Θορυβοι rf / emi σε προενισχυτη!

Reaction score
1.549
Χαιρετω το φορουμ!
Μετα απο ερευνα που εκανα στο νετ και γενικα απο καμποσο ψαξιμο τα αποτελεσματα λενε παρεμβολες απο rf / emi συχνοτητες ! Για καποιο λογο ο προενισχυτης μου ( luxman 505x) γινεται κεραια - δεκτης δεν ξερω και εγω τι, και λογο των υπερευαισθητων ηχειων μου ολη αυτη η ομορφια περναει απο αυτα και πραγματικα σε κανει να ξενερωνεις ακουγοντας σε χαμηλες εντασεις (αλλα ακομα και σε οχι τοσο χαμηλες μιας και ειναι και ψυχολογικο το θεμα) . Μετακινωντας τον προ αλλες φορες κανει ποιο πολυ θορυβο αλλες λιγοτερο ( οπως οταν αλλαζεις θεση στην κεραια του ραδιοφωνου). Διαβασα πως συνηθως οι παρεμβολες περνανε στους ενισχυτες απο τις κενες rca εισοδους τους, γιαυτο και υπαρχουν καπς που και καλα μπλοκαρουν ολες αυτες τις παρεμβολες! Εχω δοκιμασει καμποσους προενισχυτες. Αυτο που παρατηρησα ειναι πως οι παλιοτεροι χωρις ολοκληρωμενα ειναι αυτοι που επηρεαζονται ενω οι μεταγενεστεροι ειναι ντεντ κουαιετ ! Το θεμα ειναι πως μου αρεσει πολυ ο λαξμαν μου και σε ηχο και σε εμφανιση και σε λειτουργιες. Ποιο κατω υπαρχει βιντεο που τραβιξα με τον θορυβο καθως και μερικες φωτο απο το συστημα στην σημερινη του μορφη. ΧΕΛΠ

Reaction score
913
Πρόβλημα με τις γειώσεις έχεις.

Με πολύ προσοχή κόψε με μονωτική τις γειώσεις σε μια μια συσκευή να δεις που είναι το πρόβλημα.

Οι τελικοί να έχουν γείωση ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.

Το ιδανικό είναι να υπάρχει γείωση μόνο στις συσκευές με τη μεγαλύτερη κατανάλωση.

Ειχα και εγω μεγάλο θέμα με παράσιτα στον parasound απο κάποιο βρόγχο γείωσης και το έλυσα έτσι.

Θέλει δουλίτσα αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

Plus οτι ακόμα και ξυπόλυτος αν τύχει να ακουμπήσω τα μηχανήματα δεν υπάρχει η παραμικρή διαρροή και με είχαν τσακίσει στην κυριολεξία πρώτα.

Reaction score
1.549
Πρόβλημα με τις γειώσεις έχεις.

Με πολύ προσοχή κόψε με μονωτική τις γειώσεις σε μια μια συσκευή να δεις που είναι το πρόβλημα.

Οι τελικοί να έχουν γείωση ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.

Το ιδανικό είναι να υπάρχει γείωση μόνο στις συσκευές με τη μεγαλύτερη κατανάλωση.

Ειχα και εγω μεγάλο θέμα με παράσιτα στον parasound απο κάποιο βρόγχο γείωσης και το έλυσα έτσι.

Θέλει δουλίτσα αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

Plus οτι ακόμα και ξυπόλυτος αν τύχει να ακουμπήσω τα μηχανήματα δεν υπάρχει η παραμικρή διαρροή και με είχαν τσακίσει στην κυριολεξία πρώτα.

Το προβλημα σιγουρα δεν ειναι απο τις πηγες αφου και χωρις αυτες επανω εχω θορυβο. Ο τελικος χωρις επανω τον προ ειναι αθορυβος. Ο προ ειναι ελεγμενος απο τεχνικο !

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
τα rca γενικα τα καλωδια δουλευουν σαν κεραιες
βγλαε τα rca ......----- το κανει ακομα ?
αν οχι βαλε δοκιμασε καλυτερα
ελπιχω να μην εχεις κολλητα τιποτα κλαωδια ρευματος και σηματος.....
για πες τωρα

Reaction score
1.549
[URL='http://www.avsite.gr/forum/#' said:
argi
[/URL], post: 1967763, member: 6695"]τα rca γενικα τα καλωδια δουλευουν σαν κεραιες
βγλαε τα rca ......----- το κανει ακομα ?
ανοχι βαλε δοκιμασε καλυτερα
ελπιχω να μην εχεις κολλητα τιποτα κλαωδια ρευματος και σηματος.....
για πες τωρα
Τα εχω δοκιμασει ολα αυτα! Και χωρις τιποτα πανω στον στον προ κανει τον ιδιο θορυβο, οπως και με τα καλωδια εχω δοκιμασει τα παντα !

ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΠΩΣ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΚΑΝΑΛΙ ! (στο αριστερο ελαχιστα)

Reaction score
1.549
παρατηρησα πως με χτυπαει το ρευμα της πριζας του προ χωρις να ειναι ο ιδιος στην πριζα, μονο ο τελικος

Reaction score
1.549
Μπορει το μαγνητικο πεδιο των ηχειων να επηρεάζει τοσο πολυ τον προ η τον τελικο (λαμπες κλπ) ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
πρεπει να τον δει τεχνικος
το πεδιο το βλεπεις (αν υπαρχει ) ευκολα με μια πυξιδα
χανει το βορρα

Reaction score
1.549

ακομα και σε αυτη την αποσταση κανει θορυβο οποτε δεν το βλεπω λογικο

Reaction score
1.788
τους θορυβους αυτους τους εχεις σε ολες τις εισοδους; Ακομα και με το ποντεσιομετρο εντελως κλειστο;

Reaction score
1.788
και μια ερωτηση ακομα. Αυτος ο προ οδηγαει τον λαμπατο που βλεπω; Εχεις καποιον αλλο τελικο solid state;
Εχω την υποψια οτι ο πολυ ευαισθητος λυχνιακος τελικος σου, σε συνδυασμο με την πολυ υψηλη αντισταση εισοδου του σου δημιουργει αυτο το προβλημα!

Reaction score
1.549
ναι και με εντελω
τους θορυβους αυτους τους εχεις σε ολες τις εισοδους; Ακομα και με το ποντεσιομετρο εντελως κλειστο;
Ναι και με εντελως κλειστο το ποτενσιομετρο!

Reaction score
1.549
και μια ερωτηση ακομα. Αυτος ο προ οδηγαει τον λαμπατο που βλεπω; Εχεις καποιον αλλο τελικο solid state;
Εχω την υποψια οτι ο πολυ ευαισθητος λυχνιακος τελικος σου σε συνδιασμοο με την πολυ υψηλη αντισταση εισοδου του σου διμιουργει αυτο το προβλημα!
Οχι δεν εχω σολιντ αλλα και με εναν ακομα λαμπατο που δοκίμασα εκανε ακριβώς το ιδιο!

Reaction score
1.788
δοκιμασε κατι απλο σε πρωτη φαση. βαλε στην εισοδο του τελικου , στο καλωδιο καλυτερα μια αντισταση 47κ μεταξυ hot και γης. Απλα να μας πεις αν σταματαει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.114
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON