Θυμαται κανεις τα laserdisk?

Reaction score
3.085
Νάμαι κι εγώ

Τους πρώτους μου LD τους αγόραζα από τον Σακιώτη, όλους πανάκριβους, από τον οποίο πήρα και το Universal Closed Captioned Decoder, κι αυτό πανάκριβο, πάνω από 30.000 δρχ. τότε.

Μετά μου είπανε για το House of Laser, στη Γλυφάδα, όπου γνώρισα τον κ. Πάρη και έγινα μόνιμος πελάτης του. Πάνω από 100 LaserDiscs έχω πάρει από το μαγαζί. Συστημένος από άλλον φίλο πήγα.

Θυμάμαι την ανησυχία του, μόλις κυκλοφόρησε το DVD. Δεν ήξερε τί θα κάνει με το τεράστιο στοκ που είχε σε LD. Τον καθησύχαζα, λέγοντάς του πως είναι νωρίς να ανησυχεί γιατί υπήρχαν πολλές χιλιάδες τίτλοι σε LD, πράγμα που αποτελούσε την αδύναμη πλευρά του DVD. Πού να ξέρω (ποιός ήξερε, άλλωστε?) την χιονοστιβάδα, που θα ακολουθούσε.

Μετά αγόραζα και από το Dubai.

Όσο για την πολυτέλεια των εκδόσεων και τις συσκευασίες, είδα κι άλλον να το αναφέρει: το καλύτερό μου είναι όντως μια πολυτελέστατη έκδοση σε μαύρη μεγάλη κασσετίνα του Terminator 2 Special Edition THX Certified, σε τρεις (3)(!) δίσκους, δυστυχώς χωρίς Αγγλικούς υπότιτλους, που θα μπορούσα να διαβάζω μέσω του CC Decoder.

Αυτό και οι υπόλοιποι LD εξακολουθούν να βρίσκονται στα ράφια μου, μαζί με το Pioneer CLD-2950, το οποίο το είχα αναβαθμίσει με έξοδο RF (από μια δημοσίευση του ΗΧΟΥ) για να παίζει Dolby Digital 5.1. Το player το είχα πάρει από το Dubai, φτηνά σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά πάντως έσκασα τότε κοντά στα 700 δολλάρια (γύρω στις 250.000 δρχ. όταν στην Ελλάδα πουλιώνταν, αν θυμάμαι κοντά στο 400άρι).

Συμφωνώ κι εγώ ότι πρόκειται για εξαιρετικό transport, ήταν το πρώτο που είδα να παίζει CD-R απλό, αλλά με μουσική, γραμμένο σε computer, ενώ οποιοδήποτε CD player της εποχής του αρνιόνταν πεισματικά να το παίξει.

Κάποια στιγμή μου χάλασε. Έψαχνα μανιωδώς να το επισκευάσω, αλλά μάταια. Στην απελπισία μου έβαλα ένα μήνυμα στο τότε avforum και μου απάντησε ο φίλος μου ο Μιχάλης από την Χίο, πως έχει δύο players, εκ των οποίων το ένα ίδιο με το δικό μου και το πουλάει. Το αγόρασα την ίδια μέρα και μετά πήρα το κιτ της αναβάθμισης του πρώτου και το φόρεσα στο δεύτερο. Από τότε δουλεύει θαυμάσια.

Σήμερα, κι αφού έχω χαρίσει κάμποσους δίσκους, έχω κρατήσει καμιά 50αριά ή 60αριά δίσκους, μέσα στους οποίους και τούς δίσκους της AVIA και του Video Essentials.

Reaction score
0
Τι μαγικό μηχάνημα πήγατε και θυμηθήκατε μωρέ?????
Το δικό μου το πήρα το 1998 από το ΜΑΚΡΟ Θες/νίκης.
Ήταν το PIONEER 915 (αν θυμάμαι καλά το μοντέλο) και το είχαν μαζί με τα cd changer στο ραφι. Τιμή 120.000 Δρχ!!!!! (προφανώς τρελό λάθος).
Τα laserdisc τα αγόραζα από τη LASERLAND, ο τρομερός Κάρολος στη Θεσσαλονίκη που τα έφερνε με τα κιλά από Αμερική. Το έχω κρατήσει, μαζί με καμιά 20αριά δίσκους.
Εξαιρετικός ήχος ακόμη και σήμερα.

Reaction score
14
Τι μαγικό μηχάνημα πήγατε και θυμηθήκατε μωρέ?????
Το δικό μου το πήρα το 1998 από το ΜΑΚΡΟ Θες/νίκης.
Ήταν το PIONEER 915 (αν θυμάμαι καλά το μοντέλο) και το είχαν μαζί με τα cd changer στο ραφι. Τιμή 120.000 Δρχ!!!!! (προφανώς τρελό λάθος).
Τα laserdisc τα αγόραζα από τη LASERLAND, ο τρομερός Κάρολος στη Θεσσαλονίκη που τα έφερνε με τα κιλά από Αμερική. Το έχω κρατήσει, μαζί με καμιά 20αριά δίσκους.
Εξαιρετικός ήχος ακόμη και σήμερα.
Που τον θυμήθηκες τον Κάρλος ?? Που λόγω της καταγωγής του το dvd το έλεγε δβδ... Απίστευτος άνθρωπος και πολύ καλό μαγαζί...Τότε σπούδαζα στη Θεσ/νίκη και έπαιρνα LD -DVD από εκείνον... Τέτοιοι χομπίστες-έμποροι λείπουν πολύ απο την αγορά.....

Reaction score
0
Πράγματι έτσι τα έλεγε δβδ...
Σε διάβασα και με πιάσαν τα γέλια.
Ηταν τρομερός όμως. Ένα ολόκληρο σπίτι το είχε κάνει κανονικό μαγαζί.

Reaction score
0
Απάντηση: Θυμαται κανεις τα laserdisk?

και ερχομαστε παλι στο 2011 για να θημηθουμε οτι καποιοι εχουν ακομα laserdisk και το
απολαμβανουν κιολας με εξερετικο ηχο στα live και στα μουσικα LD.
εγω το δουλευω κανονικα και αγωραζω και απο αγγλια LD σε πραγματικα πολυ χαμηλες τιμες.
Φυσικα δεν μαζευω ταινιες παρα μονο τα μουσικα που εβγαιναν σε LD.
Μακραν με μεγαλη διαφορα το καλυτερο μου δισκακι ειναι το Back to stax Vol.1 & 2 (booker T & the MG's)
που ειναι και παρα πολυ δυσκολο να το βρεις στην αγορα , χορια που δεν εχει βγει ποτε και σε DVD.
Τωρα ειμαι στα σκαρια να παρω και ενα που να πεζει και NTSC μοντελο γιατι το δικο μου ειναι μονο PAL.
Εχω και καποια αμερικανικα να φανταστειτε που δεν τα εχω δει ποτε.
Αν πουλαει και κανενας θα ενδιαφερομουν τα του αδειαζα το παταρι του :)

Reaction score
1

...του HELLRAISER σε 2500 κομμάτια με υπογραφή του Clive Barker πάνω στο screenplay... Έχει αναπαραχθεί μέσα όλο το σενάριο ακριβώς όπως τυπώθηκε απο την γραφομηχανή του τύπου με μουτζούρες, διορθώσεις κτλ...
Να το, το εγκεφαλικό !!!!!!!!! μου έρχεται !!!!!!!!!!!! :404:

και ερχομαστε παλι στο 2011 για να θημηθουμε οτι καποιοι εχουν...
Τρελλό ξέθαμα ! να 'σαι καλά πάντως που γουστάρεις ακόμα !:619:

Reaction score
0

Να το, το εγκεφαλικό !!!!!!!!! μου έρχεται !!!!!!!!!!!! :404:

Τρελλό ξέθαμα ! να 'σαι καλά πάντως που γουστάρεις ακόμα !:619:
και θα συνεχιζω να το γουσταρω γιατι ο ηχος του ειναι απιαστος
ειμαι τρελος φαν του laserdisc

Reaction score
0

Ωραιος ο τυπος, το εψαξε πολυ μαλλον :)
Τελικα και οι μεγαλες εταιριες καπου χολαινουν και κανουν τα δικα τους στο βομο του χρηματος.
Πολυ καλο θεμα παντος και με αυτη την λογικη οποιοδηποτε LD χωρις SPDIF μπορει να δεχτει
τετοιου ειδος μετατροπη αλλα ποιος ασχολειται σημερα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.693
Re: Απάντηση: Θυμαται κανεις τα laserdisk?

Ποιό LD player έχεις, και δεν έχει NTSC?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.693
Χρειάζομαι φρεσκάρισμα, αλλά νομίζω ότι υπήρχε ένα κόλπο σε μερικά μικρά Pioneer. Βάζεις δίσκο και δεν τον παίζει, ή δεν έχει σωστή εικόνα?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.693
Re: Απάντηση: Re: Θυμαται κανεις τα laserdisk?

Τα δικά μου players:

Το McIntosh χρειάζεται σοβαρή επισκευή και είπα όχι, αλλά στο CLD-D925 έκανα service, και παίζει τέλεια.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.693

Και τα LDs, εκτός από τα box sets, που τα έχω στο ΗΤ γιά διακόσμηση.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

2 φορες εφυγα με τα λεφτα στην ποκετ αλλα στα μαγαζια κολλησα και δεν ψωνισα.
Ηταν η στερνη φορα που κολλησα , μετα με πηρε η κατω βολτα....
σε αντιπροσωπο (δεν ξερω που τα εχει τωρα) τρεχει ενα πιονερι και καμποσοι δισκοι .........
τους κοιταγα και τους ξανακοιταγα ...........

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.712

Εγώ έχω αυτό το player Pioneer CLD-D515 το οποίο ακόμα παίζει.
Ο ήχος του είναι ανώτερος από ένα κοινό CD player
Η κατασκευή του παροιμιώδης (made in Japan γαρ)
Το είχα πληρώσει ακριβά το 1996 και οι δίσκοι πανάκριβοι.
Αλλά ο ήχος του με τον δίσκο Pulse των Pink Floyd με μάγεψε.
Ηταν ο πρώτος μουσικός δίσκος Laser Disc που είχα πάρει.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.693

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Θυμαται κανεις τα laserdisk?

βαζεις δισκο και δεν τον πεζει.
γιαυτο και σου εστειλα και το λινκ για να δεις οτι δεν τα πεζει.
επισης ουτε lase vision δισκους πεζει το ριμαδι

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.693
Άλλα έκαναν άλλα, δεν θυμάμαι τόσα χρόνια μετά. Αφού δεν παίζει, θέλεις άλλο.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524