι 100% και καπου 3-4 ποντους.
Υπαρχουνε και HR που δεν ειναι ισουψη????
Απο αμορτισερ τι λετε?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Τα H&R βγαινουν απο 20mm χαμηλωματος μεχρι πανω απο 60. Εγω εβαλα τα 35mm. Απλα ειχα πριν στα 35mm eibach, apex και ηταν πιο σκληρα.
Απο αμορτισερ μια μεση λυση σκληροτητας-ποιοτητας κυλισης ειναι τα Koni FSD

Reaction score
258

τα fsd δεν ειναι για χαμηλωμενα αυτοκινητα,μονο με εργοστασιακα ελατηρια.Θα χαλασουνε νωρις αν τα δουλεψουμε με ελατηρια χαμηλωματος αλλα το σημαντικοτερο ειναι πως δεν ξερουμε αν θα κερδισουμε η' θα χασουμε κρατημα,αφου δυλευουνε με ιδαιτερο τροπο αυτορυθμισης.

Reaction score
198

σε ford focus του 2006 ειχα μόνο ελατηρια h&r 35mm και οσο τα κρατησα δεν ειχα κανενα προβλημα συνεργαστικαν μια χαρα με τα μαμα αμορτησερ
μην μπεις στη φασαρια να βαλεις σκληρα αμορτησερ θα το μετανιωσεις...

Reaction score
258

σε ford focus του 2006 ειχα μόνο ελατηρια h&r 35mm και οσο τα κρατησα δεν ειχα κανενα προβλημα συνεργαστικαν μια χαρα με τα μαμα αμορτησερ
μην μπεις στη φασαρια να βαλεις σκληρα αμορτησερ θα το μετανιωσεις...
τα εχεις ακομα τα ελατηρια στρατο να κανουμε οικονομικο αλισβερισι???

Reaction score
198

αν θυμασαι στο θεμα με της ζαντες σου ειχα πει οτι το αμαξι το ειχα κανει κονσερβα σε τρακαρισμα... οποτε δεν υπαρχουν πια
ασε που ποτε δεν θα εμπιστευομουν κατι μεταχειρισμενο για το αμαξι μου, και ποσο μαλλον κατι που αφορα και την οδηγικη συμπεριφορα του

Reaction score
258

αν θυμασαι στο θεμα με της ζαντες σου ειχα πει οτι το αμαξι το ειχα κανει κονσερβα σε τρακαρισμα... οποτε δεν υπαρχουν πια
ασε που ποτε δεν θα εμπιστευομουν κατι μεταχειρισμενο για το αμαξι μου, και ποσο μαλλον κατι που αφορα και την οδηγικη συμπεριφορα του
,
Το γεγονος οτι το χαμηλωσες με μαμα αμορτισερ δουλευε καλα και δεν κοπαναγε ειναι πολυ ενδιαφερον,γιατι ο δικος μου θελει χαμηλωμα για το ματι και μονο(κατσικι το λει το αμαξι).Απο την αλλη τα τωρινα αμορτισερ ειναι χαλια(70.000 χλμ σε επαρχιακου δρομους με λακουβιτσες και στροφες) οποτε θα μπουνε καινουργια.Τα ελατηρια τα βρεικαμε χαρη στο φιλο στρατο και την πολυτιμη συμετοχη του στην κουβεντα μας.Αμορτισερ καλουτσικο σε νορμαλ λεφτα που θα βρουμε???

Reaction score
258

και τα vogtland ειναι καλα ελατηρια
ειναι μαλακα στρατο τα vogtlad?
Πιο μαλακα απο τα HR?
Ξερει κανενας να μας πει πως διαβαζουμε τα χαρακτ/κα των ελατηριων,αυτα που λενε λιμπρες ανα σπειρα η' μερικα γραφουνε επανω στο ελατηριο πχ 140/260.Τι σημαινουνε αυτα?

Reaction score
198

κατα τη γνωμη μου ας μην βαλει ακομα αμορτισερ, μολις μπουν τα h&r(που θα ξεκουρασουν τα αμοτρτισερ) θα δεις οτι το αμαξι θα δεσει ουτε κοπανηματα ουτε κραδασμοι.

Reaction score
198
Απάντηση: Re: Απάντηση: Θελουμε χαμηλωμα,χωρις κοπανημα

ειναι προοδευτικα σαν τα h&r

Reaction score
1.769

τακη φτηνα αμορτισερ που δουλευουν με ελατηρια χαμηλωματος καλα ειναι τα monroe reflex.

Reaction score
258
Bilstein κιτρινα sport και HR χαμηλωματος
Bilstein sport=κανονικο υψος
για χαμηλωμα παμε στα sprint,το ξερω γιατι τα εβαλα παλαιοτερα σε αμαξι δικο μου.Ομως ειναι πανακριβα,βγαζουνε σχετικα λιγα χλμ και κανουνε το αμαξι να χωροπηδαει.
Κατι με λιγοτερα χρηματα αν γνωριζει καποιος,διαφορετικα ο μονοδρομος ειναι ΚΟΝΙ κιτρινα που και αυτα τα εβαλα στο παλιο μου Ιβιζα και ξερω οτι ειναι κορυφη.Ρυθμιζομενα,επισκευαζομενα χωρις να κοπαναει το αμαξι,αντεχουνε καμια 100αρα χιλαδες χλμ,αλλα και αυτα δεν τα αντεχει η τσεπη του συναδελφου μου.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.814
σπριντ, οχι σπορτ, συγγνωμη εκανα λαθος.

Τα εχω σε 2 αυτοκινητα, εχω δοκιμασει τα παντα εκτος απο coilovers που ειναι πανακριβα.

δε θα λεγα πως βγαζουν λιγα χλμ...Σιγουρα 80-100 χ ....

Επισης , δε θα λεγα παλι οτι χοροπηδανε, ισα ισα, ειναι σκληρα αλλα πολυ προοδευτικα κ δεν ακουγονται, με πολυ στρωτη κυλιση κ οδηγηση κ πολυ καλο κρατημα.
Τα κονι ειναι κουτσουρα, εκεινα χοροπηδανε σα κατσικια...Αν μπουν δε σε ελαφρυ αυτοκινητο, εχουν σπασει κ θολοι απο σκληροτητα, οπως ενος φιλου μου.

Reaction score
239
Ο φιλος σου φανταζομε θα συνεχισει να κινειτε σε επαρχιαλους δρομους? τοτε καλυτερα να παει σε μια μαλακη αναρτηση η αν μπορει σε μια ρυθμιζομενη. H σκληρη δεν θα ειναι καθολου βολικη εχτος και αν αρεσει.

Sent from my iPad mini using Tapatalk HD

Reaction score
258
Ο φιλος σου φανταζομε θα συνεχισει να κινειτε σε επαρχιαλους δρομους? τοτε καλυτερα να παει σε μια μαλακη αναρτηση η αν μπορει σε μια ρυθμιζομενη. H σκληρη δεν θα ειναι καθολου βολικη εχτος και αν αρεσει.

Sent from my iPad mini using Tapatalk HD
Σε κανονικους δρομου θα περπαταει το αυτοκινητο.Δεν ειναι στροφακιας ο ανθρωπος,απλα δεν θελει να βλεπει στο αμαξι του το μεγαλο κενο αναμεσα σε ελαστικο και θολο.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.309
Members
38.447
Νεότερο μέλος