Ιδιοκατασκευή HTPC με components από την εγχώρια αγορά

Reaction score
0
Γεια χαρά σε όλους :D

Είμαι φρέσκο μέλος και ανοίγω αυτό το θέμα διότι δεν βρήκα στο φόρουμ κάτι αντίστοιχο αλλά και γιατί πιστεύω ότι πρέπει να καταγραφεί κάπου ένας μπούσουλας για το πως μπορεί κάποιο νεούδι στην υπόθεση HTPC να κάνει τα πρώτα του βήματα.

Εγώ φιλοδοξώ μέσα στους επόμενους μήνες να δημιουργήσω ένα βασικό home cinema (projector, οθόνη, av ενισχυτή, 5.1 ηχεία). Σκέφτομαι να τροφοδοτήσω τον προτζέκτορα με ψηφιακό σήμα από καλώδιο dvi ή hdmi και αυτός είναι ο βασικό λόγος που στρέφομαι στο HTPC (πέρα από την όρεξη για περιπέτειες). Το HTPC θα τοποθετηθεί στο σαλόνι, φυσικά θα είναι ιδιοκατασκευή και θα πρέπει να είναι "οικονομικά" αθόρυβο.

Ξεκινώντας δεν έχω βρεί μεγάλη ποικιλία από κουτία: ΠΛΑΙΣΙΟ και Multirama δεν έχουν σχεδόν τίποτα. Έχω βρεί κάποια κουτία από την Checkmate (www.checkmate.gr) αλλά πέραν τούτου ουδέν. Έχει κανείς άλλος να προτείνει κάτι για Μ/Β ΑΤΧ ή έστω mini ATX;

Έπειτα είναι το θέμα της ψύξης στο οποίο είμαι αδαής: Ποιες είναι οι σχετικά οικονομικές επιλογές που υπάρχουν;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Νομίζω ότι πρώτα πρέπει να καταλήξεις στα κύρια συστατικά του και τελευταίο να αφήσεις το θέμα του θορύβου και της ψύξης...

Το Πλαίσιο είναι όντως φτωχό στον τομέα αυτό αλλά τα multirama τελευταία έχουν αρκετές επιλογές.

Επίσης πιστεύω ότι τελευταίο από όλα τα μηχανήματα που θα επιλέξεις θα πρέπει να είναι το htpc. Και αυτό γιατί η τεχνολογία στα pc τρέχει πολύ πιο γρήγορα από ότι στις consumer συσκευές.

Αν σήμερα αγοράσεις έναν προβολέα είναι σίγουρο ότι θα περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι αυτός να θεωρηθεί ξεπερασμένος. Όμως η επόμενη γενιά (στα ίδια χρήματα) στις κάρτες γραφικών μπορεί να έρθει σε μόλις 3 μήνες...

Έτσι λοιπόν και σήμερα αν συζητήσουμε για ψύξη και αθόρυβο pc ίσως σε 3 μήνες να υπάρχουν νέα δεδομένα...

Reaction score
0
iannos
Γα κουτί αλλά και αθόρυβο τροφοδοτικό, μπορείς να δεις στο site της thermaltake (www.therlmatake.com) έχει κουτιά για htpc, που πιστεύω ότι είναι πολύ προσιτά σε τιμές, στην Ελλάδα ξέρω ότι τα φέρνει η oktabit, επίσης έχει και αθόρυβα τροφοδοτικά, έχω δει ένα στο e-shop, που κοστίζει 76€ πλέον ΦΠΑ, είναι βέβαια για κανονικό pc, αλλά ίσως κάνει και για htpc.

Reaction score
1
Μια πολυ καλη λυση για αθορυβο κουτι αλλα ισως λιγο ακαλεσθητο ειναι ενα water cooler δεν ακους σχεδον τιποτα,αλλα θελει αρκετο ψαξιμο.Το προβλημα ειναι που θα βαλεις το ψυγειο γιατι συνηθως δεν χωραει μεσα στο κουτι.

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες απαντήσεις.

Μελετάω τα links που μου συστήσατε στα οποία βρήκα μερικές καλές προτάσεις. Μόλις φτάσω σε μία ή δύο κατάλληλες λύσεις θα τις παρουσιάσω.

Babilon μάλλον λόγω όγκου και κόστους το water cooler το έχω απορρίψει.

Χρήστο, κε διαχειριστά ευχαριστώ για τις συμβουλές. Η αλήθεια είναι πως θέλω να ξεκινήσω τώρα την σύνθεση του htpc τουλάχιστον στην βασική του μορφή να το φέρω να λειτουργεί καλά σαν υπολογιστής πχ με μιά απλή κάρτα οθόνης και στο τέλος να επιλέξω βασικά componets όπως "τελική" κάρτα οθόνης, tv tuner κλπ. τα οποία στο μεσοδιάστημα θα έχουν εξελιχθεί.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.666