Θεματακι με ηχο!

Reaction score
11
Προσφατα απεκτησα το πικ απ μου κ γω κ εχω ενα θεμα οσον αφορα τον ηχο.Ο ηχος συγκεκριμενες στιγμες κ οχι σε ολους τους δισκους μου λες και κανει παρασιτα ειδικα στα πριμαριστα σημεια για καποια δευτερολεπτα.Τι ειναι αυτο?

Reaction score
295
Απάντηση: Θεματακι με ηχο!

Προσφατα απεκτησα το πικ απ μου κ γω κ εχω ενα θεμα οσον αφορα τον ηχο.Ο ηχος συγκεκριμενες στιγμες κ οχι σε ολους τους δισκους μου λες και κανει παρασιτα ειδικα στα πριμαριστα σημεια για καποια δευτερολεπτα.Τι ειναι αυτο?
Δες αν το κάνει στα ιδια σημεια πάντα των ιδιων δίσκων.
Αν ναι ,τοτε φταινε οι συγκεκριμένοι δίσκοι.

Reaction score
1.754

Να προσεξεις γιατι μπορει να σου καψει τα tweeter ! αν τσιμπησεις παραπανω το volume.
Φιλε μου, πρεπει να καρατσεκαρεις ολες τις ρυθμισεις :
Οριζοντιωση πλατο
Βαλε προτρακτορα να βρεις τη θεση της ακιδας αλλα και την νοητη ευθεια του στελεχους της.
Βαλε ζυγαρια για το βαρος αναγνωσης της κεφαλης και μην δωσεις σημασια στις ενδειξεις του αντιβαρου.
Βαλε ενα χαρτονακι με παραλληλες γραμμες διπλα στον βραχιονα οταν ειναι κατεβασμενος και η ακιδα παταει στον δισκο, για να δεις πως εχεις βαλει ως τωρα την γωνια αναγνωσης της ακιδας.
Βαλε ενα δισκο με κενα αυλακια και ρυθμισε τη δυναμη αντιολισθισης ωστε να μην τραβιεται ο βραχιονας αποτομα προς τα εξω, η προς τα μεσα οταν τον κατεβαζεις πανω στο κενο αυλακι.
Παρατηρησε το στελεχος της κεφαλης κατα την επαφη της ακιδας με τον δισκο, να μην τραβιεται προς τα δεξια, η προς αριστερα, αλλα απλα, να καθεται.
Βαλε ενα δισκο test με 315 Hz lateral cut και παρατηρησε ποιο καναλι παραμορφωνει πρωτο (μετα τα +6db). Aν ειναι πρωτα το αριστερο, θα πρεπει να προσθεσεις antiskating. Αν ειναι πρωτα το δεξι, τοτε να αφαιρεσεις.
Αν δεν εχεις ρυθμιση αζιμουθιου στον βραχιονα, ..... Ασ' το προς το παρον αυτο.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Δες αν το κάνει στα ιδια σημεια πάντα των ιδιων δίσκων.
Αν ναι ,τοτε φταινε οι συγκεκριμένοι δίσκοι.
Σωστόν.

Reaction score
11

αγχωθηκα!:unsure:Η γωνια αναγνωσης της ακιδας η κατευθυνση της ειναi προς την κατευθυνση της ακρης της κεφαλης ,η οποια ειναι η Ortofon concord.Τα ξαναλεμε οταν καταφερω να αποκλεισω κατι απ ολα αυτα.

Reaction score
1.754

Κατεβασε το πισω μερος του βραχιονα, μεχρι το σωμα του να φτασει στη θεση οπου να ειναι παραλληλο με την επιφανεια του δισκου.

Reaction score
1.754

Βαλε παλι τον προτρακτορα και ξαναρυθμισε, γιατι τωρα η θεση της ακιδας μετακινηθηκε λιγο πιο μπροστα.
Προσεξε ομως γιατι θα πρεπει και η προβολη που εχει το στελεχος της ακιδας (οταν στεκεσαι μπροστα απο τον βραχιονα και το κοιτας κεντραροντας το πισω απο την ακιδα), να πεφτει ακριβως πανω στην καθετη γραμμη που σου δινει ο προτρακτορας (την γραμμη που καταληγει στο σημειο οπου πρεπει να καθεται η ακιδα).
Ξαναβαλε την ζυγαρια, αφου ομως πρωτα βαλεις τον βαθμονομο του antiskating στο "0".
Αφου τωρα εχεις ρυθμισει το αντιβαρο στο βαρος που δινει ο κατασκευαστης της Concord,
πρεπει τωρα να ασχοληθεις με τη σωστη δυναμη αντιολισθισης, οπως λεγαμε προηγουμενως.

Οταν τα εξασφαλισεις ολα αυτα, τοτε εισαι σιγουρος πως για οποιο θεμα εχεις, δεν φταιει η λαθος ρυθμιση της κεφαλης πανω στον βραχιονα, οποτε βλεπουμε ...

Reaction score
2.248

Βρε παιδιά ortofon concord έχει......
Μια VTA και μία VTF ρυθμίζει μόνο.

Vag βάλε βάρος ανάγνωσης 3gr γιατί μάλλον θα έχεις βάλει παρακάτω.

Reaction score
11

Εβαλα παλι τους δισκους εκεινους που εντοπισα το θεμα κ ακουσα κ ξανα ακουσα τα ιδια σημεια να μου βγαζουν το προβλημα κ φαινεται οτι ειναι θεμα δισκων.Εχω μπερδευτει διοτι δεν μπορει 4 δισκοι να χουν θεμα γιατι παλιοτερα δεν το χαν απ οτι θυμαμαι.Ακουγεται το κλασικο ''κριτς κριτς'' κ στα σημεια εκεινα απλα ειναι πολυ περισσοτερο

Reaction score
11

1,8.Βεβαια ο κατασκευαστης ζηταει 3 αλλα ειναι παρα πολυ

Reaction score
2.248

Βάλε 3gr σε παρακαλώ.
Εχεις καταστρέψει τα δισκάκια.....

Reaction score
11

Ετσι μου το χε ρυθμισει αυτος απτον οποιο πηρα το μηχανημα κ μου πε οτι το βαρος ειναι πολυ 3gr πραγμα το οποιο ηξερα κ γω αλλα οχι σε σχεση με τις υπολοιπες ρυθμισεις.Συγνωμη αν σε κουρασα αλλα το αντισκειτινγκ φαινεται να ειναι οκ οταν η βελονα προχωρα στο δισκο που να το αφησω;

Reaction score
2.248

Το αντισκατινγ γενικά στην ίδια τιμή με το βάρος ανάγνωσης για αυτές τις κεφαλές

Reaction score
11

OK thnx απλα το θεμα υπαρχει ακομα σε λιγοτερο βαθμο στο LZ IV που το εντοπισα αρχικα
Βεβαια εβαλα ενα δισκο του Neil Young ο οποιος παιζει πολυ πριμα κ ακουγεται το ιδιο σκα@@ με πριν.Αnyway thnx

Reaction score
2.248

Ετσι μου το χε ρυθμισει αυτος απτον οποιο πηρα το μηχανημα κ μου πε οτι το βαρος ειναι πολυ 3gr πραγμα το οποιο ηξερα κ γω αλλα οχι σε σχεση με τις υπολοιπες ρυθμισεις.Συγνωμη αν σε κουρασα αλλα το αντισκειτινγκ φαινεται να ειναι οκ οταν η βελονα προχωρα στο δισκο που να το αφησω;
Να του πεις ότι το βάρος ανάγνωσης είναι σε συνάρτηση με την επιφάνεια επαφής της ακίδας στο δίσκο σε σχέση με την ενεργή της μάζα και την επιτάχυνση του στελέχους για αποφυγή καταστροφής του αυλακιού στις μεγαλής πλάτους διαμορφώσεις του από την ακίδα.

Reaction score
11

Κατανοητο αλλα οταν διαβαζω σε αντιστοιχο forum οτι οποιαδηποτε κεφαλη με προτεινομενο βαρος αναγνωσης πανω απο 2gr απλα γδερνει το δισκο τι να υποθεσω μιας και αρχαριος.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Χωρίς να φταίς πάντα να πιστεύεις τον κατασκευαστή περισσότερο απο τους διάφορους που παπαρολογούν ξεδιάντροπα λέγοντας το μακρύ και το κοντό τους έχοντας γνώσεις νηπιαγωγείου.

Reaction score
11

Χωρις να απανταω γιατι δεν συμφωνω,ο θορυβος συνεχιζει.Πριν λιγη ωρα ακουσα την 1 πλευρα ενος δισκου με θορυβο στα περισσοτερα σημεια του δισκου,ενω η 2η πλευρα του δισκου επαιζε κανονικοτατα..Τι διαολο γινεται?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut