Θυμαται κανεις τα laserdisk?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Eιχε κανεις απο εσας laserdisk?
Μηπως εχει ακομα?
Μιλαμε για ωραια πραγματα και ωραιες καταστασεις εκει μεχρι τα μεσα της περασμενης δεκαετιας τοτε που ακομα ψαχναμε με το φαναρι να βρουμε ο ενας τον αλλον(τους φανατικους του home theater)

Το τελευταιο μου το εδωσα το 1996 μαζι με μια συλλογη περιπου 300 δισκων καθως ειχα ηδη παραγγειλει το πρωτο μου DVD απο Αμερικη μερια.

Αλλες εποχες, αλλα και πως αλλαζουν τα πραγματα καθως 10 περιπου χρονια μετα βρισκομαστε μπροστα σε μια αλλη αλλαγη...:cool_4:

Reaction score
14
Μόνο όσοι αγοράζοντας τα....τα έβαλαν...εεε...χμ....sorry...υπόθετο. :oops:

Η ανθρώπινη ανάγκη (?) του να αγοράζει-καταναλώνει κανείς πρώιμα πράγματα και τεχνολογίες
δυστυχώς οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανωτέρω περιγραφόμενη κίνηση. :smoking:

Reaction score
14

Eιχε κανεις απο εσας laserdisk?
Μηπως εχει ακομα?
Μιλαμε για ωραια πραγματα και ωραιες καταστασεις εκει μεχρι τα μεσα της περασμενης δεκαετιας τοτε που ακομα ψαχναμε με το φαναρι να βρουμε ο ενας τον αλλον(τους φανατικους του home theater)

Το τελευταιο μου το εδωσα το 1996 μαζι με μια συλλογη περιπου 300 δισκων καθως ειχα ηδη παραγγειλει το πρωτο μου DVD απο Αμερικη μερια.

Αλλες εποχες, αλλα και πως αλλαζουν τα πραγματα καθως 10 περιπου χρονια μετα βρισκομαστε μπροστα σε μια αλλη αλλαγη...:cool_4:
Καλημέρα Ανρδέα ! Έχω ακόμη καμιά 300 δίσκους και απο αυτούς είναι 100 περίπου απίστευτα boxes για συλλογή!! Εννοείται οτι η εικόνα είναι το hi-end της λίθινης εποχής αλλά θα απαντήσω στο φίλο preve ότι ναι μεν θα μπορούσα να σκεφτώ να τα χρησιμοποιήσω όπως λες (χα,χα,χα) αλλά μου έχουν δώσει 3-4 χρόνια (δεν είναι καθόλου λίγα ) widescreen καθαρής εικόνας και απίστευτου ήχου, αν σκεφτείς οτι στα videoclubs της εποχής το star wars είχε χειρότερη εικόνα απο τον Ταμτάκο στο Ναυτικό...
Τα αγαπάω λοιπόν και τα έχω κρατήσει άσχετα αν πιάνουν πολύ χώρο...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Γιωργο, θα συμφωνησω μαζι σου.
Και εμενα μου κρατησαν παρεα 7 χρονια την ωρα που οι αλλοι εβλεπαν...καραγκιοζ μπερντε:happy_4:

Ασε που πολλοι επιμενουν πως ηχητικα ειναι ανωτερα, ακομα και σημερα, απο τα DVD...

Reaction score
14
Σαφώς καλύτερος ήχος... Δυστυχώς η εικόνα είναι πάρα πολύ πίσω..
Άσε που για όποιον κάνει συλλογές που έχουν να κάνουν με κινηματογράφο , είχαν τις απόλυτες συσκευασίες limited edition κτλ...
Πρέπει να δεί κάποιος το κουτί του TOY STORY και θα καταλάβει τι εννοώ..
Η του HELLRAISER σε 2500 κομμάτια με υπογραφή του Clive Barker πάνω στο screenplay... Έχει αναπαραχθεί μέσα όλο το σενάριο ακριβώς όπως τυπώθηκε απο την γραφομηχανή του τύπου με μουτζούρες, διορθώσεις κτλ...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.713
Απάντηση: Θυμαται κανεις τα laserdisk?

Το έχω ακόμη το "καλό" PIONEER, αυτό που άλλαζε πλευρά μόνο του χωρίς να βγάλεις το δίσκο.
Έχω και τους δίσκους μου, καμμιά 60αριά. Πολλά λεφτά για τότε.
Πάντως μου πρόσφερε πολλές πολλές ώρες διασκέδασης.
Ήταν η κορυφαία εικόνα της εποχής και φυσικά ο ήχος.
Όταν οι άλλοι άρχιζαν να ακούνε τις κασσέτες του Hitech με Dolby Prologic τα Laserdisc μας έδιναν ήχο 5.1
Συν ότι μερικοί δίσκοι είναι αριστουργήματα που δεν βρίσκεις σε DVD.
Θυμάμαι το Jurasic park σε πολύ σπέσιαλ έκδοση 4 δίσκων με εγγραφή CAV που το είχα πληρώσει 40.000 δρχ. τότε(1995).
Η εικόνα τους παραμένει πολύ καλή.

Στην ταινία Back to the future δείχνει "το μέλλον" όπου σ΄ένα σκουπιδότοπο o Cristofer Lloyd μιλάει με τον Michael J. Fox και πίσω τους δείχνει πακέτα από δίσκους Laserdisc πεταμένα μαζί με CD!!

Reaction score
0
Eγω εχω καμια 80αρια και σχεδον ολα ειναι μοναδικα κομματια και κασετινες απιστευτες.
Το Pioneer LD315AC3 ακομα υπαρχει αναμεσα στα μηχανηματα μου και δεν υπαρχει καμια περιπτωση να φυγει....:happy_8:
Οπως ειπαν και οι υπολοιποι μερικα κομματια οπως το Τ2 (υπαρχει στο ραφι μου το 1 απο τα 4 κομματια που ειχαν ερθει Ελλαδα :cool_1: )με δερματινη θηκη και αναγλυφο το Τ2 ειναι απολυτως συλλεκτικα και πανεμορφα, οποτε :respect: σε οσους τα κρατανε και τα φυλανε σαν τα ματια τους....:cool_4:

Reaction score
14
Eγω εχω καμια 80αρια και σχεδον ολα ειναι μοναδικα κομματια και κασετινες απιστευτες.
Το Pioneer LD315AC3 ακομα υπαρχει αναμεσα στα μηχανηματα μου και δεν υπαρχει καμια περιπτωση να φυγει....:happy_8:
Οπως ειπαν και οι υπολοιποι μερικα κομματια οπως το Τ2 (υπαρχει στο ραφι μου το 1 απο τα 4 κομματια που ειχαν ερθει Ελλαδα :cool_1: )με δερματινη θηκη και αναγλυφο το Τ2 ειναι απολυτως συλλεκτικα και πανεμορφα, οποτε :respect: σε οσους τα κρατανε και τα φυλανε σαν τα ματια τους....:cool_4:
b52fc να βρούμε τους άλλους 2 που το έχουν...

Reaction score
5
Πριν το dvl-909 που παίζει και dvd είχα κάποιο άλλο μοντέλο καθαρόαιμο lazerdisk που δεν θυμάμαι μοντέλο. Σε γενικές γραμμές εικόνα καλύτερη από τα vhs αλλά ηχητικά τόσο σε αναλογικό ήχο, αλλά και Dolby digital κλάσης ανώτερα σε όλους τους τομείς. Σε μουσικό πρόγραμμα αναλογικότερο του αναλογικού! Αλλά και σε ψηφιακό Dolby digital υπήρχε το μέγιστο bit rate 640 kbps και όχι 384 kbps που υπάρχει στα σημερινά dvd disks!

Reaction score
5
Ίσως το μόνο μέσο αποθήκευσης ήχου που δεν αμφισβητήθηκε η ανωτερότητα του από τους βυνιλιάκιδες!

Reaction score
14
Το είδα εχθές που είχα πάει απο το σπίτι του Τάσου και έπαθα κλακάζ!!!

Πανέμορφο BOX set, αληθινό στολίδι για όποιον συλλέκτη!

Reaction score
3
Ίσως το μόνο μέσο αποθήκευσης ήχου που δεν αμφισβητήθηκε η ανωτερότητα του από τους βυνιλιάκιδες!
Γιατί ήταν η εποχή τότε που ψαχνόμαστε γενικά για κάτι περισσότερο αντοχής απο το βινύλιο και να παίζει περίπου σαν αυτό.
Ακόμη είχε το μέγεθος του βινυλίου με τα σούπερ εξώφυλλα,είχε και άριστη για την εποχή εικόνα.
Θέλαμε κάτι καλύτερο την εποχή εκείνη? :cool_4:
To δικό μου Pionner μαζί με τους δίσκους τα έδωσα το'98.:-?

Reaction score
3
Εξαιρετικό μέσο αναπαραγωγής ήχου (το γιατί, το εξήγησε ο Αντώνης Κ.), μα και η εικόνα του δε με χαλάει ακόμα και σήμερα (εντάξει, είναι ολίγον "φλου αρτιστίκ" σε σχέση με τα καλά DVD).

Να σας πω και το μυστικό; Με ένα καλό dac από πίσω, το Pioneer 925 που έχω ακόμα στο δεύτερο σύστημα παίζει "παπάδες" στα CD...//; - )

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όχι...
Το laserdisk δεν το θυμάται κανείς.
Εξαιρούνται μερικοί υπερήλικες λάτρεις των... πεθαμένων εδώ και χρόνια τεχνολογιών... :happy_9:"happy_1"

- Άραγε θυμάται κανείς (από εσάς) και τον βουβό κινηματογράφο? :crazy_3:

Reaction score
14
εννοείς τον βουβό δοκιμαστικό κινηματογράφο των δοκιμών μας στην Ηχοέκφραση??

Reaction score
38
Να σας πω και το μυστικό; Με ένα καλό dac από πίσω, το Pioneer 925 που έχω ακόμα στο δεύτερο σύστημα παίζει "παπάδες" στα CD...//; - )[/SIZE][/FONT]
Το έχω γράψει αυτό κι εγώ στο παρελθόν, τα laserdisk είναι πολύ καλά transport, καθώς διαθέτουν βαρβάτους μηχανισμούς και μοτέρ (ένας ψηφιακός δίσκος μπορεί να έχει το διπλάσιο βάρος από ένα βινύλιο και το πενταπλάσιο από DVD). Κι εμένα ακόμα μου προσφέρει τις υπηρεσίες του ως transport το ταπεινό Pioneer CLD-D390 με έξτρα οπτική έξοδο.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.713
Απάντηση: Θυμαται κανεις τα laserdisk?

Πάντως όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα CD εγγραφής και άρχισα να γράφω, μερικά δισκάκια δεν έπαιζαν καθόλου καλά και με δυσκολία διαβάζονταν από τα άλλα μηχανήματα.
Το Laserdisc διάβαζε τα πάντα τέλεια. Και ο ήχος του είναι υπέροχος.
Την πρώτη φορά που κατάλαβα ότι το DVD δεν έχει τόσο καλό ήχο όσο το Laserdisc, ήταν με την ταινία The Mask με τον Jim Carey. Τα έχω αμφότερα σε έκδοση ΤΗΧ. Όμως η διαφορά είναι μεγάλη. Η υπεροχή φαίνεται.
Καθώς επίσης και στο Heat με τους Al Pachino και Robert Deniro.
Αλλά και σε μουσικά έργα όπως το Pulse των Pink Floyd ή στο Rattle and Hum των U2, στο Laserdisc ο ήχος είναι κλάσεις ανώτερος.

Reaction score
38
Εγώ κάποια στιγμή έκανα μια δοκιμή σε δικάναλο ήχο (CD) του laserdisk μου Pioneer 390 με το philips 963, μια συσκευή μεσαίας κατηγορίας με ήχο που θεωρείται από πολλούς πολύ καλός για την κλάση του. Το 963 είτε νορμάλ το δοκίμασα είτε με oversampling στα 96 και 192, πουθενά δε μπόρεσε να πλησιάσει τον ήχο του laserdisk. Και μιλάμε για αρκετά μεγάλη διαφορά που προξενούσε προβληματισμό...

Reaction score
0
Αλλος ενας στη παρεα των παλαιοντολογων....
Pioneer CLD-D925 .... ναι υπαρχει ακομα μαζι με τα δισκακια, τωρα πια σαν cd-player, αλλα μου κανει κολπακια....error U1 , οταν φορτωνει το δισκακι....
μετα απο καμια 10αρια φορες το δεχεται και επιτελους ακουω μουσικη....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.000
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos