Θεωρείτε τα Gaming sites και τα περιοδικά αξιόπιστα??

Reaction score
62
Όλοι πρέπει να την έχουμε πατήσει, επειδή αγοράσαμε κάποιο παιχνίδι, επειδή το εκθείαζαν στα rewiews τα sites στο internet και στα περιοδικά του θέματος και τελικά μας βγήκαν πατάτα. Εγώ τουλάχιστον την έχω πατήσει ουκ ολίγες φορές. Το ίδιο παρατηρώ και με το resident evil 5. Από τη μία έχεις sites όπως το IGN και το Gamespot και του βάζουν τρελές βαθμολογίες (είναι τυχαίο άραγε το γεγονός ότι και τα 2 sites έχουν διαφήμιση του συγκεκριμένου παιχνιδιού, που πιάνει όλη τη σελίδα??) και από την άλλη έχεις τους απογοητευμένους gamers που είναι ουκ ολίγοι. Και δεν μιλάμε για τους "ρομαντικούς", αυτούς δηλαδή (κι εγώ μέσα :137:), που θέλουν η σειρά να επανέλθει στις ρίζες της, αλλά γι' αυτούς, που μιλάνε για πρόχειρο και μπερδευτικό χειρισμό και μικρή διάρκεια. Και το resident evil είναι ένα μικρό παράδειγμα. Από την άλλη πόσα διαμαντάκια έχουμε παίξει, που μας έχουν καθηλώσει με τις ώρες και sites και περιοδικά τα θάβουν. Και, ω τι σύμπτωση, οι διαβημίσεις του συγκεκριμένου παιχνιδιού είτε δεν υπάρχει καθόλου, είτε καταλαμβάνει πολύ μικρό χώρο στη σελίδα!!!! Τελικά τις βαθμολογίες τις βάζουν ανάλογα με το μέγεθος της διαδήμισης?????:121:

Reaction score
0
Απάντηση: Θεωρείτε τα Gaming sites και τα περιοδικά αξιόπιστα??

Νομίζω ότι απλά δίνουμε υπερβολική σημασία στις κριτικές των παιχνιδιών κάτι που δεν κάνουμε στις ταινίες ή τη μουσική. Απλά πρέπει να δεχτούμε ότι η αξιολόγηση ενός παιχνιδιού πάνω απ' όλα είναι θέμα γούστου και δεν μπορεί να γίνει 100% αντικειμενικά.

Ωστόσο οι κριτικές που έχει πάρει το RE5 ως τώρα είναι μεν καλές αλλά όχι διθυραμβικές και σίγουρα πολύ χειρότερες από του 4 οπότε από αυτή την άποψη δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα. Όπου και αν κοιτάξω βλέπω 8ρια και 9ρια (και μερικά 7ρια) που ναι μεν είναι καλά σκορ αλλά για τη φήμη του παιχνιδιού δε θα έλεγα ότι ικανοποιούν και απόλυτα, ιδίως αν λάβει κανείς υπόψη την προνομιακή μεταχείριση που επιφυλλάσσουν συνήθως τα περισσότερα sites σε σειρές αυτού του μεγέθους.

Από την άλλη υπάρχει και μια κόντρα στις τάξεις των φίλων του Resident Evil μεταξύ αυτών που νοσταλγούν τα πρώτα παιχνίδια της σειράς και των φανατικών του λιγότερο survival horror RE4 το οποίο φαίνεται ότι ακολουθεί και το 5. Δε νομίζω ότι ένα site που θέλει να λέγεται σοβαρό μπορεί να πάρει 100% θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς παρά μόνο να κρίνει ει δυνατόν χωρίς προκατάληψη το παιχνίδι που έχει εκείνη την ώρα μπροστά του.

Πάντως όπως είπα υπάρχει η τάση να υπερτιμώνται βαθμολογικά τα διάσημα franchises που φέρνουν επιπλέον traffic/πωλήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παίζει εκτός ακραίων περιπτώσεων εξωτερική παρέμβαση στο κείμενο ή τη βαθμολογία της κριτικής. Είναι κάτι που το βλέπουμε συνέχεια γιατί το κάθε IGN και Gamespot τα συμφέρει το Halo ή το GTA να είναι όντως πολύ καλά, ενώ τα "κοινά" παιχνίδια δεν έχουν αυτή τη μεταχείριση. Το χειρότερο απ' αυτή την άποψη είναι το IGN που ενώ γενικά είναι αυστηρό, στα διάσημα παιχνίδια (GTA, Halo, Metal Gear Solid κλπ.) έχει πολλές φορές κάτι κριτικές-σεντόνια γεμάτες κομπλιμέντα από τις οποίες δε βγάζεις καμία άκρη.
Από την άλλη, συνήθως αν διαβάσεις το ίδιο το κείμενο σε σοβαρά site και δε μείνεις στη βαθμολογία τα παράπονα που θα έχει ο τελικός χρήστης αποτυπώνονται αρκετά καθαρά (τα προβλήματα με το χειρισμό ή η μικρή διάρκεια κλπ.) Το Metacritic επίσης βοηθάει σαν εργαλείο συγκέντρωσης κριτικών όπου μπορείς με μια ματιά να δεις τί παίζει και τι παράπονα υπάρχουν που άλλοι τα αποσιώπησαν.

Το παν είναι να είμαστε υποψιασμένοι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος (που αυτά τα sites εκμεταλλεύονται στο έπακρο) είναι να θες τόσο πολύ κάτι να είναι καλό που να πιστεύεις τις βλακείες που γράφουν.

Reaction score
239

σε οτι αφορα παιχνιδια σε pc μονο οταν παιξω το ντεμο αγοραζω.ετσι δεν εχω προβλημα

Reaction score
4

Πανω κατω παντως βγαζεις ακρη.
Ξεκιναω πρωτα απο τις γνωμες του κοσμου και βλεπουμε.

Reaction score
5
να πάρω στα σοβαρά sites και περιοδικά που έχουν κορυφαίο το World of Warcraft;;;

ΧΑ!

Reaction score
7
να πάρω στα σοβαρά sites και περιοδικά που έχουν κορυφαίο το World of Warcraft;;;

ΧΑ!
Φυσικά και ΟΧΙ!!!

Στα σοβαρά θα πάρεις τα 9 εκατομμύρια παίκτες που σκάνε μηνιάτικο στην Bliz.:138:

Reaction score
5
Φυσικά και ΟΧΙ!!!

Στα σοβαρά θα πάρεις τα 9 εκατομμύρια παίκτες που σκάνε μηνιάτικο στην Bliz.:138:
Αυτούς θέλω να τους πάρω με τις ντομάτες αλλά μετά σκέφτομα : "Δεν πειράζει... Κι εγώ κάποτε no0b υπήρξα..." :138::138:

Reaction score
62

Πάντως αυτό παίζεται πιο πολύ στα net cafes!!!!!:137::137:

Reaction score
7
Αυτούς θέλω να τους πάρω με τις ντομάτες αλλά μετά σκέφτομα : "Δεν πειράζει... Κι εγώ κάποτε no0b υπήρξα..." :138::138:
Πσσσσ....Τί λε ρε pro?Όλοι αυτοί οι noobs ε?...:142::142:

Reaction score
1

πάντως σε αρκετές περιπτώσεις τα gaming sites είναι γενικά σωστά στις κριτικές τους.

Reaction score
95

Προσωπικά διαβάζω ένα απο τα σιτε που αναφέρθηκαν. Δε κοιτάω τα νούμερα. Μέσα στις κριτικές είναι αρκετά αυτά που γράφουν και αν τα διαβάσεις βγάζεις άκρη, έστω κι αν δε δίνουν βαρύτητα στα αρνητικά τα αναφέρουν...

Reaction score
0

Όλοι πρέπει να την έχουμε πατήσει, επειδή αγοράσαμε κάποιο παιχνίδι, επειδή το εκθείαζαν στα rewiews τα sites στο internet και στα περιοδικά του θέματος και τελικά μας βγήκαν πατάτα. Εγώ τουλάχιστον την έχω πατήσει ουκ ολίγες φορές. Το ίδιο παρατηρώ και με το resident evil 5. Από τη μία έχεις sites όπως το IGN και το Gamespot και του βάζουν τρελές βαθμολογίες (είναι τυχαίο άραγε το γεγονός ότι και τα 2 sites έχουν διαφήμιση του συγκεκριμένου παιχνιδιού, που πιάνει όλη τη σελίδα??) και από την άλλη έχεις τους απογοητευμένους gamers που είναι ουκ ολίγοι. Και δεν μιλάμε για τους "ρομαντικούς", αυτούς δηλαδή (κι εγώ μέσα :137:), που θέλουν η σειρά να επανέλθει στις ρίζες της, αλλά γι' αυτούς, που μιλάνε για πρόχειρο και μπερδευτικό χειρισμό και μικρή διάρκεια. Και το resident evil είναι ένα μικρό παράδειγμα. Από την άλλη πόσα διαμαντάκια έχουμε παίξει, που μας έχουν καθηλώσει με τις ώρες και sites και περιοδικά τα θάβουν. Και, ω τι σύμπτωση, οι διαβημίσεις του συγκεκριμένου παιχνιδιού είτε δεν υπάρχει καθόλου, είτε καταλαμβάνει πολύ μικρό χώρο στη σελίδα!!!! Τελικά τις βαθμολογίες τις βάζουν ανάλογα με το μέγεθος της διαδήμισης?????:121:
Παρακολουθώ αρκετά τα διάφορα σχετικά site, ελληνικά και ξένα. Θεωρώ σε ένα σημαντικό βαθμό τους προβληματισμούς σου λογικούς και βάσιμους. Το παράδειγμα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία μπορούν άνετα να αναφερθούν πάρα πολλά άλλα, ίσως και πιο αντιπροσωπευτικά (και ομολογώ πως μπαίνω έντονα στο πειρασμό να το κάνω). Φοβάμαι όμως πως έτσι εστιάζουμε κακώς στο δέντρο και χάνουμε το δάσος. Θα πω απλά πως θυμάμαι πως πριν λίγο καιρό είχε ξεσπάσει και ένα σκάνδαλο με ένα δημοσιογράφο του Gamespot ο οποίος απολύθηκε γιατί το review του δεν ήταν αρκετά μαλακό για κάποιο από τα διαφημιζόμενα παιχνίδια. Δε θυμάμαι λεπτομέρειες αλλά αν google-άρεις θα τις βρεις είμαι σίγουρος.

Εκτός από τα θέματα των "διαπλεκόμενων" η κριτική των games υποφέρει και από οτιδήποτε μπορεί να υποφέρει μια οποιαδήποτε κριτική όπως η υποκειμενικότητα και η τάση των "ειδικών" να εστιάζουν σε πράγματα που το μεγάλο κοινό είτε αδιαφορεί είτε δε δίνει ανάλογη σημασία.

Πέρα από όλα αυτά όμως πρέπει να πούμε πως όσο μεγαλύτερο είναι το site τόσο περισσότερο κρατάει τα προσχήματα και τόσο περισσότερο γίνεται επαγγελματική - συστηματική δουλειά στα reviews. Έτσι μπορεί το να κοιτάς τις βαθμολογίες μόνο και να τις έχεις για τυφλοσούρτη να μην είναι καθόλου καλή ιδέα (και δυστυχώς το κάνουν πολλοί αυτό!), αλλά από την άλλη αν είσαι κάπως υποψιασμένος και ξέρεις να διαβάζεις πίσω από τις γραμμές σίγουρα θα πάρεις μια γενική ιδέα. Σε κάθε περίπτωση πολύτιμο βοήθημα είναι τα forum των απλών χρηστών αλλά και οι βαθμολογίες τους. Και αυτά φυσικά θέλουν ειδικό "διάβασμα" αφού εκεί ο υποκειμενικός παράγοντας είναι εντονότερος (με fanboys κλπ κλπ). Αλλά γενικότερα είναι πολύ λιγότερο κατευθυνόμενα και τελικά ποιο κοντά στο real life (με ότι τέλος πάντων μπορεί αυτό να σημαίνει). Αυτά τα λίγα από εμένα :)

Reaction score
134
Η βαθμολογία ενός παιχνιδιού είναι δύσκολη υπόθεση.Και αυτό γιατί κάτι που μπορεί να αρέσει σε αυτόν που κάνει review σε ένα παιχνίδι εσύ να το βρίσκεις χάλια.Βέβαια υπάρχει μία γενική αντίληψη αν κάτι είναι καλό ή όχι αλλά από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τα δικά του γούστα.Βέβαια πολλές φορές μπαίνουν και οι εταιρίες στη μέση που πιέζουν τους reviewers να ανεβάζουν τα σκορ των παιχνιδιών (ποιός ξεχνάει το φιάσκο του Gamespot με το review για το Kane & Lynch) αλλά θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν γίνεται πολύ συχνά.

Παράδειγμα για μένα αποτελεί το LAIR.Το μεγαλύτερο μέρος του τύπου του έδωσε τόσο άσχημες βαθμολογίες που σκεφτόμουν ότι αποκλείεται να βγάζανε ένα παιχνίδι τόσο χάλια ειδικά όταν πρόκειται για τόσο μεγάλη παραγωγή.Για μένα το LAIR μπορεί να μην είναι τέλειο αλλά το θεωρώ πολύ καλό παιχνίδι και έχω περάσει πάρα πολλές ώρες ευχάριστα.Από την άλλη το HALO είναι απίστευτα υπερτιμημένο.Το έχω παίξει και πραγματικά ποτέ δεν κατάλαβα τι το συγκλονιστικό έχει.Ναι με καλό παιχνίδι αλλά όχι και για τις μυθικές διαστάσεις που έχει πάρει το ονομά του στο χώρο του gaming.

Τα περισσότερα παιχνίδια πλέον έχουν demos.Οπότε πριν αγοράσω κάποιο παιχνίδι το κατεβάζω από το PSN για να σιγουρευτώ.Και έτσι δεν χρειάζεται να ακούω κανέναν.Αποφασίζω εγώ για μένα.Πρόσφατα αγόρασα το Red Faction Guerilla.Πριν κατεβάσω το demo δεν είχα το παραμικρό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο παιχνίδι.Απλά δεν μου έκανε...κλικ.Μόλις όμως έπαιξα το demo απλά δεν μπορούσα να ξεκολλήσω.Γι αυτό τα demo είναι η καλύτερη λύση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.175
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe