Θόρυβος στα ηχεία

Reaction score
1.173
Καλησπέρα σας,

Έχω ένα ολοκληρωμένο ενισχυτή που παρουσιάζει θόρυβο στα ηχεία(Srcats) κατα την ώρα:

1. που ανοίγω την πόρτα του ψυγείου(Λογικά η λάμπα),
  2. το μοτέρ του ψυγείου ξεκινά να λειτουργεί,
  3. εξωτερικοί διακόπτες απο το σπίτι,
  4. και κατα το on/off ενός αναλογικού ραδιοφώνου που συνδέεται στην είσοδο του ενισχυτή.
Ο θόρυβος είναι στιγμιαίος και εξαφανίζεται αμέσως, κάτι σαν σπινθηρισμός.

Είχα παλαιότερα το ίδιο πρόβλημα στο προηγούμενο σπίτι που έμενα και πίστευα ότι έφταιγε η ηλεκτρολογική εγκατάσταση, τώρα στο σπιτι που μένω η εγκατάσταση είναι καινούργια.

Το καλώδιο τις τροφοδοσίας του ενισχυτή δεν είναι τύπου σούκο, δοκίμασα να γειώσω το σασί απευθείας αλλά έχω τα ίδια αποτελέσματα. Εάν βάλω ένα φερίτη στο καλώδιο θα καταφέρω κάτι?

Μήπως γνωρίζετε τα αιτια του κακού και εάν μπορώ να κάνω κάτι?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Παντελής

Reaction score
46
Καλησπέρα,

Δεν είμαι ειδικός αλλά από αυτά που έχω διαβάσει το πρόβλημα είναι η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού και οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες πάνω στη γραμμή που είναι συνδεδεμένο και το σύστημά σου. Υπάρχουν πάντως συσκευές (φίλτρα, conditioners κ.λ.π.) που βοηθάνε στο πρόβλημα. Θα πρότεινα να δεις κάποια προιόντα του Tsakiridis (http://www.tsakiridis-devices.com) και να τους πάρεις ένα τηλέφωνο να το συζητήσεις. Όσον αφορά για το πρόβλημα με το ραδιόφωνο δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί αντιμετωπίζω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα με συσκευές του συστήματός μου. Ίσως αν χρησιμοποιήσεις κάποιο φίλτρο στη γραμμή του ενισχυτή και πάρεις ρεύμα για το ραδιόφωνο από άλλη πρίζα να λύσει το πρόβλημα. Ελπίζω κάποιος από το forum να μπορέσει να μας διαφωτίσει.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Θόρυβος στα ηχεία

Φιλε μου ως παθων εδω και χρονια, θα σου πω αρχικα να τσεκαρεις εαν στις μπριζες σου πισω υπαρχει και γειωση. Αν δεις 2 καλωδια μονο τοτε αναγεσαι στη δικια μου περιπτωση με τα ιδια συμπτωματα. Λυση? Τραβας γραμμη ξεχωριστη με γειωση απο τον πινακα , για τα μηχανηματα σου

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142
Απάντηση: Θόρυβος στα ηχεία

Βάλε παράλληλα με την πρίζα από την οποία τροφοδοτούνται τα ηχητικά έναν πυκνωτή 1μF 630V, όχι λιγότερα. Αν δεν είσαι σίγουρος πώς να το κάνεις, αγόρασε ένα φις (προφανώς schuko) και έναν τέτοιο πυκνωτή από κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών, και ζήτησέ τους να στο φτιάξουν επί τόπου.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.115
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON