Θολά Martin Logan Clarity?

Reaction score
26
Καλησπερα στο Forum ειμαι καινουριος και θα ηθελα συμβουλες απο τους εμπειρους.Εχω ενισχυτη Musical fidelity kw 250s και ηχεια Martin logan clarity,o ηχος ειναι θολος λιγα πριμα πολυ μπασο,Εχω αλλαξει τις προενισχυτριες με ποιοτικοτερες αλλα ελαχιστη βελτιωση. Καποια συμβουλη ωστε να μην αλλαξω ενισχυτη? Συγνωμη αν εβαλα σε λαθος θεση το αιτημα μου αλλα λογω ηλικιας δεν τα παω καλα με τους υπολογιστες

Reaction score
124
Πόσων ετών είναι τα ηχεία; Αν έχουν περάσει τα χρονάκια τους χρειάζονται νέες μεμβράνες...
Και ξανάρχονται και τα πρίμα και όλα τα υπόλοιπα...

Reaction score
26
Πόσων ετών είναι τα ηχεία; Αν έχουν περάσει τα χρονάκια τους χρειάζονται νέες μεμβράνες...
Και ξανάρχονται και τα πρίμα και όλα τα υπόλοιπα...
Kαλημερα και σε ευχαριστω.Πιστευω ομωςοτι ο ενισχυτης εχει μεγαλυτερο προβλημα γιατι τα ηχεια με τον luxman lv 117 παιζουν αρκετα φωτεινα.Ελπιζω καποιος που ειχε ιδιο ενισχυτη και ελυσε το προβλημα να μου δωσει τα φωτα του

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.960
Η μεμβράνη των Martin Logan είναι πάρα πολύ κατευθυντική στον κατακόρυφο άξονα. Δεδομένων δε της απόστασής της από το δάπεδο και της κλίσης της προς τα πίσω, κοιτάζει πολύ ψηλότερα από το κεφάλι σας και είναι επόμενο να ακούγεται έτσι όπως ακούγεται. Για να ακούτε τα ηχεία σας σωστά πρέπει το κέντρο της μεμβράνης να σας κοιτάζει κατά πρόσωπον και όχι υπό γωνία. Συνελόντι ειπείν, εγείρετε τα ηχεία σας προς τα εμπρός όσο μπορείτε, ή σηκωθείτε όρθιος ή και τα δύο.

Μη ρίχνετε το φταίξιμο από εδώ κι από 'κεί, ούτε στον ενισχυτή ούτε όπου αλλού. Το φταίξιμο είναι μόνο δικό σας, που πήρατε αυτά τα ηχεία, το πρόβλημα των οποίων προφανώς δεν γνωρίζατε, (ο έμπορος ή ο αντιπρόσωπος θα το αποκαλούσαν "ιδιοτροπία", ή "ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που τα κάνει πολύ απαιτητικά στα συνοδά τους" τς!). Τέλος πάντων ό,τι έγινε, έγινε...

Reaction score
26
Η μεμβράνη των Martin Logan είναι πάρα πολύ κατευθυντική στον κατακόρυφο άξονα. Δεδομένων δε της απόστασής της από το δάπεδο και της κλίσης της προς τα πίσω, κοιτάζει πολύ ψηλότερα από το κεφάλι σας και είναι επόμενο να ακούγεται έτσι όπως ακούγεται. Για να ακούτε τα ηχεία σας σωστά πρέπει το κέντρο της μεμβράνης να σας κοιτάζει κατά πρόσωπον και όχι υπό γωνία. Συνελόντι ειπείν, εγείρετε τα ηχεία σας προς τα εμπρός όσο μπορείτε, ή σηκωθείτε όρθιος ή και τα δύο.

Μη ρίχνετε το φταίξιμο από εδώ κι από 'κεί, ούτε στον ενισχυτή ούτε όπου αλλού. Το φταίξιμο είναι μόνο δικό σας, που πήρατε αυτά τα ηχεία, το πρόβλημα των οποίων προφανώς δεν γνωρίζατε, (ο έμπορος ή ο αντιπρόσωπος θα το αποκαλούσαν "ιδιοτροπία", ή "ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που τα κάνει πολύ απαιτητικά στα συνοδά τους" τς!). Τέλος πάντων ό,τι έγινε, έγινε...
Ευχαριστω ημιθεε ομως τα εν λογω ηχεια παιζουν καλα με τον Luxman lv117 που ειναι 30 χρονων χωρις κανενα service, νΕχω λοιπον εστιασει μηπως βελτιωσω τον kw 250s με καποια καλωδια ποιο πριμα η βαζοντας καποιες αλλες προενισχητριες

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.476
- τα εν λόγω ηχεία τα είχαμε σε demo room σε μαγαζί του χώρου που εργαζόμουν , εκτός από ωραία μεσαία τα πρίμα ήσαν υπερβολικά διακριτικά ( πλην της συγκεκριμένης διάταξης που προανέφερε ο Ημίθεος ) αλλά και πάλι ήσαν λίγα . . . κάποτε τα έστησα μ΄ένα unison s6 και πλέον εξαφανίστηκαν ( τα πρίμα όχι τα ηχεία )

- νομίζω πως έχει να κάνει με την εκ κατασκευής τονικότητά τους

- τά έχετε καιρό ; . . . παλαιότερα ακούγονταν ποιό ζωντανά ; . . .

Reaction score
5.867
- τα εν λόγω ηχεία τα είχαμε σε demo room σε μαγαζί του χώρου που εργαζόμουν , εκτός από ωραία μεσαία τα πρίμα ήσαν υπερβολικά διακριτικά ( πλην της συγκεκριμένης διάταξης που προανέφερε ο Ημίθεος ) αλλά και πάλι ήσαν λίγα . . . κάποτε τα έστησα μ΄ένα unison s6 και πλέον εξαφανίστηκαν ( τα πρίμα όχι τα ηχεία )

- νομίζω πως έχει να κάνει με την εκ κατασκευής τονικότητά τους

- τά έχετε καιρό ; . . . παλαιότερα ακούγονταν ποιό ζωντανά ; . . .
Καλά ρε παιδιά...πως δηλαδή ένας ενισχυτής εξαφανίζει τα πρίμα; Δεν μπορεί να οδηγήσει το τμήμα των υψηλών συχνοτήτων; Ο MF με 250W; Το πιο πιθανό να υπάρχει πρόβλημα με τα ηχεία....

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.476
Καλά ρε παιδιά...πως δηλαδή ένας ενισχυτής εξαφανίζει τα πρίμα; Δεν μπορεί να οδηγήσει το τμήμα των υψηλών συχνοτήτων; Ο MF με 250W; Το πιο πιθανό να υπάρχει πρόβλημα με τα ηχεία....

- αυτό λέω και εγώ , οπότε γιατί απαντάς σε εμένα ; . . . απλά με τον λαμπάτο S6 που άκουσα η κατάσταση επιδεινώθηκε

D

deleted user 10898

Guest
Διάβασε το nanual.
Τα ηχεία αυτά έχουν πρόβλημα με την σκόνη.
Στο manual λέει πως αν χάσουν τα ψηλά θέλουν vaquum...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πέραν όσων ορθά αναφέρει ο Κώστας, δεν νομίζω ότι υπάρχει ηλεκτροστατικό, ή άλλο ηχείο full range μεμβράνης που να μην έχει roll off στις υψηλές και σε μερικές περιπτώσεις είναι αρκετά έντονο. Είναι κατασκευαστικό το πρόβλημα (έχει βάρος η μεμβράνη). Αν δεν σας αρέσει παίρνετε κάτι άλλο ή κάτι υβριδικό με κανονικό tweeter η ribbon.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.828
ομως τα εν λογω ηχεια παιζουν καλα με τον Luxman lv117 που ειναι 30 χρονων χωρις κανενα service,
Μπα..
Ο λάξμαν δε καταφέρνει να βγάλει μπάσα, και ψυχοακουστικά σου έρχεται πιο "σωστό" το πακέτο.
Σε καθαρό θέμα πρίμων, παίζουν το ίδιο.
Βάλε ένα δίσκο μόνο πιατίνια να το καταλάβεις.

Reaction score
26

Μη ρίχνετε το φταίξιμο από εδώ κι από 'κεί, ούτε στον ενισχυτή ούτε όπου αλλού. Το φταίξιμο είναι μόνο δικό σας, που πήρατε αυτά τα ηχεία, το πρόβλημα των οποίων προφανώς δεν γνωρίζατε, (ο έμπορος ή ο αντιπρόσωπος θα το αποκαλούσαν "ιδιοτροπία", ή "ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που τα κάνει πολύ ναπαιτητικά στα συ υπαρχουν νοδά τους" τς!). Τέλος πάντων ό,τι έγινε, έγινε...
Ημιθεε ευχαριστω για το ενδιαφερον αλλα πιστευω οτι το προβλημα ειναι στον ενισχητη διοτι αυτα τα ηχεια με 30χρονο Luxman lv 117 παιζουν πολυ καλα.Επισης ο musical fidelity μετα απο μια ωρα παιξιματος βελτιωνεται αρκετα.Ετσι ρωταω μηπως υπαρχουν προενισχητριες λυχνιες που θα δωσουν λιγη φωτεινοτητα? μηπωσ υπαρχουν καλωδια ηχειων που να παιζουν πριμα?
[DOUBLEPOST=1526661089][/DOUBLEPOST]
Πέραν όσων ορθά αναφέρει ο Κώστας, δεν νομίζω ότι υπάρχει ηλεκτροστατικό, ή άλλο ηχείο full range μεμβράνης που να μην έχει roll off στις υψηλές και σε μερικές περιπτώσεις είναι αρκετά έντονο. Είναι κατασκευαστικό το πρόβλημα (έχει βάρος η μεμβράνη). Αν δεν σας αρέσει παίρνετε κάτι άλλο ή κάτι υβριδικό με κανονικό tweeter η ribbon.
Τα Martin logan clariry ειναι υβριδικα εχουν woofer και tweeter

Reaction score
5.867
Ημιθεε ευχαριστω για το ενδιαφερον αλλα πιστευω οτι το προβλημα ειναι στον ενισχητη διοτι αυτα τα ηχεια με 30χρονο Luxman lv 117 παιζουν πολυ καλα.Επισης ο musical fidelity μετα απο μια ωρα παιξιματος βελτιωνεται αρκετα.Ετσι ρωταω μηπως υπαρχουν προενισχητριες λυχνιες που θα δωσουν λιγη φωτεινοτητα? μηπωσ υπαρχουν καλωδια ηχειων που να παιζουν πριμα?
[DOUBLEPOST=1526661089][/DOUBLEPOST]
Τα Martin logan clariry ειναι υβριδικα εχουν woofer και tweeter
Ερωτώ πάλι την εξής απλή ερώτηση...τα tweeter θέλουν 5W για οδηγηθούν. Είναι δυνατόν να μην μπορεί να τα οδηγήσει ενισχυτής με 250W ; Τι σημασία έχει αν είναι Musical Fidelity ή Luxman; Μη ψάχνεις για λάμπες και καλώδια. Δυο ερμηνείες υπάρχουν: ή είναι στην φαντασία σου ή έχει πρόβλημα το ηχείο. Πάντως κάνε μια μέτρηση (δεν ξέρω πως) για το αν λειτουργεί σωστά το ηχείο (έστω και με διάφορους ενισχυτές) και επίσης μέτρα την απόκριση του twitter.
Επίσης φέρε στο σπίτι και κανένα φίλο να ακούσει και αυτός.....

Reaction score
26

- το επικουρικό twiter το έχετε στο on ? . . . χωρίς αυτό το αποτέλεσμα ήταν όντως μουντό
Δεν εχει διακοπτη ον οφ πισω,το καλωδιο ρευματος το εχω στο DC IN το απεναντι φις DC OUT δεν ξερω τι ειναι δενεχω manual παντως το μπλε λαμπακι αναβει οταν παιζουν τα ηχεια.Εαν βαλω και δευτερο καλωδιο ηχειων βοηθαει σε κατι?
[DOUBLEPOST=1526662972][/DOUBLEPOST]
Διάβασε το nanual.
Τα ηχεία αυτά έχουν πρόβλημα με την σκόνη.
Στο manual λέει πως αν χάσουν τα ψηλά θέλουν vaquum...
Τι ενοειτε να τα περασω με την σκουπα? το εκανα δεν ειδα διαφορα

Reaction score
84
Αν ο ενισχυτης δεν εχει καποιο προβλημα και ειναι ολες φασεις σωστες(και ρευματος) μηπως τα ηχεια με τον fidelity θελουν λιγο ανοιγμα ,να ισορροπησει ο ηχος ..?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss